Aktivity Bob

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Bob
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj! Koukal sem bobe žes vydal novej manipulák. Chtěl bych se tě zeptat proč je to s bertou, když berty v Brně nejsou. Stačí vzít 750 333 z mýho webu.

Čouda napsal:
Ahoj! Koukal sem bobe žes vydal novej manipulák. Chtěl bych se tě zeptat proč je to s bertou, když berty v Brně nejsou. Stačí vzít 750 333 z mýho webu.

Proč? Protože si Brno půjčilo Rudého ďáblíka z Olmiku nebo kde teď vlastně je...:D Nebo jsem to tak jako autor aktivity prostě chtěl...:cool:

Jinak příčina je taková. Aktivita byla vyrobena s turnusovou loko 731. Bohužel při testech došlo k problémům s načítáním po změně stanoviště, viz také má prosba zde: Nenačítání Save s rv kabinou 731 (mimochodem, kromě Jacka si zatím nikdo nenašel 10 minut na vyzkoušení a potvrzení/vyvrácení stavu, který nastává. Nechceš to zkusit, Čoudo?)

Protože při zjištění těchto stavů byla aktivita více jak z 90-ti % hotová, musel jsem řešit použití jiného HV. Vyzkoušel jsem Ceculu i Brejlovce, ale Brejláč už má zbytečně moc velký výkon a rozhodil by časové schéma aktivity. Ani Cecula není ideální, celé to bylo vymyšleno pro 731. Jenže když s něčím strávíš dva měsíce práce a zjistíš, že to od půlky nejde načítat ze sejvů, hledáš řešení, které je nejméně bolestivé. I tak jsem musel hýbat se spoustou pozičních a i časových událostí, neboť 751 je o něco delší než 731 a určité události jsou dělány s přesností 1m.... A speciálně kvůli Tobě jsem do úvodního textu úkolu napsal jednu větičku. Je v závorce, kdybys ji hledal a nemohl najít...:P

Takže: Kdo překousne mašinku, která zde běžně nejezdí a záteže, o kterých si zdejší manipuláčky v dnešní době taky mohou nechat zdát, toho čeká, doufám, hezký zážitek se spoustou posunu a i jízda krásnou krajinou po "Staré tišnovce". Tak ať se vám daří.

Naposled editoval moderátor:
Bobe tomu rozumím, no možná tu 731 zkusím. Každopádně sem už dojel na vlečku Diama a jedu to se 750 333, která se tam před nějakým časem párkrát ukázala takže žádný unreal. Co se časů týče tak s brejlovcem mi to vychází akorát, ještě mě to ani jednou nevyhodilo. Ale jako jinak pěkná aktivita. Snad to po obědě dorazím :-D

Tak som sa včera konečne dostal k manipuláku. Bez problémov som sa dostal do stanice Rožná. Všetky manipulácie som v pohode zvládol na prvý pokus zo stanovišťa a s pomocou hlášok. Priebežne som ukladal a raz som pre vlastnú chybu:eek: musel načítať uloženú pozíciu ( v pohode to išlo ). Dnes som chcel pokračovať a každý pokus o nahratie hociktorej pozície ( aj tej prvej ešte v Tišnove ) končí telefonátom Billovi hneď na začiatku načítania. Aktivita samotná pritom znova spustiteľná je. Trochu ma zaskočil extrémny čas potrebný na štart MSTS - cca 5 minút a to tam nemám inú trať a ani inú aktivitu. Takže si to asi musím zopakovať a stihnúť to za jedno spustenie MSTS.

Nebulus: Mě se totéž stává, pokud mám uloženo víc jak cca 3 saves. Pokud tam mam jen jednu uloženou pozici, tak to načíst jde. Ale to ty, zkušený matador jistě znáš.... Jinak aktivitka pěkná, ale byl sem vyhozen při posunu na vlečce, nezastavil sem hned za vyhybkou, ale asi až cca 3 metry za. Škoda že je z toho hned vyhazov. Neškodilo by to ošetřit třeba jen nějakou hláškou tipu "hej, kam jedeš v...!". V realu z toho přeci taky neni hned vyhazov... ;-)

Zbyněk Šemora napsal:
.....Odbočka Skály. Platí pro Tebe tohle oddílové návěstidlo nebo neplatí ?
....
Jé, tak to si nemohu nerýpnout! :D
Zbyňku, kdy jsi končíl na dráze? Odbočky už oddílová návěstidla dávno nemají! Zásadně vjezdová! Tudíž, to samé, jako před stanicí, která nemá vjezdové návěstidlo u nesprávné koleje.
Ale uznávám, že úsek Vysočany - Odb.Skály je specifický a ojedinělý, a tudíž plně souhlasím s Tvým názorem na nutnost seznání!!!!

Podotýkám, že to nemyslím nijak zlomyslně, hold nesedíme u piva! ;)

Ahoj. POslední aktivita - Aktivita Mn 82120 - parádní. Párkrát jsem měl co dělat abych to ukočíroval ale dojel jsem zpět před Tišnov, zastavil na vjezdovém STŮJ a čekal. Jenže vedle na koridoru čeká Eso s osobákem(asi), za chvíli do něj narazí zezadu Banán s nějakým rychlíkem a konec. Vlak vykolejil. Neví někdo co s tím. Žádný zákys jsem neměl. Zkoušel jsem nahrávat i starší savy ale neúspěšně.

Lukyn-CZ: Takéto problémy som mal často v pred Binovej ére. Ale teraz v iných aktivitách, prípadne pri testovaní mám uložených pozícii často veľa a nemám problém. Ale díky za tip, skúsim tam nechať iba jednu pozíciu.

Ahoj Bobe,
ten manipuláček, to je moc pěkná aktivita, takovou jsem už dlouho nejel Všechno proběhlo podle plánu, všechno jsem zvládl ze stanoviště strojvůdce dle hlášek a dalo se krásně dodržovat SJŘ. Díky za krásné svezení s mou nejoblíbenější mašinkou.

Dominik

Zdravím pánové a děkuji za postřehy.

nebulus a Lukyn: Se Save byl problém, pokud jsem tam měl loko ř. 731 a to až po změně stanoviště (což je zhruba v polovině aktivity na vlečce). Proto byla použita ř. 751. Ukončení při nezastavení je v minimální toleranci pro samostatnou Lv 10m, pro díl s vozy i víc. Není to o buzeraci, ale o možnosti opustit trasu, čímž by se aktivita stala nehratelnou. Extrémní čas pro spuštění? Nic mě nenapadá, pokud jsem to testoval a spouštěl přes TS, byla to otázka pár vteřin, protože Consists i Patchs je minimum.

Yoshua: Hmmmm.... Podobný problém měl i jeden z testerů. Na začátku musí kolem tebe projet náklad směr Brod, na zhlaví se potkává s R od Brodu a z Tišnovky pak přijíždí Regionova. Poté je odjezd. Při příjezdu zpět do Tišnova bys měl cca 1-3 min postát u vjezdu, vjíždí R od Brodu a staví se vjezd. Testerovi, který měl tebou popisovaný problém, na začátku Traffic projel tak, jak měl a přesto se mu toto stalo. Napodruhé (jel to celé znovu), už to bylo bez problémů. Zjevný výstřelek MSTS bez zjištění příčiny.

Dominik: Děkuji

Já osobně jsem aktivitu projížděl na 751. Při nahrávání sejfů ( nebyl čas projet aktivitu v jednom kuse ) jsem neměl problémy. Pak mne asi 4x vyhodila moje chyba při výjezdu z vlečky kdy jsem nebyl schopen přesně zastavit. Ale opět nájezd ze sejfů bez problémů.
A jako minulá nákladní aktivita - co vyjde Bobovi z pod rukou je paráda a je se co učit. :salut:

Moc dobrá aktivita, chvílemi jsem na sklonech brzdil i očima při cestě zpět. Za občasného sejvování nic nepadalo. Děkuji.

Takže nové poznatky: Dlhý nábeh MSTS odhalený ( pri inštalácii BP sa nainštaluje asi 300 paths aj bez inštalácie aktivít ). Nábeh je už OK. Save som premazal, teraz to padlo aspoň s hláškou že aktivita sa zmenila a nedá sa pokračovať. Meviem síce, že by som niečo menil, ale zase som presúval Activity Moverom. Skúšal som aj aktivitu s laminátkou, ale tam mi to zopár desiatok sekúnd po štarte padne ( ešte som nedostal súhlas na posun a keď okolo prechádza Regionova ). Niekedy mám tento PC chuť vyhodiť z okna a ľutujem že bývam iba na druhom poschodí...

Jedna začátečnická otázka.
Kde se dá tato aktivita stáhnout ? Bob ikonu www nemá. Rád bych si to projel i z důvodu, že nevěřím, že Vám MSTS padá.
Kdysi MSTS shazoval jeřáb v Nedvědici, ale ten je dočasně zbourán.
Chyby se musí řešit. Hlavně nikdo nepište, že to jezdíte bez parametru v zástupci pro navýšení paměti MSTS.

Nebulus. Omlouvám se, že při volbě instalaci trati bez aktivit se nainstalují i všechny trasy těchto aktivit. Jedná se o mou chybu. Ale nenapadlo mne, že někoho napadne instalace bez aktivit. Vždyť to je první, na co se každý ptá. "Jsou tam i aktivity ? ":D

Zbyňku, již několik let existuje v sekci Burza několik vláken členěných podle jednotlivých tratí ( a samozřejmě i té, kterou musí mít bez pardonu každý fanda železnice) a v každém takovémto vlákně je pak co příspěvek, to jedna aktivita. Je tam dokonce i pokec o tom, na jaké verzi trati to jede, co je potřeba mimo oficiální trainset, jak dlouho se to jede a dokonce i obtížnost.

No a pak je tam uveden odkaz, kde to lze stáhnout. Přímý link na tuto aktivitu máš tady http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1421&pid=103373#pid103373

P.S.: Je tam i spousta jiných aktivit včetně i první Bobovy s laminou do Kutné Hory.
Zbyňku a ještě k těm trasám ve volbě instalace bez aktivit - možná bych je tam nechal a nebo nechal i speciální volbu na ně. Proč? Je to docela dobrý základ tras na volnou jízdu v trati.

Děkuji moc za podnos. To mě opravdu nenapadlo, že to bude v burze. Jsem tady nový :D. Spíš mám víc úkolů než stíhám realizovat. První bobovu aktivitu mám staženu dávno, ale narazil jsem na vozidla mimo TBP a ještě nebyl čas je doplnit. To je právě ten základní problém. Kdo si chce někdy zajezdit a přitom má práce nad hlavu s tvorbou do MSTS, tak už nemá náladu něco zprovozňovat a odloží se to na později a pak se na to zapomene.
Jinak instalačka čistě trati BP má obsahovat složku Paths se vstupními trasami pro volnou jízdu. Je jich hodně, ale jsou krátké jen několik metrů. proto start MSTS nijak nezatěžují. Ale mě se tam omylem dostaly i trasy, které se měly nainstalovat až s aktivitami.

nebulus: Pokud nemáš potřebu jezdit volné jízdy, jsou Patch navíc víceméně zbytečné a když si chceš volně spustit MSTS v konkrétním místě, tak krátkou Patch vyrobíš v AE během minuty.
Pokud jsi něco přesouval a chceš načíst starší Save, bude to asi problém.
K laminátkové aktivitě - jsou tam kritická místa, kde méně výkonné PC mají problémy. Majlont je jedno z nich, pak průjezd Tišnovem, druhý nebo třetí oblouk mezi Vlkanečí a Golčovým Jeníkovem..... Ptát se, jestli používáš upravený soundcfg.dat, spouštěcí parametr a jiné věci z desatera je asi blbost...:P

Zbyněk a Martens: Vyřešili jste sami ;-)

Tímto bych ještě jednou chtěl poděkovat Kankovi za zveřejnění na jeho webu Web Kank a protože nejsem dost aktivní na to, abych dělal vlastní web, rád bych i v budoucnu zveřejňoval u něj.

Ještě k Mn 82120 - záměrně jsme ji dělal jen s vozidly z TBP, aby si to mohlo zajet co nejvíce lidí bez nutnosti stahovat další vozidla. Nicméně okolí Tišnova je žrout výkonu a i mně zde fps rapidně klesá. Tudíž slabší PC mohou mít problémy...

Zbyněk Šemora napsal:
Omlouvám se, že při volbě instalaci trati bez aktivit se nainstalují i všechny trasy těchto aktivit. Jedná se o mou chybu. Ale nenapadlo mne, že někoho napadne instalace bez aktivit. Vždyť to je první, na co se každý ptá. "Jsou tam i aktivity ? ":D
Zbyňku, jak je to dlouho, co jsem tě na totéž upozorňoval? Rok, dva? Jenže mě se nevěří.:D

Bobe, opět parádní aktivita.

Bob napsal:
Tímto bych ještě jednou chtěl poděkovat Kankovi za zveřejnění na jeho webu Web Kank a protože nejsem dost aktivní na to, abych dělal vlastní web, rád bych i v budoucnu zveřejňoval u něj.
Pro mě je čest mít tak pěkné aktivity u sebe :). Tím nechci říci že by aktivity ostatních tvůrců nebyly pěkné, ale z důvodu nedostatku času prakticky pouze testuji aktivity Bobovi a Tommymu66 a ostatní tvorbu okusím jen málokdy.

Michal napsal:
....
Zbyňku, jak je to dlouho, co jsem tě na totéž upozorňoval? Rok, dva? Jenže mě se nevěří.:D
....
Chybu jsem Ti potvrdil, ale Nebulus má asi starou instalačku jako Ty, protože jak se dívám do adresáře, tak v Paths instalace trati jsou jen vstupní body, žádné aktivity. Takže v prosinci loňského roku jsem na Michalovo upozornění tohle opravil.
Ne že se mu nevěří, ale Michal tvrdošíjně odmítá nové instalačky po aktualizaci (že ještě nemá dohrané všechny staré aktivity :D) A pak si myslí, že jeho připomínky nejsou zapracovány.:D

Back
Nahoře