Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Věci se mají tak, že mi zbývá dodělat vegetaci a zástavbu mezi Moravskou Novou Vsí a Hodonínem. Pak to jen prolétnu, opravím aktivity a vydám aktualizaci. Nemá smysl to dál oddalovat, když pracovní verze se dávno nekontrolovaně šíří a už mnohé není čím překvapit.
Nebude vše úplně dokončeno, to by asi trvalo opravdu do vánoc. Takto alespoň aktivitáři do vánoc mohou tvořit. Nepředpokládám, že bych ještě někde v blízké době rozkopával koleje.
Takže zkusil bych to za týden po víkendu. Uvidíme.
Děkuji všem modelářům za jejich nové modely. Nové obrázky zatím nemám. Stále není čas se kochat a fotit. :D
Další aktualizace bude před vánocemi, kde se provedou finální úpravy.
Asi tak nějak bych si to alespoň představoval.

Zbyňku,
i tak jako Martin letí kupředu, jistě Tvé dílo bude po renovaci krásné, jako předtím.
Je to obrovský kus práce a my, co se ani k pracovním verzím nedostaneme a ani po nich nepátráme se rádi necháme překvapit. :-))))

Asi tak nějak vypadá mé NASA pracoviště sestavené podle potřeb stavění tratí do MSTS. Jsou to na dnešní dobu už vykopávky sestavy, ale pro mé potřeby vyhovují.
Vlevo nahoře editor MSTS, dole video v opačném směru, uprostřed videa ve směru stavění, vpravo letecké pohledy z Google Earth. A tak nějak postupuji vpřed. Posouvám video, posouvám se v mapách a pokládám objekty, až se ze mě kouří. :D Momentálně jsem na přejezdu před Mikulčicemi (příští stanice Lužice)
6584dc6b0e04f308558011d4cafbc818.jpg

Naposled editoval moderátor:

Nazdar Zbyňku,
jak tak koukám na ten reléový domek u přejezdu /na monitoru se stavem v MSTS/,možná by to chtělo něco lepšího.;)
Bude-li zájem,z třistadesítky si vycucni soubory "prej_domek_1.s" a "prej_domek_2.s". Jde o kousky od p.Zapletala,který jinak tvoří pro TRS.

Měj se fajn a ať se dílo daří.

David

Zbyněk Šemora napsal:
Asi tak nějak vypadá mé NASA pracoviště sestavené podle potřeb stavění tratí do MSTS. Jsou to na dnešní dobu už vykopávky sestavy, ale pro mé potřeby vyhovují.
Vlevo nahoře editor MSTS, dole video v opačném směru, uprostřed videa ve směru stavění, vpravo letecké pohledy z Google Earth. A tak nějak postupuji vpřed. Posouvám video, posouvám se v mapách a pokládám objekty, až se ze mě kouří. :D Momentálně jsem na přejezdu před Mikulčicemi (příští stanice Lužice)

Opravdu úžas, tak nějak jsem si to u Tebe představoval a díky, že jsme mohli nahlédnout. :-)
Já bych se tedy asi z toho zbláznil, ale to máš zřejmě ten samý pocit i Ty.
Ať se opravdu dílo podaří.

Krasne je videt, jak M$ podcenil pomucky pro stavitele trati. To maly nezvetsitelny okynko route editoru na tak velkym monitoru... :cry:

Včera večer jsem začal opravovat aktivity. Už mám skoro všechny, kromě dvou nejdelších. Ale už i u Pannonie ty poškozené trasy neměly konce. Nejhůř se opravuje stanice, kde se provádí nějaký větší posun. Jinak je při opravách nutné mít vždy vedle sebe dva počítače a aktivity opisovat z BP 84. Řešní některých tras je mnohdy v červeném chaosu nečitelné.
Ale jde to a to je hlavní.
Jen pro informaci, z mých aktivit jsou nabourané úplně všechny.
Jinak ještě provádím nějaké dodělávky na krajině, ale soustředím se jen na rekonstruované úseky. Včera se konečně dostalo pořádné zástavby na trati Poříčany - Nymburk Město.

Zbyněk Šemora napsal:
...... Včera se konečně dostalo pořádné zástavby na trati Poříčany - Nymburk Město.
Ahoj, tak to je velmi dobrá zpráva, tudy vede první díl chystané aktivity pro novou aktualizaci tratě (z 2. večer dám pár screenů k sobě do vlákna, už jsem skoro ve finále), jen tak mimochodem, nejsi v tom sám, z mých aktivit se bude opravovat taky většina, akorát nemám k dispozici 2 počítače, takže to musím opravovat na jednom.:D:D
Dan

Ono to bude jiné kafe už z Prahy. Na tom jsem makal dnes. (když na mě cyklisti už téměř kašlou :D)
Upravil jsem svah do úzkého kaňonu na jednokolejce k tunelu na Vítkov. Vítkov nepoznáš. Je to tam mnohem víc zarostlé, konečně je položená kolej vlečky a na place je čilý stavební ruch v přípravách na práce na Novém spojení. (haldy štěrku, buldozery, stavební buňky) Přibyl komplex fabriky nebo co to tam je za tramvajovou tratí do Balabenky. Takže už je i hotová silnice (přejezd na Vítkově) vedoucí na přemostění trati do Hrabovky a jmenovaná estakáda do Balabenky. Současně je zúžený zářez z hrabovky do Libně. Do Libeňského depa je to také víc zarostlé, zkrátka kdo byl zvyklý na holou louku to tam nepozná.
Ale zase tak hladce vše nejde. V úterý mi doma odešla grafická karta, dnes mi před polednem po titěrné mnohahodinové práci zkolabovala databáze trati. Znáte ten pocit :D

Jelikož finišuji před aktualizací, tak neočekávajte, že budu obratem odpovídat na emaily s všelijakými dotazy. Kdybych byl náhodou až protivnej, předem se omlouvám :D
Včera jsem za večer opravil všechny trasy aktivity Topírna noc. Zbývá už jen Den blbec, který jsem si nechal na konec.

Dnes dopoledne jsem trochu doladil Blansko, protože to tam ještě nebylo po rekonstrukci dokončené.
Stále přemýšlím, jak vyřešit koupající se v lomu. Jedna věc je aby se zobrazovali jen v létě a další věc, udělat je jako ty kamzíky v kolejích kdy na houknutí se rozutečou.
Uznejte, že už tam chybí jen Ti opalující se naháči, kteří tam patří jako ke kolejím pražce :D
aae039dbccdb37656dfcfd1914ef6d72.jpg
0e189f2f27031139d11208a69c960443.jpg

Ahoj, píšu zde ne mejlem, poněvač by to mohlo zajímat i jiné aktivitáře, to kolejiště (no myslím ty 2 koleje :D ) za odjezdovým směrem do Brna, tak to je lom? Na fotomapě tam totiž stojí MUVka a tak jsem tam nacpal pracovní vozy, pokud to je lom, tak budu muset vyměnit.:D
S pozdravem Dan.

Blansko je srdeční záležitost. Můj druhý domov, teď už ee.
Ale naháči tam jsou :-D
Ta rekonstrukce je fakt dost dobrá :-)

S tím zobrazením naháčů v létě - nešlo by to udělat jako s kombajny? Prostě je v letním provedení nechat viditelné a na zimu je překrýt v textuře alfakanálem? Tuším, že takto to bývá řešené.

Jenže toto musí být definováno už v modelu, materiálem TransNorm. Pokud tam bude SolidNorm, jako že tam bývá, tak v zimě tam budeš mít černochy!

Takhle to tam standartně vypadá v reálu. Mnohokrát to bylo i ve zprávách. Video ze servisního motoru, který se vracel na OTV. Lidi měli deky i přes koleje. :D Jak na to koukám, ještě mi tam chybí ten betonový rantl, na kterém lidé sedí. Snad to časem nědo vymodeluje :D
Možná by ten shluk koupajících se šel udělat jako vagon, který by se v případě potřeby umístil na koleje jako LC.
f3f16d651636bd870fac86e60113c8b9.jpg

Dane,
to je kolej k dráteníkům, kteří obývají tu "boudu" za obloukem ;) A na té koleji nic nestává, takže tam žádné vozy snad ani necpi :)

Na vědomost se dává, že aktualizace BP85 proběhne takto:
Zítra 4.10. během dne bude k dispozici k volnému stažení včetně balíku aktivit. Kdo bude mít zájem, tak si ji projede, budu rád i za aktivity a do příslušného vlákna poprosím nahlásit eventuelní chyby. (něco levituje něco nefunguje, lom kolejnice, atd) Poprosil bych doplnit obrázkem.
Pak ve čtvrtek bych vydal nějakou BP85.01, kde by se provedly nalezené nedodělky a současně bych vydal i verzi pro DVD, abych nedopadl jako u BP84, kdy jsem se všem zájemcům o DVD omlouval a mejlem jim posílal opravy.
Takže s vyřízenými objednávkami počítejte nejdříve v pátek, ale spíš až následující týden. Celé se to komplikuje skutečností, že jeden ze dní 7. nebo 8. 10 musím služebně do Brna na veletrh a 9. v sobotu mám zase nějakou akci s lidmi kolem MSTS. Takže kdo se nemůže dočkat, musí stahovat. Jedná se mi i o nějaké opravy do Trainsetu. Něco bylo s Taurusem a ještě nevím co mám na papírku s opravami. :D Hold je to náročné a těším se, až vše bude za mnou. Obrázky nemám, ještě jsem neměl čas jezdit.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře