Hlášení chyb pro trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím, po aktualizaci sem se při načítání trati doslova musel proklikat přes hlášky o chybějících texturách ve hře, jako bylo jich fakt hafo a ve hře mě to taky začalo pak vyhazovat nadále takže sem to radši vypnul, před aktualizací to vše jelo bez problému,nevím jestli je chyba u mě či někde jinde, tak nevím jestli se dá někde najít nějakej programek, kterej by mi vypsal co mi chybi či co s tím dělat ??? jo a stromy se mi v létě zbarvily do půlky do bíla :((

Tak já jsem sice žádnou chybovou hlášku, jako předchozí pisatelé, nezaznamenal (ale možná to bude tím, že jsem vícekrát při jízdě načítal), ale hlásím oddílové mechanické návěstidlo v úseku Praha Vršovice-Praha Strašnice, které se nezobrazuje na TM. Je to hned ta první mechanika ze dvou oddílových návěstidel při cestě z Vršovic do Strašnic.

hlásím jednu méně podstatnou chybu a to že na vršovické spojce ve směru na Běchovice za Malešicema jezděj auta vzduchem

Zdravím,

8171: Auta vzduchem jezdit nemůžou, to v MSTS ani nejde udělat. Nejspíš se ti nenačetl most, jízdu si ulož a znovu načti, pak už vzduchem jezdit nebudou.

Pavlík: Na to mechanické návěstidlo se podívám, proč se nezobrazuje na TM.

aaaa8: Něco děláš špatně:D

Hekl338: Na soubor Pribovce.s se podívám a opravím

Adnedz: Ten domeček v Břeclavi jsem několikrát předělával, asi jsem ho tam dal omylem dvakrát, opravím.

fary martin: S tou hláškou, že chybí textura "trať321\textures\ATrackTunFloorRnd.ace" je to divné, já tuto texturu v trati vůbec nemám a žádnou chybovou hlášku mi to nikdy nehlásilo.
Ještě někomu se v Praze objevuje hláška, že chybí textura ATrackTunFloorRnd.ace???
Na tu nízkou stříšku na hlavním nádraží se podívm, mrknu jak to má v trati Zbyněk, je to jeho model:oops:

Gajdma: Ty šturcové návěstidla tam dám.

Jinak děkuji za připomínky a pište dál všechny chyby, které najdete.

Martin

Naposled editoval moderátor:
Dobrý den, textura ATrackTunFloorRnd.ace mi chybí též, projevuje se to zmizením "podlahy" v tunelech mezi Vršovicemi a hlavním (ty dva tunely úplně vpravo ve směru od Vršovic). Používám uniglobal, s ničím jiným jsem (zatím) problémy neměl.

Přesně, jak píše Martin,taky mám UNI GLOBAL a byly to taky ty vršovické tunely.Po dokopírování z jiné trati je to už OK

Aha, tak už je to jasné, textury v tunelech chybí pouze těm, kteří mají Uniglobal, ti co používají Global zasílaný s tratí na DVD, problémy v tunelech nemají.
Já Uniglobal nepoužívám, takže si tu texturu musíte doplnit sami...

A je tu, to co jsem očekával. ;) Vím, že asi dalo spousty práce Uni Global vyrobit, ale já osobně jsem opět přešel k střídání Global tratí samotných. Prvním pošťouchnutím k návratu k přejmenovávání složek byla práce na aktivitě s Modrým šípem pro trať Zvolen - NZ. Kde mi aktivita padala, pokud jsem měl zapnuto traolejové vedení v MSTS a s originálním Global od Jneho k trati mi simulátor v tomto případě nepadal. Druhým a rozhodujícím elementem bylo padání editoru při tvorbě chystané aktivity pro DVK, kde jsem po výměně Uni Global za Global 321, problém opět vyřešil, takže já Uni Global nepoužívám vůbec.
S pozdravem Dan..

bobeksoft napsal:
Martin napsal:
Dobrý den, textura ATrackTunFloorRnd.ace mi chybí též

Zdravím všechny, chybějící texturu lze nalézt v Šemorově trati BP.
Jenomže tato textura v žádném případě nesouvisí se složkou Global, ale má být Trať/Textures. A jak se tak dívám, Martin to dává do Global.
Jak dlouho se to ještě budeme učit, že do Global žádné textury z trati nepatří :D:D:D:D:D
Pak se opravdu různé tratě pod jednotným Xtracks nikdy nedomluví.

Zbyněk Šemora napsal:
bobeksoft napsal:
Martin napsal:
Dobrý den, textura ATrackTunFloorRnd.ace mi chybí též

Zdravím všechny, chybějící texturu lze nalézt v Šemorově trati BP.
Jenomže tato textura v žádném případě nesouvisí se složkou Global, ale má být Trať/Textures. A jak se tak dívám, Martin to dává do Global.
Jak dlouho se to ještě budeme učit, že do Global žádné textury z trati nepatří :D:D:D:D:D
Pak se opravdu různé tratě pod jednotným Xtracks nikdy nedomluví.

Zbyňku ale já tu texturu ATrackTunFloorRnd.ace nemám nikde, ani v Globalu, ani v Routes, prostě ji nepoužívám a nikdy jsem ani nepoužíval.
Já stejně jako Dan Uni Global odsuzuji, je to sice pro některé uživatelé zjednodušení, že nemusí přesouvat složky Global, ale potom se nedivte, když se Vám objevují chybové hlášky, mizí koleje v tunelech atd.
Kdo chce mít Trať 321 plně funkční, tak rozhodně používejte Global, který je přiložený na DVD.

Nedávno tu někdo psal, že chybí textura "Tocna.ace", předpokládám, že to je opět chyba Uni Globalu, já tuto texturu v trati vůbec nemám a žádnou chybu to nehlásí.
Na odkazu níže si můžete stáhnout opravný balíček k aktualizaci 18.
Je tam doplněný soubor "Pribovce.s" (ten soubor v trati byl, ale byl poškozený) a opravená cedulka s názvem stanice v Lanžhotě.

http://www.trat321.cz/ostatni/akt_18_1.rar

Stavitelxx napsal:
Zbyňku ale já tu texturu ATrackTunFloorRnd.ace nemám nikde, ani v Globalu, ani v Routes, prostě ji nepoužívám a nikdy jsem ani nepoužíval.

Tak máš pravděpodobně upravené tunelové modely v Global používající jinou texturu. Pokud uživatel používá jiný Global s původními modely, které vyžadují původní texturu, tak vyskočí chyba.
Chyba ale není v Uniglobalu ...

mikulda napsal:
Stavitelxx napsal:

Tak máš pravděpodobně upravené tunelové modely v Global používající jinou texturu. Pokud uživatel používá jiný Global s původními modely, které vyžadují původní texturu, tak vyskočí chyba.

A v čem je chyba, když ne v Uni Globalu?
Autor tratě může libovolně měnit kolejivo a textury, já osobně mám změněných plno věcí v Globalu.
Měnil jsem textury, které používají tunelové kolejnice, mám změněné koridorové textury, používám i polokoridorové textury (nové pražce, ale staré štěrkové lože), těch změn mám v Globalu hodně. A jsou to změny, které jsou pouze v Globalu Tratě 321, nikde jinde.
Proto je nutné, aby se s Tratí 321 používal pouze ten Global, který posílám současně s tratí, já ho na to DVD nedávám pro srandu!

Pokud používáte Uni Global, tak Vám trať sice taky funguje (když opomenu občasné chybové hlášky), ale nevědomky se připravujete o jiné charakteristické věci, jako třeba speciální textury v tunelu, polokoridorové textury, upravený profil jednokolejných tunelů atd.

Já vím, že vytvoření Uni Globalu dalo velkou práci a na některých tratích je to skvělá věc, jenže já sám Global často upravuji a proto Trať 321 rozhodně doporučuji hrát s originálním Globalem, jinak Vám Trať 321 nikdy nebude fungovat 100% správně.

Zmatky s tunely jsou kvůli mé trati. V dávných dobách se Romanovi Š nelíbily čtveraté defaultní tunely, tak je přemodeloval do české podoby. A pokud někdo tyto modely použije, tak musí doplnit do Textures trati i textury. Podobně na tom byl i legendární Deteriúv kolejový šturc. Asi by se tyto změny měly někam zapracovat, aby byly pro každého k nahlédnutí.
Dnes už vím, že modely tunelů stačí jako statické objekty a do trati se pro zapsání do databáze osadí jakýkoli škaredý tunel, uloží a pak ve world se tyto tunelové koleje přejmenují na klasické. Default tunel je pryč, nahradí se statickým originálem a koleje jako tunel fungují. :D

mikulda napsal:
Stavitelxx napsal:

Podíval jsem se do Textures v trati a tam je atracktunfloorrnd a pak ATrackTunFloorRnd1.
Měl jsem problém se při jízdě z Č.Třebové na Prahu,vyskočila mi hláška,že chybí soubor Global\Track_K\A1tBuffer.s.Předmětný soubor tam je,ale je pojmenován a1tbuffer.Pomohlo přepsání názvu souboru na požadovaný název s velkými písmeny.Podle mě tam soubory jsou,jen jsou špatně popsány malými písmeny.Čili není to chyba Uniglobalu.

Petře, pojmenování souborů velkými a malými písmeny nemá žádný vliv. Ten soubor a1tbuffer.s byl v aktualizaci 4 a od té doby ho mají v počítači všichni malými písmeny a nikdo s ním problém nemá. Navíc a1tbuffer je použitý skoro v každé stanici, takže ta chyba by ti musela vyskakovat všude a pořád už cca 3 roky zpětně...:D
mikulda napsal:
Stavitelxx napsal:
A v čem je chyba?
(...)
já osobně mám změněných plno věcí v Globalu.

Někde tady ta chyba bude ;)

Mikuldo, to že mám změněných v Globalu hodně věcí, to není chyba. Mám je změněné tak, aby s těmi změnami Trať 321 fungovala, takže je úplně jedno co všechno jsem změnil, při použití originálního Globalu trať funguje.
Jenomže ty změny, které dělám v Globalu, tak v Uni Globalu nejsou, v něm už to nikdo nezmění.
Takže chyba je jednoznačně v Uni Globalu, s originálním Globalem trať šlape jako hodiny;-)

I když nedá se přímo říct, že Uni Global je chybný, to zase ne. Uni Global pouze není aktualizovaný, je funkční, je v pořádku, ale není kompatibilní s Tratí 321 po aktualizaci 18.

Mám poznámky k Čremošnianskemu tunelu na trati Divaky - Banská Bystrica:

Délka je podle zdrojů na internetu 4697m.
Podle měření v MSTS (přes opakovaný stisk klávesy F5) jsem naměřil délku jen cca 4km.

Další moje poznámka se týká vrcholového bodu tunelu: podle měření v MSTS jsem k němu od portálu na straně Čremošného dojel po cca 1100 metrech. Čára na této mapě vyznačuje vzdušnou vzdálenost mezi čremošnianskym portálem a ventilací tunelu, která je umístěna přibližně nad jeho vrcholovým bodem - dělá to přes dva kilometry.

Také si nejsem jist tím esíčkem na začátku tunelu u Čremošného. Pokud mě paměť neklame, tak jeden oblouk je na této straně a druhý (a snad opačný - směrem do B. Bystrice pravotočivý) je blíž k bystrické straně - ale ne hned u výjezdu. Když stojím na bystrické straně a dívám se dovnitř, vlak se tam v nějaké nejisté vzdálenosti (1km ?) vynoří ze zákruty a nějakou dobu jede rovně než vyjede.

Doufám, že budou mé poznámky k něčemu dobré.

Jo tenhle tunel, to byla taky maturita:D

Měření délky při hře (F5) není přesné, když si ten tunel změříš manuálně přímo v editoru, tak uvidíš, že měří přesně 4700m (+- pár metrů).

Ten vrcholový bod tunelu je 1400 metrů od západního portálu, né 2000 metrů, není přímo tam, kde je větrací šachta.
Já ho mám sice v trati 1200 metrů od portálu, ale byla tam hold tma a v době stavby jsem ještě neměl sklony toho tunelu, takže ten vrcholový bod jsem udělal tak, jak mi říkal jeden fíra, co tam jezdí.

Tím esíčkem na začátku si taky nejsem moc jist, ale u opačné strany tunelu, tam je oblouk až těsně u konce, vlak se tam určitě nemůže vynořit cca 1km z nějaké zatáčky.
Protože když bys jel v mašině směrem od Vrútek do Bystrice a přejedeš přes vrcholový bod tunelu, tak od té chvíle už vidíš ven z tunelu na Bystrické straně. Já tam jel v mašině a mám to i na videu, celé cca 3,5 km je přímý úsek a vidíš z tunelu částečně ven, až těsně před koncem začíná oblouk doprava.
Takže když bys stál u Bystrického portálu a díval se dovnitř, musíš vidět vlak, který je 3,5 km hluboko v tunelu;-)

Back
Nahoře