Aktivity Bob

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Bob
  • Datum začátku Datum začátku

Bob

Posunovač
Zdravím všechny. Po delší odmlce jsem se rozhodnul udělat něco pro MSTS a vydat něco z toho, co se mi "válí v šuplíku", či spíše na HDD. Na veřejnost se tak dostal první díl aktivity Rn 52630. Tato je ke stažení u Kanka, za což mu děkuji. Budete-li mít potřebu se k této, popř. nějakým dalším aktivitám vyjádřit, můžete zde.

Tím se i dostávám k případnému pokračování této aktivity. Přiznávám, že je rozpracována, ale času, kterého mohu věnovat MSTS je mnohem méně, než dříve. Nicméně budu se snažit ji v brzké době dokončit, neboť logicky navazuje na díl první ;-) Dále je v hlavě myšlenka něčeho na čerstvě vydané "staré tišnovce", ale nechci předbíhat událostem a ani slibovat něco, co bych potom nesplnil. Bob.

I přesto,že aktivity jiných uživatelů nejezdím,test této aktivity jsem provedl.I přes potíže,které nastaly hlavně kvůli kvalitě mého stroje,jsem úkol úspěšně dokončil s verdiktem 1*.Úloha je dokonale propracovaná,obsahuje vyvážený traffic a myslím,že je to špička,kterou jsem kdy jel.Díky Bobe,zase jsem se něčemu přiučil a spoustu věcí použiju i ve své vlastní tvorbě.

Rád připojím i své hodnocení - vynikající. Celou dobu jsem se velice dobře bavil, hlášky a jejich umístění byly naprosto přesné, stačilo se jich držet a připadal jsem si skutečně jak mladý strojvedoucí v zácviku. Perfektní práce a už se těším na Bobovy další aktivity.

Naposled editoval moderátor:
Ahoj!

I mě se aktivita převelice líbila, Zpracování perfektní, ale mám pár výhrad. Dvojičky laminátek: několikrát se opakující stejný stroj. S Jonášem sme jich udělali víc než dost, aby se tuto nestávalo a když už se musí opakovat, tak je lépe použít nenápadné stroje.
Potom ještě hláška: rychlost na spádu udržuj jenom EDB. Za celou dobu sem na EDB ani nešáh. Stačí 1-3 zoubky na BS2ce. Navíc by se celá souprava namáčkla na mašinu a jelikož sou stále k vidění ještě kulaté nárazníky hrozí jejich zaklínění zvlášť na takhle obloukovité trati. Není to z mojí hlavy to mi říkali daleko starší strojvedoucí. Někde bylo škrábnout vzduchem a k tomu EDB, to je v pořádku, ale už to potom brzdí moc. Ale co pilot to jiná technika jízdy...

Ale jinak opravdu perfektní aktivita.

Čoudo,každý jezdí jinak,tvé výlevy s EDB nejsou na místě.K první výhradě bych napomenul Kanka.Kanku do burzy k aktivitě se píše:
Opakování vozidel: ANO :!:
Už se to kvůli Jonášovi s Čoudou konečně naučte přátelé,tyto dva fenomény to v opačném případě vyvádí z míry!!!

Poison: Dobře, příště budu stopovat hru a zapisovat si všechna čísla lokomotiv. Pak k aktivitě hodím tabulku ze které se dozvíte kolikrát kterou lokomotivu potkáte :D
Čouda: Řešení je jednoduché - dohodni se se Zbyňkem a nějaké laminy do TS BP přidej. Bob chtěl, aby uživatel k aktivitě musel stahovat co nejméně dalších vozidel.

Jinak Bobe, opravdu velká poklona. Jedna z nejlepších aktivit jaké jsem kdy jel. Úvodní zpráva perfektně uvede hráče do děje a další zprávy během hry dotváří opravdu reálnou atmosféru. Mohu říci, že jsem byl skoro trochu nervózní abych při jízdě něco nepos*al a nedostal zprda od zkušenějšího kolegy :)

V TBP je 7x 230 a 3x 240 čd, po jedné Cargo a 16x 240 slovenských, které také jezdily až do Hory.
Ale když se nějaká opakuje, to nemá šanci nikdo poznat, pokud se soustředím na aktivitu. Jak jsem osadil nové skloníky, tak mám co dělat, abych přečetl čevenou číslici o hodnotě sklonu. Většinou jsem si domýšlel. Takže přečíst menší číslo na řadové tabulce u protijedoucího vlaku je nemožné a mašinu identifikuji spíš podle odlišných prvků v nátěru skříně. Takže takové maličkosti bych určitě neřešil. Spíš mi vadí, že je tam použito několik vozidel mimo tbp a to doplňuji nerad, protože se mnohdy zapomenu a consisty s takovými vozidly se objeví v mých aktualizacích a pak je problém. Ale i tak jsem vyhledal, jen u Pikka jsem marně hledal Muvku. Já to nestíhám sledovat, co kde je nového.
Po tak dobré recenzi bych si tuto aktivitu také rád zahrál. Už podle přiložených brzděnek to vypadá lákavě.

U Pikka je MUVka ve skinech,jen je potřeba do složky přidat soubor STINMUV.ace,jehož absence mne vyhodila při vjezdu do HavlBrodu.Tento soubor je součástí update MUVky na Lubomírovo webu.

Dohodnout se můžu. Klidně mu ty babky poslat taky můžu, ale vyměňovat u nich engy a předělávat značení nebudu. Na to sem poslední dobou moc línej. Jsem rád, že zvládám vymodelovat pár baráčků pro Jacka a trošku si zajezdit.
Pro svoji vlastní spokojenost si je u sebe vyměním, ale simulátor simuluje realitu a já sem si nevšimnul, že by se ve skutečnosti jedna mašina 4x naklonovala. Kdybysme neměli dostatek strojů, tak mlčím, ale my máme přesně 17 laminátek ČDC takže můžeme udělat 7 dvojčat a ještě nám 3 babky zbydou. Řekl bych, že to vychází v aktivitě tak akorát. Možná takových 10 strojů do rezervy by se hodilo... Něco tady ještě mám rozdělanýho.

Diskuse se hezky rozbíhá, tak k ní také něco napíši. K opakování HV - Kank se vyjádřil za mě, snaha byla o co nejmenší množství vozidel mimo TBP. Ohánět se v tomto případě simulací reality mi přijde trochu mimo mísu. Možná by nebylo na škodu udělat anketu, co uživatelům více vyhovuje - stahovat více vozidel z jiných webů anebo sem-tam potkat stejnou mašinu, kterou při míjení na trati vidí cca 5-30 sekund :?: Myšlenka prostě byla poznání trati a ne přehlídka skinů.... :rolleyes:
K použití a nepoužití EDB - samozřejmě, co fíra, to jiný styl jízdy. Takže kdo nechce, nemusí. Mě učili mistrové, kteří ji běžně používali a spíš než zaskočení nárazníků hrozí rozkmitání soupravy při náhlém a opakovaném zvyšování/snižování jejího účinku. Ale jak říkám, kdo nechce, nemusí. Tak jako např. dodržování návěstí pro elektrický provoz. MSTS toto neumí kontrolovat a tak záleží jen na kázni každého jednotlivce :!:

Za pochvalná slova děkuji, hezky se to čte a určitě mě to více motivuje k dodělání druhého dílu.... ale to už bude rok 2010. Tak všem klidné Vánoce a bohatou nadílku pod stromečkem.
poison napsal:
U Pikka je MUVka ve skinech,jen je potřeba do složky přidat soubor STINMUV.ace,jehož absence mne vyhodila při vjezdu do HavlBrodu.Tento soubor je součástí update MUVky na Lubomírovo webu.
Na tu MUVku jsem se díval a Pikkova nepotřebuje STINMUV.ace. Naopak, Lubošova ano, ale tu jsem nepoužil. Neměnil sis ji?

Ty asi máš pravdu,já měl MUVku do Avaly od Lubomíra a tu jsem použil k záměně ve tvojí aktivitě,takže beru zpět.Moje chyba,omlouvám se.:eek:

Bob napsal:
Možná by nebylo na škodu udělat anketu, co uživatelům více vyhovuje - stahovat více vozidel z jiných webů anebo sem-tam potkat stejnou mašinu, kterou při míjení na trati vidí cca 5-30 sekund

Bobe nejde o přehlídku skinů, ale právě o tu simulaci. Podívej. Uživatel si jednou stahne mašinku a už ji má. Do dalších aktivit nic nestahuje. Už sme to tady řešili tisíckrát, nebudem to už dál pitvat. Na druhou stranu chápu, že byla snaha použít co nejméně cizích vozidel. Ovšem je třeba si také uvědomit že TBP je sice velice dobrá věc, všechno funguje jak má, ale jelikož nemá nějakého stálého správce, který by dodával nové a nové vozy a lokomotivy trainset se nerozvíjí a není proto schopen z větší části pokrýt dopravu. Opakování vozu Sgs (v TBP chybně s Sqs) je zlo, dyť polácí mají tolik variant tědleťech vagonů a v aktivitě to hned líp vypadá, nehledě na to, že Sgs je postupně v provozu nahrazován modernějšími vozy. Tolik k trainsetu. Pokud zamhouřím oči, nad opakováím mašin, tak se aktivita povedla a fakt byla pěkná. Více netřeba dodávat. Snad jen že se už těším na druhej díl...

Čouda napsal:
Ahoj!

...., ale mám pár výhrad. Dvojičky laminátek: několikrát se opakující stejný stroj. S Jonášem sme jich udělali víc než dost, aby se tuto nestávalo ....

Nerad zasírám toto vlákno o aktivitě, ale nedá mi to reagovat. Čoudo, měl by jsi si nejdříve zamést před vlastním prahem. V minulosti jsem si zkusil aktivitu z tvého webu (byl to nějaký náklad přes Havlbrod) a taky tam je nejedna lokomotiva vícekrát. Takže klid a nohy v teple.

Jinak Bobova aktivita je fakt vynikající a mé pocity z ní jsou přesně takové jaké tu pospal Kank.
PS: Opakující lokomotivy mě osobně nevadí. Důležitá je hratelnost a atmosféra aktivity.

Zdravím. Jelikož několik uživatelů mělo při hraní mé aktivity problémy s pády po odkliknutí hlášky, dovolím si připomenout, že tento problém spolehlivě odstraní úprava souboru "soundcfg.dat" v adresáři Global. Návod je např. u Jacka: http://msts.jacek-modely.cz/paginy/navody/vypadek_zvuku.htm
Já osobně mám v tomto souboru nastaven parametr "Memory Guide 50M" ve všech řádcích. Nicméně dostačující by mělo být 30M, ale ať mě nikdo nekamunje, funkčnost je zřejmě zajištěna i s Jackovým nastavením

Kdo má nainstalovánu trať BP, tak tohle řešit nemusí, protože je to už asi dva roky zapracováno v instalačce. Jen při každé reinstalaci BIN je nutné opravovat i tohle. V Bodu 15 pokynů se dočtete, že je nutné spustit po reinstalaci BIN nějaký Global.exe. To je právě ta úprava o které píše Bob.

Bobe, parádní aktivita. Takhle propracovanou aktivitu jsem ještě nejel. Všechna čest. Už se těším na její druhý díl.

Aktivita Rt 52630 je opravdu obtížná. Může mi někdo prosím poradit jak se mám vyškrábat z Tišnova?Před Tišnovem blikne zelená a zkušený mašinfira mi poví že mám nastavit max. 32.odb.Co to znamená?Nebo co tím je myšleno? Tišnovem pak projedu 80Km/hod. zhruba v 8:32 a pak se škrábu do toho kopce pomalu jak šnek (30Km/hod.) a sypu písek co to dá. Samozřejmě to nestihnu a nebo tam uvíznu. Prosím poraďte jak se tam vyškrábat.

32. odb je 32-ha odbočka. Odbočka je jazdný stupeň, ale odbočka je to preto , lebo každý stupeň znamená iná dĺžka primárneho vinutia s ktorého sa potom indukuje na sekundár .Takto je regulované výsledné napätie dvoch sekundárov určených pre trakciu.

dem napsal:
32. odb je 32-ha odbočka. Odbočka je jazdný stupeň, ale odbočka je to preto , lebo každý stupeň znamená iná dĺžka primárneho vinutia s ktorého sa potom indukuje na sekundár .Takto je regulované výsledné napätie dvoch sekundárov určených pre trakciu.

Děkuji ti za reakci však promiň! - nechápu jak mi tahle informace pomůže zdolat to stoupání :) Vžijme se do role hráče MSTS, který může jen sypat písek a přidávat výkon.

Back
Nahoře