Hlášení chyb pro trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
dc6bcbb81e1b44d0347af7e3f6aac32d.jpg
f4e4b3150eddda940c7d165667d32209.jpg
62cc6add962bc564f54193e9a649aa09.jpg

Při tvorbě aktivity jsme narazili na problém v trati BP, který se opakuje. Jsou to levitující cedulky při označení předvěstí PJ a jejího začátku a konce. Toto je v úseku Hořátev-Sadská ve směru do Poříčan.
Druhým úsekeme, kde se nám toto stalo byl Přelouč-Pardubice, kousek za zastávkou Valy u Přelouče, kde předvěst, začátek a konec prozměnu vůbec nebyly, jelikož byly pod terénem, na což nás při testu upozornili i testeři i uživatelé.

Naposled editoval moderátor:
S tímto nic nenadělám. To je nějaká anomálie MSTS, když tyto značky jsou jednou pod povrchem, jindy levitují. Těžko se podle toho dá určit, podle čeho se řídí výška osazení těchto cedulí. Pokud to kopíruje terén, tak je problém neřešitelný, protože koleje mám na modelu náspů. Pokud se dá něco nastavit ve vlastnostech modelu, netuším.

Tak to je mrzuté,že tohle nejde ošéfovat. Pak to v té aktivitě vypadá dost divně.
I tak Ti děkuji za vysvětlení,Zbyňku.

Lukáši, to je schválně a buď rád za tohle. Vyhrožoval jsem že místo nádraží tam dám dřevěné kadibudky, když se nikomu nechce ani fotit, natož modelovat.:-P

Tak jsem si vyrazil z Tábora a v Čekanici jsem to vzal rovnou skrz zeď.

fa615dc6e4d0342c3d3cc2091539c6b1.jpg

To není chyba v trati, ale jen u nějaké dřívější aktualizace byla stará verze modelu. Danovi jsem opravu posílal a byl jsem v domnění, že jsem to dal do aktualizace. Na DVD je vše OK. Tak tkdyby někdo měl podobný problém:
zkopírovat do Shapes
...Jen jsem to tu uvedl, aby byl Zdeněk v obraze, tedy že to bude "globální" chyba.
Co všichni stále máte s tím Zdeňkem ? Já nejsem Zdeněk. :D
To už je asi po 121., co mne tak někdo přejmenoval. Alespoň nějaký vánoční "dárek" jsem dostal :)
Globální chyba to jinak nebude, jen někteří soudruzi z NDR udělali někde chybu. Respektive, kdo si pravidelně kupuje DVD, ten tuto chybu nemá. Tohle vzniklo tím, že pracovní model zůstal v aktualizační složce nepřepsaný novějším modelem. Ale i to je divné, protože složkou z aktualizací pravidelně přepisuji i ostrý adresář, ve kterém pracuji. To musela být nějaká změna těsně před vydáním starší aktualizace a jelikož tento základní model se v té době nikde nepoužil, tak se to projevilo až nyní, kdy jsem hledal nějaký vhodný barák do Čekanic.

Co je tam nefunkční ? Vlevo má nějaký vlak postaveno 40 a volno, tak ostatní návěstidla musí být na stůj jak na obrázku je.

Mě ten trpaslík také habroval. Při posunu svítilo na stůj a přitom na F4 bylo postaveno, ale mysel jsem že tam není nastavená bílá. Jinak u ostatních bílá svítí.

Pardon, vypadlo mi z textu "volná jízda", potom to dává smysl :D. Opravdu tam chyba je. Nefunkční návěstidlo :).

Teď se dívám na podrobnosti návěstidla.
Je nalinkované na směr do Podlesí a na Jeseník na barvu a do depa na bílou. Volná jízda není směrodatná, vyzkoušejte to v aktivitě.
Jednoduché, jen odjezd vlaku z problémové koleje a bude jasno.

Toníku, teď přemýšlím, kde soudruzi z NDR udělali chybu. Buď je moc blízko nádraží nebo je moc nízko střecha. Lokomotiva určitě nebude moc vysoká. To by se chtělo podívat do Čermné nad Orlicí, jestli tam také fírové při jízdě kolem výpravní budovy nemají z lokomotivy kabriolet.

Zbyňku,hlásím špatnou tabuli u předvěsti do dopravny Podlesí od Hanušovic.Vzdálenostní upozorňovadla před předvěstí jsou správně s vodorovnými pruhy,ale tabule u předvěsti má šikmé pruhy.Z druhé strany od Lichkova je to v pořádku.

V Podlesí je to těžké. Naposledy to bylo jen jako hradlo na širé trati, ale když tam Dan chtěl křižovat vlaky, tak už je to stanice a měly by tam být šikmé pruhy. Zatím tam mám otazníky, jak to tam udělat. Z jedné strany je klasické vjezdové návěstidlo, ale z druhé strany jen klasický oddíl. Jak to tam vypadalo, když to byla stanice, před vytrháním dopravní koleje ?

Ahoj, Zbyňku,
udělal jsem si aktivitu z Hradce přes Osek na Prahu, a když z Kanína vyjedu po Nové spojce do Oseku, tak za cesťákem pro opačný směr jízdy ("vjezd" od Oseku do Kanína), cca u třetího sloupu se mi chytne 70-tka, přičemž rychlostník tam není... Neznám to tam, tak nevím, jestli Ti spadnul nebo se to chytá odněkud jinde.
Díky, Pavel.

Pokud do Oseka přijedu rovně na kolej, která pokračuje zpět na HK, tak je zákon MSTS, když pojedete na jinou trať, že to chytí rychlostník té souběžné trati, která byla původně přímým pokračováním. Řeším to skrytým rychlostníkem, v tomto případě 120, aby se nemuselo jet omezenou rychlostí až k příštímu rychlostníku. Pokud jsem ho tam nedal, tak doplním. Další možnost je to do Oseka navexlovat rovnou na kolej pokračující do Nymburka nebo její skupinu. Poslední možnost je tohle omezení využít pro rozkaz na pomalou jízdu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře