Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Právě na videu je na této zastávce maringotka. Vzpomněl jsem si, že Deterio něco kdysi vyrobil do Hrušovan pod násep. Tady bude lepší na očích.
Když se jede do kopce, to se ještě dá. Nastavím výkon a chvíli to jede. Ale z kopce, jen jsem si na pár vteřin odskočil udělat obrázek a už tam byla rychlobrzda :D
Mám radost, že se trať líbí. Tato trať je totiž krásná v reálu, tak jsem ji nechtěl moc pokazit. Trochu prázdnější je úsek z Bystřice do Rozsoch, ale tam to holé je, jen ještě musím otexturovat políčka a dole v údolích poskládat vesničky.

Dan J. napsal:
...Tak jsem po něm čuměl, až jsem přetáh o tři vozy za tabulku u nástupiště.:D:D:D

Takhle jsem se včera kochal v Sánech a půl panťáku v pr****.:D

Trať 251 je kochací ráj. Ještě musím projet Honzovu trať, už se na ni těším. Je opravdu s podivem, co vy modeláři a stavbaři s staříčkem MSTS dokážete :idea:. Díky

Jo jo, to budou hodně složitý aktivity, taky jsem zkoušel Zbyňkovu aktivitu a nejednou jsem zůstal stát na brzdě ;)(pane doktore, vy jste se zase kochal :-) ) Fakt nádhera...

Ctrl+num4 a kochejte se bez zábran. Jo také jsem nevěděl kam mám dát oči při jízdě na 020. Škoda, že ten vlak neumí jet sám, abych se mohl kochat. z okna kupé.

Takže vše špatně. Opět se chybička vloudila. Ale smutné je, že ta chybička se vloudila už někdy na jaře a ještě do aktualizace BP83, verze na DVD. Každý, kdo jel ve dne přes Havlíčkův Brod, tak musel narazit na chybové hlášení u objektu zzn. Objekt má poškozenou denní texturu a vzniklo to při kopírování mezi hardisky, když jsem měl problémy s kontakty v šuflíku. Už to mám naštěstí dávno ošetřeno. Ono by úplně stačilo, kdybych alespoň jednou zabloudil v editoru do Havlíčkova Brodu a chybný objekt by na mě zakřičel. Vše mi odhalil až dnes jeden uživatel, kterého jsem nejprve téměř odbyl, že mu MSTS nestíhá načítat objekty.
Takže zde je přímý odkaz, stačí jen kliknout, spustit a je opraveno. Má to 2,5MB. Ale i tak jsem z toho na prášky, protože už po třetí předělávám instalačku pro DVD a děsím se, jaké chyby ještě budou objeveny. Snad už to bude ok.
Těch souborů už je moc a vše uhlídat se nedá. A žádný kontrolní program takové chyby neodhalí, protože ty soubory fyzicky existují.
http://www.semora.cz/d/BP84oprava.exe

Zbyňku aktualizace perfektní, vůbec nechápu co se dokáže dnes v MSTS dělat. Chtěl jsem se zeptat na zimní textury u 251.

Zdravím.
Předem se omlouvám za malinké odbočení, ale vlastně se to týká tratě, takže až tak mimo to není. :-) Chtěl jsem se zeptat, od kterého roku je elektrifikovaná trať 250 Havl. Brod - Žďár n/S. - Tišnov - Brno?
Předem díky. Dan

Já si pamatuji, že v roce 1968, když jsem jezdil za taťkou na prázdniny do Chebu, tak jsem se těšil, že pojedu rychlíkem do Prahy elektrickou lokomotivou. Jenomže byla nějaká porucha na trati a jeli jsme mimořádně přes Třebovou a na rychlík napojili lokomotivu parní.
Takže v roce 1968 se už určitě jezdilo elektricky. Rok si pamatuji i proto, že týden po návratu z práznin nás přepadli Rusi.

Železniční trať (Praha) - Havlíčkův Brod - Brno - Kúty (ŽSR) (v jízdním řádu pro cestující označená číslem 250) je dvoukolejná elektrizovaná celostátní trať, v úseku Brno - stární hranice se Slovenskem je součástí 1. koridoru. Trať vede z Prahy přes Kolín a Kutnou Horu do Havlíčkova Brodu a dál pokračuje do Přibyslavi, Žďáru nad Sázavou, Sázavy, Křižanova, Tišnova, Kuřimi, Brna, Zaječí, Břeclavi a stanice Kúty na Slovensku. Na trati se nachází celkem osm tunely. Provoz v úseku trati z Havlíčkova Brodu do Brna byl zahájen v roce 1898, v roce 1953 byl přeložen a v roce 1966 byl elektrizován. V roce 1953 byla při přeložení tratě zprovozněna smyčka v Havlíčkově Brodě. Úsek z Brna do Břeclavi byl zprovozněn v roce 1838. Elektrizace úseku trati z Brna do Břeclavi byla provedena v roce 1967.

A ještě dodám, že trať 230/ex 23 v úseku Kolín - Havl.Brod včetně nadlouho jediného místa styku obou našich soustav v ž.st. Kutná Hora byla elektrifikována v roce 1965.

Michal napsal:

No šak von ten panťák taky na hovno brzdí. Pravděpodobně má nějaké labilní nastavení brzd. Stejně jako ty nový vozy od O.Janiše. Ty za prvý nebrzděj, a za druhý než to povolí, tak to je doba. TO asi někdo zase nastavoval maximální časy z předpisu žj?

Čouda, panťák brzdí jak v reálu. To by jsi se divil, jak se brzdí i očima, kdo to nezná. Vlak není osobní auto. Holt jste zhejčkaní EDB na peršingu, kdy máte za sebou 3 byméčka :D
Já jel tuto aktivitu na vidle, abych měl čas na zastávkách na focení a s koncem peronu jsem nikdy problém neměl. Ale přiznám se, že v Sánech jsem jedny dveře udělal. Brzdil jsem ze stovky těsně před peronem doslova na rychlobrzdu. V reálu bych byl určitě delší :D
Hold je to jen rukama. :D
Lžu. V Sánech jedny dveře opravdu, ale u peronu, viz cílové foto, které mne usvědčilo: :D
http://www.semora.cz/a/1412sany2.jpg

Naposled editoval moderátor:

Čouda napsal:
Michal napsal:

No šak von ten panťák taky na hovno brzdí. Pravděpodobně má nějaké labilní nastavení brzd. Stejně jako ty nový vozy od O.Janiše. Ty za prvý nebrzděj, a za druhý než to povolí, tak to je doba. TO asi někdo zase nastavoval maximální časy z předpisu žj?
Čoudo,na hovno brzdí i ve skutečnosti.Strojvedoucí co na tom jezdí spoléhají víc na el.brždění B1-3(v MSTS se mi nezdá že to brzdí špatně), než na vzduch,tím už jen dobrždují do zastávek/stanic.Měl jsem proudovou výluku na 751 a z pantákem jsem brzdil do zastávky Praha-Strašnice a musel jsem to dobrzdit na rychlobrzdu.Potom v restauraci mi bylo vysvětleno zkušenějšími strojvůdci,jak to vlastně je!!!Takže jak kdo nastavil brzdění 451,nevím,ale fakt to ve skutečnosti stojí za h... :)

Brzdění se mi zdá ok tj. na hovno jak v reálu. Ne nadarmo se brzdí oběma. Ale bacha, když se tam nasype moc vzduchu tak bouchne EDB. Spíš se mi zdá že panťák má v MsTS pomalou akceleraci.

Já si pamatuji, že když jsem nastoupil na tyto stroje, tak jen tak jsem si stopnul, za jak dlouho se to rozjede na 100 a naměřil jsem 60 sekund. Samozřejmě záleží, jak měl daný stroj ojetá kola, jak byl naložený cestujícími a jestli jede do sklonu a jak fouká silný vítr.
Takže pokud máte 100 plus minus za tento čas, je to správně.

Čouda napsal:
Tím to určitě není, do jiných zastávek jsem brzdil v pohodě. Ale před Sány jsem se díval, jestli tam má Zbyněk ten krátký "krpál" za přejezdem, no a už to bylo.;)

Zbyněk Šemora napsal:
Já jel tuto aktivitu na vidle, abych měl čas na zastávkách na focení a s koncem peronu jsem nikdy problém neměl. Ale přiznám se, že v Sánech jsem jedny dveře udělal. Brzdil jsem ze stovky těsně před peronem doslova na rychlobrzdu. V reálu bych byl určitě delší :D
Hold je to jen rukama. :D
Lžu. V Sánech jedny dveře opravdu, ale u peronu, viz cílové foto, které mne usvědčilo: :D
http://www.semora.cz/a/1412sany2.jpg

Koukám, že jsem dopadl ještě dobře.:D:D:D

Naposled editoval moderátor:

Co jsem to jel já, tak Praskačku zastávku jsem projel o dveře úplně v klidu, ale pak jsem si už dával pořádný pozor.

Šemora: Já sem neříkal, že vlak je osobní auto. Ale když to odpovídá a i banán řiká, že je to tak, potom nemám dalších námitek...

Zbyňku, v aktualizaci BP84 u tebe na webu máš zbytečně soubor textures.rar o velikosti asi 34 MB, který se nainstaluje do Train Simulator/ROUTES/Breclav - Praha/Textures.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře