Průmyslové lokomotivy Denise a Otíka

Otík11

Skladník
Zdravím
Zde je první obrázek z tvorby nového stroje který není asi v MSTS jedná se o 724.6 společnosti unipetrol. Velký dík patří Denisovy za pomoc. Na modelu je ještě hodně moc práce a čeká ho plno oprav, počínaje rámem až skříní lokomotivy. Doufám že práce půjde dobře. Budu rád za každou radu či pomoc. Od této lokomotivy se bude odvozovat řada 744.7 též společnosti unipetrol
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t246287_UNIPETROL724.6.jpg[/URL]
Veškeré připomínky směřujte do SZ či nějaké rady. Děkuji moc

RE: Lokomotiva 724.6 Unipetrol

Děkuji ale potřebujeme někoho ještě na kabinu a na ladění .eng kdyby byl tak ať napíše SZ. Budem moc rádi
Ještě malé upozornění pojezd rám je použit dočasně z Vlastíkovy 740. Jen kvuly právům.

Kabína by nemal byť problém, vo výrobe je nová kabína na 736 a tú pôvodnú čo som spravil bola vlastne zo 724 576 USSteel, len som vymenil meráky /ampérmetre a tlakomery/ za displej LOKEL a rýchlomer METRA za rýchlomer MIREL RM1 a keď to má motor CAT3512 tak máš vyriešené aj zvuky.
Prajem hodne zdaru a chuti, nech sa darí.

No vida. Gratulujem k novej kapitole , ktorú si otvoril. Je to naozaj pekné. Dovoľ ale zopár postrehov. Je dôležité sa naučiť, čo modelovať a čo nechať na textúre. Podľa toho čo si ukázal ide o dosť vysoko polygónový model, ktorý bude mať v MSTS asi problémy. Je jasné, že zo začiatku sa každý snaží spraviť naozaj pekný kus , ale ........zoberme si to po poradí:

1) namodelované skrutky okolo skrutkovky- navršuje polis a pritom stačí textúra. V msts sa rozdiel prejaví jedine v fps, ale vidno to moc nebude.
2) zábradlie je síce naozaj pekné, ale je to asi nejaký 8 hran, alebo viac? - nenormálne to zvyšuje polis. Stačí 5hran a smooth.
3) to isté, výfuk,tlmiče, gumokoli, otočný čap, nárazníky , len tu už to treba dobre odhadnúť. Niekde je 5 hran málo. Je to slušné , ale ale MSTS nemá také možnosti ako RS. Bolo by treba to zjednodušiť.

p.s: prezraď prosímťa koľko to má polis :) Inak perfektná robota.

dem napsal:
No vida. Gratulujem k novej kapitole , ktorú si otvoril. Je to naozaj pekné. Dovoľ ale zopár postrehov. Je dôležité sa naučiť, čo modelovať a čo nechať na textúre. Podľa toho čo si ukázal ide o dosť vysoko polygónový model, ktorý bude mať v MSTS asi problémy. Je jasné, že zo začiatku sa každý snaží spraviť naozaj pekný kus , ale ........zoberme si to po poradí:

1) namodelované skrutky okolo skrutkovky- navršuje polis a pritom stačí textúra. V msts sa rozdiel prejaví jedine v fps, ale vidno to moc nebude.
2) zábradlie je síce naozaj pekné, ale je to asi nejaký 8 hran, alebo viac? - nenormálne to zvyšuje polis. Stačí 5hran a smooth.
3) to isté, výfuk,tlmiče, gumokoli, otočný čap, nárazníky , len tu už to treba dobre odhadnúť. Niekde je 5 hran málo. Je to slušné , ale ale MSTS nemá také možnosti ako RS. Bolo by treba to zjednodušiť.

p.s: prezraď prosímťa koľko to má polis :) Inak perfektná robota.
Děkujem za rady ale stejně chcem celej podvozek s rámem udělat nový poněvač Vlastíkův je moc náročný na poly má 28000 poly jen rám s podvozkem. To je moc. Samotná karoserie má 1980 a budeme se snažit aby bylo maximálně 20000 poly na celý model

dem napsal:
........zoberme si to po poradí:

p.s: prezraď prosímťa koľko to má polis :) Inak perfektná robota........

Mě se to líbí tak, jak to je, ale to je o mě známé :) Jinak v MSTS je ještě hodně rezerv, je to jen otázka vkusu :)

Hodně zdaru v další práci :!:

Otík11 napsal:
...
Děkujem za rady ale stejně chcem celej podvozek s rámem udělat nový poněvač Vlastíkův je moc náročný na poly má 28000 poly jen rám s podvozkem. ...

Takže je to celé Vlastínkův podvozek ? Co z modelu je tedy přesně tvoje ?

Pikku napsal:
Otík11 napsal:
...
Děkujem za rady ale stejně chcem celej podvozek s rámem udělat nový poněvač Vlastíkův je moc náročný na poly má 28000 poly jen rám s podvozkem. ...

Takže je to celé Vlastínkův podvozek ? Co z modelu je tedy přesně tvoje ?
Kastle, pracujeme na ní s Denisem. Podvozek je jen dočasný.
Další obrázky stroje 724.6 a zítra začnu s mapováním a do večera budou výsledky, práce pokračují usilovně plným tempem.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t246489_UNIPETROL724.6a.jpg[/URL]
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t246491_UNIPETROL724.6b.jpg[/URL]

Naposled editoval moderátor:
Niektorý to dopredu predpovedali, ale necháme sa prekvapiť. Možno za pár rokov nejaký screen pribudne.

Dřív jsem se taky chlubil svými aktivitami dřív, než byly hotové, ale člověk se holt musí poučit a sám si uvědomit, kudy vede cesta. Vím, že je to tady neustále omílané téma, ale tak co už. Teď čekám na dokončení testování svých několika aktivit, aby už konečně mohly spatřit světlo světa.

740 848-7 napsal:
skončilo to s krádeží textur.
To je zde hodně rozšířený pojem, ale tady si přece nehrajeme každý na vlastním písečku. Bez kolektivní spolupráce by nám výsledek práce jednoho byl k ničemu. Ale je to také o komunikaci. Pomohla by mi nějaká textura z jiného modelu, zeptám se autora, jestli mohu tuto texturu použít.
Ještě jsem neslyšel modeláře, který si zde stěžoval, že mu někdo ukradl model, na který použil vlastní textury. To by pak neexistoval žádný skin.

Já mám pocit, že v případě domečků a staveb do tratí taková spolupráce s půjčováním textur funguje a myslím si, pokud chceme, aby nám vše spolu ladilo je přímo žádoucí, abychom si některé textury půjčovali. Neumím si představit podjezd od jiného autora, který bude mít vlastní texturu štěrku pod koleje a takto vložený mezi náspy bude svítit jak pěst na oko. :D

no textur spíše fotek, já sem poslal fotky Dennisovi on je použil jako základ na mojí prosbu ale nic z toho nebylo . a po roce je použil na Otíkovo model . já jsem to ale poznal , tak jsem hned napsal at si jí nafotí sám . a on potom tvrdil že si je nafotil sám , tak jsem ho požádal o fotku .
a hned bylo jasné že to je moje . tak sem řekl že at tuto texturu smaže a fotky také .

Back
Nahoře