Brzdenie po prekroceny rychlosti

Ten klíček v dakovce býval, ale jelikož se zapomínal nebo ztrácel, tak byl klíček v každé dakovce nebo nebyl vůbec.

ASP, já si to pletu, když někdo nemá jméno ale nějakou zkratku nebo nic neříkající slovní spojení v podobě hesla :D
Klidně jsem mohl napsat i AFP, což vím co znamená. Na Taurusovi to hlásí jedna slečna, jakmile fíra přejde na automatické řízení :D
Jezdit šichy v reále a zbývající volný čas si dám repete v MSTS, tak to slyším poprvé. Znám i takové, kteří nejprve jezdili v MSTS a nyní už fírují a samozřejmě MSTS jde stranou. Spíš rozumím, že někdo celý život jezdil a nyní je v penzi. Najednou ta železnice začne chybět. Já šel od dráhy v roce 94 a vydržel jsem abstinovat do vydání MSTS. To už se opravdu nedalo. Diagnóza dráha je nevyléčitelná nemoc. :D
Jinak jsem se zasmál, že důvod je čekání v MSTS na odbrzdění. V aktivitách se simuluje reál, také se dělají zkoušky brzdy a spěchající člověk, který odjede dříve je nemilosrdně z aktivity vykázán :D A jen tak pro info. Opravit dle sebe ladění zabere mnohem víc času, než projet mou 12 hodinovou aktivitu Topírna noc. Opravdu tam nic urychlit nejde, takže žádný čas se úpravami neušetří. Ale proti gustu žádný dišputát. Je zde normální nenaslouchat a každý si chce vyzkoušet, že oheň opravdu pálí. :D

Zbyňku a proč jen tady? Neříkej, že když jsi byl ještě malinkatý Zbyněček, tak jsi taky nedbal rady rodičů a alespoň jednou sis na rozpálenou pec sáhnul - že to opravdu pálí :D

A jízda v reále a pak ve volném čase MSTS a slyšíš to poprvé? Co třeba Mikulda, Petr Šimral, Banán????? Tohle jsou dost neznámé nicky lidí, které by jsi měl znát :D - to jen pro osvěžení paměti. :D

Já když byl malinkatý Zbyněček, tak jsem se celkem bál a na rady rodičů jsem téměř vždy dal. :D Pro výstrahu bylo na kredenci v kuchyni kus uříznutého linolea do tvaru rákosky. Pěkně to s tím bolelo. :D Určitě oheň pálil méně. :D
Jednou si fotřík něco chtěl u nás vyžehlit a rákosku demonstrativně vyhodil. Pak jsem něco provedl a obešel se bez rákosky. Sice zlámal dvě vařejky a doma pomalu nebylo čím vařit :D a já měl jelita po celé zadní části těla. To otec jako doktor odůvodnil, že na této části těla se nedá ublížit, tak si to řádně vychutnal. Zato facky neuznával. Ale abych zase nepřeháněl, pamatuji si za život jen dva větší výprasky. Já se jako dítě snažil být ten hodný.:D

Jinak já myslel ty normální lidi :D Já měl na dráze parťáka, se kterým jsme pravidelně navštěvovali obchod s mašinkama a jednou já si koupil mašinku, on transformátorek a nějaké koleje. Z Pardubic do Prahy jsme jeli na postrku, tak nás nenapadlo nic lepšího, než si pod okny na pultě poskládat koleje a za jízdy vlaku si jezdili i s malou modelovou železnicí. Také jsme si říkali, jestli nás někdo uvidí, tak jdeme rovnou k Chocholouškovi.
Většinu fírů co znám, MSTS nee a když už tak jen někdo z rodiny.
Ale je pravda že Petr nebo Mikulda MSTS asi paří. Ale zase nemají problém, aby si ovládání nějak ošulili. :D

Zbyňku, tak aspoň nejaké logické vysvetlenie: MSTS hrám preto, že si môžem prejsť trate, po ktorých si v reále nezajazdím a ešte preto, že si môžem vyskúšať hocijaké mašiny, na ktoré sa ja v živote nedostanem. Asi toľko :D.

Máš pravdu včetně Martense. Mě nedošlo, jak jsem začínal na dráze. 99% zaměstnanců tam byla z důvodu obživy a dráhu jako takovou nenáviděli. Kdybych se někomu přiznal, že mám koníčky mašinky, tak bych v žádném kolektivu nevydržel a fírové by mě asi vyhodili z mašiny za jízdy. Dokud jsem tohle tutlal, tak jsem se všemi vycházel. Jednou jsem měl šichtu s jedním fírou a celou cestu si ulevoval nadáváním na některé kolegy, kteří mají drážní mozek a dokonce si umývají karoserie svých turnusových mašin. Z jeho pohledu jsem vyčetl, že takové by rovnou střílel. :D
Dočkal jsem se až rok po vojně, kdy jsem na dráze našel spřízněné duše, kteří mají ke dráze nějakou profesní lásku. Mohl jsem konečně vyjít z ilegality a ke koníčku mašinky jsem se mohl přiznat. A pak jsem se u takových parťáků nemusel stydět, že jsem společně s okny umyl i čelo lokomotivy :D. Být tenkrát MSTS, určitě bych po práci pařil také ze stejných důvodů. Ale jak se znám, své tratě bych testoval i za jízdy ve službě. :D Ještě že tenkrát MSTS a notebooky nebyly. :D

Neviem, ale ja zasadne nič pred kolegami neskrývam. Vedia že modelujem, lebo ma stále vidia po stanici behať s foťákom a to že čo si o tom myslia je mi úplne ľahostajné. Na druhej strane som to ukázal cvičákovi a ten rozmýšľa nad využitím školenia. Hlavne moje veci v 3dmaxe, lebo by nemuseli chodiť po staniciach a kľakať si k podvozkom a ukazovať čo kedy spraviť. Stačilo by to vymodelovať trochu inak ako pre MSTS. Uvidíme ako sa situácia vyvinie. Možno to rozchodím aj pre školiace účeli.

Petr Novák napsal:
Je to v sekci monitory a parametr se nazývá MonitoringDeviceAppliesEmergencyBrake ( 1 ).Pokud to chcete vypnout,stačí 1 přepsat na 0.

Omlouvám se za starou citaci, ale chtěl bych si ty otravné rychlobrzdy vyházet nebo se z toho už zblázním.

MonitoringDeviceAppliesEmergencyBrake je třeba přepsat ve všech třech odstavcích (EmergencyStopMonitor, VigilanceMonitor i OverspeedMonitor) nebo postačí jen v jednom?

Na toto tu nebylo zodpovězeno.

Ten barevny tratovy monitor už asi nikde néni že? na těch stránkách http://www.trainsim.com/ sem zadal guimod11.zip. ale nic to nenašlo nevi někdo kde by se dalo sehnat?

Trikatel napsal:
Ten barevny tratovy monitor už asi nikde néni že? na těch stránkách http://www.trainsim.com/ sem zadal guimod11.zip. ale nic to nenašlo nevi někdo kde by se dalo sehnat?

Je tam furť...jen pořádně hledej ;)

Back
Nahoře