Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Když už tady řešíte místo trati monitory, tak chci jemně naznačit, že v sedmičkách je zase vše jinak a marně jsem Catalyst hledal to co jsem tam pověsil za ATI :D Měl by to někdo aktualizovat. Ale například nVidia ta platí dál.

Dnes se mi podařilo asi na 122. :D pokus propojit výhybkami v Kolíně koleje od 4. peronu do druhé koleje trati směr Záboří. Už to bylo i neřešitelné a nakonec došlo i na trojúhelník a pravítko známé ze školy z rýsování a dělání rovnoběžek ve výkresech Kolína a to samé v editoru a nakonec to vyšlo :D
Ale vyhráno ještě není, nemám propojeno směr Kutná Hora. Uvidíme.

To jen tak na okraj, aby si někdo nemyslel, že se flákám :D.
Poděkování patří Matesovi, který modeluje další perony mezi Prahou a Kolínem a Motorákovi za další objekty do Vršovic a přemostění Modřanky v ONJ.

Pavlík napsal:
JM3: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/521 tam najdeš, jak to změnit.

Pavlíkovi dík za radu

Zbyněk Šemora napsal:
Když už tady řešíte místo trati monitory, tak chci jemně naznačit, že v sedmičkách je zase vše jinak a marně jsem Catalyst hledal to co jsem tam pověsil za ATI :D Měl by to někdo aktualizovat. Ale například nVidia ta platí dál.

Mám ATI Radeon a nejsou z toho moc moudrej, protože do toho menu tý karty (dle obrázku) se prostě ne a ne dostat. Mám normálně Win XP Home a stolní PC. Co to je analogově zapojeno? :)

Naposled editoval moderátor:

Ještě jsem zapomněl obrázek.
Vlevo jsou nové koleje, vpravo staré kolejiště ranžíru. To také bude posunuto asi o jednu kolej blíž.
JM3, tohle vlákno není o nastavení monitoru, ale o trati BP, tak bych poprosil zde neklást otázky, které patří jinak a vlákno dávno existuje. Děkuji.
c97804f21cb686757bfb31ec259619e0.jpg

Večer jsem ještě napojoval první koleje do ranžíru a je to opravdu horror. Proti plánům, je v MSTS vše podřízeno uhlu výhybek, které máme v MSTS trochu odlišné od reálu. Nechápu také, jak jsem mohl žít bez Y výhybek 3d, které jsem do kolejiva BP nedávno doplňoval. V Kolíně už jich mám hafo a moc pomohly. Dívám se na plány a vše je ještě trochu jinak. Koleje ranžíru nejsou rovnoběžné s 1. a 2. kolejí do Záboří. Ale tímto směrem se od hlavní trati rovnoměrně oddalují. Nevidím problém to nepatrně natočit a naopak to usnadní napojení na druhé straně na koleje do Kutné Hory.
O Kolíně se mi v noci bude ještě hodně dlouho v noci zdát. A Netsocka mne buď pochválí nebo mi práci omlátí o hlavu. :D Proto mu raději po dokončení pošlu také pracovní aktualizaci. Tento člověk mne průběžně zásoboval tolika potřebnými pomůckami pro stavění, že si svůj Kolín lépe zpracovaný opravdu zaslouží.

Další práce v Kolíně probíhají podle plánu, ale měl jsem i jednu havárii. Na vjezdu do ranžíru od Záboří mi zmizela jedna výhybka a zůstaly jen šňůry databáze a klasika "navazující část koleje není nahrána". Noční můra všech stavitelů tratí. Asi to vzniká tak, když je nějaké kolejiště na hranici několika modrých čtverců a někdy je nutné bez mezisave například přisunout označení kolejí.
Naštěstí mám staré zálohy a odtud jsem identifikoval ve w zmizelou výhybku a zkopíroval zpět do aktuálního w. Jen je nutné zkontrolovat, jestli UiD už není nově obsazeno. A také že bylo. Ukradl jej ten žlutý metr. Tak jsem je přebil zpět výhybkou. Pak už šlo bez problémů staré kolejivo smazat a nahradit je novou pokládkou.
Ranžír mám osově nepatrně odchýlený. Na prvním obrázku tyto koleje mají minimální odstup od 1. a 2. koleje a na druhém má hlavní trať už odstup téměř 8m jako podle měření na leteckých mapách. Celá pravá strana půjde do pryč a bude přepracována.
Druhý obrázek je vjezd do ranžíru u depa, jakš takš mi to vychází.
Nyní už mohu dodělat zbytek kolejiště a napojit i trať od Kutné Hory.
Cestující už nadávají, že vlaky mají zpoždění a když dnes zrušili letecký provoz, tak najednou všichni chtějí vlakem do Brna i přes HB.
74844d95f4566af0170d91d9add8df75.jpg
9712a0dfc9b076ca3a7c5d287a1a99de.jpg

"Cestující už nadávají, že vlaky mají zpoždění a když dnes zrušili letecký provoz, tak najednou všichni chtějí vlakem do Brna i přes HB"

je to pakáž nevděčná , nedej na ně a hezky pokládej dál

Já bych taky nadával - zavřou mi celý letiště a zmiňovanej mrak pomalu ani není vidět (možná je to tím drobným neustálým smogem v Praze) :D

Už jsem měl strach, že se v Kolíně zase zamotávám, ale když jsem měřil pravítky, tak jsem dospěl k závěru, že i trať od Kutné Hory se tehdy musela přizpůsobit "vyžranému Kolínu" a od trati do Záboří se musela odchýlit o 100m dál. Nyní mi to vychází i přesně na poloměry. Do Kolína mám R300 podle tabulek a hned za obloukem první vexle, které jsou ve správné km poloze, tedy žádná improvizace, jako dřív.:D
Na obrázku je vidět ještě vlevo zbytek staré trati. A pravítka vzadu udávají správnou vzdálenost kolejí od Kolín dílny. Tedy nyní už to mám dobře. Osy kolejí tratí do Kutné Hory a Záboří mají být v Kolíně od sebe asi 96m a já u sebe naměřil 96. Ale s tím nic nenadělám, protože je to dané rozestupem kolejí v MSTS :D
Už zbývá jen napojit koleje od Kutné Hory do osobního nádraží a výluky končí :D To by už problém být neměl.
c297426cfbef8054a375455b29e4493c.jpg

Právě skončily výluky přes Kolín. Vlaky z Oseka do Kutné Hory a z Velimi do Záboří už jezdí bez omezení. Ještě zbývá doplnit několik vedlejších kolejí , koleje v depu a výtah. To už bude brnkačka.
Jen jsem se zděsil, jak mi odpochodovaly všechny značky až k předvěsti do Kutné Hory. Vše o 50 m vedle :D

Zase taková brnkačka to nebyla, protože v Kolíně není snad jedinej pravej uhel. Vše je nějak vychýleno a nejhorší bylo dodělat kolínský ranžír do výtahu.
Tady je pár fotek z průjezdu Kolínem od Kutné Hory. Konečně jsem i donáspoval od KH až do Kolína. Silnice má být v jiné výšce než koleje, tak to nyní bude plastičtější.
Práce je tam ještě hodně na dodělávkách okolí, ale já si připadám po kolejové maturitě, že mám hotovo. Ještě jsou třeba nějaké okrajové koleje a dodělat depo. Ve finále by se měl udělat hrb a výtažnou kolej zvednout do jiné roviny než trať do Hory. Ale to až příště. Dnes bych si zasloužil za obnovení provozu přes Kolín dobrého vínka, ale nic tady po ruce nemám.:(
a2022baafdf2fef16090acfa78f5efd9.jpg
3417f5a0738f820f40af477116505f54.jpg
b77dc5e15c51ddd259a384835eb2bd46.jpg
05065b67ab6b760e3ed070ba9dbaf137.jpg
ebd5f7b14344c9bdba0e52e62c601360.jpg
b56351820859cbb05835781e42ef34db.jpg

Ten Kolín nemá chybu a je tam vidět kus práce.

Wow... vypadá to parádně. Teď už jen "osadit" krajinu a bude to opravdu jak v reálu :)

Krásný kolín, jak podle pravítka.
Zbyňku, když už jsi se tak rozjel, nechceš udělat ranžír i v Nymburku?

Pawlik napsal:
...Zbyňku, když už jsi se tak rozjel, nechceš udělat ranžír i v Nymburku?
Moje řeč,měl bych tam po aktualizaci namířeno,momentálně vymýšlím,kde ukončit aktivitu.;)

Pawlik napsal:
Zbyňku, když už jsi se tak rozjel, nechceš udělat ranžír i v Nymburku?
Pošli mi výkresy a jdeme na to :D .
Kolín by jinak takový nebyl :D
A ještě nějaké video by se také hodilo, bez něj by to byl stále jen odhad :D

Aha, tak výkresy, to je problém. :-(
Pak asi opravdu nemá cenu se do toho pouštět.

Pawlik napsal:
...
Doslova podle pravítka, však jsou na obrázcích vidět. :D
Například výhybka číslo Y je podle schématů v km Z, tak to přesně odečtu podle pravítek a osadím tam sloup jako značku. Tímto způsobem jsem předělal všechny stanice. Dříve jsem vše také vyměřoval, ale s větší tolerancí, protože jsem neznal určitý způsob pokládky zhlaví stanic a vše pak měl hodně deformované.
Ale to bude sranda, až je někde zapomenu smazat. Zatím se vyskytují všude, kde jsem současně řádil.

Jinak obecně řečeno. Nemám rád ranžíry. Když se s pokládkou kolejí blížím k takové stanici, mám z toho noční můry. Proto se mi ani moc nechce do Přerova. Ale jednou se budu muset pochlapit a jít do toho.
Však v Libni jsem vlastní ranžír také ještě nedokončil, Brno Maloměříce, hrůza. A ještě nemám dokončen ani HB a tady plány mám, tak se nemohu na to vymlouvat. :D

Teprve teď to tam vypadá jako kdybych tam stál. To abych na své aktivitě, kterou tam tvořím, zastavil veškeré práce :(

Pepa z Nuslí napsal:
Teprve teď to tam vypadá jako kdybych tam stál. To abych na své aktivitě, kterou tam tvořím, zastavil veškeré práce :(
Jen klidně stav. Ty výhybky tam budou stejně, jen trochu na jiném místě. Trasu pak opravíš. Jen v Kolíně mezi osobním a ranžírem práci znepřehlední ten nádor, co tam mám z havárie před několika lety. Model je sice smazán, ale databáze zůstala a v editoru aktivit je to vidět. Zkusil jsem to nyní znovu vyoperovat (vrácením modelů výhybek zpět a delete - jde to jen při dodržení určitého pořadí) a je to skutečně rakovinový zhoubný nádor. Vyoperuješ, uložíš, restartuješ a trať je totálně mrtvá. Ale první fáze zabíjení je, když po smazání těchto zauzlovaných výhybek před restartem chci linkovat návěstidlo, tak linky neexistují a volba zamrzne. Ale když tento nádor v trati nechám na pokoji, trať může žít.
Ale jak se mi tohle tenkrát podařilo tak nešťastně uložit....hold byl jsem tehdy se zkušenostmi hodně mladej voják.:(

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře