Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Tom Kanka napsal:
Essentials napsal:
Zdravím, chtěl bych se zeptat Zbyňka nebo i jiných lidí kteří dělají na dráze jestli vlaky (EC, IC, EX a R) které směřují do prahy hl. n. ze směru Kolín, tak jestli se projíždí přes Prahu-Libeň či Praha-Vršovice předem děkuji za kladnou odpvěď. Chystám se vytvořit aktivity kde pojede SC Pendolino ze směru Bratislava hl. st. - Praha hl. n.
Od 13. prosince 2009 jezdí všechny vlaky od Kolína do Prahy hl.n. a zpět přes Libeň, kromě EN 424, 425, 476 a 477
Moc děkuji a ještě mám menší dotaz na téma jak se jezdí v Praze. Dále vlak pokračuje přes výh. Praha-Vítkov do Prahy hl. n. je tak ne?? Předem děkuji.

Přes Malešice a Vršovice se nikdy v historii s rychlíky podle grafikonu nejezdilo. (za mého působnení na dráze do roku 94) Z Blatova to byla čistě nákladní trať. Tudy se jezdilo jen při výlukách. Tato trasa je mnohem pomalejší než přes Libeň. Osobní doprava se sem stěhovala až při rekonstrukci Prahy hl. n. Ale jen ty pomalejší vlaky kategorie Sp, později i R.

Ale z hlediska aktivitáře je to úplně jedno. Stačí napsat hlášení, že zloději ukradli asi kilometr kabelu, proto SC pojede odklonem přes Vršovice nebo fantazii se meze nekladou, klidně přes most inteligence a Radotín :D
Přeji pěkné svátky.

Zbyněk Šemora napsal:
Přes Malešice a Vršovice se nikdy v historii s rychlíky podle grafikonu nejezdilo. (za mého působnení na dráze do roku 94) Z Blatova to byla čistě nákladní trať. Tudy se jezdilo jen při výlukách. Tato trasa je mnohem pomalejší než přes Libeň. Osobní doprava se sem stěhovala až při rekonstrukci Prahy hl. n. Ale jen ty pomalejší vlaky kategorie Sp, později i R.

Ale z hlediska aktivitáře je to úplně jedno. Stačí napsat hlášení, že zloději ukradli asi kilometr kabelu, proto SC pojede odklonem přes Vršovice nebo fantazii se meze nekladou, klidně přes most inteligence a Radotín :D
Přeji pěkné svátky.
Mno jo Zbyňku, ale jak jsem četl tady na fóru pokud není aktivita podle realu nedá se jezdit :-D jinak jezdí se v tomto směru? Kolín přes Prahu-Libeň dále přes Výh. Praha-Vítkova a končí v Praze hl. n.

Zbyněk Šemora: Loni a předloni jezdilo přes Vršovice prakticky všechno z/na východ, včetně IC/EC/SC
Essentialis: Teď se jezdí přes Nové spojení, dřív se opravdu jezdilo z Libně přes výhybnu Vítkov, a do roku 2005 se dalo jezdit ještě po trati z Libně na Masarykovo nádraží a přes Hrabovku na Hlavní nádraží

Essentials napsal:
.....Dále vlak pokračuje přes výh. Praha-Vítkov do Prahy hl. n. je tak ne?? Předem děkuji.
Není, protože výhybna Vítkov již neexistuje. :)
Příteli, nic ve zlém, ale jak chceš dělat reálné aktivity, když Ti nejsou známa tak zásadní fakta?
Mimochodem Pendolino v trase Praha hl.n.-Bratislava (SC 18/19 Slovenská strela) jezdilo pouze v minulém grafikonu, ovšem přes Prahu Malešice a Vršovice. Často sice byly i tyto vlaky vedeny odklonem přes Libeň z důvodu zpoždění nebo obráceného řazení soupravy, ale již po Novém spojení.

