Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Není kolejivo :D
Je kolejivo.
Má tam být poloměr 2254m, takže z těch 2000 bych to měl vyskládat bez úhony.
Jenomže tenkrát, když se tato trať do MSTS stavěla, tak nebyly ani letecké mapy ani žádné plány, ale jen školní atlas, jízdní kolo a fotoaparát :D.
Pak jsem trať opravoval do současné podoby, ale stále jsem neměl přesné podklady. Dokonce první video z této trati mám až po rekonstrukci v MSTS.
A teď babo raď co dál. ¨
Ten oblouk, který jsem takto rozlámal se mi také nelíbí. Ale tenkrát mi to vůbec jinak nevycházelo.
Vidím to jen na další rekonstrukci, ale žádné zázraky s tím dělat nepůjdou. Brno a Břeclav jsou dány. Tenkrát jsem spoléhal na mapu MSTS a ty jejich GPS souřadnice udělaly tuto trať asi o 2 km kratší. I kdybych obloučky u Zaječí a Vranovic víc zmačkl, moc bych asi nezískal.
Nebo to umí někdo něčím nasimulovat, o kolik to kde ohnout ? Pak bych do toho i šel a přestavěl tento úsek komplet.
I nějaké sklony bych doplnil. I když by to bylo jen 2.5 promile.

ZŠ: No ale jestli si dobře pamatuji tak před jistou aktualizací ten oblouk byl normální, nebylo to těma delšíma či kratšíma heršpicema ?;-) Jinak vím asi by se vám do toho nechtělo, ale když už rekonstrujujete, tak to celé zrekonstruovat z Brna do Bratislavy ale to je pouhý dotaz;-), a doufám že se toho zase nějakej chytrák nechytne:!:

Ten oblouk byl dřív normální, ale zastávka Pouzdřany byla asi o kilometr špatně :D A při posunu na správné místo to zasáhlo i ten oblouk. Jinak trať do Bratislavy je OK. Navíc zahraniční podklady nemám tak přesné, tak by to byla zbytečná práce. Jedině co je mi trnem v oku je zhlaví v Bratislavě u tunelů. Mám je moc daleko od sebe. Také na ně jednou dojde. Čekám jen až Nebulus pískne. A pošle model portálů podle originál velikosti.
Aktuálně ve druhý svátek vánoční písknul někdo jiný a už mám přestavěné jiné koleje na úplně jiném místě. Posuny se dotkly jen širé trati, tak to naruší jen traffic, který začíná v přeloženém úseku širé trati.
Prozradím jen, že to tam bude teď paráda.

Tak taky přeju krásný Nový rok i celý nový rok a spoustu příjemných chvil (hodin) strávených u MSTS. Žádné problémy nevídám, takže v tomto ohledu je to v pořádku.

Jen bych se chtěl zeptat, jak to vypadá s dalším postupem? Do léta předpokládám, že bude hotova trať do Berouna. Kdo by chtěl něco nafotit, napište a můžu tam sjet - jsem z Prahy a vyfotím klidně všechny zastávky. Modelovat to zatím neumím, ale takhle by to mohlo aspoň trochu pomoci též.

Jako další z tratí k vymodelování bych byl pro kratší, byť krásnou trať Praha Smíchov - Praha Žvahov - Praha Jinonice - Praha Stodůlky - Hostivice (tzv. Pražský Semmering); komu by to nestačilo, může dodělat druhý příjezd Hostivice - Praha Ruzyně - Praha Veleslavín - Praha Dejvice - Praha Bubny (č. tratě nevím, ale jezdí tam S7 tuším). V Bubnech už trať je. Teď záleží na tom, jestli by to někdo byl schopen udělat (aneb měl čas i chuť). Aktivity by se na to daly tvořit celkem jednoduše :)

Tolik ode mne. Panu Šemorovi snad jen poslední tip - aktualizujte mapky na svých www stránkách :)

Všem vše nejlepší a ať to jezdí jak má! :)

JM3

ahoj prosim pomozte mi mam trat aktualizaciu 79.1 a na semora.msts ked dam v archive aktualizaciu 80 tak ma to hodi na stranku kde su iba od 82.1 . Neviem kde stiahnut 80 .a este otazka ze po 79.1 ide 80 ?

lokotrain napsal:
ahoj prosim pomozte mi mam trat aktualizaciu 79.1 a na semora.msts ked dam v archive aktualizaciu 80 tak ma to hodi na stranku kde su iba od 82.1 . Neviem kde stiahnut 80 .a este otazka ze po 79.1 ide 80 ?

A není pro tebe už lepší postup viz. předchozí stránka? Podobný dotaz tu byl sotva před pár dny .....

Trať si aktualizovat můžeš také, ale vzhledem k objemu dat, pouze archivy nanejvýše rok staré, tedy od BP 82.1. Máš to tam i napsané. Těžko ti tu bude někdo posílat aktualizace o x desítkách možná i stovkách MB. Jednoduše si kup DVD a máš vše aktuální a hlavně po starostech.

JM3 napsal:
.... snad jen poslední tip ....

Tady máte tip. První železniční zdymadlo :D
be5c67dcf83ad9f0e4c3c6b7222b19d7.jpg

Hold jedna ze stanic se za chvíli propadne asi o 10m. :D Ale podle všech propočtů by mělo vše dobře dopadnout. Ale obávám se, že je škoda, že to nevyšlo ještě o trochu níž Ale ta stanice co následuje, také nebude jako původně celá v jedné rovině.

Naposled editoval moderátor:

[/quote]
Hold jedna ze stanic se za chvíli propadne asi o 10m...
[/quote]

Copak se stalo v Rudolticích, že se propadají? Že by při tomto zemětřesení také zmizely triangly (Břeclav, Letohrad, Kolín, Zábřeh)? Jak na Nový rok, tak po celý rok?!

bobeksoft napsal:
...
Copak se stalo v Rudolticích, že se propadají? Že by při tomto zemětřesení také zmizely triangly (Břeclav, Letohrad, Kolín, Zábřeh)? Jak na Nový rok, tak po celý rok?!
Nejedná se o sci-fi 2012, kdy se propadla snad celá planeta. Také nelze skákat z místa na místo, ale je nutné se držet jen určitého úseku.
A jak jsem psal, vždy tomu dá impuls nějaký modelář.
Když už je uhodnuté místo propadu, tak půjdu s pravdou ven. O vánocích jsem jen zasnil, že některé zachovalé historické úseky by chtěly víc vyšperkovat. A chytil se toho Pawlík, pro kterého je tento úsek také srdeční záležitostí a začal modelovat třebovický tunel i s viaduktem. Ale k tomu bylo třeba přepracovat trať.
Jenomže něco jen místně flikovat nemá smysl. Tak jsem to vzal z Třebovic, kde ještě ve stanici trať přechází ve stoupání 5 promile. Pak musím poděkovat určitým lidem za podrobné podklady lokálky do Chornice, která z části kopíruje původní už zrušenou 1. kolej. Takže v této fázi bylo až za viadukt vše přepracováno. Jenomže původní viadukt byl moc vysoko a tím se nyní zkreslil sklon do Rudoltic. Místo 10 bych měl spád jen 5 promile. Ale zase obráceně z Rudoltic do Krasíkova to chtělo trochu zmírnit. Proto to razantní řešení, přepracování trati až za Krasíkov. Jenomže to tak jednoduché nebylo. Chvíli jsem byl hluboko pod původní tratí (Rudoltice), pak zase zase nad (Krasíkov - Hoštejn). Takže nakonec jsem přistál a hladce se napojil na původní trať až před peronem v Hoštejně. Tím to nekončí, proklepnu ještě úsek do Zábřehu.
Pak se všude pod koleje osadí náspy a tím bude možné udělat i strmnější zářezy. Bude takto vyšperkován celý úsek Česká Třebová - Zábřeh na Moravě.
Jen tak pro kontrolu jsem načetl jednu svou aktivitu, která vede přes tento opravovaný úsek a divte se, aktivita přes dvě propadlé stanice není vůbec porušená. Hold čistá práce :D
Tady jsou nějaké obrázky jak to aktuálně vypadá. První obrázek je rozpracovaný model od Pawlíka a poslední je bod napojení. (ve vlaku to ani neškubne) Kdybych se dostal náhodou do patu, tak bych neměl odvahu o těchto rekonstrukcích psát. V případě neúspěchu mám původní zálohu. Doufám, že už nebude potřeba.
74f46ed3c1c3a2a436472ffb9a6af5a6.jpg
a40bf19932ff8222e0b3d9230b975b5b.jpg
5d7b3c2793db9b70f444459c04f6da2d.jpg
e0b8adb7ab8074d38ec6c7292e8ba161.jpg
4c21baeb6227dce9c61376fa4b4f764b.jpg

Naposled editoval moderátor:

Tak já půjdu také s pravdou ven. Když se Zbyněk pustil do úprav kolejí u Třebovic, rozhodl jsem se odskočit si z Hradecka také tímto směrem. Začal jsem modelovat nové staniční budovy, zatím je rozpracovaný Lanškroun, budou následovat Rudoltice a Třebovice. Rád bych to dodělal i krajinově. Tak uvidíme co z toho vznikne.

Jan Švec napsal:
Tak já půjdu také s pravdou ven. Když se Zbyněk pustil do úprav kolejí u Třebovic, rozhodl jsem se odskočit si z Hradecka také tímto směrem. Začal jsem modelovat nové staniční budovy, zatím je rozpracovaný Lanškroun, budou následovat Rudoltice a Třebovice. Rád bych to dodělal i krajinově. Tak uvidíme co z toho vznikne.
Ahoj Honzo,

Mám jen dotaz. Nechtěl by ses pustit na Zábřeh na Moravě - Šumperk? Všiml jsem si na tvých stránkách že to máš v plánech. Nevím z jakého roku máš podklady, ale do Šumperku dost často jezdím tak bych ti mohl něco nafotit. Jinak teď je trať plně elektrifikovaná, ale to asi víš co :-)

Díky za odpověď

Essentials napsal:
Mám jen dotaz. Nechtěl by ses pustit na Zábřeh na Moravě - Šumperk? Všiml jsem si na tvých stránkách že to máš v plánech. Nevím z jakého roku máš podklady, ale do Šumperku dost často jezdím tak bych ti mohl něco nafotit. ...

Zdravím,
co vím,tak nějaké "kreslené" údaje k trati Zábřeh na Moravě-Šumperk k dispozici jsou.Jen by to možná chtělo trošku "vyšperkovat" a v Zábřehu zaklepat na fíru,jestli by si na mašinu vzal něčí kameru na stativu a po návratu ze Šumperka ji zase vrátil majiteli - s videozáznamem trati ovšem.;)

David

No jo, ale na to je asi tak pět let čas, než na tento úsek možná dojde. Otázka je, jestli tazatele na tento úsek bude v té době ještě MSTS zajímat.
Jen pro upřesnění. Aktuálně se pracuje na trati Zábřeh - Česká Třebová, kde se to dá trochu lépe do kupy. Samozřejmě odbočka do Lanškrouna. Jinak mám restíky ještě na vysočině, koleje do Berouna a koleje do Staré Paky. Videa mám, podklady také. A myslím, že do konce roku je vystaráno. Když by ještě došlo na nějakou další rekonstrukci. Pokud se toho zvládne víc, bude jen dobře. Ale raději zůstaneme při zemi. Nemusíme ani hlasovat a většina by si přála víc než Šumperk propojení přes Přerov. To bude další hlavovam, který bude třeba zvládnout. Až teprve potom se můžeme zabývat odbočujícími tratěmi.

Zbyňku ujasni si priority. Svůj sen sis víceméně splnil. Uděláš nejlépe, když dostavíš rozestavěné a budeš stavět tím směrem, který ti vytyčí modeláři.

Čoudo, mé priority jsou velmi ujasněné. Jen nutné číst, co píši já. O Šumperku tady psal úplně někdo jiný.
Můj sen jsem si úplně nesplnil. Ještě k tomu chybí Beroun, Benešov i Přerov. Vlastně i Kralupy, kde jsem na dráze vlastně končil. Ale tam jsem jezdil jen posladní dva roky, tak mi to tam nestačilo tolik přirůst k srdci. A o ničem jiném jsem nepsal. :D
Jinak pokud mi modeláři vymodelují Vladivostok, bohužel, tím se řídit nemohu. To samé jsou tratě ČD, kde jsem v životě nejel. S Honzou Švecem jen máme stejnou oblast zájmů.

Čouda napsal:
Uděláš nejlépe, když dostavíš rozestavěné a budeš stavět tím směrem, který ti vytyčí modeláři.
A máš pocit, ty vole, že se staví tam, kde není nový model Třebovic a podobně???

Zbyňku -> ty jsi jezdil i v Kralupách nad Vltavou ? Nebo to jsou jiné Kralupy

peršink napsal:
Zbyňku -> ty jsi jezdil i v Kralupách nad Vltavou ? Nebo to jsou jiné Kralupy

jestli se Zbyněk neurazí :) tak odpovím za něj. Jsou to určitě Kralupy nad Vltavou.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře