Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Čouda: tak po vidění 843 či wapek si to měl hned vypnout :D, abych se ti přiznal, mě se to líbilo a jelikož moc nevim co tam jezdí a vím že se 843 motá kolem hradce tak by mě to ani nějak nevzrušovalo, a to stejné ty wapky, sis to mě v con předělat a byl pokoj:D.

Zbyněk Šemora: Omlouvám se za mou negramotnos ale obrázek pošlu na mail, neumím jej zde vložit, podotýkám že se jedná o maličkost :) ale reálnou :), do 10 min by to mohlo být na mailu ;-)

Tak jsem tady dělal machry, jak je vše jednoduché, ale bohužel. Problém je sice opticky vyřešen, ale když jsem znovu narozenou dynamickou kolej na ONJ chtěl označit, tak se MSTS odporoučel.
Takže jsem zkusil metodu postupného bourání. Nejprve díl u výhybky, ten je OK. Pak jsem označil na druhé straně DK 4 kolejný díl a chtěl jej také odsunout. A už to řvalo na nějakou vektorovou chybu, ale kolej jsem odsunul. Pak už to řvalo, že navazující část koleje není nahrána a to samé u DK.

Já vím jak to asi vzniklo. Když jsem upravoval koleje na ONJ. Tam to šlo vždy přes dva modré čtverce a tohle editovat je vždy koledování si o havárii. Zkusím ještě experimentovat a pokud s tím nepůjde nic udělat, tak to nechám jak je. Alcapone tam v aktivitě projel, tak to asi jinak bude funkční.

Vohryz. Celkem mne to pobavilo. Mám osazeny tři stromy navíc. Že má někdo spočítáno, kolik je na 251 stromů, to jsem nečekal. Ale je fakt, pokud tam někdo pravidelně parkuje auto a teď mu tam někdo nasází stromy, to musí naštvat :D. A přitom jsem si stromy hlídal. Podklady jsou spíš naopak. Video mám prořezané a na leteckých mapách je vegetace mnohem víc.

Ad Wap v Chlumci: Nevidím důvod, proč by tam nemohly být. Ucelené soupravy tamtudy normálně jezdí. Proč by jedna třeba nemohla mít závadu a být odstavená v Chlumci?

ZŠ: No on tam nikdo auto naparkuje ale na té rovince ze ketré sem dělal ten screen tak se fotí hlavně na SPP a strom sem tam neviděl nikdy :), tak snad se tu doufám nikdo zlobit nebude :)

Ahoj Zbyňku,při testu aktivity na 251 jsem si všiml,že máš v Doubravníku přejezdníky,které,alespoň mě nesvítí.Deterio mi loni v Praze ukazoval funkční (svítící) přejezdník.Je chyba u mě?Dík

Chtěl jsem křičet hurá, ale MSTS je hodně zákeřný. Stále na ONJ hraji jen Ruskou ruletu

1. volba označit dynamickou kolej - MSTS se odporoučí
2. volba odebrat nejprve kolej u značky dynamické koleje, OK a pak označit kolej na druhé straně dynamické koleje. Bum, vektorová chyba a navazující část koleje není nahrána.
3. volba, vyčistit označení kolejí a návěstidla odsunutím značek mimo oblast, kde se bude mazat. Odebrat kolejový díl opět u značky dynamické koleje a pak změna pořadí, označit dynamickou kolej. Bingo, kolej označena. Opsal jsem si hodnoty zakřivení a délku a raději smazal. Označil jsem díl koleje na druhé straně dynamické koleje a změna, žádné vektorové chyby, je v pořádku. Provedl jsem save, ale v místě kde byla dynamická kolej mi to nabídlo smazat zvukový objekt (i když tam žádný zvukový není, ale dělá to nějaký zbytek dynamické koleje, který není vidět). Pak vše OK. Dostavěl jsem vše jak to bylo a hurá, vše funguje, databáze propojena. Ale nedalo mi to, protože MSTS už znám jak je zákeřný a restartoval editor. Preventivně.

A hádejte jak to dopadlo. Volba 3 byla také špatně. Jakmile se přiblížím na načítání ONJ, tak se MSTS odporoučí. Jak z Vršovic, tak z Hostivaře. Takže jsem tam, kde jsem byl na začátku Pokud experimentuji jen na záloze, jinak KO.
Ruská ruleta může pokačovat ze zálohy jinou kombinací.
A pak že jsou vánoce svátky klidu. :(
poison napsal:
Ahoj Zbyňku,při testu aktivity na 251 jsem si všiml,že máš v Doubravníku přejezdníky,které,alespoň mě nesvítí.Deterio mi loni v Praze ukazoval funkční (svítící) přejezdník.Je chyba u mě?Dík
Ahoj. Deterio mi je sice také ukazoval, ale nenašel jsem je, asi je nemám. Tyto jsou od Lubomíra. Ještě mi chybí svislá bílá tabule s trojkou, která značí, že přejezdník chrání 3 přejezdy.

Naposled editoval moderátor:

Opět doma hraji ruskou ruletu a přišel jsem na jednu věc. Použil jsem podobný postup podle bodu 3, ale nic nemazal, ale koleje jen odložil. Pak jsem uložil opustil hru a znovu načetl. Vše OK. Pak jsem koleje naskládal zpět, uložil a opět restartoval editor. Opět jsem se na ONJ dostal. Ale k mému údivu, odložená dynamická kolej byla na odloženém místě, ale současně byla i zpět v kolejišti. Chtěl jsem ji smazat, ale nešla označit. Opět známá hláška "navazující část koleje není nahrána". Zkusil jsem její dvojče na svém místě a to bylo v pořádku. Pak jsem zkusil dvojníka označit znovu, už to šlo, delete a po znovunačtení editoru se MSTS odporoučel. Tak jsem vše zopakoval, jen dynamickou kolej odložil pod terén bokem. Zatím vše funguje, dvojník nemá nad sebou čáru databáze, tak by objekt stačilo smazat ve world. Ale nádraží je už v pořádku. Ještě to raději projedu aktivitou pro klid duše.

Ta kolej není v mé trase, ale trase trafiku a já si ničeho nevšiml, já jsem malej, já jsem rád, že vidím na semafor na toš na to pod čím jedu, ale je fakt, že před vyhybkou si stoupnu a kouknu zda je správně postavena.
V HK je angličan a pak rovná s normalní vyhybkou, tak jsem myslel, že to ukáže normálně STUJ. U aktivity jsem to vyřešil nakonec trochu jinak.
U Vysočan jde o kolej od hlaváku. Já ti pošlu pak fotku. Kde je ta brána ve vzduchu. Mám dojem, že jde o 5 bránu od poslední vyhybky.
Choťovice nemaj dodělaný teren u 3 koleje. Tedy brány a část koleje je ve vzduchu. Uvidíme u nové aktivity, kdy tam strávíš 10 minut. Kolik lidí se ozve.

Zdravím všechny,
já mám malý námět na opravu silnice proplétající se kolem lokálky mezi obcemi Čejč a Mutěnice. Její trasování je perfektní, což o to, ale střídající se úseky polňačky a asfaltky v MSTS nepůsobí moc hezky, byť na funkci to samozřejmě nemá vliv (ani rostlináře :) ).
Pokud si vzpomínám, tak v začátcích této tratě tam byla položena prašná cesta z defaultních zdrojů simulátoru a zřejmě kvůli nedostatku vhodných (prašných) oblouků byly některé zatáčky realizovány pomocí objektů asfaltové silnice. Obojí bylo zhruba stejně široké, tak to tehdy tak nevadilo. Pak ale byly pro polní cesty vyrobeny mnohem realističtější a hezčí textury, které se pak automaticky objevily v celé trati, ale ty původní asfaltové úseky tam samozřejmě zůstaly.
Díval jsem se do stávající nabídky objektů a původní JP2Rd1000r5d.s by se zřejmě dal nahradit prakticky shodným DirtRoad2Rd1000r5d.s - viz první obrázek nedaleko Čejče (Š:48.93326, D:16.95749):
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://members.upc.cz/2175481/CM1.jpg
Ono se to tam pak vyskytuje ještě několikrát, třeba tady:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://members.upc.cz/2175481/CM2.jpg
ale všechny poloměry a délky jsem nekontroloval, zda jsou i v té nové "polní" verzi. Pokud by byly, tak bych se přimlouval za výměnu.
Přiznám se, že v reálu to tam vůbec neznám (rád bych se tam ovšem právě díky MSTS někdy v létě podíval na kole :)); podle letecké mapy na Seznamu to tam vypadá spíš na tu asfaltku, ale myslím, že v tomhle případě skutečně není nutné, aby to bylo pintlich podle skutečnosti. Ta polní cesta se do té krajiny hodí mnohem líp ! Asfaltový koberec by se možná mohl položit od přejezdu se silnicí 380 před Mutěnicemi, tam už pak kolem té cesty začínají budovy a asfaltka by se tam k nim asi hodila víc než polní cesta:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://members.upc.cz/2175481/CM3.jpg
No a pokud by na to Evropská Unie uvolnila nějaký ten grant :), tak by se v Mutěnicích šikly nějaké novější domky, než tyhle původní bílé:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://members.upc.cz/2175481/CM4.jpg
Tedy ty bílé domky nejsou zas tak špatné, ale při srovnání s ostatními se zdají být v polovičním měřítku, vypadá to prostě divně...
No ale to už jsem asi fakt dost neskromnej, takže celý tenhle můj námět je potřeba brát s rezervou - je to spíš pro kochající se uživatele, fíra si to z okna kabiny stejně moc neužije. Ono to tam opravdu nehoří, to jen kdyby na to někdy byla chuť jako na (snad) neproblémovou odpočinkovou editaci... :cool:

Sorry za poněkud delší příspěvek, velký dík panu Šemorovi i ostatním stavitelům a autorům za tuhle nádhernou trať a všem hezké a klidné Vánoce !

No jak tu čtu Zbyňkovy příspěvky, tak koukám, že položit koleje v simulátoru je několikanásobně složitější procedura než ve skutečnosti ;)
Každopádně obdivuji vaši vytrvalost, mě jak něco nejde, tak jsem akorát vzteklej a raději jdu od toho...
Každopádně přeji všem příznivcům MSTS příjemné prožití vánočních svátků a mnoho úspěchů v novém roce...

Tahle trať je stará jako samotný projekt. Tady se čeká na chuť tuto trať zrevitalizovat. Několikrát to tady i Zbyněk psal.

Právě jsem dojel aktivitu seznání Praha, abych prověřil výsledek své práce. A mohu jít klidně spát.
Po opravě kolejí jsem vyhledal toho ducha dynamické koleje ve world, který se po restartu vytvořil a smazal jsem jej. Potvůrka měl stejné UiD jako skutečná kolej. Asi proto se editor zlobil a padal.
Takže čtverec ONJ je už 100% v pořádku (ale po celodenním zápase s editorem) Jen teď jsem zvědav, do jaké zálohy jsem to opravil, protože když jsem začal startovat aktivitu, tak MSTS spadl (aktivita byla původní s potrhanou trasou)
Jinak Zaječí - Hodonín, to je pravěk a byly to mé začátky. Tam se najde věcí :D. Snad se to tam také dá brzy dohromady.

Teď jde o to, jestli to má cenu dávat brzy dohromady. Samozřejmě do toho nemám co kecat, ale ten Beroun by byl Daleko lepší....

Nevíte někdo jak se chovají aktivity, když se změní písmenko v názvu stanice? Já si myslím, že se automaticky přebere nový název, jako například pokud dělám úkoly a dávám vazbu například na "umisteni 0". Pak umisteni0 přejmenuji na srozumitelné označení a vazby se tomu přizpůsobí.

Já jen tak ze srandy zkusil dát do databázových souborů vyhledat ýáíéúň a nechtějte vidět to kvantum názvů. Minimálně 100 jich bylo Úvaly, Kúty, Brandýs, Choceň. A například označení CHoceň způsobilo, že nebylo vidět v CHocni tankování.

Takže jsem vše dal hromadně zaměnit za yaieun. Jen blbec jsem to nejprve dělal omylem v databázi z roku 2007 :D Tak jsem si to pro velký úspěch zopakoval. ( v tit a tdb) Zkusil jsem trať a je to tam zapsáno OK.
A jestli se to někomu nelíbí, že jsem přejmenoval názvy odebráním diakritiky, je to Vaše chyba, protože jsem šel naivně do obchodu, aby lidi mohli ještě nakupovat vánoční dárky a nepřišla ani noha. Pak tady dělám z dlouhé chvíle ptákoviny. :D

A hurá domů obalovat kapra, atd. Veselé vánoce všem.

Ahoj Zbyňku, tobě taky pěkné Vánoce.... Jen k té trati Zaječí - Hodonín, nedavno sem si ji projel a v celé délce ti lítají "pískáčci".... Ale jinak paráda, jako vždy.

Zbyněk Šemora napsal:
Nevíte někdo jak se chovají aktivity, když se změní...

K problému diakritiky jen tolik: áéíóúý lze v MSTS používat libovolně, ostatní české znaky nikoliv (nezobrazí se, takže např. Choceň je Choce, Třebová je Tebová atd). V Editoru aktivit lze používat normální češtinu pro názvy událostí (ukázku posílám na mail).
Jinak štastné a veselé svátky a plnou zaměstnanost Vám přeje PZ.

Právě kolej označená Choceň nemá tankování, i když je model osazený. :D Ale Chocen už ano.

Pěkné svátky.

Zdravím, chtěl bych se zeptat Zbyňka nebo i jiných lidí kteří dělají na dráze jestli vlaky (EC, IC, EX a R) které směřují do prahy hl. n. ze směru Kolín, tak jestli se projíždí přes Prahu-Libeň či Praha-Vršovice předem děkuji za kladnou odpvěď. Chystám se vytvořit aktivity kde pojede SC Pendolino ze směru Bratislava hl. st. - Praha hl. n.

Essentials napsal:
Zdravím, chtěl bych se zeptat Zbyňka nebo i jiných lidí kteří dělají na dráze jestli vlaky (EC, IC, EX a R) které směřují do prahy hl. n. ze směru Kolín, tak jestli se projíždí přes Prahu-Libeň či Praha-Vršovice předem děkuji za kladnou odpvěď. Chystám se vytvořit aktivity kde pojede SC Pendolino ze směru Bratislava hl. st. - Praha hl. n.
Od 13. prosince 2009 jezdí všechny vlaky od Kolína do Prahy hl.n. a zpět přes Libeň, kromě EN 424, 425, 476 a 477

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře