Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Pavlík napsal:
Koukám, že tam máš už i přestavníky výměn. Jen tak dál. I taková drobnost může udělat trať lepší. Ty přestavníky mi tam hodně chyběly. Kolikrát bez TM ani nevím, kam vlastně na výhybce jedu.
Však o tom píšu stále dokola, že obloukové výměny jsou z dynamických kolejí a nejsou pohyblivé jazyky. Aby fíra viděl, kudy ve volné jízdě jede nebo měl orientaci při šibování, tak jsem všude doplnil výměnové přestavníky (jen na tyto výměny, kromě Úval, kde jich bylo tolik, že jsem je osadil nakonec všude) , V reálu tam jsou pouze závaží bez výměnového tělesa, ale podle závaží by jen málokdo poznal, kam je vexle hozená. Ale není pravda, že se už výměnová návěstidla nepoužívají. Na vedlejších kolejích je jich všude plno. Dokonce i ještě ta stará. Ale to zatím neřeším, jinak bych asi práce k aktualizaci nedokončil ani za rok :D

Zbyňku - Toto je moje krevní skupina! Jen tak dál!

Zbyněk Šemora napsal:
V reálu tam jsou pouze závaží bez výměnového tělesa, ale podle závaží by jen málokdo poznal, kam je vexle hozená.

Ver tomu že podla toho závažia to poznať veľmi ľahko. V reále to dokonca pozerám len podľa hrotov výmen. To už zdiaľky vidieť ako je to prestavené. (aj keď to nie je našou povinnosťou sledovať jak je postavená výmena)

Přišel mi email s dotazem , kdy bude aktualizace. Já se opravdu také těším, ale v posledních dnech mne nemá elektronika ráda.
Začalo to tím, že i když jsem už ležel v posteli, stále mi v uších hučel rámus z počítačů. Důsledek dlouhodobých prací na PC. Asi před dvěma týdny jsem udělal čistku v hlavním PC a podařilo se. Počítač za provozu není téměř slyšet. Ale pomocný PC, kde si zobrazuji plánky, videa nebo letecké mapy na Google Earth, vlastně vše najednou, tak to byl rámus na ntou. A dělal to zdroj. Sice značkový Chieftec, ale starý. Má dva malé 80cm ventilátory a to byl zdroj hluku. Jelikož od poloviny dubna mám finanční ouvej, tak až nyní jsem se rozhoupal k novému zdroji, aby práce na MSTS byla opět příjemná. Opět zvítězila značka Chieftec, ale moderní 650w 14ka větrák a kabely na konektory. Jenomže bohužel na strarý PC nový zdroj nepasuje, respektive na grafiku zde jsou jen 6 a osmipinové konektory. A já mám do AGP klasika jako na staré HD. Není problém. Jenomže tento zdroj pro grafiku tyto napájecí výstupy nemá přizpůsobené a po větší zátěži PC spadne a restartuje. Takže jsem zkusil zdroje vyčenžovat mezi počítači. Úspěch. Ale ten nový zdroj s větším ventilátorem naruší cirkulaci chlazení a na procesoru jsem měl asi o 5 stupňů víc, musel se víc točit ventilátor procesoru a už to nebyl takový klid. Opět rošáda zpět a to byla chyba. Můj hlavní PC už nenastartoval. Odešel Bios. Ještě jsem zkoušel šachy s baterkou a resetem, ještě jednou mi s hlášením kaput naběhl, loadnul jsem, nastavil hodiny a datum plný optimismu, pak jsem potřeboval nastavit nějaké místní úpravy, ale zamrzla obrazovka a od té chvíle už definitivní konec. Desku mám v servisu s nadějí, že Bios flešnou. Údajně to jde. Problém je ten, že na desku mám vázané OEM Visty Ultimate. Bohužel na novou desku, procesor a krabicové sedmičky volné finance nemám. Splatnost faktur v práci skáče rychleji než stačím vydělávat. Letos je hodně blbý rok.
Ale na trati pracuji dál. V práci mi PC funguje, i když času je málo a doma mám ještě stařičký Athlon 2800XP, který sice pro editor není to pravé ořechové, ale co už. Když boj, tak boj.

Když už jsem to nakousnul, tak musím napsat, že vše dopadlo jako v pohádce s dobrým koncem.
Ještě dnes dopoledne katastrofy pokračovaly. Při obnově klientského certifikátu pro elektronické bankovnictví mi odešla čipová karta, respektive jsme se k tomu asi po hodine telefonování se zákaznickou linkou dopracovali. Pak jsem jen několikrát musel do banky nejprve pro novou kartu a nějaká tajná hesla a podruhé pro další tajné heslo, které mi zapomněli vygenerovat. Ale úderem poledne se vše obrátilo k lepšímu. Obnovil jsem spojení se svým účtem a mohl zaplatit fakruru, které dnes hořel termín aby byla včas uhrazena a já zůstal dál solventním obchodníkem. A třešnička na dortu přišla v podobě zákazníka, který mimo jiné mi doručil opravenou základní desku do počítače.
Někdo u nich v servisu říkal, že to nejde, že se to musí poslat do Brna, jen diagnostika bude za 300 a na konec tam měli šikulku, který dokázal, že to jde a platil jsem 250 korun. Nahráli mi nový Bios, před chvílí jsem si doma složil počítač a už mi vše šlape jak hodiny. Další práce na trati už nejsou omezovány.

Jenomže teď jsou svátky a mám akci na kolech, aktivní pobyt na čerstvém vzduchu je potřeba, takže MSTS až možná druhý svátek. Ale zítra možná ještě něco zvládnu. :D

Chtěl jsem se zeptat, zda-li by tu byla nějaká možnost sehnat aktualizace navazující na moji verzi trati 79.1 objednávanou na DVD 26.11.07 ?....já když jsem nedávno měnil stolní pc, tak jsem si hlava děravá aktualizace nezálohoval :(

takže byla by tu tedy nějaká možnost sehnat aktualizace až po 82.1 která je ještě na webu ? :oops:

jelikož také zrovna počítám finance jak jen se dá, tak objednat trať bych si opět chtěl až z další aktualizací,kde se budu těšit na úsek Velký Osek - HK :rolleyes:

S pozdravem Dejv

Naposled editoval moderátor:

DEJV00 napsal:
...aktualizací,kde se budu těšit na úsek Velký Osek - HK :rolleyes:

S pozdravem Dejv

Úsek VO-Hk je už v aktualizaci 84,která je u p. Šemory na webu.

ohh tak super, ještě někde sehnat aktualizace od 79.1 po 82.1 :rolleyes:

Tak to mám velmi dobré zprávy. DVD BP84 je stále možné si objednat a pak nějaké 82 až 79 není třeba. Určitě je to podstatně menší problém, než které mám já, abych se prokousal k další aktualizaci, kterou si mohou ti pořádní, kteří pravidelně stahují a zálohují, zdarma stáhnout. Nemusím upozorňovat, že nejprve odstraním aktualizaci nejstarší, abych uvolnil místo. Pár set mega to zase bude.

Zdravim všechny.Chtěl sem se zeptat jestli se chystá nějaká velká aktualizace z důvodu mého zájmu si obědnat trať.A pak mám ještě pár drobných dotazů pač jsem trošku natvrdlej :D Tak třeba.Po doručení zásilky je trať v samoinstalačním balíku? A je to komplet celá trať po nejnovější aktualizaci nebo jen samostatná aktualizace?

Když si to tu pročteš, zjistíš, že aktualizace se chystá, ale řekl bych, že ne v nejbližší době. A k druhému dotazu, instalační dvd obsahuje samoinstalační soft, takže se ti nainstaluje vše potřebné k provozu tratě BP...

Zdravím, jezdím teď aktivitu kolín-Havl.Brod a zpět a v čáslavi mi přijde, že je místní nádraží "rozházené". Chápu, že to není hlavním předmětem zájmu, ale i z kabiny je vidět, že je budova místního nádraží dále od přechodové lávky než by měla, také stříška u tankování pro 810... A ještě ve stanici Okrouhlice, tuším, se vlak na 1.Koleji (pokude je to ta od brna) zakousává do peronu...

Nevím, zda-li na to už někdo neupozornil, je tu tolik příspěvků, že sem se tím neprokousal... Pokud ano, tak tento příspěvek ignorujte... :)

P.S.: neberte to jako kritiku, jen informační "dotaz". :) Práce si samozřejmě vážím a je super se projet ;)

Dan

Čáslav jako taková dodělaná není. Určitě bude třeba hodně dotvořit. Ale modely jsou z trati Čáslav - Třemošnice a někdo mi říkal, že to jsou začátky MSTS a chtělo by to něco lepšího. Další problém je, že se pokaždé blíží temín nějaké aktualizace a úplně vše se nestihne. Pro mě je vždy priorita koleje. Krajinku kolem by vždy zvládl nějaký místní, kdyby měl zájem. A pokud umí modelovat, doplnil by autentické stavby. Prostor tady je. Nyní jsem rozvtal hodně traťových úseků a je třeba to dát dohromady. Ale do finále se už blížím. Jen modelářů je stále nedostatek.
Zatím je rozvrtáno Brno i Bratislava.

