Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Opravdu, kdo umí, ten umí. Jen jak koukám na obrázek, já už mám vyčištěné od bahna odvodňovací járky u kolejí :D Trochu víc mi to tam zarostlo.Jinak do toho úzkého tunelu se v devadesátce strefit, to je opravdu zážitek, v MSTS neobvyklý.
Včera jsem zkusil jet opravenou aktivitu Den blbec. Musím konstatovat, že asi bude jen pro výkonné stroje. V odlehlých rovinkách u Olomouce jsem stíhal, ale čím hustější zástavba, tim menší FPS a ikdyž jsem jel naplno, tak jsem nabíral zpoždění. V Třebové jsem měl FPS 7 a vlak proti MSTS shodil (selhalo načtení vozů).
Musím to vyzkoušet na jiném PC, který jsem si nedávno složil, jak jsem procesor opravoval kladivem viz jiné vlákno. :D Tam je FPS ve volné jízdě z Hory necelých 60 a přes Kolín nebo Prahu kolem 20.
Nemám z toho dobrý pocit. Asi hold mé některé starší aktivity bude možné jet jen na novějších strojích. Do vánoc to zkusím přepracovat na volnější jízdní doby. Ale i tak je to reál. Takový Jaroslav Hašek mezi Břeclaví a Štúrovem musí jet kde je 120 120 a kde je 140 140. A nezkrátí ani sekundu. Jedno zaváhání a je zpoždění.

Nyní po ránu doplním updaty od Motoráka a Pawlíka, trochu to tam ještě opráším, pak jsem včera objevil nějaké levitující stromy, které kazí celkový dobrý dojem a ještě jednu neplánovanou dodělávku v jedné důležité stanici, která mi zabere asi nejvíc času, Dodělat perony, vlaštovky a podklady pod koleje, aby tam nebyly díry. A pak to vydám. ať můžete jezdit a testovat. Jen modely mají něco přes 400MB (nezabalené) Všem modelářům patří velké díky. Mákli si opravdu hodně.

Ještě na tunelu doladím pár drobností a bude to všechno, jak má být.
Ale neboj, s terénem už to nesouvisí. Navíc je potřeba oddělit viadukt modelově od "myší díry", aby nefiltroval texturu kolejí.

Ahoj Pawlíku.
Ty screeny vypadají super. Co se týká tvě dřívější úpravy BP do verze historické, tak to nemá chybu, Budeš mít podobnou úpravu i pro chystanou aktualizaci? Jak dodělám aktivitu "Návštěva muzea Jaroměř" pustím se do opravy "R1125 Gerlach" a to by se zase jinak jelo bez zdí na koridoru a tak podobně.:D
Ahoj Zbyňku.
S Výkoností PC si hlavu nelámej. Možná to bude znít trochu sobecky, ale určitě to není takto myšleno. Běžný uživatel MSTS si hold bude muset zvyknout, že simulátor doznal po ubdatech změny co se nároků na PC týká. Když si koupíš v dnešní době jakoukoliv hru například Call Of Duty poslední 3 vydané, či Mafii 2, tyto hry "smažím" taky, tak věř, že bez výkoneho PC a dobré GK si ona dílka nezahraješ. Vývoj jde dopředu a pokud by se hledělo na to, ať MSTS jede v úvozovkách na 486-ce, tak by žádné pokroky co se týká modelů a vzhledu celkových tratí určitě nedoznal.:D
S pozdravem Dan.

Dane, ta moje úprava funguje stále, pokud někdo např. neudělá další modely protihlukových zdí s jinými názvy. Není to žádná věda,
prostě jen modely nežádoucích objektů jsou nahrazeny modely o jednom polygonu se stejným názvem. :)

Marně hledám v mailu, kdo mi poslal fotky na ty Třebovice, dotyčný se jistě ozve, protože i jemu patří dík; stejně jako Michalovi, který běhal po Praze
a sháněl někde kyklopské zdivo. Nakonec se ovšem nejvíc osvědčila zeď v Bubenči.

Už mi zbývá jen udělat podklad pod kolejemi v Brně a může se to zabalit a dát ven. Ten podklad měl být z jednoho kusu, takhle mi to bude problikávat, ale hold nejsou lidi. Jinak bude mít radost legendární PaV, stavitel první tratě a modelů do MSTS, někdy z roku 2002. Jeho modely vlaštovek se do Brna hodily :D Sice opravdu začátky, ale lepší než nic :D

Aktualizace už teče na web. Má to necelých 500MB. Mám to v 9 souborech. Dobrá zpráva i je, že poskytovatel webového prostoru Active24 mi jen tak bez poplatku zvětšil prostor na dvojnásobek, tedy mám 4 giga a díky tomu nemusím mazat staré aktualizace.
Napsal jsem do průvodce i seznam modelářů, kdo co vymodeloval, aby jste měli přehled, kam se podívat. Snad jsem na nikoho nezapomněl. Za těch 10 měsíců jsem mohl i něco zapomenout. :D Však je toho také pořádný sloupec.
Aktivity budou zvlášť, ale v aktualizaci jsou i opravené vstupní body pro volnou jízdu, aby se dalo hned jezdit.
Pepo, perony v Brně už jsou jakš takš. Dá se nastupovat, vystupovat, dá se kam schovat před deštěm a snad všechny díry jsem zadělal, aby někdo někam nespadl nebo se spíš někam nepropadl.
Jinak mi to teče kolem 48kb/s, pro info za kolik hodin to bude ke stažení :D. Hold O2. :D

Takže to bude za kolik dní? 48/8*3600=21,6 MB/hod. To snad ani není možný,ne?

O pěti jdu z práce dom, tam nemám Ó dvě ale kabelovku a ta je na odchozí data mnohem rychlejší. :D Teď jsem myslím někde uprostřed. Hold se toho za těch 10 měsíců něco nahromadilo.
To ještě souběžně dělám test aktualizace na instalaci BP84. Kdyby něco chybělo, bude následovat další aktualizace 85.01.
Už zbývá posledních 150 MB. Kdybych se nemusel drbat s tím Brnem, tak už je vše nakopírováno. Já do poslední chvíle věřil, že mi to Deterio pošle. Před půlrokem jsme o tom mluvili, že finál bude až někdy do vánoc pro velkou složitost, ale tak nějak jsme se dohodli, že perony s vlaštovkami zvládne. V červenci mi psal, že to bude v pátek, ale neřekl který. Minulý týden říkal po svátcích, ale také zapomněl říct "po kterých a v kterém roce :D" Co už, každý pracuje dobrovolně podle své chuti a nálady. Hold vše nefunguje tak jak by si člověk přál.
Poslední 90MB soubor nakopíruji až z domova, jen co se přesunu.
Jinak právě skončil test, co z aktualizace chybí. Posílám seznam a modeláři, přeberte si to, jinak doplním denní textury. Ale na noční to bude špatně, to bude svítit. Byl bych raději, kdyby jste dodali noční.
Děkuji.
Chybějící soubory ve složce Textures:
\NIGHT\cdgantry3.ace
\NIGHT\halaONJ512-4.ACE
\NIGHT\KL_4.ace
\NIGHT\KL_6.ace
\NIGHT\MENIRNA.ace
\NIGHT\ONJmostVjezd-3.ACE
\NIGHT\ONJmostVjezd-4.ACE
\NIGHT\strecha_plech.ace
\NIGHT\TVPAW1.ace
\NIGHT\TVPAW4.ace
\NIGHT\TVPAWOB2.ace
\SNOW\ASFALT01.ace
\SNOW\ATrackRndTunWall.ace
\SNOW\BETON03.ace
\SNOW\bohumin_strecha2.ace
\SNOW\brno_hl_ced1.ace
\SNOW\brno_hl_listy.ace
\SNOW\brno_hl_nast1.ace
\SNOW\brno_hl_nast2.ace
\SNOW\brno_hl_nast3.ace
\SNOW\brno_hl_nast4.ace
\SNOW\brno_hl_nast5.ace
\SNOW\brno_hl_nast6.ace
\SNOW\brno_hl_plech1.ace
\SNOW\brno_hl_sloupy1.ace
\SNOW\brno_sdc_1.ace
\SNOW\BRNOZED2.ace
\SNOW\DLAZBA12.ace
\SNOW\DW_BB.ace
\SNOW\halaONJ512-4.ACE
\SNOW\CHOD01.ace
\SNOW\CHOD02.ace
\SNOW\KOLIN01.ace
\SNOW\KOLIN02.ace
\SNOW\KOLIN03.ace
\SNOW\KOLIN04.ace
\SNOW\MAGNET.ace
\SNOW\MAGNET2.ace
\SNOW\MAGNET3.ace
\SNOW\nadrazi-Vrsovice-nast.ACE
\SNOW\NSTUEZ.ace
\SNOW\ONJ-budova-vjezd-1.ace
\SNOW\ONJ-budova-vjezd-2.ace
\SNOW\ONJ-budova-vjezd-3.ace
\SNOW\ONJ-budova-vjezd-4.ace
\SNOW\ONJmostVjezd-3.ACE
\SNOW\ONJmostVjezd-4.ACE
\SNOW\ONJmostVjezd-5.ACE
\SNOW\ONJmycka5.ACE
\SNOW\PERONM04.ace
\SNOW\plech01.ace
\SNOW\PLECH04.ace
\SNOW\PLOT04.ace
\SNOW\PLOT05.ace
\SNOW\PLOT06.ace
\SNOW\RAMPA10.ace
\SNOW\RAMPA11.ace
\SNOW\STRECH09.ace
\SNOW\STRECH18.ace
\SNOW\STRECH19.ace
\SNOW\STRECH21.ace
\SNOW\STRECH24.ace
\SNOW\STRECH26.ace
\SNOW\STRECH30.ace
\SNOW\suska_Ke.ace
\SNOW\TVPAW1.ace
\SNOW\TVpaw7.ace
\SNOW\TVpaw7_pruhy.ace
\SNOW\TVPAWOB2.ace
\SNOW\VRATA01.ace
\SNOW\VRATA02.ace
\SNOW\Vrsovice-kulisy-1-1.ACE
\SNOW\Vrsovice-kulisy-1-2.ACE
\SNOW\Vrsovice-kulisy-1-3.ACE
\SNOW\Vrsovice-nadrazi-1.ace
\SNOW\Vrsovice-nadrazi-10.ace
\SNOW\Vrsovice-nadrazi-2.ace
\SNOW\Vrsovice-nadrazi-3.ace
\SNOW\Vrsovice-nadrazi-4.ace
\SNOW\Vrsovice-nadrazi-5.ace
\SNOW\Vrsovice-nadrazi-7.ace
\SNOW\Vrsovice-nadrazi-8.ace
\SNOW\Vrsovice-nadrazi-9.ace
\SNOW\Vrsovice-nastupiste.ACE
\SNOW\Vrsovice-sklady-2.ACE
\SNOW\ZABRADLI9.ace
\SNOW\ZAHONEK1.ace
\SNOW\Zlichov-vytopna-2.ACE
NvstI6.ace
Možná někde je jen někde nesprávný parametr v sd.
Už jsem doma a pokračuji v kopírování aktualizace.
Takže teď mi to teče šedesátkou a hotovo bude za 20 minut.
Pak můžete stahovat BP 85

Naposled editoval moderátor:

Na moje nové modely dostaneš ještě dnes opravené *.sd soubory. Kdo nechce čekat a vadí mu to, nechť si opraví v sd souborech měnírnaxxxxxx.sd a spinackaxxxx.sd parametr ESD_Alternative_Texture ( 257 ) na ESD_Alternative_Texture ( 1 )

Ještě jsem znovu aktualizoval balík aktivit. Jel jsem Topírnu noc a když jsem najel na konvoj lokomotiv, tak to nějak nešlo a koukám, lokomotivy jely po pražcích :D Já zapomněl opravit LC. Vypadalo to v editoru jako že je to OK, ale nebylo. Jinak tam řval consists od Pawlíkovy ještě neveřejné 122. Snad už je to OK.
Však jsem psal, že budou průběžné opravy, než se vše usadí :D Jen mě štve, že to musím jet znovu. :D

Zdravím. Tak já jedu dneska 1. díl na pracovní aktualizyci, aby nohl ven a teď koukám, že je aktualizyce venku.:D Takžeeeeee, stáhnu veřejnou aktualizaci a znova díl projedu, zatím mi fungovlo vše, až na jeden traffic v Praze ONJ, který se mi z nepochopitelných dúvodů zasekl na výhybce, naštěstí to nemá na aktivitu žádný vliv. Zbyňku, to co jsem viděl v prac. aktualizaci, tak to je pecka, už se těšim jak projedu finální versi. Jak dojedu okamžitě odesílám k Blackwolfovi k vydání.:D 2. díl je taky téměř hotový, ale ještě to chce domáknout.
S pozdravem Dan
Tak a ještě co jsem si přečetl svůj příspěvek, tak koukám, že ke všemu neumím psát.:D:D:D

Zbyňku: Máš tam zabudnutý archív s meniarňami a modely ortomáp z Bratislavy. Idem zbytok vyskúšať.

Já mám problém spíš v Breclavi...odkazuje to chybu na A2T000R10D.s atd. že nelze nalézt v Globalu-track_b-shapes a měnírny to mě házelo že chybí noční textury,za světla sem tam ještě nedojel:D

Takže potvrzeno.
Jel jsem znovu aktivitu Den blbec, ale na jiném PC. Z Olomouce FPS 30 až 50, jel jsem klídkově a v Zábřehu jsem byl 2 minuty s náskokem tak, že traffic nestíhal vstupovat. :D Do Hoštejna jsem se loudal 70, abych zmírnil náskok, ale stále jsem měl minutu k dobru. Rudolticko je víc zastavěné, tak tam to párkrát zaškubalo, ale i tak jsem jel asi půl minuty s náskokem. Klídkově jsem projel Třebovou, kde jsem včera skončil se zpožděním 2 minuty na slabším počítači. Dnes půl minuty náskok. Jen pro porovnání. Včera přes Třebovou FPS 7 dnes ten samý úsek, stejná aktivita, FPS 22. Ten starý PC je Pentuim D 3,2 giga (2006) (4 giga ram na Vistách 64 bit) Dnes jsem to jel na AMD Athlon 64 X2 5000+, WinXP, který si vezme jen 3 giga RAM. Je to také vykopávka z roku 2007, ale dal jsem tam nový hardisk Segate 1 Tera. (grafika dočasně stará vykopávka ATI X1900, protože nová HD5750 je v záruční opravě)
Takže jízdní řád nemusím překopávat, protože kdo má něco novějšího, musí mu to jet ještě rychleji.
Také jsem pozoroval, že nízké FPS má vliv i na zvuky. Včera co vlak proti, to tryskáč, dnes už to bylo celkem v normě. (doufám, že mám stejné zvukové soubory :D)
Candreva napsal:
Já mám problém spíš v Breclavi...odkazuje to chybu na A2T000R10D.s atd. že nelze nalézt v Globalu-track_b-shapes a měnírny to mě házelo že chybí noční textury,za světla sem tam ještě nedojel:D
Součástí aktualizace je Global a Track_B. Pokud balík rozbaluji bokem a pak jej teprve manuálně kopíruji do trati, snadno se na něco zapomene a pak se člověk diví, že mu to vyhazuje chyby. :D

Dráčik napsal:
Zbyňku: Máš tam zabudnutý archív s meniarňami a modely ortomáp z Bratislavy. Idem zbytok vyskúšať.
A to jsem se díval, jestli někde není něco navíc :D. Hold už blbě vidím. :D

Zdravím.
Tak mi ti nedá a musím ještě jednou moc Zbyňkovi poděkovat za výborně odvedenou práci. Jedu znovu 1. díl chystané aktivity a nestačím se divit, co zde přibylo a to jsem měl tu čest, již vidět pracovní verzi. Traffic v depu ONJ, který mi odmítal vjet už je v pořádku, Zbyňěk doplnil návěstidla i v začátcích a koncích kolejí na ONJ v depu u těch nástupišť udržby (úklidu souprav), správný název neznám, no a cesta traffic šla za návěstidlo a tam byl problém. Jinak Zbyňku, ten násep u depa zarostl tak rychle, že teď skoro nevidím projíždějící osobák.:D:D:D Nic, jdu si vychutnávat jízdu směr Praha - Jaroměř.
Dan.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře