Hlášení chyb pro trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím Martine. Při projíždění aktivity sem narazil na pár chybek, teda nevím jestli to jsou chyby :D Tak kdybys byl tak hodný a objasnil mi to?
1)Mezi žst Praha Hl.n. - odb. Balabenka ...... pokud je na tom návěstidle (před rozvětvením tratě na Vysočany a Holešovice) Stůj !!!, tak na předchozích návěstidlech svítí toto:
a)
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/41Bal1_tn.jpg[/URL]
b)
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/94Bal2_tn.jpg[/URL]

2)Mezi odb. Balabenka - žst Praha Holešovice.... pokud je na odj. náv. v Holešovicích Stůj!!! tak na prvním návěstidle za odb. BAL svítí:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/76nav_balhol_tn.jpg[/URL]
na dalším náv. :
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/58nav_balhol1_tn.jpg[/URL]
a na vjezd. náv do Holešovic:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/76nav_balhol2_tn.jpg[/URL]

Nějak moc opakovaných výstrah? Neměla by být první výstraha až na vjezd. náv. do Holešovic?

3)Na vjezdovém žst Lovosice.... pokud je na odjezdovém Stůj!!!
tak na vjezdovém svítí:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/14LOV_tn.jpg[/URL]

Bin mám: 1.7.081920

Předem moc díky za objasnění ;) S pozdravem Honza

Ahoj, chtěl bych nahlasit "drobnou" chybu. Kdyz se jede od Vysehradu na Smichov po spravne koleji a za mostem se odbocuje na vlevo k "hlavnimu" Smichovu, a pote na nejvzdalenejsi kolej od vypravni budovy, tak je od Vysehradu "světlama" navestena 40ka, ale za mostem uz zmizi a pres cele zhlavi je dovolena max. tratova, tedy 60 km/h i do vedlejsiho smeru. Děkuji

manazer502503 napsal:
Nějak moc opakovaných výstrah? Neměla by být první výstraha až na vjezd. náv. do Holešovic?

V reálu to svítí takto:
Odjezdové - Stůj
Cestové před peronem - 40 a opakovaná Výstraha
Cestové na mostě - 40 a Výstraha
Vjezdové před tunelem - Opakované Očekávej 40
za Balabenkou - Očekávej 40
Po postavení odjezdového v Holešovicích se to všechno změní na Volno. Až se to povede někomu nasimulovat v MSTS, tak se ozvěte.

mikulda napsal:
manazer502503 napsal:

V reálu to svítí takto:
Odjezdové - Stůj
Cestové před peronem - 40 a opakovaná Výstraha
Cestové na mostě - 40 a Výstraha
Vjezdové před tunelem - Opakované Očekávej 40
za Balabenkou - Očekávej 40
Po postavení odjezdového v Holešovicích se to všechno změní na Volno. Až se to povede někomu nasimulovat v MSTS, tak se ozvěte.

Oká, díky za vysvětlení, hned sem chytřejší :D
Pokud tedy současné nastavení návěstidel je kompromis, který msts dovolí, tak to potom jo ;) :eek:

Naposled editoval moderátor:
[/align]
manazer502503 napsal:
Zdravím Martine. Při projíždění aktivity sem narazil na pár chybek, teda nevím jestli to jsou chyby :D Tak kdybys byl tak hodný a objasnil mi to?

Zdravím, chyby to určitě jsou, ale u Tebe, né u mě :D

www.trat321.cz/ostatni/n01.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n02.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n03.jpg

Pokud Ti tam svítí posun, nebo přivolávačka, tak máš něco špatně, zkontroluj si, jestli jsi správně nainstalovat všechny aktualizace, včetně všech opravných balíčků.

Ty opakovací předvěsti před Holešovicemi jsou správně, ...no správně by to přesně takhle být nemělo, ale opět jde o kompromis MSTS...

Jinak jsem ještě objevil chybnou texturu na modelu hlavního nádraží v Praze (chybí sklo na podchodech), v příští aktualizaci to bude opravené.

Stavitelxx napsal:
[/align]
manazer502503 napsal:

Zdravím, chyby to určitě jsou, ale u Tebe, né u mě :D

www.trat321.cz/ostatni/n01.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n02.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n03.jpg

Pokud Ti tam svítí posun, nebo přivolávačka, tak máš něco špatně, zkontroluj si, jestli jsi správně nainstalovat všechny aktualizace, včetně všech opravných balíčků....
Martine, říkám to nerad ale asi je vážně chyba u tebe:D
Přeinstaloval sem celou trať, pečlivě nainstaloval všechny aktualizace a dělá to pořád...
Aji tester psal že mu to dělá též....
Možná sme se špatně pochopili, ale já psal že to dělá pouze když je na těch návěstidlech (odj. Lovosice a odb Balabenka) STŮj !!!
Pokud je tam volno tak je vše v pořádku jako u tebe na screenech ;)
S pozdravem Honza

Martine , Při volné jízdě mám taky všude volno, ale jakmile jedu na novém spojení na blok třeba u mé aktivity R 782 aktualizace 21 a i na 22, tak mi místo výstrahy svítí posun. A sám jsem viděl při testech ,že se posun mění ve volno.

Aha, já to jel samozřejmě na volno, ne na stůj na odjezdových.
Tohle je ale bohužel další chyba MSTS (nebo skript), pokud je na odjezdovém červená, tak na vjezdovém bývá správně výstraha, jenže pokud je mezi nimi ještě cesťák, tak ten často zlobí. Když má před sebou červenou, může ukazovat posun, nebo přivolávačku, s tím já ale opět nemůžu nic udělat, tohle musí vyřešit autoři návěstidel.

Stavitelxx napsal:
Aha, já to jel samozřejmě na volno, ne na stůj na odjezdových.
Tohle je ale bohužel další chyba MSTS (nebo skript), pokud je na odjezdovém červená, tak na vjezdovém bývá správně výstraha, jenže pokud je mezi nimi ještě cesťák, tak ten často zlobí. Když má před sebou červenou, může ukazovat posun, nebo přivolávačku, s tím já ale opět nemůžu nic udělat, tohle musí vyřešit autoři návěstidel.

Tak to potom jo ;-) Každopádně děkuji za vysvětlení:)

V Kunčicích to tak je i v reálu, výhybky jsou koridorové, ale vzhledově tak vůbec nevypadají...
No celkově je na Ostravsku spousta chyb, nic tam teď opravovat nebudu, celé Ostravsko se bude předělávat...

Zdravím.
Tak při tvorbě aktivity směr Přerov jsem narazil na docela podstatnou chybu a nechápu, že si toho ještě nikdo nevšimnul. Když postavím trasu v Grygově u 1. nástupiště s jedu směr Přerov, tak mi na koridoru zůstane viset 60 km/h., která je na TM při startu aktivity, přes odjezdové 50 km/h. a pak se to zvedne pouze na 60 km/h. a tato rychlost už se nezmění, ani když projedu až za Brodek u Přerova. Takže je to úplně na... Jet po koridoru 60 je celkem naprd. :(
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img210.imageshack.us/img210/8360/grygov.jpg
Dan

Nee, začal jsem v Grygově u 1. nastupiště a ta 60. byla na TM při startu aktivity, pak jsem se rozjel směr Brodek, odjezdové mne sraziilo na 50 km/h a skryté mne znova zvedlo jen na 60 (počáteční rychlost při startu aktivity). Zrušila to až rychlost 100 km(h tabulková před Výh Dluhonice, pak už vše funguje.

Pokud začínáš aktivitu v nějaké stanici, poblíž které není žádný rychlostník, tak MSTS určí maximální povolenou rychlost pravděpodobně podle návěstidla, kterým jako první projíždíš. Nemám to osobně otestované, ale potvrdilo se to už několika případy.
Tys sice jel prvním návěstidlem 50, ale ono je nastavené i na rychlost 60 (pří jízdě na nesprávnou kolej), takže MSTS nejspíš určil tu 60 jako limit, který Ti naskočil, když jsi opustil stanici.

Vyřešit by se to dalo pouze tak, že bych za výjezdy z každé stanice (a do všech směrů) dal skryté rychlostníky, což ale dělat nebudu, protože se mi jednak nechce a jednak je málo pravděpodobné, že někdo bude začínat jízdu zrovna v takovém zapadákově, jako je např. Grygov :D

Takže mezi náma, nikdo Tě přece nenutí jet z Grygova až do Olomouce šedesátkou, traťová rychlost je tam 160, na návěstidle svítí volno, tak vypni TM, deaktivuj tu nesmyslnou rychlobrzdu při překročení rychlosti a můžeš pěkně fičet 160 :cool:

Z Grygova do Přerova, ne do Olomouce...

Spíše de o to, že jsi první co dělá aktivitu s timhle scenářem, tedy proto chyba až teď. Na tenhle problém jsem narazil, když pojedu z Uhelného směr svinov, tak tam mám dojem až do Svinova je furt 40 km/h. Viz aktivita RJ.

Ahoj.
No jasně, ano, to jsem taky udělal, ignoroval 60 a mazal to nejvyšší povolenou rychlostí. :D Jenže budu muset v aktivitě dát hlášku o ignorování a vypnutí živáku, jinak tam skočí nouzová brzda, což je holý nesmysl. A proč jedu z Grygova? To je jednoduché, byl jsem požádán o pozdržení balíku aktivit k 155. výročí tratě Opava Olomouc, jedna aktivita je na 321-čce když zatahuji Sv ze Svinova do Olomouce s ČSD 464.202, no a když je čas a mám balík pozdržet, tak jsem udělal ještě aktivitu Hanušovice - Šumperk - Olomouc - Grygov na trati 310 a v Grygově začíná 2. díl na 321 do Starého Města u Uherského Hradiště a poslední díl na trati Luhačovice jak, jinak než do Luhačovic s lokomotivou ČSD M274.0. A proč je aktivita rozdělena zrovna v Grygově, tak na to mám svůj důvod, který nechci prozrazovat. :D
Dan

Back
Nahoře