Hlášení chyb pro trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak v těch Huštěnovicích je to vjezdové návěstidlo opravdu podivné. Neukazuje volno v přímém směru při volné jízdě, ale do odbočky je vše v pořádku.
Jedná se tedy o vjezdové návěstidlo na přerovském zhlaví u koleje č.1. (vjezd od Přerova pokud jedu při levostranném provozu)

Koukal jsem se na to v Editoru tratě a myslím (pokud jsem se správně zorientoval) že volno je nalinkováno místo na kolej č.1 na kolej č.2. Proto tam svítí v přímém směru červená.

Ať to zabezpečováci prověří, je to prkotina ale jezdit zbytečně proti stůj je opruz.;)

PAja26: Sypu si popel na hlavu. Alcapone to hlásil správně. Já to tenkrát zkontroloval, návěstidlo na volno nalinkované, ale nevšiml jsem si, že jsem uhnul o jednu kolej. Hold soudruzi z NDR stále občas udělají někde chybu. Opraveno.
Naštěstí se jedná o úsek ve zkušebním provozu, který bude finální až v následující aktualizaci. Kdo umí, ať si link zatím opraví sám.

Není třeba se nějak omlouvat či se nějak sebemrskat.:-) Při tom množství nově postavených návěstidel je to malinkatá chybička, která prostě stane. Jsme lidi ne stroje. Zaplaťbánbůh.
Když jsem včera ve volné jízdě skončil projetím stůj (nevěnoval jsem se plně hře) tak jsem se na to zaměřil, bo mě to nemile překvapilo. Ale v Editoru tratě, jak se dávají linky jsem se dlouho orientoval. Všechna čest se v tomhle vrtat ve velkým.
Hlavně že je zakopaný pes vykopán.:-)
Pěkný den.

Já si teď při Danovo aktivitě všiml dvou věcí na trati z Hustopečí do Šakvic, před Šakvicemi nějaký nenechavec přesázel veškeré značení u trati o několik metrů dále od trati do křoví a ještě další věc mi přijde divná a to zvuk trati. Zvuk který vydává vlak v oblouku je slyšet i dále na rovině až do Šakvic...

Odesláno z N5

Jo, jo, kovářova kobyla chodí bosa. Moje domácí trať a je nejvíc zanedbaná. Ty značky po polích, na to se upozorňovalo už před lety. Zvuky někdy blbnou i když jsou správně. Tato lokálka byla stavěná šíleným způsobem, pak byla přepracována, proto ty značky v polích a ve finále, až bylo po všem se mi dostaly do rukou přesné sklonové a směrové poměry, takže se čeká na třetí rekonstrukci. Zatím to vázne na zmrazených dotacích z EU. :)
Pak tam dám i ten kousek šedesátky, ať je to tam trochu pestřejší.

Prosím, mám problém. Při Act se mi Traffiky zaseknou na vjezdovém návěstidle v Záboří nad Labem ve směru od Kolína (tedy na Pardubice). Zde se potom vytvoří kolona stojících vlaků až do Úval ....
Cesta TRF je jednotná a jednoduchá - z cca zast. Praha-Kyje do České Třebové.

Pokud v jiných aktivitách je návěstidlo normálně funkční, tak se jedná o anomálii v aktivitě. S tím já nic v editoru neudělám. Návěstidlo se osadí, nalinkuje a to je vše z mé strany. Jednou jsme tady něco řešili, že zlobila jízda na blok, ale už si nepamatuji podrobnosti. Nějak v tom hrálo roli rušení omezení rychlosti návěstidlem a jezdilo se na nesprávné znaky. Tenkrát jsem návěstidlo smazal, uložil, znovu osadil, nalinkoval a už to fungovalo.

Dobrý den
možná, že se nejedná o chyby. Leč zeptám se:
1) Vjezdové návěstidlo Praha-Radotín od Berouna ( jedu po správné koleji) při jízdě v Act s nákladním vlakem odbočuji na kolej směr odb.Tunel a Praha-Vršovice svítí stále "Volno". Nemělo by tam být "Vjezd odbočkou" ?
2) Taková zajímavost - chyba bude nejspíš jine:
Jedna a táž Act se stejnou E669.2 Zima/Jasno čas cca 9:02-9:10 hod.
Místo: tunel před Branickým železničním mostem
v MSTS : CAB zůstane denní - koleje v tunelu nezasněžené
v Open Rails : CAB se přepne na noční - koleje sněhová textura
Dáky za případnou odpověď

Jednoduchá odpověď. Vjezdová výhybka do Radotína má do odbočky rychlost 100, proto se tam odjakživa jezdilo i do odbočky na jednu barvu.
Tunel je jasný. Bylo třeba tam udělat poloměr 330m, respektive souběžně bylo nutné se správně napojit na most inteligence a jediné korekce byly možné v tomto oblouku v tunelu za pomocí dynamických kolejí. Tyto nejsou tunelové, tak proto se tam nepřepne osvětlení na noční. Ale věřím tomu, že zde jsou koumáci, že s těch dynamik umí udělat kolej tunelovou a bude to tam fungovat jak má. Zřejmě to umí Dyntrax nebo jak se to jmenuje, ale já obsluhu tohoto SW moc nepochopil, tak možná na slezině někdo poradí. I když tento tunel je to poslední, co mi na mé trati leží v žaludku.

Díky za odpověď. Rozumím a chápu.
Otázkou mi zůstalo chování Open Railu, který CAB přepne, ale navíc textury kolejí udělá sněhové ....... Ale to už patří na jiné Diskuzní forum .... :-)

To pepeQ-2

Open Rail nehlásí chybu v texturách a pokud patřičnou texturu nenalezne tak sice zobrazí model, ale bílý bez textur. V tom je asi ta chyba tak zkus kouknout do patřičných adresářů jestli tam je.

To Zbyněk:

profil udělat lze. Jen u dynamiky se ani po spoustě pokusů nepovedlo aby se chovala jako tunelová. Třeba na to někdo došel. A pomůže více lidem.

Mira.

Stanica Kolín, trasa Nymburk–KH (aktivita Topírna noc vlak Pn 63299), tesne za perónom na cesťáku voľno, ďalšie návestidlo (odchodové) výstraha, za ním na opakovači červená a hneď za výhybkami koniec aktivity „ignored red light“.

Díky. Chyba v zatržítku, po rekonstrukci nádraží, už je to několik let se zapomnělo jen u tohoto návěstidla zatrhnout "odjezdové návěstidlo". Pak to má za následek, že skrytá návěst "rušení omezení rychlosti se chová jako blok, kde si šlápl náklad, za kterým jedeš a pustil Tě předčasně. To se divím, že je to první nehoda.

Dočasně do aktualizace na odjezdu výstrahu ignorovat a jet až na zelenou, která bude fungovat jako výstraha. Dál viz opakovač.

Neviem či sa to tu už nepreberalo:
Pr Podlesí: zlý štít na predzvesti od Hanušovíc:
84764edb6d5f0758b50137ab9ab6264f.jpg
Červený Potok: pri jazde do rovna od Hanušovíc je na vchode výstraha a na odchode voľno.
Letohrad: na zhlaví smer Týnište sú nejaké podivné kopy uhlia, ktoré velice menia tvar pri priblížení :)
Všimol som si ešte nejaké podivné nočné textúry na niektorých objektoch v týchto úsekoch , toto skúsim opraviť. Keby boli fotky tunelov ( portálov ) v úseku Podlesí - Hanušovice, tak by som sa podujal niečo lepšie vymodelovať ako to dvojkoľajné čudo ;-)

Naposled editoval moderátor:
Podlesí je celkem hlavolam, jak to tam vyřešit. Bylo to nákladiště, nyní je to jen zastávka a hradlo. Takže tam patří rovné pruhy. Fotky z protisměru nemám, zkrátka nechal jsem to otevřené a pak se na to zapomnělo. Blikající uhlí asi bude default z roku 2001. :) Červený Potok je také divočina v návěstění a je to tam vyřešeno kompromisně.

Zbynku v Open Raile mi traťoví monitor ukazuje cez stanicu Votice 30km/h hned za 100 vkou pri vchode od Tábora. A na rovinke smerom do Votic z predchodzej stanice je tam obluk a 60km/h potom je tam 100km/h ale v Open Raile mi tam tá 100km/h nenabehne. Ak je možné to skontrolovať. ďakujem

Máš aktuální verzi trati ? DVD co jsem ti na slezině po Taxovi poslal jsi si nevyzvedl, tak jsem jej věnoval na dobročinné účely pro aktivní komunitu kolem Taxe.
Jinak já OR nemám a je možné, že se hodně věcí tam chová jinak. Stále to jsou jen vyvíjející se verze. V MSTS jsem vše projížděl a chovalo se to správně. Dan by mi na podobnou chybu určitě upozornil.

Všiml jsem si, že na nových tratích (Polom-Přerov) není osvětlení stanic a zastávek. Při noční jízdě to není ono.

Na žádných nových modelech nejsou noční ani zimní textury. To už po modelářích nemohu chtít, jsem rád, že mi vymodelovali vše co vymodelovali. Třeba se někdo najde, kdo vyrobí noční textury. Ale jsem pesimista, tohle bývalo dřív. Až dokončím koleje do Bohumína, možná namísto stavění tratí se budu věnovat například těmito drobnostmi. Uvidíme.

Já jsem ale měl na mysli osvětlovací lampy na peronech v zastávkách a ve stanicích. Že na nádražní budově nesvítí okna zas tak nevadí.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře