Hlášení chyb pro trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
No já mám (v té tmě určitě) docela špatný odhad vzdálenosti :-) Tak to v tom případě díky za upřesnění. Už tedy jen jeden detail. V zast. Horný Hričov (myslím) je jedno nástupiště pojmenováno Horny Hrico 2 nebo 1 - nevím. Prostě tam chybí "v".

Ahoj Martine,na staniční budově ve Valašském Meziříčí je z boku cedule s nápisem Blansko :-) a ještě chci nahlásit poruchu vjezdového návěstidla do stanice Hranice na Moravě ze směru od Valašského Meziříčí,které nesvítí (je to vjezdové návěstidlo u nesprávné koleje - vlevo)

Zdravím,
v Bašce na výhybce na Frýdeckém zhlaví je v koleji skloník.
Přibližné souřadnice - 49.33413, 10.60684

Přeji hezký den, Marek G.

Sapphire: To bude proto, že zatím nemáme originální budovu Olomouckého hlavního nádraží, tak musela být dočasně zapůjčena z Německa. Ale to se již brzy díky Matesovi změní.

http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/21&pid=104037#pid104037

Naposled editoval moderátor:
Ahoj, na vjazde do Púchova od Bratislavy pri zmene napájania chýba návesť "zdvihni zberač"

Na Vyšehradsjém nádraží je návěstidlo v 2.koleji ve směru Hl.n./Vršovice na špatné straně od koleje.
0a66ba6b26a34298b43b1e086afef6b4.jpg
Omlouvám se za překlep (má být Vyšehradském). Chtělo by to funkci editace.
Na Vyšehradě v 3. koleji nejsou úchyty TV. Když už výluka TV, tak alespoň patřičné značky.
85bec2282c9d29737ee6bfaf4b23bdeb.jpg
Na Smíchově u "Plzeňky" straší komín (asi zapomenutá značka).
Martine, co se týká odstavných kolejí osobních vozů na Smíchově pod lavkou, tak ti nesouhlasí výškově a je tam toho víc co se mi nelíbí (viz ICQ).
Návěstidlo od vlečky Lihovaru je doleva vychýlené návěstidlo vzor SSSR.
Místo posunovacího návěstidla má být skupinový indikátor s písmeny R(Radotín) a H(Hlubočepy).
265f375f983a8abe672a352a3a433ecb.jpg
f8dc584dd5de528d0752e2e7ed006eae.jpg
Ze Smíchova se neodjíždí na 40 a výstraha do odbočky, ale vždy na Volno(stará rychlostní soustava). Na návěstidle je odshora žlutá,zelená, červená, bílá, indikátor R a indikátor H.
Všechny posunovací návěstidla na Berounském zhlaví jsou vzor SSSR.
V Radotíně na smíchovském zhlaví spojka z 3.koleje do 1.koleje umožňuje průjezd 60, ne jen 40.

Mikulda: Protože tam je vlevo. Koukám na to často (chodím tam do Lidla se zásobovat na výuku).
Já jsem blbec, nevím proč si myslím že je na nesprávné:eek: asi protože tak bylo donedávna (do předloňska). Ale ten trpajzlik je pětisvětlo. To se mi běžně nestává se takhle splést:eek::eek:.

Jo jo. Zapojit Smíchov je maturita. V sešiťáku je P a pro MSTS to znamená pro někoho také Problém. Návěstidla pro tyto stanice řeší koncovka II. Myslím, že tento problém máš i v Kolíně. Ústí nad Orlicí jsem Ti nekontroloval, ale tam je také to samé. Jezdí se i z vedlejších kolejí jen na jeden znak. Když tak si to opiš z mé trati.

Ale vsadím se, že 90% userům tohle nevadí.
Ale kdyby jste viděli rozkopaný Přerov. Tam je guláš. Na koleji, co vede od Brna jsou za sebou dvě návěstidla. první platí pro trať od Brna a druhé platí pro trať od Břeclavi, ale zapomněli ke koleji od Břeclavi dát šíp pro platnost návěstidla vlevo.

Nedá mi to, abych se k této "konstruktivní kritice" nevyjádřil:

VáclavS napsal:
Na Vyšehradě v 3. koleji nejsou úchyty TV. Když už výluka TV, tak alespoň patřičné značky.
Za 1. Značky jsou na silnici, na dráze máme návěsti(dla)
Za 2. Vzhledem k rozsahu Martinova díla, je tento detail opravdu důležitý!

VáclavS napsal:
Místo posunovacího návěstidla má být skupinový indikátor s písmeny R(Radotín) a H(Hlubočepy).
Ten indikátor skutečně chybí, nicméně to seřaďovací návěstidlo tam skutečně je!

VáclavS napsal:
V Radotíně na smíchovském zhlaví spojka z 3.koleje do 1.koleje umožňuje průjezd 60, ne jen 40.
/quote]
Opravdu 60? Není to náhodou 80? Ale možná se pletu, v tom případě bys na to měl ale upozornit Zbyška! ;)

VáclavS napsal:
Na Smíchově u "Plzeňky" straší komín (asi zapomenutá značka).
Martine, co se týká odstavných kolejí osobních vozů na Smíchově pod lavkou, tak ti nesouhlasí výškově ....

Stavitelxx:
......Hotová je stanice Praha hlavní nádraží a vše co je od ní jižním směrem, takže Vršovice, Malešice, Hostivař, koleje směrem ke Smíchovu až k Vltavě a úsek Běchovice - Libeň ...

VáclavS napsal:
... (viz ICQ).
Tam to mělo proběhnout celé!

VáclavS napsal:
.... je tam toho víc co se mi nelíbí ....
Nepřeji Ti, aby Ti někdo něco podobného napsal do vlákna s Tvou tratí! A věř, že by to bylo téma na další vlákno!

VáclavS napsal:
..... To se mi běžně nestává se takhle splést:eek::eek:.
Dost odvážné tvrzení! :cool:

Tom Kanka napsal:
....
Opravdu 60? Není to náhodou 80? Ale možná se pletu, v tom případě bys na to měl ale upozornit Zbyška! ;)
....
Já Vám dám Zbýška, až Vám bude zle:D. Nechcete na mě rovnou plivnout:D Komolím já Vaše jména?
Hlavně že je tady každý chytrý jak rádio, ale jména si už nepamatuje.

Ale musím se Václava zastat, protože osadit správnou návěstní soustavu je věc zásadní. Tohle se doladit nedá, ale je nutné nejprve všechna návěstidla smazat a osadit úplně jiné typy.
Každý tento systém znát nemůže, ale od toho jsou komunikační emaily nebo sz. Já bych na podobný dotaz určitě odpověděl.
Na Smíchově jsou ještě navíc vložená návěstidla, tudíž je tam zakázána přivolávací návěst na návěstidlech. Na vjezdu může svítit jen volno, výstraha nebo rychlost 40 a výstraha. Na odjezdu do nesprávné koleje se jezdí jen na rozkaz proti stůj. Žádná barva postavit nelze kromě "posun dovolen". Do správné koleje jsou znaky kromě stůj volno a výstraha. Mám pocit, že tam může být i očekávejte rychlost 40. Fíra už ví, podle toho kudy jede, jestli na na volno může odjet rychlostí 40 nebo maximální traťovou. Ono mu to vlastně návěstí návěstidlo vjezdové. Ale pokud pojedu na hrbatou, tak aby fíra věděl, jakou rychlostí může jet, od toho tam jsou ty indikátory. Z rovné koleje na Radotím je 60, ale na Rudnou musí jet 40.
Jinak Jirka Polák pro Smíchov vyrobil originál návěstidla, tak předpokládam, že je Martin použil. Já to zase tolik nekontroloval.
Ale od toho je tohle vlákno, abychom se mohli o podobných mimořádnostech informovat. Ale já už jsem 16 let od dráhy, takže mě eventuelně opravte nebo doplňte.
O Radotíně mi někdo psal, že tam má být opravdu rychlost 60 a ne 80 jak tam mám já. Ony i v těch plánkách stanic, kde jsou rychlosti mají mnohdy překlepy a chyby. Do toho člověk špatně vidí a vznikne z toho že tam má být a, psáno je b a stavitel osadí c :D.

Zbyněk Šemora napsal:
Na Smíchově jsou ještě navíc vložená návěstidla, tudíž je tam zakázána přivolávací návěst na návěstidlech. Na vjezdu může svítit jen volno, výstraha nebo rychlost 40 a výstraha.
Na vjezdu přivolávačka být může, nesmí být ale už na žádném jiném návěstidle.

Zbyněk Šemora napsal:
Mám pocit, že tam může být i očekávejte rychlost 40.
To je smíchovská dodatečná úprava, v "čisté" směrové návěstní soustavě by tam byla Výstraha. Zjednodušeně řečeno - v soustavě "P" návěstidla neumí blikat (kromě předvěsti).

Tohle ale fungovalo i v Pardubice Rosice. Na odjezdu na indikátoru P a návěst očekávejte rychlost 40 do Pardubic. Nyní je tam už je to tam překopáno na klasiku.

Ta přivolávačka na vjezdu ano. To jsem zapomněl poznamenat. Ale na Smíchově tomu také tak nebylo vždy. V mých časech byla na Vyšehradě také vložená návěstidla a odjezdové z Vyšehradu bylo vjezdové na Smíchov. A to byla oblíbená otázka zkoušejícího u přezkoušek, jak se dostanu po různých trasách z Vyšehradu na Smíchov při poruše vjezdového návěstidla. A kde se tedy ta ruční přivolávací návěst bude dávat. :D Mám pocit že při poruše vjezdu na Smíchov se RPN dávala na Vyšehradě, pracovník ji musel dávat vpravo u koleje v úrovni vloženého návěstidla a musel mít na hlavě čepici. Ta čepice byl poslední chyták. RPN bez čepice je neplatná návěst. U vjezdu na Smíchov se RPN už nedává. Respektive při poruše odjezdu se RPN dává vždy u vloženého.
A teď dotaz jestli je to správná odpověď nebo bych proletěl. :D Ale kdybych zkoušejícímu řekl, že "mám pocit", tak letím rovnou :D.

Je možné, že to bylo překopáno ve více stanicích, ale třeba v Ústí nad Labem na hlavním ty odjezdy uměly jenom Výstrahu.
RPN dávaná u vložáku platí pro vložák i pro odjezd (čl. 1094 D1).
U normálního odjezdového náv. stačí dát RPN kdekoli mezi čelem vlaku a návěstidlem, klidně tedy i v úrovni doprkanclu (čl. 359b D1), v tomto článku ovšem vložené jmenováno není, takže by se měla dát přímo před návěstidlem (čl. 358 D1).

A směrová soustava, to byla lahůdka Citice - Sokolov (mezistaniční úsek banalizovaný, odjezd=předvěst vjezdu).
Z Citic návěstěno Volno - Výstaha s bílým indikátorem "1" nebo "2". Vjezd do ranžíru vždy Výstraha, kromě jediného případu (z levé koleje postaveno až do osobního). Cestové mezi ranžírem a osobním v levé koleji umělo Výstraha nebo 40 a Výstraha, v pravé koleji pouze 40 a Výstraha. Na odjezdu uzávěry koleje (které byly na pikaču vidět) a v dálce dvě odjezdová návěstidla na traťovou kolej.
A opačně vjezd uměl jenom 40 a Výstraha, z nesprávné koleje jenom PN. Cestové na ranžír jenom Výstraha nebo Volno, při jízdě na lokálku se návěstilo 40 a Výstraha, přestože Svatava měla svoji vlastní předvěst.
No a odjezdové z ranžíru Výstraha nebo Volno s tím, že taky z 1. koleje to mohlo být klidně do odbočky a fíra to zjistil až u výhybky.
Sice bylo zakázáno stavět průjezd z osobního rovně a na ranžíru odbočkou, občas to ale stihli zrušit za vlakem a postavit před vlakem tak rychle, že vlak nezastavil a bylo vymalováno :-)

Není rychlostní soustava nuda ? :-)

Zbyněk Šemora napsal:
Ale musím se Václava zastat, protože osadit správnou návěstní soustavu je věc zásadní. ..

V tom případě by možná bylo dobré založit vlákno "špatně nalinkovaná návěstidla", protože v každé trati (někde méně - někde více) jsou. A co se týče Prahy, tak jak v Martinově, tak v Tvé trati by se toho dalo popsat až až. Ale snad je nutno tolerovat, že stavitel trati nemůže znát všechny místní "speciality", navíc když je z opačného konce republiky.

Myslím si, že toto vlákno (podobně jako k Tvé trati) by mělo sloužit spíše k upozornění na poletující objekty, apod., než na podobné exhibice stylu "já znám Smíchov nejlépe, tak to musím všem ukázat!". Před časem to byly rychlostníky v Řevnicích, návěstidla v Dobřichovicích (AŽD/SSSR), atd. a to vždy zaručeně správně, ačkoli ve skutečnosti je to jinak. A bazírovat na výše uvedeném, navíc v místě, které je doslova uvedeno jako nedokončené, mi připadá přinejmenším trapné. Navíc, pokud má autor kritiky ve své trati takové vychytávky, jako například mechanické závory, které vydávají při průjezdu zvuk VÚD, apod.

Back
Nahoře