Návod na modelování statických objektů

Ježíšmarjá to snad nemyslíš vážně! Z 3ds maxka se to taky musí exportovat do dormátu 3ds! A taky neumí přímo použít formát *.ace! Na výrobu *.s douborů slouží onen program conv3ds.exe který ti přeloží soubor 3Ds na onen kýžený formát *.s! A na výrobu ace souborů tam je MakeAceWin který to umí i z bmp. Přečti si konečně onen návod na webu tam je to všechno popsáno! Gmaxko sem nemotej, to má vlastní exportní plugin protože neumožňuje exportovat do formátu *.3DS

Miran napsal:
Na výrobu *.s douborů slouží onen program conv3ds.exe který ti přeloží soubor 3Ds na onen kýžený formát *.s!

1. Já tomu vašemu návodu vůbec nerozumím, nebo to, co tam je je uplně nějaká španělská vesnice...
2. já bych ten "skvělý" conv3ds.exe rád použil, jenže když se ho snažím zapnout tak se nic neděje.

Nevím co je na onom návodu nesrozumitelné. Dokonce jsem se na něm učil i já, neboť to není mé dílo. Conv3ds.exe není windowsová aplikace, a tedy se musí spouštět v režimu příkazové řádky s parametry, případně pomocí bat souboru ve kterém jsou ony parametry zapsány. I tohle je v onom návodu popsáno hned na 1.stránce dole. Více večer v SZ. Případně mi můžeš poslat onen 3DS soubor a texturu k němu, já to vyzkouším přeložit aby bylo jisté že je výstup a textura v pořádku. Email mihor1@seznam.cz

Miran napsal:
Nevím co je na onom návodu nesrozumitelné. Dokonce jsem se na něm učil i já...
Tak jsem se držel toho návodu a dopadlo to takto:
-Nyní klikněte pravým tlačítkem myši na soubor "convertmydash.bat" a vyberte "Editovat" (nebo si jej otevřte v "Poznámkovém bloku").
-Do souboru zkopírujte následující text:
-conv3ds dash9.s dash92000.3ds
txt2uni dash9.s
-Soubor uložte.
-Před vlastní konverzí do MSTS ještě uděláme následující: jděte do adresáře, ve kterém se nachází MSTS a otevřte podadresář "Utils". Zkopírujte z něj všechny soubory s koncovkou ".exe" do svého adresáře "Mydash".
-Vraťte se do adresáře "Mydash" a dvakrát klikněte na "convertmydash.bat". Zobrazí se dosové okno, které po ukončení běhu programu zavřete. V adresáři "Mydash" se obejví nový soubor - "dash9.s".

No já klikám na "convertmydash.bat" a neděje se nic jiného, než se mi otevře poznámkový blok.
Jinak jsem ti poslal SZ i Email, tak se prosím ozvi.

Zatím to nemá cenu, ten prográmek produkuje 3DS soubory ve formátu kterému conv3ds nerozumí. On totiž není vůbec určen k tomuto účelu, tedy k vytváření modelů. To už je opravdu lepší použít blender nebo gmax. Kromě toho jsem nepřišel na to jak dostat ven celou scénu, tedy více objektů. Po delším hledání jsem vygooglil nějaký konverzní prográmek, ale ten je ve franzouštině.

Miran napsal:
To už je opravdu lepší použít blender nebo gmax.
Tak přeci jen to nejspíš bude lepší dělat přes ten kečup.

No ještě bych se Vás na něco zeptal. S kamarádem se snažíme zjistit, jak dostat model (např. vlaku) do modelovacího programu. Nejlíp 3D max.
hlavně jde o to, jak převést model .s do formátu .3ds - a vtom návodu to není.