Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Však to bylo se smajlíkem:D.
Jen mi překvapuje, když ty chumelenice jsem dávno zrušil, tak kde se tam znovu vzaly :D.
Když já nevím, kam skočit napřed.
Sovo mi před týdnem poslal úpravy staničních hlášení a já se na to ještě ani nepodíval. Nelíbí se mi ani provoz aut. Viditelnost je nastavena snad do 200m, což je zatraceně málo. Pak se divím, že po souběžné silnici vedle trati nic nejede a já tam dal relativně hustý provoz. Do toho počasí, že moc sněží a já už jsem na prášky. :D
Je toho nějak moc najednou.
Hold vše musím řešit postupně. Priorita je dodělání krajiny na 251.

Už mi zbývá zastavět úsek z Nového Města zastávka po Nové Město nádraží. Tady je to dost složité. Hledal jsem vhodné baráky, z čeho postavit nemocnici a doktorské činžáky. Tady musela stačit nesmrtelná nabídka od PaV (nemocnice je z domečků od Honzy Švece a Nebuluse, což je záruka kvality, tak jako celek to vypadá dobře) a ty rekreační domečky naproti zastávky, nejvhodnější byl nějaký defaultní srub. Hlavně že si to tam na jaře Deterio vše podrobně fotil, až jsme málem dostali před dršťku od správce :D. Ale máme alespoň originál zastávku od Lubomíra.
Pak ještě něco musím dozastavět v Bystřici, Nedvědici i Borač a Štěpánovice, protože konečně mám domečky, které se tam budou hodit.
Jsem moc zvědav, jak se to bude líbit. Po aktualizaci pak budou ještě dodělávky na některých detailech. Není šance vše zvládnout v tak krátkém termínu. Ale snažil jsem se, aby vyhlídka z vlaku odpovídala reálu. Ještě teď jsem zvedal nějaké kopečky nebo víc hloubil údolí.

To je dobře, jenom hezky pracuj...

Taky už se nemůžu dočkat. Jinak Zbyňkovi by se asi hodilo, aby byly Vánoce na jaře - v zimě si lidi dávaj pod stromeček zimní bundy apod. Na jaře by si dali navzájem kolo a obchod by kvetl :)

Už se blížím do finálu. A těším se, až si to projedu. Samozřejmě dodělávky se ještě najdou, ale došly domečky a nějaké další podklady. Bude potřeba, abych si na 251 nějaká místa znovu osobně prohlédl. Asi to vyřeší nějaký jarní cyklovýlet :D

Zdravím znovu,

něco pro aktivitáře: ZS_08 Vysočina má v úseku Žďár nad Sázavou - Havlíčkův Brod na cca 94. km zvýšení maximální povolené rychlosti ze 100 na 110 km/h. Problém je, že v trati je nastaven maximální limit +10 km/h, jinak mě to vyhodí.

Za normálních podmínek bych s tím souhlasil, byť už jsem párkrát "vypadl", ale jelikož doháním zpoždění, tak jedu už 22 minut mezi 100 a 110 a naháním. Za normální situace, pokud nevyřeším zrychlování z kopce, tak při dotyku 110 km/h končím. Zde, byť je 110 km/h povolena, končím též - byť jen při dotyku (nedostanu ani šanci ji překročit). Je to chyba hry, nastavení aktivity, či jen značky, kterou hra ignoruje? V TM se normálně limit navýší, tak nevím...

Má někdo řešení?

JM3: ono je možné, že je určena stanovená rychlost vlaku, která se také nesmí překročit.

Měli by jste reagovat jen tací, kteří jste tuto aktivitu jeli.
Tohle není první hráč, který měl tento problém. Pes je zakopaný v tom, že v Modřicích při jízdě do odbočky se ve stanici nevybavil bod, který ruší omezení 100km/h. Mě by zajímalo, proč mě a mnoha ostatním uživatelům se tento rušící bod vybavuje a některým ne. Teď není čas tohle znovu testovat, ale kouknu na to, eventuelně bod události, který ruší omezení 100km/h posunu kousek dál.
Z Modřic se šlo rozjet na 120, když jsi doháněl zpoždění ?

Zbyněk Šemora napsal:
.......Mě by zajímalo, proč mě a mnoha ostatním uživatelům se tento rušící bod vybavuje a některým ne. Teď není čas tohle znovu testovat, ale kouknu na to, eventuelně bod události, který ruší omezení 100km/h posunu kousek dál. Z Modřic se šlo rozjet na 120, když jsi doháněl zpoždění ?
Ahoj Zbyňku, nevím jak v této aktivitě, ale mě se taky mockrát stalo, že určité aktivace hlášek šly do háje, hlavně na slabším PC kdy MSTS jaksi nestíhal. :-) Takže to že se nějaká hláška neaktivuje může být i tím.
S pozdravem Dan.

Aha. Tak potom bych doporučil, jestli správně zapsán spouštěcí parametr v zástupci MSTS pro spuštění, například:
"D:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -mem:512

Pokouším se vytvořit nějakou jednoduchou aktivitku pro trať 251 (Sp1766) a jak koukám do sešiťáku, vyřádí se zde i příznivci parní trakce. Je tady nějaký Os 14651 Pernštejnské panství ze Žďáru do Nedvědice s lokomotivou 475.1.
Podobný vlak jezdí i Tišnov - Nedvědice. Oba vlaky se potkají v Nedvědici.
To asi bývá na Pernštejnské slavnosti v červenci. Ale bližší podrobnosti budou vědět místní.

Opsal jsem si jízdní řád spěšňáku do MSTS a zkusil jsem testovat, jak se tato aktivita pojede. Očekával jsem, že zase nebudu vědět co s časem, ale opak je pravdou. V Králově Poli jsem jel odbočkou a byla z toho minuta zpoždění. Do Tišnova jsem to dohonil tak tak, Doubravník asi 10 sekund a Nedvědice také včas. To se mi líbí. Konečně si nemusím vymýšlet situace na trati, aby se hráč nenudil čekáním na čas.
Tady je pár fotek z už zastavěných vesniček.
Ale jinak konstatuji, že úsek Brno - Tišnov by také potřeboval nějak víc zastavět. Hlavně chybí modely nádražích. Hold kdyby byl nějaký modelář z Brna. Ale v každém případě po aktualizaci tento úsek dám také dohromady spolu s restíky na 250. U noční Pannonie to tak nevadilo :D
b8979c11f55e04e8732ceb73fceed3f0.jpg
7bc58089099d05613be8a1b626b3f334.jpg
90bba5074de8079e5ce8f30f74278607.jpg
428de69ec5f6748ae8256cf0bef6cdf4.jpg
3a70cd23a51cb92fc09bc65e6acf963b.jpg

Naposled editoval moderátor:

Zbyňku jak jste si na kolech poradili s tím kopcem u zdi na třetím screenu?

Vypadá to moc hezky, už se těším.
Jinak problémy ohledně rychlosti soupravy ... něco na tom možná bude. Už je to doba, co jsem vyjel z Bratislavy. Ale jel jsem víc jak 110 km/h když to šlo. Jsem v Kutné hoře, mířím do Kolína. Zpoždění cca 13 minut. I když Vysočina byla makačka jak hrom. Ale stejný problém s rychlostmi nastal i zde - po Vysočině se mezi stanicemi Kutná Hora a Kolín chvíli zobrazuje 120 km/h povolené. Na cca 7 km trati. Rozhodl jsem to vyzkoušet - vlak za hranicí značek, povolená rychlost 120 ... 110 dosaženo a konec.

Co se s tím dá dělat? Ten parametr pro paměť je nastaven.
"Prekrocil jsi rychlost do odbocky a vykolejil jsi".

Tohle mě štve. Stejná diagnóza za Kolínem. Zbývá "dohnat" posledních 11,5 minuty. Povolená rychlost 160 km/h. Bezpečně za značkami, pro jistotu uloženo, dosaženo 110 km/h, konec. Svině hnusná mě dál nepustí... Co s tím?

Odpověď jsi už dostal.
V Modřicích se Ti nevybavil bod, který ruší omezení na 100km/h. Je nutné se vrátit před Modřice, jinak to dojet nepůjde.

Takže se vrátit znovu k Brnu? No nazdar ... :)
Tak to pěkně děkuju. Zkusím to dojet i tak
No, tak zpoždění zredukováno i s "handicapem" na cca 3 minuty. To není špatný :)

Množí se mi dotazy, jestli zítra opravdu bude aktualizace nebo podobné úplné ptákoviny. Kdybych měl každému odpovědět, tak tu zítřejší aktualizaci nemá kdo udělat a proto by nebyla. Rozdvojit se neumím.
Jinak aktualizace bude k zítřejšímu datu, respektive dnes, protože žádné změny už se dělat nebudou, až na výjimky. Priorita je, aby zítra bylo DVD, protože mnozí jej už máte předplacené a já nemám rád dluhy. A pak až se zadaří to vše dát dohromady, tak vydám aktualizaci ke stažení. To může být z odstupem jednoho dne.

Na mé stránky jsem dal pár obrázků z nové aktualizace. Sem to dávat nebudu, protože je to ze dvou aktivit (druhá je od Honzy Švece v jeho rajonu). Obrázků je bez dvou 120, tady bych to asi moc zaplácal :D
Dnes jsem ještě opravoval chybné soubory, aby vše fungovalo jak má.

Jen je zajímavé, Danovi jsem osadil do Chocně tankování, ale v editoru aktivit jej nevidím, tak asi nebude funkční. Přitom to samé mám osazeno i jinde a v editoru se to hlásí jako aktivní. Zkusil jsem i smazat a osadit kousek vedle znovu a nic. Někde udělali soudruzi z NDR chybu.

:D:D:D
Ať žijí zmatky.
Měl jsem už hotovou instalačku pro DVD, ale při kontrole jsem zjistil, že se mi tam zatoulaly testovací consists na Pawlíkovu 122 a testy od Jardy Skůry. To by zase bylo ostudy, až by všem MSTS řval, že chce tu a tu mašinu, která v trainsetu není a vlastně není ani veřejná.
Proto si nerad kopíruji do Trains věci, které jsou mimo TBP. Vlaky se sice neměnily, ale consisty přidávaly.
Dnes už je pozdě, ale zítra ráno si instalačku pro velký úspěch znovu zopakuji. (pakuje se to asi hodinu) Jsem zvědav, jaké zmatky se ještě narodí.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře