Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zdravím Zbyňku,

Super práce, jen bych měl takovou otazku všiml jsem si že ze Zábřehu na Šumperk vedou koleje a chtěl jsem se zeptat jest-li bude do budoucna tento úsek realizován. Jinak do Šumperku jezdím poměrně často za přítelkyní a chtěl jsem se zeptat jest-li nepotřebuješ tento úsek nějak zdokumentovat popř. nafotit staniční budovy a vše kolem trati. Vymodelovat to sice neumím ale alespon bys měl podklad na textury. Teď je tato trasa plně elektrifikovaná, ale staniční budovy se nějak neopravovali. A ještě bych měl jeden dotaz a to takový, procházel jsem starší vlákna této trati a tam jsem si všiml pár fotek myslím že to bylo ještě před aktualizaci BP8 a je tam fotka z celkem dost dobře vybudované Břeclavy a chtěl jsem se zeptat jest-li někdy v příští aktualizaci bude. Děkuji za odpověď

Pokud vím, tak Břeclav je součástí tratě už poměrně dost dlouho...

To vím taky, ale mě zajíma jest-li bude někdy taky tak dobře obydlená jako na těch obrazcích. Už nevím ve kterém vlákně to bylo a také nevím jest-li si to ten dotyčný uživatel vybudoval sám a chlubil se tim. Toto by mě zajímalo

Dobry vecer preji,musim pred autorem a vsemi modelari smeknout jak se rika kdo umi ten umi a kdo neumi ten v tomto pripade to plati dvojnasob tady se hned poznaji zlaty cesky rucicky a kdo mohl znas a svetovych uzivatelu tusit ze cesi budou udavat smer kam se tento simulator bude ubirat a ze v nem sme a budeme opravdovy prukopnici,tolik k zacatku me reci kterou chci vzdat hold nejen p.Semorovy tak i ostatnim tvurcum a modelarum,ted k memu skromnemu dotazu vsiml jsem si ze na obrazcich z rozpracovanych useku zde na foru je videt vymena kolejiva na zarostlou verzi(myslim u trati 020),ale pred chvily jsem si vsiml na webu autora ze tomu tak neni muzu prosim poprosit o prozrazeni zda tomu tak je ci neni nebo to bylo mojim zarostlym monitorem mechem:D,mej te se fajn s pozdravem Pegaus.

Obrázky z Břeclavi jsou v tomto vlákně a stejný stav je v trati už od minulé verze. Není to ale dokonalé, pořád vpodstatě chybí protější část stanice - depo a dominantní Gumotex.

W302 napsal:
To vím taky, ale mě zajíma jest-li bude někdy taky tak dobře obydlená jako na těch obrazcích. Už nevím ve kterém vlákně to bylo a také nevím jest-li si to ten dotyčný uživatel vybudoval sám a chlubil se tim. Toto by mě zajímalo

Na kolejivo se už ptalo víc lidí. Ochotný Duuso tohle kolejivo rozepsal do Track_B a to už je v aktualizaci. Zkušebně jsem je doplnil kolem mostu v Čelakovicích. Kdybych pracoval jen na 99% procent, tak bych jej doplnil i jinde, ale jedu v režimu časového přetížení, takže až příště. Ale jestli si někdo myslí, že na 251 nebo 020 roste tráva, tak je na omylu. Tráva v kolejích je snad jen na 5% kolejí. Proto je nesmysl trávové koleje dávat jako default. Také by se to brzy okoukalo, zvláště kdyby co trať, tak stejná textura kolejí (myslím jiné projekty)
Jinak než budu osazovat, byla by potřeba ještě jedna textura a to hustěji zatrávována, doslova kopřivy. A pak bude pěkné to všude vhodně kombinovat a je efektivnější to dělat najednou. A pak to bude teprve bomba. Kdo počká, ten se dočká.

Zatím mohu jen potvrdit, že aktualizace BP84 má 353 MB. Nakopíruji to až doma, protože tam mám mnohem rychlejší odchozí data. V práci by to bylo na celý den.

Už je to tak konečně nakopírováno (v pěti souborech). Takže stahujte a nezapomeňte, kdo hraje mé aktivity si stáhnout i nový balík všech aktivit. Přibyly dvě nové, viz obrázky na mých stránkách. Jedna je moje a HK-Velký Osek je od Honzy Švece. Jízdní řády od obou máte ve složce Activities, tak si je vytiskněte.
Odkazy na jednotlivé aktivity jsem zatím odebral, protože v tom už začínám mít pěkný guláš. Ale asi bude stačit seznam a všechny apk přidám do balíku. Ale teď už na to nemám náladu. Měl jsem dnes vééélmi náročný celý den. Vše věnováno aktualizaci BP84. Na rozdíl od uživatelů, nemám rád aktualizace. Je to moc velký stres.
Jsem i rád, že se nyní neaktualizoval trainset. To by se už časově nedalo.

