Hlášení chyb pro trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
A proč máte zapnuté vykolejení, te to samé jako ten co tu hraje originálku s nevyladěnýma vozidlama a diví se, že mu to na vyhybkách vykolejí nebo přetrhne spřáhlo.

Dane. Tohle může být i chyba v Bin, když v OR problém není. Protože noční textury pád nezpůsobují. Jen ten moment přepnutí na noční. A v Opatovicích bude asi nějaké slabé místo. Ale nepomohlo ani smazání většiny vesnice. Že by to dělaly stromy jsem nepředpokládal.

Ahoj Zbyňku, je to podivné, chybu v bin bych vyloučil, když to nepadne v Praze na hlavním a jinde, kde MSTS dostává pořádně na... Proto zde píšu, ať se na to zkusí kouknout více odborníků, staré rčení praví, víc hlav víc ví. Já tu pak dám ještě ten Kolín, kde se MSTS poroučí k zemi, po pokusu zpět do menu. Problém totiž je, že když se to nevychytá, tak se pak může projevit problém jiného ražení, který ale souvisí s tímto stávajícím. Jak bude malinko času a opustím trať Olomouc - Nezamyslice, udělám test ještě Hradec - Stéblová v noci a uvicíme, jak to projedu.
Dan

Ahoj.
Ještě jedna věc, ať se doberem nějaké konstruktivní věci, prosím zkuste před oním časem 17:47 hodit v kabině pravý pohle a nechat setmít, nechat pravý pohled v kabině a uložit, pak zkušební aktivitu znova nahrát, mně to pak načte noční front pohled a MSTS nepadne. Jde o to, abych věděl, jestli to ustojí i jiný PC kvůli chystané aktivitě.
Díkes Dan.

odzkoušeno bez pádu:D jen posetmění klesne FPS z 30 na 4 :oops: v čase 17:47:07 opět FPS 30 při pravém pohledu při čelním po setmění FPS:10

Noťas Lenovo G530
systém XP Professional verze 2002 Service Pack 3
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU
T6400 @ 2.00GHz
1,20 GHz, 2,96GB RAM

Vypnout vykolejení patří k základnímu nastavení stejně jako instalace binu. Když se ale doporučení a manuály nečtou, tak to dopadá právě takhle.

Tak jsem to schválně také zkusil jen tak ve volné jízdě s jinou loko a v 17:47 mi to nepadalo vůbec. Ale padalo mi to celkem spolehlivě v čase 17:31 a něco, což u mne je čas přechodu na noční textury (kdysi dávno jsem se dost podrobně zabýval počasím a pak už jsem tam ty své úpravy s žádnou aktualizací BP neměnil). Pokud jsem byl vykloněný z mašiny a díval se někam na domek vpravo vzadu, tak rozsvícení oken v okamžiku načítání nočních textur pád nevyvolalo, ale jak jsem pohled natočil dopředu, tak to spadlo okamžitě. Já bych si tipl na nějaký špatný zápis definice pro noční textury u nějakého viditelného/nahraného objektu před mašinou. Stromy to asi opravdu nebudou, ale nemohlo by to třeba být nějaké auto, které se tam generují kousek od přejezdu ? Já mám sice automobilový park poskládaný ne zcela shodně s defaultem BP, ale i tak se zkusím podívat, zda u nějakého mého vozidla není v příslušných zápisech něco nestandardního...

Tak po dalším testování mohu říct, že auta to nezpůsobují. Ověřil jsem si rovněž, že přepnutí na noční textury jinde pád nezpůsobuje, děje se tak pouze v těch Opatovicích a to ještě jen v pohledu před sebe. Pokud jsem se díval někam dozadu či do strany, podařilo se mi místem několikrát projet i bez uložení. Pokud jsem se zaměřil na popředí, vždycky následoval okamžitě pád... Jestliže ten přechod do noci jinde MSTS s BINem zvládá, proč ne tady? Že by to bylo velkým počtem objektů s nočními texturami - kromě budov je tam i dost lamp... Nebo tam má nějaký objekt chybnou definici textur v .sd souboru (či mu chybí noční textura) ? No, zatím nevím.
Testování je jinak docela vzrušující - při jednom zdařilém průjezdu do nočních textur mi na přejezdu zůstalo stát osobní auto, na houkání vůbec nereagovalo a měl jsem dost co dělat, abych to ubrzdil...
BP-Opatovice-1.jpg
Naštěstí to dopadlo dobře, takže mohu použít soupravu k dalšímu testování :D

Ahoj Zbyňku.
Nevím zda po pracovní, nebo už předtím, v Dobřenicích postaveno rovně na průjezd a vjezdové je potmě. (směr Hradec)
DOBŘENICE.jpg
Dan

Dane, zkus to ve volné jízdě. Díval jsem se, návěstidlo je nalinkováno správně a po zobrazení v editoru aktivit na kolejích žádná rušivá breberka také není. Samozřejmě si nemusím být jistý, jestli jsem toto návěstidlo nezapomněl vyměnit. To by se poznalo tak, že do odbočky by nesvítilo spodní světlo. Deterio mi to pěkně zavařil s těmi jeho updaty již osazených návěstidel.

Hlásím že za stanicí Opatovice nad Labem směr Stéblová je skrytá rychlost 40. Je to hned za návěstí zvedni pantograf.

Projel jsem se po dlouhé době na trati PB v úseku Skalice nad Svitavou - Boskovice a u přejezdu v km cca 29,5 jsem málem narazil na asi špatně umístěný domek (asi reléový).

viz přiložené obrázky
01.jpg
02.jpg

Tohle vzniklo tím, že se opravoval pivot tohoto modelu (v OR totiž s posunutým pivotem model mizel před nosem) a já před aktualizací myslel, že už to mám všude opraveno. Tato chyba už byla nahlášena a já to opravil. Někde mám i w soubor s opravou. Myslel jsem, že aktualizace bude dřív, tak ty w soubory dám asi ke stažení, ať můžete jezdit.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře