Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zdravím,chtěl bych se zeptat p.Šemory,zdaly do budoucna nepočítá s propojením tratí 010 a 230 tratí číslo 238,tedy Pardubice-Havl.Brod.Vzhledem k tomu že mi tato trať vede zhruba 1,5Km od mého baráku,byl bych ochoten poskytnout něco málo podkladů-foto budov Chrudim,Slatiňany i foto či video samotné trati atd.Kdyžtak mě můžete kontaktovat mailem brejlobara@centrum.cz
Předem děkuji za odpověď a nashledanou.

P.S.Ať se daří v další stavbě,stavíte to fakt parádně!

Já budu rád, když dám dohromady to co jsem už rozestavěl a dokončím co jsem si naplánoval.
Proto je velmi předčasné polemizovat o tom, kudy by se mohly položit další koleje. A to nechtějte vědět, jaké další návrhy mi chodí na emaily. Kdybych už něco propojil mimo plán, tak jak jsem naznačil, přímo se nabízí Týniště - Letohrad, protože rychlíky Praha - Letohrad přes Týniště jezdí. Je to už elektrifikované ? V rámci výstavby nového Letohradu jsem položil asi 3 km trati směr Lichkov a 3 km směr Týniště před zastávku Lukavice v Čechách. (na konec vygenerovaných čtverců) Od Alcaponeho mám nějaké video sice v mizerné kvalitě, ale tak nějak by to díky přesným stavebním podkladům dát dohromady šlo. Dříve nebyla trať přes Chlumec, tak o tomhle uvažovat nemělo smysl.
Ale zpět na zem. Je třeba dát dohromady rozvrtané a mám toho ještě hodně.

Zbyněk Šemora napsal:
Já budu rád, když dám dohromady to co jsem už rozestavěl a dokončím co jsem si naplánoval.
. . . . přímo se nabízí Týniště - Letohrad, protože rychlíky Praha - Letohrad přes Týniště jezdí. . . .

Zbyňku ty rychlíky tam už moc nejezdí. Pokud si dobře pamatuji, tak jede snad jen jeden denně.

Minulé GVD tam jezdil jeden za druhým. Letos jede odpoledne z Prahy do Doudleb a pak hned zpět a o dvě hodiny později z Prahy až do Letohradu, kterej tam je přes noc a brzo ráno jede zpět do Prahy. :( Je to hrozný jak ty pěkné rychlíky ruší.

Plecháči, ale na tohle jsme krátký...
Jinak stroje existují, takže by bylo i s čím jezdit. Nějakej domek bych taky vymodeloval a jestli to Šemík propojí, tak budeme mít další motorovou trať, kde jezdí velký mašiny. Bude to trošku změna oproti koridoru.

Jsem pro už jen proto, že celý projekt je tak trochu mimo GVD 2010, není to tak dávno, kdy tudy jezdily rychlíky a tak bych se Šemíku přimlouval.;)

Trať Týniště - Častolovice - Kostelec - Doudleby - Žamberk - Letohrad je celkem frekventovaná, a to jak v osobní, tak nákladní dopravě. Rychlíků tam jezdí celkem dost - min. 4 denně. Vím to z osobní zkušenosti - v podhůří na trati Častolovice - Rychnov nad Kněžnou - Solnice mám předky :-)
Další navazující regionální trať je z Doudleb přes Vamberk do Rokytnice v Orlických horách; nákladní dopravu posiluje třeba závod Škoda Auto v Solnici na výše zmíněné trati (vyrábí tam např. Fabie co vím) :)

Za toto propojení se přimlouvám velmi. A k dotazu Zbyňka -> trať elektrifikována stále není. V Týništi se čeká min. 10-15 minut na přepojení elektrické lokomotivy za motorovou. Na této trati jezdí většinou "Brejlovci", ale jel jsem několikrát i "Bardotkou", což byla lahoda pro oko i pro ucho. Více je potom na aktivitářích. Ale trať používaná skutečně je :)

JM3 máš tak nějak pravdu, ale brejle s tím jezdí už z Hradce. Doby přepřahů v Týništi jsou už dávno pryč...

JM3 napsal:
Trať Týniště - Častolovice - Kostelec - Doudleby - Žamberk - Letohrad je celkem frekventovaná, a to jak v osobní, tak nákladní dopravě. Rychlíků tam jezdí celkem dost - min. 4 denně. Vím to z osobní zkušenosti - v podhůří na trati Častolovice - Rychnov nad Kněžnou - Solnice mám předky :-)
Další navazující regionální trať je z Doudleb přes Vamberk do Rokytnice v Orlických horách; nákladní dopravu posiluje třeba závod Škoda Auto v Solnici na výše zmíněné trati (vyrábí tam např. Fabie co vím) :)

Za toto propojení se přimlouvám velmi. A k dotazu Zbyňka -> trať elektrifikována stále není. V Týništi se čeká min. 10-15 minut na přepojení elektrické lokomotivy za motorovou. Na této trati jezdí většinou "Brejlovci", ale jel jsem několikrát i "Bardotkou", což byla lahoda pro oko i pro ucho. Více je potom na aktivitářích. Ale trať používaná skutečně je :)
Tak upřesnění, ve Škodovce se vyrábí Roomster, Yeti a Superb, Fabie se tu jen lakuje.
A co se týká osobní dopravy, tak R už je fakt jen pár. Místo toho jezdí HK-Doudleby spěšné vlaky. Z Doudleb do Letohradu jezdí pár osobáku s Regionovou.
Co se týká nákladní dopravy, tak ta je pouze ze zmíněné Škodovky a z Esabu ve Vamberku, jinak nic.
Teď momentálně se používá trať jako odklonová. Trať na Usti je v opravě, tak vše co jede z nebo do Polska jede tudy a je to atrakce, vidět po x letech dlouhý vlak třeba s Unipetrolem. Vzorek postavené trati jsem poslal na skouknutí, tak uvidíme zda Zbyňka nalákám.

Tak nějak jsem rozpoutal vášně. Věřím, že tohle by byl další úspěšný úsek. Ale zpět na zem. V neděli jsem teprve zapojil na návěstidla Lanšperk. Ještě mne čeká cesta do Letohradu. Nejvíc zabrat dávají souběžné silnice. Nyní je paráda, že pod tratí budou náspy a tudíž silnice konečně mohou být pod úrovní kolejí.
Náspy budu pokládat až po osazení kolejí databázovými objekty. A to ještě nemám dotvarovanou krajinu. Jak krásně se to sní, co by se ještě mohlo postavit a já budu rád, když dám 024 minimálně do původního krajinového stavu. Ale to propojení do Týniště asi bude. Samozřejmě ne v této aktualizaci. Jen to bude další úsek, kde jsem také nikdy nejel.
Nechce někdo vymodelovat silniční nadjezd v Libchavách ? Já to zkusil poskládat a nelíbí se mi to. Není vhodná stavebnice.

dobrý den ,chci se zeptat jestli by mi nekdo neporadil dyž hraju aktivytu den blbec a dojedu ke stanici Hradec Králové hlavní nádraží tak mi vyskočí chyby Nelze přidat vozidlo CD_ES_898-8_pl (uid:200139) do světa prosím poradíte mi

Ahoj.
"Aktivytu" Den Blbec nezám, ale aktivitu už ano.:D To co píšeš vypadá na nestíhání PC, musíš mít nastaveny parametry dle návodu u Zbyňka na webu a když víš, kde to padne, doporučuji před oním místem save a load, to by taky mohlo pomoct.
Dan

Dan J. napsal:
Ahoj.
"Aktivytu" Den Blbec nezám, ale aktivitu už ano.:D To co píšeš vypadá na nestíhání PC, musíš mít nastaveny parametry dle návodu u Zbyňka na webu a když víš, kde to padne, doporučuji před oním místem save a load, to by taky mohlo pomoct.
Dan

omlouvám se za hrubku nevšiml jsem si ji a dekuji za radu zkusim to

Po delší době jsem konečně obnovil provoz na trati 024 z Ústí do Letohradu. Dnes dopoledne dráteníci ještě osazovali v Letohradě brány TV. Zatím je na této trati pomalá, je nutné téměř celý úsek podbít náspy. Stanice je ve sklonu, tak bude nutné utahovat kliky. Ty původní ne příliš výstavní budovy, hold první vlaštovky českého MSTS.
Jinak mi udělal radost Mates s Kolínem a Motorák s Vršovicemi. Jelikož nestíhám odskakovat dodělávat okolí, tak jen malá ochutnávka z úhlů pohledu, kde je minimum rušivých elementů nedostavěné plochy. Špatně se to fotí, zavazí střechny peronů. Kolín by byl pěkný z ulice, ale nemám právě dodělané okolí. Někdy příště.

e9f94ccf0703e1d9a1620797b772ac1b.jpg
35a6c754500746b61a63ad283ed22a84.jpg
81862482a1a9fce2af7b86e0326b81f9.jpg
f96b1fa68e70cc3252233ebd8366d5ed.jpg
245e516881d97d842d11be3edeb11b8f.jpg
214a4e23f4f721f96761f9efb60a7f7a.jpg
85b3f7ed4bf1fdc78ac4730a12571053.jpg
41db42c29818d99c43e267c4b852e31f.jpg

Naposled editoval moderátor:

Pěkné, jinak Zbyňku s tou tratí Letohrad - Týniště jsi vtipkoval, nebo jsi to myslel do budoucna vážně? Já jestli se mám snažit s nějakýma modelama...

Však na fotkách vidíš, jak je to z Letohradu směr Týniště krásně podbito. :D
Jinak to funguje přesně obráceně. Pokud chci modelovat, musím trochu znát stavitele tratí, jestli nemá tendence to vzdát. Takže nic neříkej jako ostatní modeláři a pak napiš, že jsi vymodeloval Častolovice a další stanice na této trati. Určitě to není práce na jedno odpoledne. Budova, perony, další nádražní budovy. A když na podzim s tímto vyrukuješ, tak mi nezbude nic jiného, než ty koleje propojit. Kdyby jsi chtěl dál na Lichkov, tak mi ještě PaV kdysi poslal co si tenkrát nafotil, když to měl v plánu. Ale myslím, že těch fotek mohl udělat víc. Pak by to byl krásný MSTS výlet z Prahy přes Chlumec ku Letohradu, možná ještě dál.
Pěkně se to sní. :D A to jsem ještě plánoval Starou Paku. :D Také na ni dojde.
Já mám jen obavy, aby jednou MSTS neřekl "dost a dál ani metr". Jelikož mne Martin kilometricky předhonil, tak mám jistotu, že nějaká rezerva ještě je. Jen to načítání trati bude čím dál delší.

Dobře Zbyňku. Jinak Honza Švec je z Martinic? Já sem mu tudle psal mejl, ale neodpověděl. Nevíš, co s ním je?

Honza Švec má aktuálně před důležitými zkouškami, tak má asi rok od MSTS pauzu. Ale on už toho vymodeloval tolik, že kdyby ostatní modeláři pracovali podobným tempem, tak máme komplet CZ. :D
Takže méně teoretizování a kdo má chuť modelovat, může přiložit s trochou do mlejna. Já to ještě nevzdal. Sice jsou i jiné povinnosti, ale jak je chvilka, něco postavím. Počítače jsou stále ready. :D
Zatím podbíječka valí od Letohradu ku Ústí.
Ještě musím opět poděkovat Matesovi, který mi posílá další updaty Kolína. Kolíňáci, těšte se. Konečně se dočkáte důstojného nádraží. A jsem rád, že jsem kolejiště updatoval. Sice to bylo sado maso, ale už je to konečně Kolín. A původní, který už aktuálně neexistuje.

trať dál z Letohradu na Lichkov je teď nádherná, konečně to dostalo nádech, ten nový peron v Jablonném, naprostý luxus...kdybych já jen uměl modelovat :rolleyes: máme tam chatu :oops:

Naposled editoval moderátor:

To DEJV00
tak se to sakra nauč a nebul tady......

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře