Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Já už vím, už mi bylo referováno. Holt jsem koštětem nevymetl všechna zákoutí. Horší by bylo, kdyby 34MB někde chybělo. Co už včil.
Teď se na to dívám a jsou to jen textury od Lubomíra. Ale já je nijak nepakoval a nikomu neposílal. Ani mi je nikdo neposílal, já je jednotlivě sám vytahoval z jeho trati.

Už to mám. Měl jsem vše od Lubomíra ve zvláštní složce a vzpomínám si, že jsem nějak zakopl o myš, kdy kurzor byl nad Textures a vytvořil se archiv úplně sám automaticky. Mám pocit, že mi v jednu chvíli probliklo hlášení o vytvořeném archivu, ale nic jsem neviděl. A nějaký rar se mezi ikonami ace schová k nerozeznání.
Mrška jeden. A to ještě nemám silvestra.

Ahoj Zbyňku, hýbal jsi s kolejema v úseku Bratislava - Třebová? Ptám se kvůli starším aktivitám, jestli mně v tomto úseku pojedou bez potrhání trasy. Dík:)

Ferda napsal:
Ahoj Zbyňku, hýbal jsi s kolejema v úseku Bratislava - Třebová? Ptám se kvůli starším aktivitám, jestli mně v tomto úseku pojedou bez potrhání trasy. Dík:)
Neumí to náhodou Route Ritter. Je tam záložka o aktivitách a volný překlad je Kontrolovat všechno aktivity. První tlačítko vlevo. Myslím, že pozná i potrhané trasy. Nebo si hranou aktivitu nejprve otevřít v editoru MSTS. Pokud bude cokoli špatně, začne to křičet. Ale zde se dají potrhané trasy i opravit.
Z hlavy se to těžko odhaduje. Stačí jeden zapomenutý traffic, který šibuje na kolejích, kde se kopalo a vše je špatně.

Tak jsem konečně přišel na to, proč se mi v Chocni nezobrazuje tankování v aktivitieditoru. Označení kolejí jsem měl Choceň místo Chocen. Blbý zapomenutý háček, což se nesmí používat a jakou to nadělá paseku.
Tak tohle vše opravuji. Létající skladiště v Tišnově je už také na zemi, na Rokytce jsem poletující návěstidlo uzemnil. Kdyby někdo cokoli našel, udělejte prosím fotečku, abych to zapracoval do opravného balíčku. Klidně to dávejte sem, aby mi stejný problém nechodil vícekrát.

Ahoj Zbyňku, právě sem si rozbalil tvuj balík aktivit, ale stalo se to, že mé rozdělané aktivity byly smazány během instalace...
Takže měsíc práce na EC-170 je pryč... Bylo by dobré lidi varovat že se tak stane.... :-(
Ale jinak musim napsat že aktualizace je skvělá! ;-) Díky za ni....

Naposled editoval moderátor:

Lukyn-CZ napsal:
Ahoj Zbyňku, právě sem si rozbalil tvuj balík aktivit, ale stalo se to, že mé rozdělané aktivity byly smazány během instalace...
Takže měsíc práce na EC-170 je pryč... Bylo by dobré lidi varovat že se tak stane.... :-(
Ale jinak musim napsat že aktualizace je skvělá! ;-) Díky za ni....

Jen tak mimochodem, čte někdo při instalaci návod? Asi ne. Protože při instalaci balíku aktivit (všech od Zbyňka Šemory) je v instalátoru napsáno aby si uživatel veškeré své aktivity přesunul někam jinam, protože instalátor nejdříve promaže složku s aktivitami. Jestli se pletu, tak mě opravte.

Celkom ma to teší, že sa niekto takto popálil. JE to také zadosť učinenie kvôli tým heslám v inštalátoroch na našej stránke. Proste u nás sa ľudia nenaučia čítať najdôležitejšie dokumenty a potom sa sťažujú......

To vyčištění je z důvodu, protože si lidi stěžovali, že jim MSTS po aktualizaci přestal fungovat.
Stačí jedna potrhaná trasa a při spuštění MSTS přes Trainstore jsou všechny volby ve hře nefunkční. Takhle máte jistotu, že nemusíte nic čistit a vyhledávat manuálně.

Ale když si dělám vlastní aktivitu, určitě je dobré si dělat průběžné zálohy do apk. A pokud cokoli do MSTS instaluji nového, jako jsou například aktualizace trati, vždy si udělám funkční zálohu trati i Trains. Kolikrát se mi stalo, že jsem zapomněl, jak potrhaná trasa vlastně vypadala před tím. Tak si do MSTS přesunu zpět zálohu trati předchozí verze a podívám se, jak jsem to měl vymyšlené.
Záloha funkční trati je dobrá i z důvodu, kdybych náhodou při aktualizaci zazmatkoval a něco si omylem smazal nebo jinak znehodnotil. Pak nahraju zpět původní verzi a aktualizuji znovu.
Lukynovi doporučuji si rychle podle paměti nadefinovat aktivitu znovu, dokud si ještě pamatuji podrobnosti. Podruhé to jde vždy mnohem rychleji. Znám to ze svých zmatků. Také jsem si kolikrát hodně věcí smazal. Například traffic a měl jsem tam 100 vlaků :D. To je hned, stačí se v editoru ukliknout o jedno tlačítko. Já když dělám aktivity, tak mám na stole několik archů počmáraného papíru, takže po haváriích opisuji i odtud.

Díky, příště budu opatrnější... A budu důkladněji číst návody k instalaci... ;)

dem napsal:
Celkom ma to teší, že sa niekto takto popálil. JE to také zadosť učinenie kvôli tým heslám v inštalátoroch na našej stránke. Proste u nás sa ľudia nenaučia čítať najdôležitejšie dokumenty a potom sa sťažujú......

Ono stačí si aktualizace instalovat někam bokem a pak teprve kopírovat to, co chci......o čtení readme určitě není pochyb, navíc to, že se staré aktivity mažou je u Zbyňkových aktualizací standard.

Milan, ty hesla čtení readme nevyřeší - šup myší na konec, pak odpočítat řádek a slovo - víc se člověk soustředí na to odpočítání než na to, aby přemýšlel nad skutečným obsahem readme....takže ani hesla nenaučí číst...

Nie nenaučia. Došli sme na to. Preto v tom ani nepokračujeme a preto ten príspevok, že konečne na to nečítanie niekto aj doplatil....

Děkuji Zbyňkovi za další skvělou aktualizaci. Jedna připomínka: v Oseku mi MSTS hlásí chybějící model v umístění Track_B\SPnt\A1Pnt3dLft.s (a zřejmě i odpovídající textura a SD). Přeji příjemný předvánoční čas.

Metal!
Zbyňku v tý odbočce před v. Osekem mi MSTS zahlásil chybu, že chybí textura nosníky.ACE skutečně se nemýlím, když píšu nosníky. Problém opraven -> u mě, ale ta čárka tam stejně nemá co dělat. To se asi Švec (teď si nevzpomenu na křestní jméno) upsal. Se stane.

Jinak perfektní práce jak na Chlumecký, tak na Tišnovský. Jen co mě trošku mrzí je krajina mezi Chlumcem a Prahou... Ale všecko postupně...

TO KJ_ROSS: Jel sem tu tvoji aktivitu ten rychlík a musím říct, že sis s tím mohl dát víc práe. V Hradci mohla aktivita začínat tak, že stojíš s peršinkem a dvěma vozama ve šturcu (jak se to běžně dělává) po odstoupení brejláka najedeš na soupravu. Uděláte s Vozákem brzdu a potom odjezd. Dvakrát se ti objevil v aktivitě jeden náklad a ještě k tomu nevhodně řazený. Také dvoudílná 471tka je nesmysl. V Chlumci nevím, co dělala ta lajna wapek -> kolik jich bylo? a nevím co tě to napadlo postavit do hradce 843 s dvěma 053kama. Nesmysl. Neznáš želpage? Tam je řazení. A ještě ti chybělo dost vozidel na VNVK. Jinak to bylo celkem pěkný no...

Čouda napsal:
Metal!
Zbyňku v tý odbočce před v. Osekem mi MSTS zahlásil chybu, že chybí textura nosníky.ACE skutečně se nemýlím, když píšu nosníky. Problém opraven -> u mě, ale ta čárka tam stejně nemá co dělat. To se asi Švec (teď si nevzpomenu na křestní jméno) upsal. Se stane.

Jinak perfektní práce jak na Chlumecký, tak na Tišnovský. Jen co mě trošku mrzí je krajina mezi Chlumcem a Prahou... Ale všecko postupně...

TO KJ_ROSS: Jel sem tu tvoji aktivitu ten rychlík a musím říct, že sis s tím mohl dát víc práe. V Hradci mohla aktivita začínat tak, že stojíš s peršinkem a dvěma vozama ve šturcu (jak se to běžně dělává) po odstoupení brejláka najedeš na soupravu. Uděláte s Vozákem brzdu a potom odjezd. Dvakrát se ti objevil v aktivitě jeden náklad a ještě k tomu nevhodně řazený. Také dvoudílná 471tka je nesmysl. V Chlumci nevím, co dělala ta lajna wapek -> kolik jich bylo? a nevím co tě to napadlo postavit do hradce 843 s dvěma 053kama. Nesmysl. Neznáš želpage? Tam je řazení. A ještě ti chybělo dost vozidel na VNVK. Jinak to bylo celkem pěkný no...

Tak nevím, jestli je Čouda jen "Notorickej rejpal", nebo jestli už nepostoupil do vyšší kategorie. :P

Jo to sem se trošku upsal. Mezi Chlumcem a Prahou je špatně. Správně mělo být mezi Osekem a Prahou. Osek vyjímaje. Sem byl z tý aktivity zas tak vytočenej, že sem začal psát blbosti.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře