Německé skloníky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna KimiR
  • Datum začátku Datum začátku

KimiR

Signalista
Ahoj všem,chci se zeptat.Neví někdo jak vypadají německé či rakouské skloníky.Předem díky za odpovědi.Lukáš

KimiR napsal:
Ahoj všem,chci se zeptat.Neví někdo jak vypadají německé či rakouské skloníky.Předem díky za odpovědi.Lukáš

V Německu žádné skloníky nejsou. V Rakousku nevím.

mikulda napsal:
KimiR napsal:

V Německu žádné skloníky nejsou. V Rakousku nevím.

Tak to by mě zajímalo,jak pak to němci řeší,u nás jsou skloníky i na koridoru,sice se zaokrouhlujou ale skloníky jsou.Mě se jedná o to že tvřím jednu trať kde se dostávám z ČR do Německa,na videu jsou poslední skloníky na území čr a v německu už nic,tak jak poznám jak se trať line,jestli stoupá nebo klesá.Lukáš

KimiR napsal:
Tak to by mě zajímalo,jak pak to němci řeší,u nás jsou skloníky i na koridoru,sice se zaokrouhlujou ale skloníky jsou.Mě se jedná o to že tvřím jednu trať kde se dostávám z ČR do Německa,na videu jsou poslední skloníky na území čr a v německu už nic,tak jak poznám jak se trať line,jestli stoupá nebo klesá.Lukáš
Němci to prostě neřeší a jezdí bez skloníků. Kde trať stoupá a kde klesá, si člověk zapamatuje při seznání, a jestli tam je 6 nebo 8 promile, je při dnešních výkonech lokomotiv celkem jedno. Důležité je rozhodné stoupání a normativ hmotnosti a to je zase starost dispečera.

mikulda napsal:
KimiR napsal:
Němci to prostě neřeší a jezdí bez skloníků. Kde trať stoupá a kde klesá, si člověk zapamatuje při seznání, a jestli tam je 6 nebo 8 promile, je při dnešních výkonech lokomotiv celkem jedno. Důležité je rozhodné stoupání a normativ hmotnosti a to je zase starost dispečera.

jo tak,no tak snad to nějak zvládnu z videa,jo to 49 km na německém území kdy rozdíl mezi místem na hranicích a konečným místem je 13 m výškoví rozdíl.Lukáš

No jestli stavíš trati podle skloníků u trati, tak věřím tomu, že odchylka od reálu bude pěkně veliká. Pakliže ne, ignoruj tento příspěvek...

Čouda napsal:
No jestli stavíš trati podle skloníků u trati, tak věřím tomu, že odchylka od reálu bude pěkně veliká. Pakliže ne, ignoruj tento příspěvek...

Nestavím,tak přibližně.Hele až budeš ty něco stavět tak se přihlaš.Já prostě potřebuju vědět jak je to v německu.Mikulda napsal že tam nejsou.Tak uvidím jak to dopadne,ještě že je wikipedie,kde ta traŤ je aspoň rozepsaná jak a která st. a zastávky jsou v nadmořské výšce,ale jen jsem chtěl vědět jak je to v německu se skloníkami.To jsou pro mě jen orientační.Lukáš

Back
Nahoře