Rada začátečníkovi

Hele já vím, že jsem tam udělal chybu, jen jsem neměl čas řešit jak to opravit. Každopádně mě to stáhnout nejde,do 7,3 ano, ale 8 verze se ani nehne:cry:
Nevíte někdo , kde jinde by to bylo k sehnání? Bloknuté to být nemůže,protože by nejeli i ty předchozí,tak nevím v čem je problém

Nesmíš ke stahování používat žádný downloader.Pak to jde samo.Alespoň mě to jde v IE normálně.

BeastDemon napsal:
Hele já vím, že jsem tam udělal chybu, jen jsem neměl čas řešit jak to opravit. Každopádně mě to stáhnout nejde,do 7,3 ano, ale 8 verze se ani nehne:cry:
Nevíte někdo , kde jinde by to bylo k sehnání? Bloknuté to být nemůže,protože by nejeli i ty předchozí,tak nevím v čem je problém

Tak už vím proč to nejde stáhnout...máme tuhle stránku bloklou správcem,nevšiml jsem si, že je to z jiné stránky než ty předchozí aktualizace.

Tom Kanka napsal:
Ještě můžeš za složky Paths odstranit všechny soubory, které začínají MOs_19013, ale není to nutné. Jsou to jednotlivé trasy hráče i traffic použité v této aktivitě, které vša i po smazání aktivity můžeš použít ve volné jízdě.

Paths ať si klidně smaže. Stejně je ve volné jízdě nepoužije, pokud je neopraví v editoru. Většina aktivitářů totiž dávají jako "trasu projížděnou hráčem" pouze jednu a to tu, která je v aktivitě skutečně hráčem projížděna. Ostatní trasy jsou ve volné jízdě neviditelné. Musel by si to upravit v AE, ale jelikož je začátečník, tak toto nedoporučuji.

A pokud nebude pravidelně promazávat i consisty, tak se mu jednoho krásného dne může stát, že mu bude při použití klávesy F9 padat MSTS.

Jinak já to dělám jak Mařín2, dohraju aktivitu a komplet smažu. Na co bych ji tam taky měl?

BeastDemon napsal:
Tak už vím proč to nejde stáhnout...máme tuhle stránku bloklou správcem,nevšiml jsem si, že je to z jiné stránky než ty předchozí aktualizace.

Umíš číst? Přečti si, co Ti napsal Poison a můžeš stahovat. V IE stahování T8 normálně funguje.

Honza napsal:
BeastDemon napsal:

Umíš číst? Přečti si, co Ti napsal Poison a můžeš stahovat. V IE stahování T8 normálně funguje.

Ano opravdu funguje, jen je neskutečně pomalé.

To Honza: myslíš standardní rychlost ftp? Ta je podle mě pomalá. Ale s tím asi nic nenaděláme. Zbyněk má některé aktualizace přes http a jiné přes ftp a ty přes ftp jsou pomalejší.

Pavlík napsal:
To Honza: myslíš standardní rychlost ftp? Ta je podle mě pomalá. Ale s tím asi nic nenaděláme. Zbyněk má některé aktualizace přes http a jiné přes ftp a ty přes ftp jsou pomalejší.

Jestli je podle tebe rychlost 450 - 500 kb/s pomalá, tak by mě zajímalo kolik je normální nebo velká. :?:

Mě to jede kolem 110 kB/s přes FTP a ta tvoje rychlost je přes HTTP. Ale někdy jede ftpčko pomaleji. Abychom si rozuměli.

Honza napsal:
BeastDemon napsal:

Já číst umím nevím jak ty...říkám že tyhle stránky máme bloklé,zkoušeli to i spolubydlící kteří manažera nemají a taky jim to nejde,máme stejný net a ta stránka je zakázána ikdyž nevím z jakého důvodu,hold si budu muset počkat až budu doma:oops:

Naposled editoval moderátor:
BeastDemon napsal:
Já číst umím nevím jak ty...
Tak pozor kamaráde, takhle NE!
Tady se Ti několik lidí snaží poradit s problémem, který se na tomoto fóru řešil x krát!!! Takže na tenhle tón zapomeň!!!
Zatím jsi zde několikrát předvedl, že nečteš Ty, a buď rád, že jsi hned nedostal odpověď, abys použil tlačítko "hledat"!

To BeastDemon: no jo hochu, ale není blokovaná stánka ze strany serveru, kde je download uložen. Takže opravuji, ne že neumíš číst, ale nemumíš se vyjádřit. Kdybys v příspěvku #24 napsal " ... máme tuhle stránku u nás bloklou správcem, musím počkat domů ... ", bude vše jasné, a nikdo Ti nebude psát, že neumíš číst, že ... :rolleyes:

Honza napsal:
To BeastDemon: no jo hochu, ale není blokovaná stánka ze strany serveru, kde je download uložen. Takže opravuji, ne že neumíš číst, ale nemumíš se vyjádřit. Kdybys v příspěvku #24 napsal " ... máme tuhle stránku u nás bloklou správcem, musím počkat domů ... ", bude vše jasné, a nikdo Ti nebude psát, že neumíš číst, že ... :rolleyes:

Jo já vím, moje chyba, omlouvám se:oops:

to Tom Kanka:Já vím, že se mi snaží pomoct,vždyť ani nevíš jak jsem za to vděčný, jenže jedno ti povím. Ne každý nováček dokáže pochopit co je tu všude napsáno a jak to použít...říká se dobrá rada nad zlato a vím, že když ti to někdo řekne podle jeho slov,z jeho zkušeností, tak to musí pochopit už i ten začátečník.

Ty to třeba už znáš,ovládáš, ale nebýt těch lidí co mi s tímhle vším poradili, tak stále zoufale zkouším co s tím a nikam bych se nedostal. A že toho volného času na brouzdání všech příspěvků,zkoušení všech věcí , které stejně zpackám a nepůjde to, tolik času fakt taky nemám.

Všechno je to o tom jaký člověk je, všichni Ti co mi s tím pomáhali, těm já moc děkuju a jak už jsem psal vážím si toho. Pokud za to chce někdo něco víc , tak peníze nemám:D

Jo, peníze nemá, bere naturálie Big Grin
No na konci měl bejt smajlík, ale trošku se to nepovedlo.

BeastDemon napsal:
....Já vím, že se mi snaží pomoct, ..... peníze nemám:D
Právě proto, že jsme všichni jednou začínali a byli jsme v situaci, v jaké jsi Ty, tak se Ti snažíme pomoci a poradit. A nikdo za to nic nechce. Jen trochu slušnosti. Proto mě nadzvedla věta: Já číst umím nevím jak ty.... .
No, v posledním příspěvku jsi se omluvil, takže to berme, jako by se nic nestalo. ;)

Ahojte aktivitári. Neviem, kam umiestniť moje otázky, zdá sa mi, že sem by sa hodila, hoci je vlákno už staršie.

Je leto a konečne som sa dostal k tvorbe aktivít a zaujímalo by ma, aký postup používate pri tvorbe aktivít. Myslím také schematické know-how.

1. Prejdete si najprv trasu kvôli časom (asi nie vo voľnej jazde, ale asi najprv vytvoríte len trasu hráča?) - alebo to tvoríte naraz aj s trafficom? - používate časy získané z minulosti na danej trati?

2. Robíte si nejaký predbežný plán - poznámky, kde sa budete s čím stretávať, hlášky a úlohy alebo to vzniká priebežne?

3. Akým spôsobom vytvárate zoznam vozidiel mimo TBP?

4. Je nutné dať aktivitu testovať na iných PC?

5. Ak na konci zistím, že chcem začínať s hráčom na inej koľaji, musím robiť celú trasu odznova alebo sa to dá nejako jednoduchšie opraviť (ako chybný bod?)

6. Ak mením trasu trafficu, pretože niečo nefunguje, môžem posúvať počiatočný a koncový bod alebo treba nadefinovať trasu odznova? Najmä, ak bol daný traffic už s určeným časom zaradený.

7. Riešite počet cestujúcich na nástupištiach? Dajú sa určiť z cvičného prepočítania cest.poriadku alebo to závisí od počiatočného vozidla v aktivite?

8. Používa sa ešte Activity changer na naklonovanie aktivity do iného ročného obdobia, času či počasia? Funguje aj na časový posun trafficu?

Ďakujem za prípadné odpovede...

ad1. Tvořím rovnou s traffic v úsecích, někdy používám časy z minulosti.
ad2. Základ vždy nějaký je, průběžně testuji v úsecích mezi zápletkami v testovací úloze a získávám tím přibližné časy průjezdu jednotlivými stanicemi, hlášky většinou doplňuji do finální verze aktivity
ad3. Mám v MSTS holý TBP, kterým projedu aktivitu v ConBuilderu a vypíši chybějící vozidla.
ad4. Z mého pohledu to nutné není, ale pokud je tester pozorný, vždy najde nějakou chybu nebo vylepšení.
ad5. Když chceš startovat na jiné koleji, mohlo by to jít pomocí funkce Chybný bod, ale většinou je potřeba zadat startbod na jinou kolej a trasu definovat celou znovu.
ad6. Záleží jak moc měníš trasu, Start/End bod nejde přetahovat přes výhybku.
ad7. Řeším pokud je stání v zastávkách potřeba korigovat jak nahoru tak dolů, nastavuje se ve vlastnostech daného peronu.
ad8. Nikdy jsem nepoužíval

Ahoj,
tvořím svoji první šibovačku, přesněji na 310ce aktivitu Mn 81621/81620 (gvd 2016) Olomouc - Dětřichov nad Bystřicí - Olomouc a měl bych dotaz: jak prosím donutím při posunu šajbu, aby svítila bílou (posun dovolen)? 40 a volno se pro posun (např. k výsunu do trati) moc nehodí. Jde mi o hlavní návěstidla, nemyslím seřaďovací návěstidla pro posun.

Děkuji předem za případné odpo. A.

Back
Nahoře