Ještě dovětek. Z aktivity Pannonia jsem odebral z Modřic omezení na 100km/h, když to už několik uživatelů zlobilo. Bez toho se dá žít. Hold když se někdo zapomene a do té vexle vletí víc než 110, tak se nic nestane :D
Jak se dá upravit příspěvek? Zmizelo na to tlačítko. Napsal jsem v první větě překlep. Hold už toho mám dnes plné kecky a na to upravovací tlačítko asi nevidím.

Naposled editoval moderátor:

Vánoce jsou tady. Slavit bude zřejmě i ČEZ, už vidím kolik počítačů pojede až do rána...:rolleyes:
ad tlačítko: jj, také jsem jej marně hledal

Pane Šemora aktualizace je opravdu parádní!Je to krása se svézt po mé oblíbené 251!Opravdu kloubok dolů všem, kteří se na aktualizaci podíleli, protože je za tím kus práce!

Kdo jste do teď stahoval balík aktivit, tak si jej stáhněte znovu. Já si neuvědomil, že přes ONJ jede i aktivita seznání Praha. A to jsem zkoušel spouštět MSTS se všemi aktivními aktivitami.
Naštěstí to jsou jen dvě mega.
Ale když ji vyřadíte, také žádná škoda. Měla už dávno být nahrazena plnohodnotnou aktivitou s okolním provozem vlaků. Ale jaksi na to ještě nebyl čas.

Asi jsem úplně blbej, ale kam přesně to mám rozbalit? Rozbalil jsem to, ale nevidí to ani TrainStore, ani MSTS. Co s tím?

a co tam chceš vidět ? klikni na setup.exe a rozbalíš to do tvého adresáře xy/Train Simulator. Co chceš víc ?

JM3 napsal:
Asi jsem úplně blbej, ale kam přesně to mám rozbalit? Rozbalil jsem to, ale nevidí to ani TrainStore, ani MSTS. Co s tím?
Nic se rozbalovat nemá. Vše stáhni do stejné složky a spusť setup.exe. Cestu si to najde samo, takže prakticky odklikáváš jen tlačítkem Další.

Pro příslušníky VB jsem vše udělal tak, aby instalátor byl blbuvzdorný, tedy pokud se klikne na setup.exe, tak stačí jen potvrzovat, nemusí se hledat cesta k MSTS, zkrátka, aby to uměla obsluhovat i úplná počítačová leča.
Hold jsem se asi přepočítal a budu muset vymyslet, jak to udělat, aby instalátor klikal myší na správné místo i za uživatele. Jinak předpokládám, že každý, kdo paří MSTS umí číst. To je druhá podmínka.
Jinak už snad jen pomůže dát nějakému kamarádovi na pivko a poprosit jej, aby mu vše aktualizoval.:D

Omlouvám se za špatné vyjádření, psal jsem to narychlo a vypadl mi net potom :)

Cestu to našlo, nainstalovalo se to. Nicméně TrainStore nic nenašel nové aktivity a tak jsem zkusil spustit (deset minut) MSTS bez toho. Nic nového nepřišlo. Potom jsem napsal ten příspěvek a rozhodl se nainstalovat aktualizaci znova. Výsledek stejný - cestu našlo, vidět nic. Zapnul jsem prohlídku trati a z Hradce jsem vyrazil do Oseka (minule jsem za Praskačkou skončil ve světle :)). A trať to našlo. Nicméně mi mezitím vypověděl službu internet a tak jsem již nemohl napsat stav věcí - podařilo se nahodit až teď a koukám, že jsem tu za debila :D

Takže asi tak. Jdu si projet 251; V. Osek - Chlumec - Hradec je super udělaná. Jen tam chybí Hradecká dálnice, která teď vede přes most, a taky, pokud vím, v Novém Městě nad Cidlinou nevede silnice pod mostem - tam vede jen trať. Původně tam totiž most nebyl a za nádražím byl přejezd. Po postavení mostu bylo nádraží-přejezd-most v tomto pořadí, posléze byl přejezd definitivně zrušen a oba konce silnice označeny jako slepé. Ale to je jen detail.

Můj dotaz zní - jak tam nacpat ty dvě nové inzerované aktivity?

Ale aktivity nejsou součási balíku aktualizace nýbrž samostatného balíčku :)

Tak to vysvětluje mnohé :)
Ty aktivity jsou tedy kde?

JM3 napsal:
Tak to vysvětluje mnohé :)
Ty aktivity jsou tedy kde?
Jsou u Zbyňka. Kde jinde?

Asi jsem je našel - musím se naučit dřív číst než psát :D
Fajn, takže aktivity jsou ve hře umístěný - tratě jsou naprosto skvělé. Dvěstěpadesátjednička je hodná obdivu :) Můj první Vánoční dárek je jeden z nejlepších :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře