Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Asi píšeš úplné blbosti, protože texturu nosník.ace neobsahuje žádný soubor od Honzy Švece ani cokoli na trati z okolí Oseka. Nosník.ace jsou vlaštovky v Tišnově. Nejsem si vědom, že bych Lubomírovy objekty jinde osazoval. Jen sloupy TV. Pak je možné, že tam bude něco z těch nosníků. Já nad tím ještě neměl čas bádat, ale pro klid duše, nosník.ace v trati je, ale už v minulých aktualizacích.
Teď o víkendu jsem se tak trochu věnoval modelování. Software se jmenuje nějak 3ds.moukavejcetuk, který se instaluje do PCtrouba. Zkrátka jsem dostal chuť na domácí slané tyčinky, které se u nás dělávaly podle vlastní receptury. Systém jsem měl naštěstí stabilní, žádný disk nehavaroval a tyčinky jsou opravdu dobré.:D

Odpoledne kouknu na ten nosník, vyhledám modely a přepíši na nosnik.

Ještě zopakuji jednu věc pro ty, kteří nelistují zpět.
Pokud jedu volnou jízdu z Oseka na Hradec po nové spojce, tak na kolínském zhlaví za poslední výměnou hned stiskněte klávesu G pro přehození neviditelné odvratné výhybky, jinak skončíte v poli. Je to tam kvůli smyčce.

Zdravím.
Chtěl bych se pozeptat někoho znalého tratě 250 jestli neví, kam vede odbočka v Kuřimi? V Jř. jsem napojení na žádnou jinou trať nenašel, z čehož soudím, že by se mohlo jednat o nějakou vlečku a jestli ano, tak kam. Dle toho bych do stanice umístil vozy do chystané aktivity z roku 1980. :-)
http://img130.imageshack.us/img130/6537/kuim.jpg

Předem díky Dan.

Dan J. napsal:
Zdravím.
Chtěl bych se pozeptat někoho znalého tratě 250 jestli neví, kam vede odbočka v Kuřimi? V Jř. jsem napojení na žádnou jinou trať nenašel, z čehož soudím, že by se mohlo jednat o nějakou vlečku a jestli ano, tak kam. Dle toho bych do stanice umístil vozy do chystané aktivity z roku 1980. :-)
http://img130.imageshack.us/img130/6537/kuim.jpg

Předem díky Dan.
Měla by to být bývalá trať Havl.Brod-Brno,kolem r.1950 byla zrušena,ted to vede jako vlečka někam do vápenky,vozí se tam voz Raj. "cibule".

Bohužel vás musím zklamat, je to vlečka do TOS Kuřim, neboli do Kuřimských strojíren.
Martin

mmouka napsal:
Bohužel vás musím zklamat, je to vlečka do TOS Kuřim, neboli do Kuřimských strojíren.
Martin
Tak to se omlouvám,kolega má chalupu u Kuřimi a je dost zatížený na zrušené tratě/vlečky,tak hned mu volám a vyčiním mu!! :roll:

Banán napsal:
mmouka napsal:
Martin
Tak to se omlouvám,kolega má chalupu u Kuřimi a je dost zatížený na zrušené tratě/vlečky,tak hned mu volám a vyčiním mu!! :roll:
Já bych mu na vašem místě moc nevyčítal. Ona totiž z Kuřimi kdysi vedla i trať do Veverské Bitýšky, takže mohl mít na mysli třeba tuto trať a když se lépe člověk podívá, lze tam i dodnes najít pozůstatky této již dávno zrušené a vytrhané trati. Ale to už je trochu off topic.

Trať do Bitýšky to být nemohla, protoze ta odbočovala až dál, skoro až za Kuřimí.
"http://www.obecveverskabityska.cz/page.php?section=historie&show=trat"

Martin

Čouda napsal:
Metal!
Zbyňku v tý odbočce před v. Osekem mi MSTS zahlásil chybu, že chybí textura nosníky.ACE skutečně se nemýlím, když píšu nosníky. Problém opraven -> u mě, ale ta čárka tam stejně nemá co dělat. To se asi Švec (teď si nevzpomenu na křestní jméno) upsal. Se stane.

Jinak perfektní práce jak na Chlumecký, tak na Tišnovský. Jen co mě trošku mrzí je krajina mezi Chlumcem a Prahou... Ale všecko postupně...