Zbyněk Šemora napsal:
Čáslav jako taková dodělaná není. Určitě bude třeba hodně dotvořit. Ale .....

jasně, chápu... No já se teď tak nějak snažím naučit s gmaxem, zatím zkouším budovy nádraží ve Veleslavíně (trať 120) protože je mam před barákem, tak uvidíme, jak mi to půjde... Jinak držim palce, kolikrát je to o nervy... :D

Zdravím Zbyňku,v sobotu jsem se pohyboval v okolí Hradce Králové a také jsem se projel po trati z HK do Jaroměře.Vím,že teď jsou na řadě jiné úseky,ale přesto bych se rád zeptal,jestli se tato trať v MSTS bude nějak dodělávat krajinově,protože je to krásná trať a určitě by si to zasloužila.

Tento úsek měl v plánu Honza Švec, ale jaksi je teď časově zaneprázdněn pracovními povinnostmi, tak z toho zatím nic nebude. Já na podobné dodělávky čas momentálně nemám a budu rád, když dokončím, co jsem rozvrtal. Rád bych aktualizaci vydal do konce měsíce, aby bylo venku, co je vymodelované a zkrášlené, je toho hodně. Bohužel, ale nevím jak to dopadne z Brnem a Bratislavou. Bez modelářů to dohromady nedám. Jedině to tam poskládat z kousíčků co editor dá. Bude to sice problikávat, ale lepší než nic. Velké poděkování ale patří Matesovi a Romanovi Š. Bez jejich peronů bych měl mnohem větší problém a to v celé trati Praha - Kolín.
Jinak teď momentálně drátuji Velim (brány TV). Pak naskládat ještě náspy do Kolína a bude další úsek hotový.

Dobrý den,
mám jeden dotaz: jak je na předchozí stránce aktivita v Lanškrouně, bude na stažení na stránkách Jana Švece nebo při dalším vydání aktualizace pro trať BP???
Dík za odpověď a ať se vše na trati povede jak má

Aktivita bude v další aktualizaci, na současnou verzi to nemůže fungovat.

Jinak bych měl napsat, že nelením a jak to jde, tak stavím. Nyní se zabývám tratí 024. Od poslední vexle v Ústí včetně je trať položená komplet znovu podle nejnovějších podkladů. Aktuálně mám koleje položené před první vexli do Letohradu. Konečně u cíle. Nová trať je odchýlena 300 až 500m od původní pokládky a také v jiné výšce. Hold dřív se stavělo podle zaokrouhlených skloníků a jen viditelných.
Pak se bude muset přesunout veškerá zástavba, zkrátka se musí zvládnout něco jako nová trať. Někdo to má jako několikaměsíční až roční práci a já to musím zvládnout jako bokovku. :D Pak už se bude nabízet i propojení do Týniště. Až někdy.
Ale i tak, těšte se. Sice kilometricky nic nového nebude, ale kvalita šla určitě nahoru. Ještě poděkování Matesovi za nádraží do Kolína. Už je to opravdu Kolín, žádná náhražka.
A kdy to bude ? Je horko, to by tolik nevadilo, ale já mám v práci nyní největší cvrkot, takže až to bude, tak to bude. Chtěl bych sice tento měsíc, ale když to nestihnu, tak v srpnu určitě.

Ještě nějaké obrázky. Včera večer jsem ještě zvládl kousek stanice Letohrad. Tak se můžete podívat, kudy podle TV a peronů vedla původní trať 024. Nyní jsou přesné poloměry podle traťových podkladů.
Tak aby si někdo nemyslel, že už to bude jen šup šup :D
Bude nutné dát pod koleje náspy, doplnit všechna návěstidla a cedule, pak smazat metry, přetvarovat krajinu, znovu položit silnice a přenést na nové umístění veškerou zástavbu. Brnkačka. :D
56e7082eacafaa2a6448ad307bfc3788.jpg
ddecc576dc0dafde6d073894978e5b7e.jpg
77368112208356faee0c6e53facc0842.jpg
8f3327ff4a156da34e74798813c80536.jpg

Naposled editoval moderátor:

Letohrad už mám kolejově komplet i s depem a trianglem. Nemá někdo malou točničku o průměru 16 m ? Tak nějak jsem to naměřil na Google. Nic většího tam nevejde.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře