Hlášení chyb pro trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Martine nevím jestli jsi to už opravil, nebo ne, ale při vjezdu do ČT od Přerova na 16. kolej (snad jsem to nepoplet. 2 roky pryč a skleroza udělá svoje :D ) má na vjezdovém návěstidle svítit rychlost 60. Tobě tam svítí 40. Dále při odjezdu z 16. koleje směr D. Třebová svítí volno/výstraha, nikoliv v kombinaci s návěstí rychlost 40. A nejsem si jist, zda ve Třebové nemáš více chybiček ;)

To je fakt, v Otrokovicích se na podmáčení vymluvit nemůžu, tam holt vyjímečně selhal stavitel :D
Českou Třebovou už jsem taky stavěl před několika lety, tak nevím přesně, jak jsou tam nastavené návěstidla, ale při příjezdu od Přerova svítí na vjezdu buď volno (pro rychlost 60), nebo 40. Na odjezdu z 16 koleje by mělo být volno/výstraha, to opravím.

[split] Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Zdravím autorovi trate: len jednu chybičku som našiel v Hodoníne nejako lietaju tabule z názvom stanice :)

RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Pepa z Nuslí napsal:
Candy: No nechci ti kazit náladu, ael já už jsem na to Martina upozorňoval a nic se nezměnilo

Já jsem to chtěl opravit, ale žádné létající tabule jsem nenašel...:?:

RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Nevim jestli to dělá jenom mě, ale při vjezdu do Třebové od Třebovic pro změnu poletuje rychlostík 60. Nebo spíš není zapichlý v zemi

Trať je v pořádku, ale neexistují do všech stanic originální modely budov, proto se nahrazují jinýma.
Podstata hry spočívá v tom, že sedíš v kabině mašiny a vidíš to, co vidí z okýnka fíra.
Pokud se koukáš vzdálenýma kamerama někam na zadní strany objektů, sám si tím akorát kazíš dobrý pocit z jízdy.
Zakazovat to nikomu nemůžu, ale nepiš to sem jako chybu tratě, chyba to bude pouze pokud to půjde vidět z pozice strojvedoucího.
S takovou by mi za chvilku mohl někdo vytýkat, že jsem neudělal nějakou vesničku, která je vzdálená 30 km od tratě:D
Né to prostě nejde, všechno má svoje meze a meze MSTS jsou ohraničeny výhledem z lokomotivy, to co je někde dál, už není důležité.

haberer21 napsal:
Zdravím,

Takto se to běžně dělá, napříklat v trati BP najdete v Července budovu s Děvínské nové vsi (myslím) :-D a taky to nikomu nevadí.

Nikomu to nevadí, protože to nikdo neví:D
Takové věci se neříkají, to jsou tajné pomůcky stavitelů, aby trať vypadala co nejreálněji i když nemáme ten správný model. Já třeba jednou potřeboval udělat vedle tratě kapličku, kterou bohužel nemám, tak jsem to vyřešil tak, že jsem celý kostel zabořil do země a nechal nad zemí čouhat jenom kousek věžičky a hurá, kaplička byla na světě:D
Ještě že při jízdě v MSTS neexistuje žádná speciální kamera, která by viděla pod zem, to byste se divili, co tam všechno najdete :D

Tohle vlákno není na všeobecný pokec, ale jen k ohlášení chyb na trati. Stavitel pak když má chvilku, tak to tady projede a chyby v trati opraví, eventuelně se vyjádří. Ale když mu to tady zaplácáte, tak to co potřebuje zde neuvidí. Doporučuji přečíst první příspěvek tohoto vlákna.

Opakuji ještě jednou:
Miran napsal:
Takže tak, počínaje dnešním dnem budu zde v plném rozsahu uplatňovat pravidlo napsané v mém prvním příspěvku při založení vlákna, platné i ve vedlejším vláknu o hlášení chyb. Pro ty kdo jsou líní si je najít, tak znovu popíšu jak to bude probíhat: Příspěvek, který se netýká trati a zjevné chyby v ní, bude smazán bez náhrady. Právo odpovědět na hlášení má pouze autor. Odpovědi od ostatních členů fóra budou bez náhrady smazány, byť by byly správné.
To že toto pravidlo nebylo dosud striktně dodržováno bylo způsobeno tím že jsem jaksi předpokládal jistou soudnost a dobrovolnou kázeň od členů fóra. Jak je vidět byla to nerozvážnost a naivita.

Ahojte. Martine měl bych dotaz. V Ově Mariánských Horách sem narazil na problém, nevím či je to chyba, nebo je to tak v pořádku, pokud je to OK tak se předem omlouvám.
Problém je následující..... děje se to pouze v aktivitě! Na "vjezdu" v MH svítí výstraha a na "odjezdu" toto:
2f878d59304fe50fd64d754fdeb1999f.jpg
Je to tak i v reálu, nebo je tam nějaká chybka? Ptám se proto,že v aktivitě je docela problém když pojedu bez TM, pač budu muset skoro zastavit, než uvidím že na návěstidle není Stůj, nýbrž "Bílá" (Volno).
Jinak když sem se soupravou mimo výhybky přilehlé k tomuto návěstidlu, tak na TM po chvilce skočí traťová (60).
Předem moc děkuji za odpověď Honza
P.S. Zkoušel sem to na obou verzích binu (jak 1.7 tak 1.8)

Naposled editoval moderátor:
Je to chyba v nastavení návěstidla, místo "odjezdové" je označené jako "cestové", opravím to. Může se to vyskytovat i na jiných místech na trati...

Back
Nahoře