TO KJ_ROSS: Jel sem tu tvoji aktivitu ten rychlík a musím říct, že sis s tím mohl dát víc práe. V Hradci mohla aktivita začínat tak, že stojíš s peršinkem a dvěma vozama ve šturcu (jak se to běžně dělává) po odstoupení brejláka najedeš na soupravu. Uděláte s Vozákem brzdu a potom odjezd. Dvakrát se ti objevil v aktivitě jeden náklad a ještě k tomu nevhodně řazený. Také dvoudílná 471tka je nesmysl. V Chlumci nevím, co dělala ta lajna wapek -> kolik jich bylo? a nevím co tě to napadlo postavit do hradce 843 s dvěma 053kama. Nesmysl. Neznáš želpage? Tam je řazení. A ještě ti chybělo dost vozidel na VNVK. Jinak to bylo celkem pěkný no...
Prosim Tě bež se někam zahrabat a nedělej se ze sebe bůhví jakýho chytráka.
1. Nepropracovám aktivity tak, aby to vyhovovalo jen někomu. Propracovávám dle mé nálady a času. Někomu se líbí to a někomu to. A když se to někomu nelíbí, já nikomu moje aktivity nenutím. Potkáš dva náklady a co má bejt? Co jak se u tebe běžně dělá to nevim, já v životě dvouma vozama ve šturcu nikdy nic nezačínal, nikdo mi nic za to nevyčítal a to dělám aktivity zhruba od roku 2005.
2. Neznám to tam a vim, že někudy tamtudy jezdí wapky do Opatovic. Jenže nevim to přesně na beton, takže je to jen detajl, který mi může vyčítat jen nějaký přechytračelý pitomec jako jseš ty. Promiň, ale mam na tebe takovej názor. Čili stojí wapky v Chlumci a zase jsem dle tebe porušil nějaký závažný pravidlo co?
3. Znám želpage. 843 v Hradci a co má bejt? Ten consist měl bejt původně s 854, ale tu já prozatim nemám. Takže pokud to vyloženě někomu trhá žíly, že je tam 843 s 054kama místo 854, tak to napravím.
5. Neviděls nikdy dvoudílnýho slona? Tvoje škoda. V Nymburku někdy stojí za osobním nádraží odstavené i 3 za sebou.
4. Uvědom si, že jediný co k aktivitám znám je JŘ řízeného vlaku, takže to co, pro mne v neznámích místech, stojí, co tam jezdívá, to už je jen mou fantazií. Ocenil bych, kdybys to i ty bral na vědomí a svý rady nechal na horší časy.
To je asi tak vše.
PS: Další důvod, proč kvůli takovým pitomcům nenavštěvovat tohle fórum.

to KJ Ross:
že se vůbec vzrušuješ......v klidu pokračuj ve své práci a jméno Čouda vynech ve své mysli.Jinak se z toho zblázníš :o)

KJ_Roos: Dvoudílnou 471 jsi vidět mohl, ale jezdila tak pouze krátce 471 002+971 002 na zkouškách a neosvědčila se.

KJ_Ross napsal:
Ten consist měl bejt původně s 854, ale tu já prozatim nemám. ... tak to napravím.
Tos ji už ale dávno měl mít. Dokonce to už dávno mělo bejt všecko opravený. Stejně tak 843, ve Vysočanech.
KJ_Ross napsal:
5. Neviděls nikdy dvoudílnýho slona? Tvoje škoda. V Nymburku někdy stojí za osobním nádraží odstavené i 3 za sebou.
Dolož fotogrfií
KJ_Ross napsal:
4. Uvědom si, že jediný co k aktivitám znám je JŘ řízeného vlaku, takže to co, pro mne v neznámích místech, stojí, co tam jezdívá, to už je jen mou fantazií.
Vzhledem k tomu, že máme opravdu kvalitní podklady pro tvorbu aktivit a v komunitě se vykytují lidi z celý ČR, tak se není přece problém zeptat co kde stojí a co a jak jezdí. Pomůcky GVD na novej grafikon taky máme, odkaz můžu poslat. Takže se nevymlouvej.
KJ_Ross napsal:

Tak sem nechoď. Já myslel že to vezmeš jako konstruktivní kritiku, výzvu do budoucna, ale ono se to lehce minulo účinkem...

Čouda napsal:
KJ_Ross napsal:
Ten consist měl bejt původně s 854, ale tu já prozatim nemám. ... tak to napravím.
Tos ji už ale dávno měl mít. Dokonce to už dávno mělo bejt všecko opravený. Stejně tak 843, ve Vysočanech.
KJ_Ross napsal:
Dolož fotogrfií
KJ_Ross napsal:
4. Uvědom si, že jediný co k aktivitám znám je JŘ řízeného vlaku, takže to co, pro mne v neznámích místech, stojí, co tam jezdívá, to už je jen mou fantazií.
Vzhledem k tomu, že máme opravdu kvalitní podklady pro tvorbu aktivit a v komunitě se vykytují lidi z celý ČR, tak se není přece problém zeptat co kde stojí a co a jak jezdí. Pomůcky GVD na novej grafikon taky máme, odkaz můžu poslat. Takže se nevymlouvej.
KJ_Ross napsal:

Tak sem nechoď. Já myslel že to vezmeš jako konstruktivní kritiku, výzvu do budoucna, ale ono se to lehce minulo účinkem...

Spíš sem nechoď ty:D:D

Ukaž mi prosím kde je psáno že aktivity musí být 100% reálné? Je každého aktiváře věc, jak aktivitu udělá, jaké mu tam budou jezdit vlaky v jakém řazení atd..atd.. A žádnej blbeček jako ty mu do toho nemá právo co kecat. Není nic jednodušího než aktivitu nehrát popřípadě smazat. Za poslední dobu jsem poznal dost idiotů ale ty si z nich favorit :D

Zdravm, dnes při hraní Alcaponeho aktivity jsem narazil na pár chybiček na ONJ
1. Chybějící textura koleje, kolej tam je, jede po ní vlak, ale jaksi není vidět
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img44.imageshack.us/img44/4527/textura1.png
By palpet at 2009-12-22
Detail
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img188.imageshack.us/img188/2443/textura2p.png
By palpet at 2009-12-22
A poté o kousek dále prochází koleje skrze zeď.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img39.imageshack.us/img39/6456/textura3t.png
By palpet at 2009-12-22

Ono toho je trochu více. Třeba poletující TV brána na Vysočanském zhlaví směr hlavák. Pak je nedodělán terém u 3 koleje v Choťovicích. Poletující stahovačka na odbočce u Opatovic. Divně ukazující návěstidlo u 3 nástupiště směr Jaroměř. Místo červené svítí nahoře a dole žlutá a uprostřed bílé. Na TM je žluta 40. Přitom v protisměru jede vlak. Možná ještě něco, ale už si nevzpomínám.

Zdravím všechny příznivce MSTS, chtěl bych se jen zeptat do jakého období je tato trať situována. Chtěl bych to vědět z důvodu tvorby aktivit. Předem děkuji za kladnou odpověď a přeji příjemné svátky a štastný nový rok 2010

Alcapone, to není od Tebe pěkné, když děláš aktivitu a ve své trase najdeš kolej s poruchou databáze a neupozorníš na to. Každý kdo někdy v MSTS pokládal koleje ví, že tohle je neopravitelné. A vzniká to hodně zákeřně, že se taková porucha snadno přehlédne. Opravit to jde, pokud najdu nějakou starou verzi trati a zkopíruji si příslušný zápis z World a vložím do aktuálního poškozeného souboru.
Jinak kdyby se tady neřešila Čoudova realita, tak jsem tady tento týden psal výzvu, kdyby někdo věděl o nějaké chybě, pište sem.

A ty si tady jen tak vyleješ srdíčko :D, že tam mám tolik chyb, že to nestojí asi za námahu se s tím vypisovat.
V nějaké stanici, která má Vysočanské zhlaví levituje brána. Libeň? Horní Počernice ? Vítkov ?
Ach jo, copak je takový problém udělat fotečku, jako to udělal Faldicek ? Bez ní bych chybějící kolej nenašel. Čuměl jsem až zíral a zdálo se mi vše OK. Pak jsem si vzal tuto fotku a porovnával místo a bingo. Chybí kolej, rozbitá databáze. "Nádherný" vánoční dárek. Ach jo, co se ještě zásadního objeví.

Naštěstí v Choťovicích je vše vpořádku, žádnou chybu nebo nedodělky nevidím a návěst rychlost 40 a opakuje výstrahu je normální návěst dle D1. Pokud i na monitoru je 40, tak je vše v pořádku. Jen maličkost. Angličan MSTS neumí a vlaky do kříže bere jako volnou kolej. Je nutné to vždy ošetřit servisem. Tohle tady probíráme stále dokola. Asi to byl od Alcaponeho silvestrovský vtip.
Ne ber můj příspěvek s humorem. Ta rozbitá databáze mne trochu podlomila kolena, opravdu mne to nepotěšilo.

Ten podjezd už několik let čeká na svého modeláře. Roman Š mi psal, že už to zkoušel, ale tak šikmý úkos dělá problémy.

Ostatní prosím, pokud je něco někde špatně. Posílejte sem fotečky. Sice mne nepotěší, ale budu za ně rád a opravu udělám do koncem lednové doplňkové aktualizace.
Essentials napsal:
Zdravím všechny příznivce MSTS, chtěl bych se jen zeptat do jakého období je tato trať situována. Chtěl bych to vědět z důvodu tvorby aktivit. Předem děkuji za kladnou odpověď a přeji příjemné svátky a štastný nový rok 2010
Trať je situována v období 1985 až 2008 dle podkladů, které jsem měl k dispozici. :D
1985 je kolejivo od Hradce do Chocně nebo 251, koridory jsou z doby výstavby, atd. Udržet jeden rok při tempu stavění 7 let je technicky nemožné.

Naposled editoval moderátor:

Zbyněk Šemora napsal:
Alcapone, to není od Tebe pěkné, když děláš aktivitu a ve své trase najdeš kolej s poruchou databáze a neupozorníš na to. Každý kdo někdy v MSTS pokládal koleje ví, že tohle je neopravitelné. A vzniká to hodně zákeřně, že se taková porucha snadno přehlédne. Opravit to jde, pokud najdu nějakou starou verzi trati a zkopíruji si příslušný zápis z World a vložím do aktuálního poškozeného souboru.
Jinak kdyby se tady neřešila Čoudova realita, tak jsem tady tento týden psal výzvu, kdyby někdo věděl o nějaké chybě, pište sem.

A ty si tady jen tak vyleješ srdíčko :D, že tam mám tolik chyb, že to nestojí asi za námahu se s tím vypisovat.
V nějaké stanici, která má Vysočanské zhlaví levituje brána. Libeň? Horní Počernice ? Vítkov ?
Ach jo, copak je takový problém udělat fotečku, jako to udělal Faldicek ? Bez ní bych chybějící kolej nenašel. Čuměl jsem až zíral a zdálo se mi vše OK. Pak jsem si vzal tuto fotku a porovnával místo a bingo. Chybí kolej, rozbitá databáze. "Nádherný" vánoční dárek. Ach jo, co se ještě zásadního objeví.

Naštěstí v Choťovicích je vše vpořádku, žádnou chybu nebo nedodělky nevidím a návěst rychlost 40 a opakuje výstrahu je normální návěst dle D1. Pokud i na monitoru je 40, tak je vše v pořádku. Jen maličkost. Angličan MSTS neumí a vlaky do kříže bere jako volnou kolej. Je nutné to vždy ošetřit servisem. Tohle tady probíráme stále dokola. Asi to byl od Alcaponeho silvestrovský vtip.
Ne ber můj příspěvek s humorem. Ta rozbitá databáze mne trochu podlomila kolena, opravdu mne to nepotěšilo.

Ten podjezd už několik let čeká na svého modeláře. Roman Š mi psal, že už to zkoušel, ale tak šikmý úkos dělá problémy.

Ostatní prosím, pokud je něco někde špatně. Posílejte sem fotečky. Sice mne nepotěší, ale budu za ně rád a opravu udělám do koncem lednové doplňkové aktualizace.
Essentials napsal:
Trať je situována v období 1985 až 2008 dle podkladů, které jsem měl k dispozici. :D
1985 je kolejivo od Hradce do Chocně nebo 251, koridory jsou z doby výstavby, atd. Udržet jeden rok při tempu stavění 7 let je technicky nemožné.
Díky Zbyňku a můžu se jen zeptat z jakého roku je Praha? Má poslední otázka na téma "situování tratě"

Naposled editoval moderátor:

neotryx napsal:
Spíš sem nechoď ty:D:D

Ukaž mi prosím kde je psáno že aktivity musí být 100% reálné? Je každého aktiváře věc, jak aktivitu udělá, jaké mu tam budou jezdit vlaky v jakém řazení atd..atd.. A žádnej blbeček jako ty mu do toho nemá právo co kecat. Není nic jednodušího než aktivitu nehrát popřípadě smazat. Za poslední dobu jsem poznal dost idiotů ale ty si z nich favorit :D

Spíš seš idiot ty, že na to vůbec reaguješ, protože to je mezi mnou a Rossou.
ALE ty mě ty 2,5 hodiny v životě nenahradíš. To sem moh dělat užitečnější věci. Jak to nebude reálný, tak prostě to je o ničem. Nedá se to jet. TO máš jako když kupuješ zajíce v pytli. Jo jiná věc je když autor napíše: Pozor nereálná aktivita.
Jak tak na to koukám, tak si budu dělat svoje aktivity pro sebe a bude pokoj. Nebudu se tady muset hádat s nějakejma technoslovama (neotryx) a nějakou Rossou. Jen tak mimochodem ještě sem tady neviděl tu fotku dvoudílnýho "Slona".

Otevřte si ve World soubor w-005555+014853.w
najděte si Uid (4801)
a za něj dopište chybějící tento:
Dyntrack (
UiD ( 4802 )
TrackSections (
TrackSection (
SectionCurve ( 0 ) 10358 35 0
)
TrackSection (
SectionCurve ( 1 ) 10360 -0.218 303.67
)
TrackSection (
SectionCurve ( 0 ) 10362 36.8499 0
)
TrackSection (
SectionCurve ( 1 ) 4294967295 0 0
)
TrackSection (
SectionCurve ( 0 ) 4294967295 0 0
)
)
SectionIdx ( 4087 )
Elevation ( -0.00513126 )
CollideFlags ( 551 )
StaticFlags ( 00100000 )
Position ( -439.884 24.9011 -14.0478 )
QDirection ( -0.000133486 0.998642 -0.00256215 0.0520308 )
VDbId ( 4294967294 )
StaticDetailLevel ( 0 )
)
Neporušit úpravu. Uložit a po té už bude kolej na ONJ v pořádku.
Takhle se postupuje, kdy vám to hlásí, "chybějící část koleje není nahrána"
Pomohla mi záloha z února 2009
Ale samozřejmě pro ty, kdo se v tom nechce hrabat, stáhněte si tento soubor, tam alespoň není rozhozená úprava:
http://www.semora.cz/d/w-005555+014853.rar
Rozbalit, otevřte si složku trati, složku World a do ní tento soubor nakopírujte. Přepsat.
Jinak všechny opravy budou v doplňkové aktualizaci.
Ale kdyby jste někdo slyšel obrovskou ránu. Tak to mi spadl kámen ze srdce, že jsem našel zálohu, kde ta smazaná kolej byla. Veselé vánoce. :D

Pražský uzel je tak nějak v roce kolem 2000, kdy ještě fungovalo depo Masaryčka. Hlavní nádraží je stav kolem roku 2004, kdy je první část rekonstrukce a polovina ocelových mostů nad silnicí je vyměněna. Hold nebylo možné zdokumentovat jeden okamžik.
Kromě Čoudy snad nikomu nevadí, když lokomotiva 380 zajede do depa na Masaryčku :D. Vždyť je to jen hra a každý aktivitář má velký prostor realizovat své představy. Jediný kopanec by snad byl, kdyby někdo potkal v Praze vlak s lokomotivou 230 nebo v Brně rychlík s bobinou:D

Díky Zbyňku,

Teď už vím že na této trati můžu stavět aktivity s novějšímy vlaky (SC Pendolino atd.), já myslel že je trať situována někdy za dob Komančů :-) bo když jsem se ptal pár lidí tak řekli že je to retro trať a jest-li považují rok 2000 - 2008 za retro takl nevím. Myslím si že jest-li je úsek 251 vybudován v roce 1985 tak lokálky se moc nezměnilly sice stama nejsem, jsem ze Severu Moravy konkrétně z Oder trať p. Kašpárka 321 a u nás lokálky nejsou vůbec modernizovány, dokonce tady máme i bojlery na vodu u starých vlaku (nevím jak se tomu odborně říka) :-)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře