809 v NAJBRT nátěru

johniiik

Začátečník
Dlouhá chvíli a zvědavost zkusit vytvořit nějaký skin vyústila v mém prvním repaintu, a to modelu 810.007-5 na 809.345-2, který již brázdí koleje Plzeňska. Současně je repaintován i model BDtaxu (010.342 na fiktivní 010.345). V archivu naleznete jak 810, 010, tak i consisty. Naopak v zipu nenajdete cabview ani zvuky. Ty jsou ke stažení na msts.sinus.cz.

ODKAZ na stažení

ingame video na youtube

82d800c313dbb8d33d2f325f0672feee.jpg

Naposled editoval moderátor:
1) Název šukafon_najbrt.zip - nicneříkající název.
2) Když už předěláváš nějaký skin, tak si jej alespoň přejmenuj - takhle kdo si to bezhlavě nakopíruje, tak příjde o daleko kvalitnější skin - navíc - proč je to cd_010345, když tam máš předělány textury z cd_010342 a odkazuješ se na ně?
3) Proč máš řadu 810 ve složce cd_809? A opět platí bod 2 - pokud si tu 810.007 přesunu do cd_810, tak nový skin v najbrtu přebije daleko kvalitnější původní skin.

První repaint použitelný určitě není, ale leccos ses na něm naučil. Tak ho zkus předělat precizněji a druhý pokus bude určitě daleko lepší. Držím palce.

Martens napsal:
1) Název šukafon_najbrt.zip - nicneříkající název.
2) Když už předěláváš nějaký skin, tak si jej alespoň přejmenuj - takhle kdo si to bezhlavě nakopíruje, tak příjde o daleko kvalitnější skin - navíc - proč je to cd_010345, když tam máš předělány textury z cd_010342 a odkazuješ se na ně?
3) Proč máš řadu 810 ve složce cd_809? A opět platí bod 2 - pokud si tu 810.007 přesunu do cd_810, tak nový skin v najbrtu přebije daleko kvalitnější původní skin.

První repaint použitelný určitě není, ale leccos ses na něm naučil. Tak ho zkus předělat precizněji a druhý pokus bude určitě daleko lepší. Držím palce.

Ano souhlasím s tebou.
Problém je v tom, že nevím, jak přejmenovat texturu, aby fungovala s modelem. Tak jsem improvizoval alespoň tak, že na první pohled běžnému hráči přijde vše normální. Jinak tento skin právě proto, že je ve složce cd_809, nikomu nic nepřepíše. Co se týče 010, tak tu jsem pojmenoval pouze symbolicky, protože nevím o žádné, která by již byla přetřena. Kdybych věděl všechny možnosti, jak se soubory zacházet, určitě by to byla práce kvalitnější. Takhle se textura nenastavuje v .engu ale nejspíš v .s souboru, ale ten nejsem schopen editovat. Jinak díky ;)

Aby se zase zbytečně nezaplnilo vlákno, tak rady jak přejmenovat texturu vyřeším s johniiikem přes sz.
Johniiiku, k Tvému dotazu přes SZ ... máš zakázán příjem SZ (nevím proč), proto šla rada mailem. Honza

Naposled editoval moderátor:
johniiik napsal:
Dlouhá chvíli a zvědavost zkusit vytvořit nějaký skin vyústila v mém prvním repaintu, a to modelu 810.007-5 na 809.345-2, který již brázdí koleje Plzeňska. Současně je repaintován i model BDtaxu (010.342 na fiktivní 010.345). V archivu naleznete jak 810, 010, tak i consisty. Naopak v zipu nenajdete cabview ani zvuky. Ty jsou ke stažení na msts.sinus.cz.

ODKAZ na stažení

ingame video na youtube

Dle instrukcí Honzy, kterému velice děkuji :), zde již odkazuji na model s unikátními texturami, tzn. modifikoval jsem .s soubor.

809-345 + 010-345 NAJBRT

Ako tak pozerám tak najbrt má veľmi ďaleko od unifiku. U nás je Blonsky a ten je na každej rade bez výnimky rovnaký. (líšia sa niekde len výnimočne zafarbenia rámov okien ako pri 263 007 a 163 xxx.) Ale ako pozerám toto, tak tu sú len použité farby najbrtu, ale najbrt tak ako ho poznám pri x6x a 242 to nie je.

dem: Studio Najbrt vytvořilo pouze grafický manuál (tedy vybralo barvy) a možná navrhlo nějaký základní postup. Za výsledek však zas až tak úplně nemůže...

Tie textúry sú trochu jednofarebné takže to znamená že to bolo robené nie z fotiek ale ako omaľovánka.
Dalo by sa to 100x lepšie urobiť.

Somatko napsal:
Tie textúry sú trochu jednofarebné takže to znamená že to bolo robené nie z fotiek ale ako omaľovánka.

Ano, jediný podklad, co jsem měl k dispozici je ta fotka nahoře. Ale v tom nevidím zásadní problém, vždyť nátěr na motoráku taky není dělaný z fotky, ale jako "omalovánka" :)

vždy nejaktuálnější verzi na www.johniiik-msts.borec.cz

johniiik napsal:
Somatko napsal:

Ano, jediný podklad, co jsem měl k dispozici je ta fotka nahoře. Ale v tom nevidím zásadní problém, vždyť nátěr na motoráku taky není dělaný z fotky, ale jako "omalovánka" :)

to budeme akoze zakazdym ked spravis novu verziu stahovat znova? sak si zozen fotky a sprav to raz a poriadne

mates.zscs napsal:
johniiik napsal:
Somatko napsal:

to budeme akoze zakazdym ked spravis novu verziu stahovat znova? sak si zozen fotky a sprav to raz a poriadne

Ahoj,nechej tady emailovou adresu,pošlu ti své screeny 809 345 a 810 433.

ne ne já jsem odpověděl do nesprávného místa,jen sem chtěl sdělit že ty motory v najbrtu,jsem asi před měsícem skinoval taky.

johniiik napsal:
2

Načo také šmejdy v dnešnej dobe vydávať? Mimochodom aj stakej fotky sqa dá spraviť repaint, ktorý nebudí úplne dojem omalovánky. Pozri si u mňa na webe 240 035 a 014. Boli robené ešte z horšej fotky.

Tady by myslím šel využít přebarvovací systém, kdy se pixelům změní barva přičemž každý má trochu jinou hodnotu RGB. Výsledek by byl určitě lepší než tento "plechovkový" systém vybarvování.

Kank napsal:
Tady by myslím šel využít přebarvovací systém, kdy se pixelům změní barva přičemž každý má trochu jinou hodnotu RGB. Výsledek by byl určitě lepší než tento "plechovkový" systém vybarvování.

To je dosť zložité. Ale dá sa zobrať vzorku farby a potom maľovať s tou. Vtedy to vyzerá normálne. Len dneska už veci čo nie sú otexturované neletia vôbec.

Ja to zhrniem. JE dobre keď sa niekto snaží. Takýmto spôsobom si osvojí postupy pri skinovaní čo ako konvertovať ako spraviť. To je ok., ale zverejniť to určite nie. Na to treba fototextury. Aby to nevyzeralo, že len do neho hustíme. :)

Podľa mňa nie je problém toto vozidlo nafotiť a spraviť. Buď si to nafotí ten kto to chce robiť alebo mu to niekto ochotný nafotí a je to, nič svetoborné.
Ale vypúšťať do sveta to čo je na horeuvedenom odkaze je o ničom.

Back
Nahoře