Essentials napsal:
Mno jo Zbyňku, ale jak jsem četl tady na fóru pokud není aktivita podle realu nedá se jezdit :-D jinak jezdí se v tomto směru? Kolín přes Prahu-Libeň dále přes Výh. Praha-Vítkova a končí v Praze hl. n.
Ne, sice se v Praze moc nevyznám, ale loni se jezdilo přes Vršovice, teď to už myslím vše jezdí po Novém spojení.
To, co jsi četl tady na fóru je jen výmysl dvou hyperrealistů, na druhou stranu je to jejich názor a já je chápu, nicméně uděláš-li fiktivní aktivitu, tak nikdo jiný kromě těchto 2 ti nic nevytkne, takže dělej jak uznáš za vhodné.

Ondra.H napsal:
Zbyněk Šemora: Loni a předloni jezdilo přes Vršovice prakticky všechno z/na východ, včetně IC/EC/SC
Essentialis: Teď se jezdí přes Nové spojení, dřív se opravdu jezdilo z Libně přes výhybnu Vítkov, a do roku 2005 se dalo jezdit ještě po trati z Libně na Masarykovo nádraží a přes Hrabovku na Hlavní nádraží
Díky Ondro! Jinak pro Toma Kanka - Nejsem tak blbý abych na starším Pražském uzlu z dob 2000 - 2004 dělal dnešní spoje. Ale jinak díky za rady.

Na této trati je ještě staré propojení přes Vítkov,chybí Nové spojení,tudíž aktivity v letošním JŘ s trasou na hlavní musíš vézt přes Vršovice.Pokud budeš dělat aktivitu z jiného roku,kdy se ještě starým Vítkovem jezdilo,není v tom problém.Jinak používej jízdní řády a řazení,které najdeš tady,jsou dobrým pomocníkem při tvorbě.

Essentials napsal:
...
Nejsem tak blbý abych na starším Pražském uzlu z dob 2000 - 2004 dělal dnešní spoje. Ale jinak díky za rady.
A na to se právě těším. Konečně bude jízdní doba do Kolína vycházet na čas. Ale zase tak velké zrychlení to asi nebude.
Takže pokud nepatřím mezi zdejší suprealisty, tak si klidně do své trati udělám aktivitu podle aktuálního grafikonu. Ostatně já to tak dělám vždy.
Je to jen hra. A udržovat vše na aktuální úrovni, ruku na srdce, na to nikdo z nás nemá. Modely si přeskinujete, tady to jak je vidět funguje, asi to není zase tak velký časový problém, ale s tratěmi je to šílená práce, kterou Vám nikdo dělat nebude. Plus je tady vazba na modeláře budov. :D Ale možná pak dojdete k závěru, že se doprava zase tak rapidně nezrychlila, ale jen zvýšila propustnost tratí z hlavního na východ.
Pěkné vánoční svátky.

poison napsal:
Na této trati je ještě staré propojení přes Vítkov,chybí Nové spojení,tudíž aktivity v letošním JŘ s trasou na hlavní musíš vézt přes Vršovice.Pokud budeš dělat aktivitu z jiného roku,kdy se ještě starým Vítkovem jezdilo,není v tom problém.Jinak používej jízdní řády a řazení,které najdeš tady,jsou dobrým pomocníkem při tvorbě.
Díky Posion, jinak řazení tvořím podle želpage.cz jinak díky a jdu tvořit :-) tady tato aktivita bude jemně doladěna trafficem a až bude Praha v trati 321 tak tu aktivitu dodělam tam.

Essentials napsal:
Nejsem tak blbý abych na starším Pražském uzlu z dob 2000 - 2004 dělal dnešní spoje.
Nic ve zlém, ale když si znovu a znovu pročítám postupně Tvé otázky a tuto odpověď, nechápu, o co Ti tedy vlastně šlo. :)

Gajdma napsal:
Ne, sice se v Praze moc nevyznám, ale loni se jezdilo přes Vršovice, teď to už myslím vše jezdí po Novém spojení.
To, co jsi četl tady na fóru je jen výmysl dvou hyperrealistů, na druhou stranu je to jejich názor a já je chápu, ....

Marku, když budu upřímný, tak mě tento Tvůj naprosto zbytečný, nesmyslný a žoviální blábol, trochu nadzvedl ze židle!
Essentials zde vznesl dotaz na Zbyňka nebo někoho od dráhy a my jsme se mu v dobré víře snažili odpovědět. Zbyněk po pražském uzlu jezdil, já tam dělám stále´, a to mnohem déle, než Tvůj táta!
Gajdma napsal:
....uděláš-li fiktivní aktivitu, tak nikdo jiný kromě těchto 2 ti nic nevytkne, takže dělej jak uznáš za vhodné.

Tohle jsi vzal kde? Mohl bys mi na tomto fóru najít jedinou mojí výtku, že někdo vytvořil fiktivní aktivitu? S těmi hyperrealisty jsi bohužel ve špatném vlákně a zcela mimo mísu!!! A pokud to byla pouze reakce na to, že jsem Ti včera oponoval zde i v SZ ohledně správnosti řazení T466.0+4xBlm, že v období, kdy vozidla jezdila pod tímto značením, a do kterého spadá Tvá aktivita, Pilštiky nebyly zařízeny na ovládání těchto vozů,
mohl sis to klidně odpustit!

Tome, promiň, ale tebe za hyperrealistu nepovažuji. Myslel jsem jimi známou dvojici Čouda a Jonáš.

He he! Nehádejte se vždyť sou Vánoce, přece...

Gajdma napsal:
Tome, promiň, ale tebe za hyperrealistu nepovažuji. Myslel jsem jimi známou dvojici Čouda a Jonáš.
V tom případě promiň i Ty ;), ale z Tvé formulace mi to vyplynulo jinak.

Takže se Ti zde veřejně moc omlouvám a všechno dobrý, jo?

Naposled editoval moderátor:

Zbyněk Šemora napsal:
A udržovat vše na aktuální úrovni, ruku na srdce, na to nikdo z nás nemá.

Za sebe mohu jen říci, že je to jen dobře. Nač předelávat do současné podoby tak krásné úseky jako Hrabovka, Vítkov, Třebovice, Hoštejn, a zanedlouho možná i Bezpráví.

Je to dost možné, takovou chybu občas MSTS udělá. Koukni se po nějaké vegetaci, jestli ti pomyslné obdélníkové obrysy stromů nefiltrují objekty umístěné za nimi.
Pak většinou stačí zavřít a znovu spustit hru.

Podívej se na nastavení v MSTS. Pokud šoupátka nejsou u textur na maximum (viz desatero), tak MSTS zobrazuje nějaký LOD pro větší vzdálenost. Pak i z blízka jsou děravé domy, které jsou takto odstupňovány. Já Radotínem projížděl v Testovací aktivitě a nic podobného jsem neviděl.
atb napsal:
..
Za sebe mohu jen říci, že je to jen dobře. Nač předelávat do současné podoby tak krásné úseky jako Hrabovka, Vítkov, Třebovice, Hoštejn, a zanedlouho možná i Bezpráví.
Já si také myslím, že Nové spojení se brzy okouká a hodně uživatelů bude rádo za už zrušené úseky. Já bych spíš měl tyto oblasti ještě víc vyšperkovat, aby to mělo tu správnou patinu :D
Ale teď nedělám do MSTS vůbec nic. Klídek a pohoda. Je třeba občas úplně vypnout.

Ad Zbyněk Šemora + Abt

cituji:
abt : Za sebe mohu jen říci, že je to jen dobře. Nač předělávat do současné podoby tak krásné úseky jako Hrabovka, Vítkov, Třebovice, Hoštejn, a zanedlouho možná i Bezpráví.
Zbyněk Šemora: Já si také myslím, že Nové spojení se brzy okouká a hodně uživatelů bude rádo za už zrušené úseky.

... a za sebe dodávám:

ZLATÁ SLOVA !
Nezbývá nic více než za ně poděkovat popřát hodně zdaru a podepsat se

PepeQ

Zbyněk Šemora napsal:
Podívej se na nastavení v MSTS. Pokud šoupátka nejsou u textur na maximum (viz desatero), tak MSTS zobrazuje nějaký LOD pro větší vzdálenost. Pak i z blízka jsou děravé domy, které jsou takto odstupňovány. Já Radotínem projížděl v Testovací aktivitě a nic podobného jsem neviděl.
Pravda že textury na maximum nemám (PC nezvládá) ale jinde jsem se s takovým problémem nesetkal.. bohužel už je asi čas na update PC :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře