Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Já jsem sice začátečník,ale myslím si,že když se Zbyněk několik let usilovně věnuje MSTS,tak by v tom měl pokračovat a ne dělat něco jiného.Je to samozřejmě na něm,ale je spousta lidí,kteří se simulátorům věnují,tak RailWorks může zase stavět někdo jiný a ukázat,co umí.Navíc se Zbyňkem na trati BP spolupracuje další řada lidí a bylo by to vůči nim nefér,jakožto i vůči lidem,kteří Zbyňkovu trať mají rádi,protože je moc pěkná a zaslouží si dál se rozšiřovat.

Obrázky sice vypadají zajímavě, ale nehovoří o tom, co tento simulátor umí.
Dokonalejší simulátor nejsou jen grafické možnosti, ale aby to byl skutečný simulátor a ne aby se vlaky ovládaly jen zjednodušeně ala Pikovláček.
Nemám čas sledovat, co se děje kolem. Ale priority jsou, aby nový simulátor uměl vše co ten náš stařičký plus ještě reálnější ovládání a chování vozidel. To samé návěstidla. Aby šel definovat jak posun tak jízda vlaku a ne být omezený jen několika volbami jako v MSTS. Návěstní soustava by bez problémů zvládala i opakovací návěstidla. Přehledné 3D kabiny. Lokomotiva by se dávala do provozu stejným způsobem jako v reálu včetně reálného času. Lokomotivy by rozlišovaly samozřejmě napěťové soustavy. Funkční veškerá dělení a byla by vazba na stahování sběračů a vypínání proudu. Samozřejmostí by byla i automatika řízení jako je na moderních lokomotivách. Bez zapnutí VZ by nefungoval návěstní opakovač a u návěstidel při umístění v trati by šlo definovat, jestli bude přenos na opakovač na lokomotivě.
Cestující do vlaku nastupovat nemusí, to je zbytečný luxus. Ale když fíra přechází na druhé stanoviště, byla by dobrá animace, jak jde buď strojovnou nebo po peroně.
Pak by teprve v aktivitách byly reálné časy při posunu.
Až bude takový nějaký simulátor a parta nadšenců kolem, pak bych šel do toho. Sice práce zase na několik let, ale proto bych šel opravdu jen do skutečného simulátoru reálné železnice. Ale bohužel, mám spíš pocit, že veškerý vývoj jde směrem, aby oslovil spíš železniční fandy, kteří nemají páru o reálném řízení vlaku a vyhovuje jim raději to kolečko transformátorku modelové železnice a na návěstidlech si vystačí s červenou a zelenou.

Zbyňku, ještě jsi zapomněl přítomnost stavebního převýšení v obloucích.
Dokud toto nebude, nemá u mě žádný jiný simulátor šanci. :)

Zbyněk Šemora napsal:
Ale když fíra přechází na druhé stanoviště, byla by dobrá animace, jak jde buď strojovnou nebo po peroně.

A co teprv animovaný výhybkář běžící s klíčema, to by teprv byly technologické časy při posunu a křižování ! :-)

Jo, běžící.... Není to v souladu s OP 16. Viděls už někoho běžet?

Já zásadně neběhám. V zimě už vůbec ne. Ten štěrk je zrádnej. O kolejnice člověk zakopává i při normální chůzi, takže běhání je vyloženě tabu...

mikulda napsal:
Čouda napsal:
Jo, běžící.... Není to v souladu s OP 16. Viděls už někoho běžet?

Mockrát.
Já to neodeslal ? Měl jsem napsáno, že za dob ČSD například v Praskačce nebo Stéblové výhybkáři kmitali na zhlaví na služebních kolech. A to byl cvrkot vidět na kole značky Ukrajina tlustou výhybkářku jak v létě, tak v zimě. (ale tak tlustá nebyla, jízdou na kole se hubne)
Sice OP 16 kolo Ukrajina nikdy neřešil, ale když si uvědomím, jak jsem já na kole značky Eska turbo kličkoval mezi výměnovými přestavníky a na osmivozové pantografové jednotce pro urychlení odbavení jezdil na druhé stanoviště na kole. Tak se divím, že mne za těch X let někdo nezkásnul. Jednou jsem vyděsil na hlavním nádraží výpravčího, který se schoval před deštěm v prvních dveřích vlaku do Benešova. A já se do těch samých dveří přiřítil asi rychlostí 30km/h (abych nezdržoval vlakovou dopravu) a zabrzdil až ve voze vedle výpravčího. Ten jen kroutil hlavou "To jsem ještě nikde neviděl". :D

povětšinou stačí rychlejší nebo normální chůze, ale běhat fakt ne. S tím se naprosto ztotožňuje i vedení...

Zbyněk Šemora napsal:
... Ale bohužel, mám spíš pocit, že veškerý vývoj jde směrem, aby oslovil spíš železniční fandy, kteří nemají páru o reálném řízení vlaku a vyhovuje jim raději to kolečko transformátorku modelové železnice a na návěstidlech si vystačí s červenou a zelenou ...

RailWorks už jsem zběžně zkoušel a má několik úrovní nastavení reality. Od naprosto příšerného PIKO ovládání, které je tak zjednodušené, že jsem se s ním paradoxně málem nerozjel, až po to seriózní, co známe z MSTS. Navíc za jeho vývojem stojí stejný tým jako za MSTS. Takže určitě nejde jen o graficky vyspělý produkt, který by snesl srovnání s Trainz. Ale nadhodil jsem to tu jen jako nápad, zda by to nestálo alespoň za vyzkoušení a drobné zamyšlení...

