Hlášení chyb pro trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Cože? Další? Asi stáli na peroně původního nádraží. A zapomněli přestoupit. Zítra je naženu na to správné nádraží. A dostanou pokutu, tam nemají co dělat. :)

Ahoj, mezi stanicemi Šakvice a Zaječí poletují v poli stromy a vzadu kus háječku, přibližně Km 105.
sakv-zaj001.jpgsakv-zaj002.jpgsakv-zaj003.jpg

Dane dík. On je totiž průšvih, když něco osadíš v OR a pak na chybu přijdeš v MSTS a opravíš to, tak se to tváří, že levitující objekt je opraven. Ale když znovu načteš, objekt vyskočí do levitujícího stavu zpět. Tedy opravy a korekce musím dělat v OR.

Ahoj nemáš zač, další co jsem si v OR všimnul. Na přejezdu v Bořím lese je "prasklý" asfalt.
Bori_les.jpg

Jo, málem bych zapoměl, na trati Boří les - Lenice není ani jedena tabulka sklonů tratě. Nejezdím dle TM, ale dle tachometru a tohle je problém, nevidím na TM, jestli jedu z a nebo do kopce.

Dane, tohle najdeš všude u těchto silničních dílů, kdy se spojí rovný a obloukový díl. Chyba v samotném MSTS. A skloníky nenajdeš na vícero starších úsecích i z důvodu, že nebyly modely skloníků. Na tohle už opravdu nemám lidi. :) Už i tak si připadám jako d****l, který namísto normálních činností jen leží od rána do večera v editoru MSTS. Ale pokud to chceš cokoli dokončit, nic jiného ti nezbývá. A je to snad nejmizerněji placená práce. :) Proto klídek, hlas jenom to podstatné. :) Například těch levitujících stromů bylo víc až do Břeclavi. Na druhou stranu směr Brno jsem to ještě nekontroloval. To je tak, když se nějaký tratový úsek přestavuje a ponechá se původní vegetace.

Čau Zbyňku. Jasná věc, ale skloníky jsou to podstatné, třeba je tedy doplnit, když je model a tehdy nebyl, mají vliv na jízdu vlaku a když jedu bez TM, tak opravdu chybí. Já vím, jak je trať rozsáhlá a jaká je to pakárna, sám mám úseky, kdy jsem nebyl více jak dva roky. Obdivuji tvou práci, která je fakt vymazlená a úseky jsou nádherné, takže proto píšu co schází k dokonalosti. S tím přejezdem jsem si to myslal, ale napsal jsem raději i to.

Mezi Brnem Hl.n a Heršpicemi (už spíš Heršpice) na těch odstavných kolejích vpravo, poletuje značka šturcu:
brno-br_hersp.jpg

Dane, ty se zase naotravuješ a hned na Nový rok. :) Ten šturc, to je rakovina. Zkus to označit v editoru TSRE5 a editor okamžitě spadne, jako že nikdy normálně nepadá. A zase naopak něco jde editovat jen v TSRE5. Když to uděláš v MSTS, tak to také jde, ale jakmile refrešneš, tak je vše zpět. Já takto mazal asi 3x stejný strom, který překážel v kolejích. Tak jsem zvědavý, kdy dostanu šachmat a nepůjde editovat ani v MSTS ani v OR. :)

Podle skloníků jezdím také. Bez nich se vlastně jezdit nedá. Tedy pokud není projekt tratí ala domácí pokojíček a vláčky na koberci a jezdí se jenom rovně. Jenomže na tohle potřebuješ mít naladěná vozidla. Například žabotlama a jiné podobné, kdy jen odbrzdíš a na nejmenším sklonu se ti to samo hne.
Copak už není žádný ladič, který by neudělal šablony pro všechny vozy, aby se vyřešilo hlavně tohle? Vždyť když to jde někde, musí to jít nastavit přece všude. Že něco je nesprávně těžší nebo méně nebo více brzdí a další ptákoviny, to už je detail, který laik nepozná. Ale že před rozjetím vlaku musí po odbrzdění všechny vozy povolit, to rozezná i začátečník. Protože takto vždy rozjíždíme přibrzděný vlak. A pak jsou nám reálný sklony k ničemu, protože musíme jet na výkon i z kopce 5 promile.
Takže s Lednicí počkej, protože dělat sklony dodatečně je moc zdlouhavé. Skloníky se musí osazovat hned při pokládce kolejí. A kde ještě osázené nejsou? Asi těch úseků už moc nebude.

Velké Pavlovice zastávka - buď mi chybí perón a nebo levitují lampy veřejného osvětlení.
1.jpg

Podle skloníků jezdím také. Bez nich se vlastně jezdit nedá. Tedy pokud není projekt tratí ala domácí pokojíček a vláčky na koberci a jezdí se jenom rovně. Jenomže na tohle potřebuješ mít naladěná vozidla. Například žabotlama a jiné podobné, kdy jen odbrzdíš a na nejmenším sklonu se ti to samo hne.
Copak už není žádný ladič, který by neudělal šablony pro všechny vozy, aby se vyřešilo hlavně tohle? Vždyť když to jde někde, musí to jít nastavit přece všude. Že něco je nesprávně těžší nebo méně nebo více brzdí a další ptákoviny, to už je detail, který laik nepozná. Ale že před rozjetím vlaku musí po odbrzdění všechny vozy povolit, to rozezná i začátečník. Protože takto vždy rozjíždíme přibrzděný vlak. A pak jsou nám reálný sklony k ničemu, protože musíme jet na výkon i z kopce 5 promile.
Ladiči by musely ubrat na klidovém (počátečním) odporu vozidla. To, co počítá FCalc, je příliš vysoká hodnota. Dokonce i horní hodnota je velice přehnaná a vlak tak má příliš vysoký třecí odpor a k tomu se přičítá i odpor větru, další odpor v obloukách a tunelu.

Pro příklad hodnoty klidového odporu (sklon -0,3%):
- Unstabel verze pro motorvý vůz řady 810 počítá 798N
- má verze počítá jen 388N

Hodnota gravitační síly je 591N. Tak jak se má pak vozidlo v Unstable verzi samovolně rozjet?

To mluvíte ale každý z opačné strany. Zbyněk si stěžuje, že se mu žabotlama samovolně rozjíždí na rovině a ty zase, že je třeba ubrat jízdní odpory, protože jsou přehnané.

že se mu žabotlama samovolně rozjíždí na rovině
Nerozumím, kde to tam vidíš. Uvádím jen fakt, se kterým Unstable OR počítá. Pořád je to jenom o číslech a jak se dobře-blbě zadají.

Buď se změní výpočet gravitační síly a nebo hodnoty počátečního a koncového odporu. Myslím, že to druhé bude pro ladiče smysluplnější.

To mluvíte ale každý z opačné strany. Zbyněk si stěžuje, že se mu žabotlama samovolně rozjíždí na rovině a ty zase, že je třeba ubrat jízdní odpory, protože jsou přehnané.
Já žabotlamu chválím, Ta se chová jak má. Nerozjíždí se na rovině, ale na tom nejmenším sklonu a tak je to správně. Špatně jsi si můj příspěvek vstřebal. :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře