Hlášení chyb pro trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tax napsal:
Už se perou? Budu to tady muset promazat!!!
Taxi, neperou, jen jsou zde nesmyslné hlášení o chybách, která asi chybami nejsou. Takže nevyhrožovat, ale rovnou mazat. :D
Nebo to přesunout do vlákna o trati.

Zdravím, nevím, jestli to je známá věc, ale projížděl jsem rychlíkem z prahy na Žďár n/s a kolem Golčova Jeníkova (město) mě mátla vzálenostní přibližovadla "vlak se blíží k hlavnímu návěstidlu", které byly vždy před oddílovým návěstidlem AB... A naopak před stanicí Vlkaneč od Prahy tyto chyběla....

Mortega napsal:
..."vlak se blíží k hlavnímu návěstidlu", které byly vždy před oddílovým návěstidlem AB... A naopak před stanicí Vlkaneč od Prahy tyto chyběla....
Tato nejsou vždy, ale jen tam, kde se vyskytují mlhy. Nebo podle podobných kriterií. Za úsek Brno - Kutná Hora ručím, že jsou všude tam, kde mají být. Kde nejsou v reálu, tak nejsou ani v MSTS.

No nevím kam to napsat, ale považuji to za chybu v trati, ale nejsem schopen určit zda se jedna o chybu jen u mne ci ne.

No problém mám v tom, že mezi Žamberkem a Liticema se mi pred Bohousovou objevi hláška, že chybí textury (NvstAZD2.ace, NvstSv_Fr.ace, prejezdnik_svetelny.ace). Ale pozor chybová hláška se objevuje pouze tehdy jedu-li na jaře (při volbě období v MSTS pochopitelně). Při summer (létě) je to v pohodě. Proto jsem hledal tyto textury v adresáři Textures a tam jsou, a protoze jsem jel v době kdy se stmiva pro jistotu jsem je kontroloval i ve složce Night a tam jsou také.
Nakopiroval jsem tyto chybějici zkusmo i do sližky Spring, ale nepomohlo.

A teď babo raď! Nevim kde je chyba, či jak to napravit.

Řešení problému:
Najít a v Notepadu otevřít soubor prejezdnik.sd. Parametr ESD_Alternative_Texture (256) opravit na ESD_Alternative_Texture (257).
Totéž se týká souborů prejezdnik_opakovaci.sd, prejezdnik_opakovaci_3.sd a prejezdnik_svetlo.sd

Výše uvedený parametr lze také nastavit na hodnotu Parametr ESD_Alternative_Texture (0)

Hezký den přeji,
chtěl bych se zeptat, jestli tato úprava (z 256 na 257) platí obecně u .sd souborů. Mám v adresáři shapes ještě dva s takto nastavenými parametry (256).
Díky za odpověď, s pozdravem Pavel Z.

Ano, platí to obecně. 1.bit (násobky 1) rozlišuje, zda je zimní textura, 9.bit (násobky 256) rozlišuje, zda je noční textura.
Teoreticky na model s pouze noční texturou stačí dát 9.bit na 1 (tedy číslo 256), ale v určitých situacích se objeví bug v MSTS a blbne to (mě se to stalo při hraní při přechodu z nočních do denních textur, kdy je MSTS začal hledat v Globalu).
Proto je lepší zkopírovat texturu do TEXTURES\SNOW a přepsat na 257 (256+1).

To samé je i v Kolíně, Rosicích, v Praze Smíchov, Třebovice v Č (Rudoltické zhlaví) , v Brně hl.n.
I proto jsou v takových stanicích indikátory, aby fíra věděl, na kterou trať jede, pokud se jedná o uzel.
Takže chyba to opravdu není.

Zapomněl jsem ještě Choceň.

32e9e69e0d15f921e6e1278c9b3b48ec.jpg

Našli jsme při tvorbě aktivity s korninem chybu na následujícím návěstidle.(viz.TM)
Při sjezdu z hlavního nádraží přes Hrabovku k Masárně.
Pokud zde již bylo zmíněno, omlouvám se.

Naposled editoval moderátor:
Nerozumím, jaká chyba ? Hrabovka je Péčková a pro nechápající příslušníky VB :D je ve všech stanicích, která jsou Péčková na TM zobrazeno, jako rychlostí má jet. Však to tenkrát dalo Jirkovi Polákovi pěknou práci, než jsme vyřešili, aby to správně fungovalo i na TM. To i mechanické odjezdové nívěstidlo ukazuje z odbočky rychlost 40, ale z přímého směru rychlost maximální.

Zbyněk Šemora napsal:
Však to tenkrát dalo Jirkovi Polákovi pěknou práci, než jsme vyřešili, aby to správně fungovalo i na TM. To i mechanické odjezdové návěstidlo ukazuje z odbočky rychlost 40, ale z přímého směru rychlost maximální.
A mě to dalo pořádnou práci abych to zase zrušil. Jedno ramená mechanika odbočku snad neukazuje? :)
Mirek

Na vysvětlenou pro stavitele tratí.
Návěstidla pro stanice, kde je stará návěstní soustava, v SJŘ označení P:
Ve výběru návěstidel v editoru tratí jsou tato označená v názvu koncovkou II.
Oproti klasickému návěstidlu na vjezdu se vždy zobrazuje volno, výstraha, přivolávačka a rychlost 40 a výstraha (nikdy nahoře volno nebo očekávejte nějakou rychlost).
Odjezdová se zase linkují podle umístění. Pokud pojedu v přímém směru, tak nalinkuji volno, pokud z odbočky, nalinkuji 40. V obou případech svítí jedno zelené světlo, nebo například z Rosic do Pardubic výstraha či očekávejte rychlost 40. Zde se rozvětvují tratě i směr Hlinsko, proto na návěstidle musí být indikátor. Když pojedu po přímé koleji například na výstrahu a bude tam písmeno P, fíra ví, že může jet maximální traťovou rychlostí. Pokud tam bude H (už si přesně nepamatuji), tak fíra ví, že má postaveno na Hlinsko a na návěst "volno" může max 40 v celém přilehlém obvodu výhýbek. I to v MSTS je v monitoru F4 správně indikováno.

Tato návěstidla vznikla hlavně proto, že bylo totálně špatně, když klasické návěstidlo v takové stanici ukazovalo například rychlost 40 a volno nebo 40 a očekávejte 40.
Co se jednoramenných mechanik týká, také jdou nalinkovat jak na klasické volno, tak na jízdu z odbočky 40.
U návěstidel s koncovkou II je i změna u zatržítkování. Předvěst u vjezdu se nezatrhává, protože je předvěstí automaticky. Zatrhuje se jen u odjezdových, pokud potřebuji, aby šlo návěstit očekávejte rychlost 40 například v Rosicích.

Pak Jirka Polák ještě dodal návěstidla s koncovkou III , používají se jen jako odjezdová a ta jsou proti klasickému změněné v tom, že jsou automaticky předvěstí, ale jen do širé tratě na automatickém bloku. Neumí očekávejte rychlost 40. Je to z důvodu úspory svítících bodů v obrovských stanicích. Já je dával například do Libně.
Pamětníci si pamatují, jak v takových stanicích bylo mnoho návěstidel potmě, zvláště, když se projíždělo Prahou. Mě v počátcích tvorby zhaslo celé Brno, když jsem ke každé výhybce osadil přestavník, který je pro simulátor další svítící bod na čtverec, i když nesvítí. Pak nesvítila ani světla lokomotiv. Proto jsem všechny přestavníky dal pryč a nikdy je už do velkých stanic nedával. To vše vyřešil MSTS BIN, takže návěstidla III už takový význam nemají, snad jen že se používá méně zatržítek.

Jsem rád, že jsem veřejnej blbec, ale nestydím se za to.:D
Prostě jsem to nevěděl a tak jsem to sem napsal.
Hluboce se omlouvám ,Výsosti.:D:D

Možná by to stručné povídání o návěstidlech pro péčkové stanice i s obrázky hlásající domnělé chyby, by se mohlo přesunout někam do FAQ a zbytek tady promáznout. Určitě se na tohle téma zase někdo bude ptát.

Ty neznáš nový typ autobusu Karosa ? Soudruzi z NDR dali hlavy dohromady a ......... :D

Teď vážně. Automobilový provoz jsem už jednou řešil a stejně neposlouchá jak má. Pokud někdo má čas a chuť, tak nařiďte v nastavení, aby auta se chovala poslušně bez agresivity a nelámala závory. Já na tohle zatím čas nemám.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře