Hlášení chyb pro trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Práveže toto návestidlo je aj na TM (aj keď nemávam ho zapnuté ale kukol som či tam je a bolo) toto je odchodové. Ale hento nieje to čo myslíš. Veď to vidíš že to je odchodové. Ak to tak má byť dobre fajn beriem na vedomie ale čo si pamätám v 26tke tam blikala len zelená do odbočky. Ale nehádam sa :)

Pozri to znacenie tam nepoznam, tak som to opisal tak ako som vedel, farby rozoznam viem co som tam videl tak netrep somariny.
Sám trepeš somáriny, mladej. Kdyby ses ráčil obtěžovat si jedinkrát prohlédnout návěstní předpis (je veřejně přístupný), vůbec by tě pak nenapadlo psát takové nesmyslné dotazy s naprosto šílenými popisy.
Ve stejném duchu píše totální nesmysly Delay. Na hlavním návěstidle a ne předvěsti, což určují viditelné červené a bílé pruhy, je návěst Výstraha s nedostatečnou zábrzdnou vzdáleností, opakuje výstrahu z předchozího návěstidla.
Kdybyste se ve škole lépe učili, šlo by vám líp i pochopit jednoduchý psaný text. Takhle oba píšete jak tataři (s malým t).

No já tedy nevím, na návěstidle vidím rychle kmitavou zelenou a bílou, což znamená, že na dalším návěstidle na nedostatečnou zábrzdnou vzdálenost by měla svítit zelená, žlutá a dva zelené pruhy, tedy "Rychlost 100 km/h, potom volno", ne? Pokud tomu tak je, je to naprosto v pořádku a nechápu, co je na tom tak světoborného. To patří k základním znalostem návěstí.

Přesně tak, je to cesťák, který upozorňuje, že na dalším návěstidle bude 100 km/h - a bude v nedostatečné zábrzdné vzdálenosti.

Zdravím,
dnes jsem si udělal jednoduchou aktivitu z Ostravy uhelného nádraží do Prahy.
Po výjezdu z ostravského nádraží mi za odjezdovým návěstidlem, když vjedu na vyhýbky začne mašinka snižovat výkon a po chvilce se úplně zastaví. Po zastavení okamžitě začne sunout zpět k nástupišti i když já nic neudělám. Jako by najednou přešla do automatického ovládání, ale to mám od samého začátku v MSTS vypnuto.
Jinde na trati mi jízda se soupravou funguje správně a nedochází k nechtěnému snížení výkonu.
Jedná se o soupravu RJ 162.112 ( v původním italském zbarvení) a poté 5 vozů RegioJetu.
Nikdy jsem se s tímto problémem nesetkal, tak nevím, co může být přičinou.
Díky za odpověď. :)

Ono je v MSTS nějaké automatické ovládání? Kde se to za/vy-píná?
Jsi ve skluzu a dostal tě starý známý bug, popsaný u Džordže.
Fíra musí jezdit s citem a ne to rvát jako prase - obzvláště z uhelného.
Mour klouže, to vědí všichni staří fírové na uhelné magistrále od Washingtonu po Petrovice.
To není jako od závor na Lidické do Sobotína a zpět.
:-)

Díky za vysvětlení. Dnes dopoledne to zkusím s menším výkonem a dám vědět.
Jinak pomocí Ctrl +2 (Num klávesnice) se zapne nějaké "automatické ovládání" které se snaží udržovat traťovou rychlost.
Jinak je škoda, že závory na Lidické už nemají tu kovovou lávku pro pěší přes koleje. Ta je již v Muzeu silnic směrem na Vikýřovice ;)

Jinak je škoda, že závory na Lidické už nemají tu kovovou lávku pro pěší přes koleje.
Škoda tak leda pro šotouše. Ona byla nebezpečná už v 80tých létech a všichni raději přebíhali mezi výjezdy zálohy. Taky si tam OSOŽáci slušně přivydělávali s Frodlem :p.

Teď vyzkoušeno na nejmenší výkon, na který se mašinka se soupravou rozjede a stejné zastavení a sunutí zpět jako v minulých testech. Zřejmě se tedy jedná o nějaký bug.
Tu lávku jsem zažil od malička v neprovozním stavu a uzavřenou. Je pravda, že dřevěné schody a podlaha byly již ztrouchnivělé v 90. letech.

Nevím co to může být za bug, každopádně Ostravu hl. n. jsem za to potrestal, teď vypadá takto:
(tam jak jsou ty zelené čáry na kolejích, tam bývaly nástupiště) :cool:

ov.jpg

Ostravu hl. n. jsem za to potrestal
Co se talo? Na Švermě došlo k výbuchu, nebo "nepřízpusobiví" rozebrali koleje i s budovou.? :-) :-)
Teď vyzkoušeno na nejmenší výkon, na který se mašinka se soupravou rozjede a stejné zastavení a sunutí zpět
Mně se to v MSTS stávalo třeba na reversních bodech, když občas nestíhal sim, nebo když si zabral traffic cestu a v trase nebylo návěstidlo.

Stáhl jsem ten test z FB, neměl jsem do soupravy RJ Abmz tak je vyměnil za Jirkovo klasiku RJ Apmz a projel jsem až na Svinov. Chyba bude podle mě v těch vozech RJ Abmz. Pokud jsou z uložto a balíku Regiojet_MSTS jedná se o skin na OBB Abmz a ten vůz není vyladěný. Pokud je tomu tak zkus přiložené soubory vyměnit za ty původní.

@Dan J.
Já mám nataženou trasu jen z Ostravy uhelného do Prahy. Pokud ale zkusím jet ze Svinova, Červenky či Prahy, tak tady je jízda se soupravou naprosto v pohodě.

@poison
Díky za přiložené soubory, ale stejně to nepomohlo. Teď jsem to zkoušel úplně s jinou soupravou a dojel v pohodě do Svinova, takže v trati chyba nebude a omlouvám se Ostravě, že z ní zbyla kvůli tomuto zelená placka :D :(

Stejně zůstává zajímavé, že jinde na trati to s touto soupravou funguje a tady ani za nic. No co se dá dělat, vyměním soupravu a asi mi ten RJ není souzen.

Problém může být taky v tom, že v Ostravě hl. n. jsou ještě prastaré techniky původního stavění, staré typy výhybek, nesladěné zvuky apod., cokoliv může mít negativní vliv na jízdu některých vozidel.
Od Ostravy Svinova do Prahy je kolejiště postaveno nově, v úplně jiné kvalitě.
Proto jsem taky na Ostravu hl. n. a na Bohumín hodil atomovku, aby už celá má oblíbená trasa Praha - Bohumín byla v požadované kvalitě.

Ahoj Martine,
jak kdysi hlásil Dan v příspěvku č.470 rozsypanou texturu staniční budovy v Ružomberoku,tak teď již je sice budova v Ružomberoku opravena,ale stejná budova s rozsypanou texturou je i ve stanici Turany (mezi Vrútkami a Kraľovany).

Back
Nahoře