Jo tenhle tunel, to byla taky maturita
Měření délky při hře (F5) není přesné, když si ten tunel změříš manuálně přímo v editoru, tak uvidíš, že měří přesně 4700m (+- pár metrů).
Ten vrcholový bod tunelu je 1400 metrů od západního portálu, né 2000 metrů, není přímo tam, kde je větrací šachta.
Já ho mám sice v trati 1200 metrů od portálu, ale byla tam hold tma a v době stavby jsem ještě neměl sklony toho tunelu, takže ten vrcholový bod jsem udělal tak, jak mi říkal jeden fíra, co tam jezdí.
Tím esíčkem na začátku si taky nejsem moc jist, ale u opačné strany tunelu, tam je oblouk až těsně u konce, vlak se tam určitě nemůže vynořit cca 1km z nějaké zatáčky.
Protože když bys jel v mašině směrem od Vrútek do Bystrice a přejedeš přes vrcholový bod tunelu, tak od té chvíle už vidíš ven z tunelu na Bystrické straně. Já tam jel v mašině a mám to i na videu, celé cca 3,5 km je přímý úsek a vidíš z tunelu částečně ven, až těsně před koncem začíná oblouk doprava.
Takže když bys stál u Bystrického portálu a díval se dovnitř, musíš vidět vlak, který je 3,5 km hluboko v tunelu