Já jsem těch 1900 kč za RS tenkrát obětoval. Vyskoušel jsem a drobné zamyšlení mělo výsledek, že to byly jen zbytečně vyhozené peníze. Takto dál opravdu zkoušet další nehodlám. Jinak platí to co napsal Mario. MSTS jsem věnoval 7 let. Do experimentů s novými simulátory ať se pustí někdo mladší, kdo je plný energie a elánu. Však jak jsem si všiml na odkazech, máte tam stavitele tratí Vlastíka.

Dnes se vůbec nedaří. Ale vůbec. Ne že by stávkoval PC. Ne to ne. Ani MSTS nepadá a chová se kamarádsky. I chuť něco dělat celý den byla.
Ale stávkuje EON. Ráno úderem osmé něco dělali asi na vedení, tak dvě hodiny nešel proud. Pak už se toho dopoledne moc nestihlo. Tak po obědě po domácím úklidu jsem si sedl k editoru. Něco jsem začal dělat a bum ho. Asi v 16 hodin opět výpadek proudu. Tak jsem proseděl doma při svíčkách asi do 18.00.
Do toho se mi ve tmě vyblinkal pejsek, tak jsem při baterce vytíral předsíň. Abych vůbec tekla teplá voda, musel jsem napojit kotel provizorně na UPS z počítače. (ale dlouho bych asi nevydržel, protože než jsem na baterky uložil MSTS a PC vypnul, tak polovina energie byla asi pryč.)
Včera jsem například vůbec nemohl chytit motivaci. Chtěl jsem něco postavit, ale neudělal jsem téměř nic. Dnes chuť byla.....
Za chvíli jdu na pivko a na vše už dnes kašlu. Možná ještě večer editor otevřu, protože to skončilo v tom nejnapínavějším okamžiku. Už mi chybí jen několik dílů náspů, aby alespoň jedna kolej od Třebovic byla komplet (té druhé toho také už moc nechybí) a tím bude podbitá trať s novými podjezdy z ČT až do Zábřehu.
EON, buď už hodnej !!!

Dobrý večer Zbyňku,dnes jsem jel vlakem z Kolína do Havlíčkova Brodu (samozřejmě v trati BP :-) ) a všiml jsem si,že na 5 přejezdech chybí přejezdové výstražníky.Přejezdy jsou sice v činnosti,protože cinkají,ale výstražníky tam nejsou :-) Jedná se o přejezd přímo u zastávky Třebešice,dále jeden přejezd mezi Třebešicemi a Čáslaví (v těch velkých protisměrných obloucích) a dále tři přejezdy mezi zastávkou Golčův Jeníkov město a stanicí Vlkaneč.Bylo by možné tam na to někoho poslat? :-)

Když jsme u těch přejezdů,při testu aktivity EC 79 jsem si všiml,že v Rájci sice závory cinkají,ale jsou vztyčené.

A když už sme u toho všeho tak na ONJ asi u mycí linky je sloup v kolejích a pak směrem z balabenky do vysočan poletující cedule. kdyžtak ještě upřesním a řeknu přesnou polohu.

Zbyňku, prosím tě překontroluj stahovačku na odb. Parník. Ve směru z ČT do Dlouhé Třebové chybí návěst "Stáhnětě sběrač" a v opačném směru "Zvedněte sběrač" u všech kolejí.

Milan

Hold cedule jsou kovové, tak je někdo ukradl do sběru.
Přemýšlím, že založím nové vlákno, kam se budou psát připomínky, kde co opravit. Tady stačí nějaká odbočující debata a připomínky skončí někde v propadlišti dějin. Jenomže dělejte také obrázky. Ve hře to vidíte, ale v editoru z ptačí perspektivy nikoli a špatně se to hledá.
Já jaksi nejsem schopen obratem reagovat. Abych utíkal k počítači, spustil editor.....
Možná by bylo dobré udělat nějaké hlavní vlákno a tam by si každý autor udělal vlákno své kam by se zapisovaly jen připomínky k tratím a modelům (samozřejmě jen chybové, ne co by se mělo vylepšit). Platila by tam přísná pravidla, nesměly by se tam zapisovat žádné další komentáře.

Zbyněk Šemora napsal:
.......
Možná by bylo dobré udělat nějaké hlavní vlákno a tam by si každý autor udělal vlákno své kam by se zapisovaly jen připomínky k tratím a modelům (samozřejmě jen chybové, ne co by se mělo vylepšit). Platila by tam přísná pravidla, nesměly by se tam zapisovat žádné další komentáře.
Tak jsem tu tvoji myšlenku zrealizoval, zatím pro BP a 321, není problém to založit i pro jiné trati pokud autoři projeví zájem. Jsem zvědav zda se to osvědčí.

Právě jsem všechny připomínky opravil. A jak jsem si přál, aby tam ty objekty byly. :D Ale ty stahovačky chybí už pěkně dlouho. Asi z dob, kdy se dělala rekonstrukce ČT - Pardubice.
Ale když se takhle vracím po kolejích, to je všude ještě dodělávek. Mám do penze co dělat. :D

Pokusil jsem se stáhnout aktualizaci 84. Vše jde stáhnout bez problémů. Při pokusu o aktualizaci hned po odklikání původních položek napíše, že je poškozený zdrojový soubor Breclav - Praha.rdb. Zadám - li opakovat, je to stejné. Pokud ignoruji, jsou vadné ostatní soubory. Co s tím?
PS: Stahoval jsem třikrát, pokaždé stejná závada.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře