MSTS nereaguje na klavesnicu

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna xwing
  • Datum začátku Datum začátku

xwing

Začátečník
Ahojte...
Stava sa aj Vam bezne, ze ked spustite MSTS a potom nejaku trat (u mna konkretne od Semoru Praha-Bratislava), ze MSTS nereaguje na ziadnu klavesu ?
Musim naprv cez ALT-TAB ist do windows a potom zasa do MSTS a klavesnica uz reaguje.
Diky

JOHNZ napsal:
To je tu už dlhoročný problém, buďte radi, že aspoň to ALT-TAB zaberá :wink:

Tak som rad, ze v tom nie som sam, i ked dam na to krk, ze mi to kedysi nerobilo.
Predpokladam, ze je to tym BINom.

S Binom to nemá súvislosť....Ja som to mal už predtým. Skôr to tuším vzniká keď MSTS a Win nie sú na rovnakom disku.

nebulus napsal:
S Binom to nemá súvislosť....Ja som to mal už predtým. Skôr to tuším vzniká keď MSTS a Win nie sú na rovnakom disku.
Já mám MSTS nainstalovaný na jiném disku než systém a skákat přes Alt TAB nemusím. Ale tento se u mě také několikraát vyskytl...

Trapim se tedka se zajimavym problemem a nevim jestli se to taky tyka klavesnice. Do pc jsem si čerstvě nainstaloval nove modely 15x/350 včetně cabu a nejde mi rozsvítit v noci světlo v kabině(ctr+l) ani vrátit sběrače do původní polohy(shift+p). Na notasu přitom mam stejnou instalaci, akorat že o par dni dřiv a na něm jede všechno tak jak ma, tak jsem z toho celkem paf:(

blazo napsal:
Trapim se tedka se zajimavym problemem a nevim jestli se to taky tyka klavesnice. Do pc jsem si čerstvě nainstaloval nove modely 15x/350 včetně cabu a nejde mi rozsvítit v noci světlo v kabině(ctr+l) ani vrátit sběrače do původní polohy(shift+p). Na notasu přitom mam stejnou instalaci, akorat že o par dni dřiv a na něm jede všechno tak jak ma, tak jsem z toho celkem paf:(
Pokud ti to na notasu funguje, tak si z něho zkopíruj soubory *.iom do PC. ( Jsou v adresáři Global. )

bob57_cz napsal:
blazo napsal:
Pokud ti to na notasu funguje, tak si z něho zkopíruj soubory *.iom do PC. ( Jsou v adresáři Global. )

Zkusil jsem to s tím globalem z notasu a už mi všechno funguje jak ma. Nakopiroval jsem cely global znovu a ok, diky za tip ;)

blazo napsal:
S tím stahováním smetáků mám taky problém, ale nějak mi to moc nevadí, prostě jenom sáhnu na myš, a stáhnu je pomocí přepínače v kabině. Lampičku jsem nezkoušel.

Mě nereaguje přenastavení kláves. U elektrik jsem si navykl mít (ergonomicky lépe) dynamickou brzdu na tlačítkách . a -

Vím v čem je problém, ten problém se jmenuje MSTS Bin, kterej podle mne nesmyslně nastavuje u souboru s definicí kláves atribut "jen pro čtení" to je podle mne úplná hovadina, protože na defaultní nastavení tam máme tlačítko...
Já jsem ale zapoměl jak se soubor s definicí kláves jmenuje abych tam ten atribut zrušil a nastavil si to normálně podle svých zvyklostí. Díky za radu!

Štěpán_mf napsal:
Mě nereaguje přenastavení kláves. U elektrik jsem si navykl mít (ergonomicky lépe) dynamickou brzdu na tlačítkách . a -
Vím v čem je problém, ten problém se jmenuje MSTS Bin, kterej podle mne nesmyslně nastavuje u souboru s definicí kláves atribut "jen pro čtení" to je podle mne úplná hovadina, protože na defaultní nastavení tam máme tlačítko...
Já jsem ale zapoměl jak se soubor s definicí kláves jmenuje abych tam ten atribut zrušil a nastavil si to normálně podle svých zvyklostí. Díky za radu!
Atribut r je tam dán právě proto, aby si to každý trouba nemohl zbořit na jedno kliknutí. Ono stačí pouhé otevření menu simulátoru pro třeba jen nastavení vypnutí stínů a v ten moment jsou všechny bin rozšíření zrušena a pokud nemáte nazálohovanmé všechny potřebné soubory *.iom, můžete bin instalovat znovu. Ty definice nejsou v jediném souboru, jsou ve všech *.iom, které se při uložení nastavení generují automaticky znovu podle stejnojmenných předdefinovaných souborů *.txt ( případně s předponou c_ ).
Jediný způsob individuálního nastavení je možný pouze přepsáním definic v odpovídajících textových souborech a jejich následným překompilováním do *.iom. Tato manipulace je však pouze pro zkušené editory, kteří opravdu vědí, co dělají. Pro obyčejné usery/pařany je možné toliko jediné řešení a tím je instalace binu s předdefinovanými klávesami včetně rozšíření.
Neodborné uživatelské zásahy do definičních souborů mají za následek jediné - nesprávné chování msts nebo spíše rovnou pády a nefunkčnost s následnou nutností nové instalace.
Proto máte v návodu od Džordže také jasné varování - nevrtat se vtom, čemu opravdu nerozumíte.

Pokud je pro někoho rozšíření bin problémem, nemusí si jej vůbec instalovat a tím ani používat vozidla s rozšířenými vlastnostmi. :!: :salut:

Nevim, Martens psal jakej jsem neodborník, to tady zmizlo, protože si asi vyzkoušel že když odškrtnu atribut "jen pro čtení" tak si klávesky vesele změnim a docílím toho co jsem chtěl :)

Štěpán_mf napsal:
Nevim, Martens psal jakej jsem neodborník, to tady zmizlo, protože si asi vyzkoušel že když odškrtnu atribut "jen pro čtení" tak si klávesky vesele změnim a docílím toho co jsem chtěl :)
Docílíš jen toho, že budeš mít možnost změnit klávesy jen a pouze v rozsahu defaultního msts.Žádné přidané ovladače nebudou ovladatelné klávesami, protože jejich mapování bude nedefinované a nouzově zbude jen myš v kabině.

Štěpán_mf napsal:
Zmizlo to i z toho důvodu, že jsem si řekl - proč odpovídat, když vlastně víš, kde je problém, ne? A přesně jak psal bob57_cz - právě sis odkouřil ovládání dveří, obou sběračů a případně animaci zrcátek.

Příjemné poježdění :lol:

Aha, tak tím vlastně vznikla i odpověď na to, proč vždycky, když zapínám novou 151 tak musím přeinstalovávat bin... Nojo, síla zvyku... uvidim jak to vymyslim, ale z toho ručního přepisování mám strach...

Štěpán_mf napsal:
Aha, tak tím vlastně vznikla i odpověď na to, proč vždycky, když zapínám novou 151 tak musím přeinstalovávat bin... Nojo, síla zvyku... uvidim jak to vymyslim, ale z toho ručního přepisování mám strach...
No - alespoň vidíš, že to není jenom hovadina a nesmyslné chování a že to tam mělo nějaký smysl :wink: - a o tom ručním přepisování platí to, co psal bob57_cz.

A nevymýšlej na to nic - v MSTS jsou na to nástroje, aby sis dokázal změnit mapování kláves - tedy až tomu budeš rozumět a pochopíš souvislosti.

Back
Nahoře