Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Čouda napsal:
Doby přepřahů v Týništi jsou už dávno pryč...
Čoudo, to já si ještě pamatuju, když ještě jezdíval rychlík 251 Praha - Náchod - Meziměstí - Wroclav a měl ještě s sebou vozy do Jeseníku, v Týništi se přepřahalo a tuším že to byla brejle do Náchoda i do Jeseníku. To už si takový detail nepamatuju, ale vím, že tímto rychlíkem jsme jezdili s turistama, když jsme jeli tam na východ.

Čouda napsal:
JM3 máš tak nějak pravdu, ale brejle s tím jezdí už z Hradce. Doby přepřahů v Týništi jsou už dávno pryč...
Pamatuješ si ještě rychlík 251 z Prahy do Wroclavi přes Náchod a Meziměstí? Tímto rychlíkem jsem občas jezdíval.

Naposled editoval moderátor:

Já jenom se zeptám. Když už jsi Zbyňku s tou rekonstrukcí tak rychlej, bude i originál Olomouc hlavní nádraží?

Pepa:

Pamatuju si to velice dobře, ale jak říkám, ty doby jsou už dávno pryč...

Pepa z Nuslí napsal:
Já jenom se zeptám. Když už jsi Zbyňku s tou rekonstrukcí tak rychlej, bude i originál Olomouc hlavní nádraží?
Já jsem rychlej ? Možná, ale jako šnek (zvířátko, ne ten z tohoto fóra :D)
Olomouc od Matese byl jako první model nádraží a to pro všechny tratě.
Pro info po aktualizaci budou tyto originály nádražích:
Kompletní od Honzy Švece:
Lanškroun, Rudoltice, Třebovice
Kompletní od Matese:
Kolín (nejpropracovanější včetně budov kolem dokola)
Olomouc.
Motorák:
Praha Vršovice, Praha Krč, Praha Vyšehrad

Jen perony:
Mates:
Praha Libeň, Český Brod, Poříčany, Pečky, Velim, Vranovice, Bratislava
Pak je hromada modelů kolem, je toho hodně.

Jen mé práce jdou pomaleji, než jste zvyklí. V práci mám nyní hlavní sezonu, tak na MSTS je velké minimum času a doma po večerech toho moc neudělám. Takže aktualizace až to bude, tak to bude. Ale budu se snažit.
Nevím jestli jsem to psal, ale už mám podnáspováno vše z Olomouce až do Prahy, kromě úseku Pardubice - Kolín. To až příště, zatím musí stačit jen ta textura pod pražci.
Ale co nemám dodělané je Břeclav - Rohatec. Náspy, srovnání okolí a návěstodla v celém Hodoníně a Rohatci a napojení na lokálku do Zaječí.
Hodonín leží na nějaké tektonické desce, protože tohle řeším už podruhé. Hodonín stále pochoduje sto až dvěstě metrů sem a tam a to i mimo původní osu :D

V té spoustě zpráv o nových rekonstrukcích mi nějak unikla informace zda se šahalo do jihomoravských lokálek? Zrovna se na na nich učím tvořit nějaké "lepší" aktivity ... a tak abych věděl jestli mám ještě počkat ... ;) Za odpověď díky.

Však jsem napsal, že ještě nemám napojeno z Hodonína směr Zaječí. :D
Ale jinak je to jako na dráze. Přednost mají hlavní tahy a koridory a lokálky budu řešit až bude klídek. Podklady už mám a takové prvotiny jako Zaječí Hodonín nebo Břeclav - Mikulov, tam pak nezůstane kámen na kameni. To samé Hustopeče - Šakvice, také je to na novou pokládku. Ale přísloví o kovářově kobyle je pravdivé. Všude jinde to šperkuji, ale domovská lokálka zarůstá mechem. :D

Bude se tedy v budoucnu propojovat i Rohatec s Olomoucem?:D:?:Když teda hlavní štreky mají přednost:?: Pak bych se chtěl ještě zeptat (a nechci tím do někoho rýpat ani zadávat úkoly tak doufám že se toho hned někdo nechytne a nevystartuje tady po mě), ale nebylo by špatné pak z 330ky udělat trať až do Luhačovic.Tenhle grafikon jezdí Praha - Luhačovice pěkná řada rychlíků....celkem 12 rychlíků....ale nějaký z nich tuším končí v Olomouci...asi ten poslední večer....Docela rád bych klidně začal dělat modely nádr. budov.Jen kdyby si mě někdo tak trohu vzal k sobě...

Naposled editoval moderátor:

Velice jednoduchá odpověď. Začni modelovat ony modely nádraží, můžeš i shánět podklady a nebo natáčet video a možná se toho Zbyněk chytne. No a pokud ne taky se nic nestane, alespoň se něco nového naučíš! A na učení se modelování existují na internetu tutoriály jak pro Gmax tak i pro 3dsMax ne sice zrovna na modelování baráčků, ale jsou tam popsány všechny důležité fáze tvorby modelu. Kousek návodu je i u mne na webu. Sice se týká tak trochu modelování vozidel ale baráček vychází ze stejných principů a základů. I tyto tutoriály jsou v češtině nebo slovenštině.

Miran napsal:
Velice jednoduchá odpověď. Začni modelovat ony modely nádraží, můžeš i shánět podklady a nebo natáčet video a možná se toho Zbyněk chytne. No a pokud ne taky se nic nestane, alespoň se něco nového naučíš! A na učení se modelování existují na internetu tutoriály jak pro Gmax tak i pro 3dsMax ne sice zrovna na modelování baráčků, ale jsou tam popsány všechny důležité fáze tvorby modelu. Kousek návodu je i u mne na webu. Sice se týká tak trochu modelování vozidel ale baráček vychází ze stejných principů a základů. I tyto tutoriály jsou v češtině nebo slovenštině.

Tak co se týče těch videí....mohl bych posloužit...Pak bych mohl dodat plány stanic celé 330ky...Tím pádem Rohatec - Olomouc.Jen aby to ale nebylo vniveč.Vlak už zdarma nějaký pátek nemám ale kdyby autor chtěl a přislíbil se tak bych do těch videí šel...

Omlouvám se za OT, ale vlastně to s tratí souvisí, nevíte někdo kde je Odb. Balabenka? v sjř je psaná, ale v trati samozřejmě ne, potřeboval bych to vědět kvůli traffic v aktivitě a pražský uzel je pro mne velkou neznámou.:D:D:D:D
Dan

Je to tady:
http://www.mapy.cz/#mm=TtTcFP@sa=s@st=s@ssq=Loc%3A%2050%C2%B06'32.475%22N%2C%2014%C2%B028'42.333%22E@sss=1@ssp=133196127_136021471_133216991_136038671@x=133206559@y=136028239@z=16

Pawlik napsal:
Je to tady:
http://www.mapy.cz/#mm=TtTcFP@sa=s@st=s@ssq=Loc%3A%2050%C2%B06'32.475%22N%2C%2014%C2%B028'42.333%22E@sss=1@ssp=133196127_136021471_133216991_136038671@x=133206559@y=136028239@z=16

To je Rokytka.
Balabenka je tady a tady.

Dan J. napsal:
Omlouvám se za OT, ale vlastně to s tratí souvisí, nevíte někdo kde je Odb. Balabenka? v sjř je psaná, ale v trati samozřejmě ne, potřeboval bych to vědět kvůli traffic v aktivitě a pražský uzel je pro mne velkou neznámou.:D:D:D:D
Dan
Ahoj Dane.

V mé trati Ti bude muset stačit výhybna Vítkov místo Balabenky. :D
Já nedostal peníze z EU na rekonstrukce uzlu Praha, tak se u mě jezdí postaru :D

Díky všem.
Tak to už jsem doma, takže už vím kudy ta Žabotlama na Os 9104 jede, výhybnu Vítkov znám dobře.:D Jinak když už jsem u vlaků na pražském uzlu, našel jsem v GVD 2009 EC 101 Jože Plečnik a pořád mi vrtá hlavou, kdože ten Jože byl, když je po něm pojmenován vlak? :D V řezení 2010 zde: http://www.zelpage.cz/ už jsem onen EC nenašel, tak nevím, zda ještě vůbec jezdí.
Dan

Dan J. napsal:
EC 101 Jože Plečnik a pořád mi vrtá hlavou, kdože ten Jože byl, když je po něm pojmenován vlak?
Dane,síce slovensky ale pre teba to hádam nebude problém :D
http://sk.wikipedia.org/wiki/Jo%C5%BEe_Ple%C4%8Dnik

Ahoj Dane,
místo Plečnika jezdí aktuální GVD jeho zkrácená varianta IC 100/101 Anton Bruckner Praha-Linz ;).
A o Plečnikovi něco zde, hledání kdo to byl mi zabralo ani né 30s, zlatý podnos? :D :D
http://cs.wikipedia.org/wiki/Jo%C5%BEe_Ple%C4%8Dnik

mikulda napsal:
Pawlik napsal:
Balabenka je tady a tady.
Balabenka je jenom to druhé, to první je Sluncová.

Rokytka umožňuje jízdu z Holešovic do Libně nebo na hlavní (ev. po jedné traťové koleji na TGM) - obsluhují Holešovice.
Balabenka umožňuje jízdu z hlavního do Vysočan nebo do Holešovic a z TGM do Vysočan (ev. po jedné traťové koleji do Holešovic) - obsluhuje hlavní.
Sluncová umožňuje jízdu z TGM do Libně nebo do Vysočan (ev. po jedné traťové koleji do Holešovic) - obsluhuje TGM
Původně byla ještě plánována odbočka Vítkov pro spojení hlavního s depem na Vítkově, nebyla však realizovaná.

Nyní mám obavy, že jste uvedli hodně uživatelů v omyl. Pojem jako Sluncová nebo Balabenka v této trati a někdo si bude myslet, že dělám nové spojení. :D
Takže pro upřesnění. V mé trati zůstane staré historické spojení. Ale klidně můžete jezdit i podle nového grafikonu, protože aktuální EC vlaky z Prahy do Pardubic, těm stačí v reálu jet celou cestu max 120 a jedou ještě s náskokem. Dál je to stavěné na maximální rychlost 140. Asi kvůli náhradám 350 za 362. Takže na mé trati eventuelní zpoždění na pražských spojkách v pohodě dohoníte na koridoru z Úval a také si myslím, že ani v MSTS těch 160 jet nemusíte a do Pardubic se ještě zkrátí. :D

Jé, tak to jsem se dobře nachytal, rodilý Pražák. :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře