Rada začátečníkovi

BeastDemon

Začátečník
Prosím Vás,jsem tu úplně nový,tuhle hru jsem taky ještě nehrál,ale zalíbila se a chtěl bych hrát naše české tratě.

Vím že tohle je SPAM fora a měl jsem si nejdřív přečíst FAQ,což jsem taky udělal,ale nic mi to nedalo a nebo linky nefungují:(

Chci se zeptat a zároveň prosím někoho z Vás jestli by mi pomohl rozchodit jednu trať a aktivity na ní.

Nikde jsem nenašel co je zapotřebí všechno pro to.Jsem z toho hodně zmatený.

Moc moc rád bych si zahrál trať LUHAČOVICE a vše okolo ní,protože odtud pocházím a mám to tu moc rád.
Jenže nevím jak na to.

Najde se tu nějaký ochotný člověk,který by mi to polopatě vysvětlil a popřípadě dal linky na potřebné věci?Většina jich totiž nefunguje:(

Děkuji mnohokrát a nezlobte se

Ahoj.
1. si nainstaluj MSTS
2. ti doporučuji objednat si trať Brno praha, zde: http://www.semora.cz/msts/
Tímto se ti vyřeší spousta stahování vlaků k aktivitám a ještě budeš mít super trať prakticky přes skoro celou ČR.:D
3. Odtud: http://volejnik.t.sweb.cz/Trat346.htm si stáhni trať Luhačovice,

POZOR, ony tratě s aktivitami nemají nic společné, takže než si objednáš DVD s tratí BP, tak si klidně Luhačovice můžeš nainstalovat a to takto:
a) postahuj si všechny archívy tratě. Ne aktivit.
b) Ve složce, kde jsi si postahoval komplet archívy tratě je rozbal a to vzestupně od nejnižší verze po nejvyšší a doporučuji ti to rozbalovat takto, extract to a název rozbalované složky.
c) po otevření složy by jsi měl mit v archívu složku Luhačovice a pod ní podsložky aktivites, textures, shapes... To je trať, Takže složku Luhačovice přesuneš do složky Routes v MSTS. Pak rozbalíš vzestupně ty aktualizace a tím samým způsobem nainstaluješ do MSTS a necháš vždy přepsat. Takto budeš mít nainstalovanou trať luhačovice v MSTS a u této tratě je to v pohodě, nepoužívá X-tracks, takže se ti nebude kopat s tratěmi dodanými se hrou. Ale i tak ti doporučuji si MSTS zálohovat.

S pozdravem Dan.

Jejda strašně moc děkuju!!!A mašinky s vagonama jsou už v té trati a nebo to musím taky nějak zvlášť?Jo a Hru nemusím updatovat na nějakou nejvyšší verzi?Stačí základní tak jak jí nainstaluju?

Každopádně už i za tohle moc děkuju!:rolleyes:

BeastDemon napsal:
Jejda strašně moc děkuju!!!A mašinky s vagonama jsou už v té trati a nebo to musím taky nějak zvlášť?Jo a Hru nemusím updatovat na nějakou nejvyšší verzi?Stačí základní tak jak jí nainstaluju?

Každopádně už i za tohle moc děkuju!:rolleyes:

Ahoj.
Právě, kvůli mašinek a vozů, je dobré zainvestovat do DVD s tratí BP, vše máš na jedné placce a ubdatovat MSTS musíš, ale pokud koupíš ono DVD je vše v instalaci, pokud totiž o MSTS nic nevíš a budeš stahovat ubdate hry jako např. MSTS Bin a jiné věci, tak máš na průšvih zaděláno, poku nevíš přesně co a jak. To samé platí o instalaci vozů z webů jiných autorů, povětšinou je to ok, ale některé vozy ti nemusí fachčit a budeš si muset stahovat spousty dalších věcí, které se ti s ztatí BP nainstalují. Jinak jak nastavit parametry MSTS jsou na stránkách s traí BP.
Dan

Tak jsem to rozbalil do jedne složky jménem Luhacovice.(trať Luhačovice 1.5,update na 1,6 a update na 1,7),vždycky když se mi to zeptalo na něco jestli chci přepsat tak jsem to potvrdil,pak to rozbalené jsem překopíroval do ROUTE v MSTS a zapl hru....a spadlo mi to :(

BeastDemon napsal:
Tak jsem to rozbalil do jedne složky jménem Luhacovice.(trať Luhačovice 1.5,update na 1,6 a update na 1,7),vždycky když se mi to zeptalo na něco jestli chci přepsat tak jsem to potvrdil,pak to rozbalené jsem překopíroval do ROUTE v MSTS a zapl hru....a spadlo mi to :(

Odtud si stáhni update msts 1.4 a také msts bin.
Jinak Luhačovická trať potřebuje Global z Trati BP a i Sound z Trati BP.

Naposled editoval moderátor:
Pokud nevím co s adresáři MSTS, tak asi nejlepší řešení bude, jak píše Dan. Mé DVD je samoinstalační a nainstaluje se tam úplně vše co je potřeba. Mám tam i návody, podle kterých se MSTS nastaví, aby hra nepadala. Je to takový vstupní balíček. Až se otrkám a naučím se co a jak tak si mohu stahovat z webů další věci.

Ale přece za měsíc je slezina. Stačí přijet a tam se určitě někdo najde, kdo ochotně nějaké základy ohledně MSTS vysvětlí. A pokud si někdo přiveze svůj počítač, (notebook) tak se dá poradit přímo a vysvětlit, kde se stala chyba.

Ale jinak je základ, naučit se ovládat jak vozidla, tak obsluhu MSTS. Hlavně nové ovládací prvky po instalaci MSTS BIN. Tohle se musí naučit každý sám, nelze nalít trychtířem do hlavy ani na slezině.

Zbyněk Šemora napsal:
Pokud nevím co s adresáři MSTS, tak asi nejlepší řešení bude, jak píše Dan. Mé DVD je samoinstalační a nainstaluje se tam úplně vše co je potřeba. Mám tam i návody, podle kterých se MSTS nastaví, aby hra nepadala. Je to takový vstupní balíček. Až se otrkám a naučím se co a jak tak si mohu stahovat z webů další věci.

Ale přece za měsíc je slezina. Stačí přijet a tam se určitě někdo najde, kdo ochotně nějaké základy ohledně MSTS vysvětlí. A pokud si někdo přiveze svůj počítač, (notebook) tak se dá poradit přímo a vysvětlit, kde se stala chyba.

Ale jinak je základ, naučit se ovládat jak vozidla, tak obsluhu MSTS. Hlavně nové ovládací prvky po instalaci MSTS BIN. Tohle se musí naučit každý sám, nelze nalít trychtířem do hlavy ani na slezině.
Mám v plánu si ho objednat od Vás asi ke konci měsíce,bývám v Uherském Brodě,takže tou poštou to bude i tak lepší než bych pro to jel k Vám.
Tak se mi to už konečně povedlo rozjet,trať funguje je to paráda,ještě do to nějaké aktivity a original mašinky a bude to super:):rolleyes:

Děkuji moc všem za pomoc!!!

Chtěl jsem se zeptat moderátora tohoto fora jestli by se to nedalo dát do FAQ jako návod pro začátečníky?
Určitě by jim to pomohlo tak jako mě:)

Ještě jedno podstatné upozornění. Důsledně varuji před instalací aktivit dokud nebude nainstalován trainset (lokomotivy a vozy) z DVD od Zbyňka Šemory. Většina aktivit totiž používá vozidla hlavně odtud a pokud proběhne instalace (skoro) jakékoliv aktivity tak pak MSTS bude vyhazovat jen spoustu chybových hlášení týkajících se nedostupných vozidel. A pokud se tím bude člověk prokousávat sám bez znalosti historie vývoje MSTSbinu a s tím souvisejících změn a totéž co se týče vozidel, kabin, zvuků, tak má zaděláno na pořádný malér.
Takže s aktivitama počkat až po instalaci trainsetu ze zmíněného DVD. Nejsou tam sice všechna vozidla ale ta co tam nejsou už nedají tolik práce najít na příslušných webech autorů a těch se dá zeptat v případě problémů co s nima. Také dost autorů aktivit se snaží držet zmiňovaného trainsetu takže tím je mnoho práce ušetřeno.

Takový dotaz ještě.Když mám Trainset 7 a stahuju si aktivity pro trať Luhačovice a to tak, že si dávám pozor abych tam nemusel doplňovat žádné vozidla,protože to neumím a nevím co s tím:( tak jak je možné že i tak se mi tsane že ty aktivity nejdou,protože tam něco chybí?:cry:

Dají se ty vozidla nějak přidat,aby ty aktivity jeli?? Jak?

A ještě jeden dotaz...jak ty aktivity z tama dostanu pryč, kdyby neuměl ty vozidla dát do hry?

Dík

A proč si nenainstaluješ i trainset 8, pod kterým jede většina aktivit? Když chceš smazat aktivitu, tak smaž obsah složek activities, paths, services a traffic. Všechny tyto složky jsou ve složce s tratí. A také smaž i obsah složky consists, kde budou ty chybné soupravy.

Jinak nainstalovat nějakou loko, či vagon je jednoduche, většinou stačí jen spustit instalační soubor a ten už si cestu najde....

Tak tomu říkám dobrá rada nad zlato!
Re Pavlík: BeastDemon se ptal, jak odstranit aktivity, které mu nejdou. Pokud už udělal to, co jsi mu poradil ty, smazal si komplet všechny aktivity, všechny trasy a za chvíli se bude ptát, jakto že mu při spuštění MSTS nenabízí žádné vozidlo, protože si smazal i všechny soupravy!
Re Lukyn-CZ: Většinou jsou vozidla v *.rar nebo *.zip, a i když některé mají instalační soubor, to že si tento nejde cestu sám, také není až tak úplně pravda.
Takže, re BeastDemon, stručně: Pavlík má pravdu v tom, T8 by byl vhodnější, T7 je pravěk a spousta vozidel tam není. Ale i tak, pokud si stáhneš nějaké vozidlo můžeš ho uložit přímo do adresáře v MSTS ale je lepší si ho rozbalit někam vedle. Takže si vytvoř složku, kam stažený soubor uložíš. V případě instalačního souboru zadej cestu do této složky, v případě archivu ho do této složky rozbal. Podívej se do složky C:/Program Files/Microsoft Games/Train Simulator/Trains (či kde máš nainstalovaný MSTS) a tam jsou máš složku Trainset - v ní jsou všechny vozidla, takže pochopíš, co s instalovaným vozidlem udělat - čili složku z vytvořeného adresáře přesunout sem (bude mít tvar např cd_810222). Druhá složka v ...../Trains se nazývá Consist. Zde jsou všechny soupravy složené z jednotlivých vozidel ze složky Trains - to je to, co se zobrazuje v nabídce vozidel při spuštění vlastního simulátoru. Pokud složka Tebou instalovaného vozidla obsahuje nějaký soubor s příponou .con, přesuneš ho právě sem.

Co se týká aktivity, manuálně jí odstraníš tak, že u konkrétní trati (.../Train Simulator/Routes/Luhacovice) ve složce Activites odstraníš soubor s příponou act (např. MOs_19013.act - podle toho, jak se aktivita jmenuje). Pokud je aktivitář zodpovědný, bude název všech souborů potřebných k této aktivitě stejný, takže smažeš ještě ze složky Services všechny soubory které budou začínat MOs_19013 a ze složky Traffic soubor MOs_19013.trf. Ještě můžeš za složky Paths odstranit všechny soubory, které začínají MOs_19013, ale není to nutné. Jsou to jednotlivé trasy hráče i traffic použité v této aktivitě, které vša i po smazání aktivity můžeš použít ve volné jízdě.
Odstranit aktivitu lze však za pomocí programu MSTS Activity Mover od Martense, který najdeš na autorových stránkách (hledej Šmudlo! :) ).
Ve složce consits Ti ale zůstanou consisty potřebné k této aktivitě. Pokud budeš mít kliku, budou začínat zkratkou autora a názvem aktivity (tk_mos_19013 ....) - takže ty si smaž také.

Tak doufám, že jsem to napsal dostatečně srozumitelně, v případě, že by Ti nebylo něco jasné, napiš přes SZ.

Jinak si ale nemohu odpustit poznámku, že kdybys, než se začneš ptát, prošel toto fórum, odpověd bys určitě našel!!!

Jenom doplním Toma :

To, že si instalák sám nenajde cestu k aktuální instalaci MSTS je dáno v samotném instaláku - ty, které jsou postavené na československém scriptu, tak si cestu najdou z registru. Některé zahraniční instaláky ( narazil jsem na to u Poláků a Němců), tak mají cestu zadanou natvrdo - a pozor- většina instaláků se odkazuje na root MSTS, některé mají cestu až na Trains.

Co se týče instalace bokem a pak kopírovat - lze jen doporučit - jen tak máte plnou kontrolu nad tím, co se vám sype do MSTS a navíc......některé instaláky mají i svůj uninstall a to tak brutální, že vezmou s sebou celý obsah dané složky.....tedy i včetně skinů, které tam již byly před instalací - i proto drtivá většina československých instaláků nemá uninstall a ani se nezapisuje do seznamu nainstalovaných aplikací či do Start menu.

A poslední na závěr k aktivitám - již mockrát se mi vyplatilo NEMAZAT, ale PŘESOUVAT BOKEM ....... ve své podstatě to má stejný efekt jako mazání - tedy soubory se stanou neviditelné pro MSTS, ale vždy je můžu vrátit zpět ....a na tomhle principu vlastně pracuje i Mover.

Ale zase když ty staré aktivity nesmaže tak bude mít zbytečně moc consistů, a po aktualizci tratě leckdy spoustu nefunkčních paths a servisů. A to prodlužuje start MSTS přes TS (dlouhá doba přesouvání souborů).
Já osobně když aktivtu projedu a vím že už ji nikdy nepojedu tak nemilosrdně mažu

Jenomže je tady jeden problém - už mockrát se mi stalo, že path, či servis nebo const jedné aktivity je sdílený i s jinou aktivitou, a tyto dvě aktivity nemají spolu tématicky nic společného....pak si takovým nemilosrdným smazáním zrušíš i tu druhou aktivitu a pak budeš dlouhou pátrat po tom, proč Ti vlastně ta druhá aktivita nefunguje a z toho pak pramení otázky typu proč mi to nefunguje, když jsem s tou aktivitou nic nedělal .... takže raději aktivitu archivuji bokem a Mover si testuje, zda se path, servis či traffic nesdílí s něčím jiným.

Marin2 napsal:
....A to prodlužuje start MSTS přes TS (dlouhá doba přesouvání souborů).
....
Přesouvání v TS se děje ve zlomku sekundy, zde problém není. (pokud si někdo neudělá odkládací adresář v jiném oddíle než je MSTS :D)
Jinak je dobré mít v adresáři pár desítek consists se základními soupravami pro výběr ve volné jízdě.

Martens:
Pokud aktivitu odinstaluji, nainstaluji tak snad ve 100% případů nová aktivita obsahuje vše potřebné.

ZŠ:

Já to mám následovně:
MSTS: C/Microsoft games/atd
TS odkládací: C/složka/odkládací složky

Tím delším časem jsem myslel tak do minutky (když je vše zpět v MSTS)

Tak díky moc za rady,jak bude čas vyzkouším s tím něco udělat a asi se pokusím stáhnout ten nový trainset. Jenže tam vždycky narazím na nějaké potřebné věci třeba že musím postahovat ještě nějaké lokomotivy z různých stránek které třeba už ani nejdou,nebo smazat,či přepsat,nahradit apod...a pak se z toho můžu....mám v tom binec a nevím co s tím pak.

Navíc několikrát jsem zkoušel nahrát lokomotivu (tu složku třeba cd_151) do train ale hra mi jí nevzala... vlak se tam neobjevil a jedenkrát jsem dokonce udělal to,že jsem tam stáhl všechny vozy, které mi chyběli k aktivitám (jak to háže ty errory při zapnutí) a stejně nic...

Tak proto jsem se ptal na nějaké jiné řešení,protože tohle mi to nějak nebralo tak nevím... Jinak pročtené forum mám,trai store požívám mám i na ty aktivity.Ale když to člověk dělá poprvé a nevyzná se v tom.

Díky moc všem!
No tak stahuju ten trainset 8,snažím se stahovat vše co tam je navíc napsáno,ale panu Šemorovi asi nefungují odkazi na poslední 8 verzi...za boha z toho nemůžu nic stáhnout:(

BeastDemon napsal:
Tak díky moc za rady,jak bude čas vyzkouším s tím něco udělat a asi se pokusím stáhnout ten nový trainset. Jenže tam vždycky narazím na nějaké potřebné věci třeba že musím postahovat ještě nějaké lokomotivy z různých stránek které třeba už ani nejdou,nebo smazat,či přepsat,nahradit apod...a pak se z toho můžu....mám v tom binec a nevím co s tím pak.

Navíc několikrát jsem zkoušel nahrát lokomotivu (tu složku třeba cd_151) do train ale hra mi jí nevzala... vlak se tam neobjevil a jedenkrát jsem dokonce udělal to,že jsem tam stáhl všechny vozy, které mi chyběli k aktivitám (jak to háže ty errory při zapnutí) a stejně nic...

Tak proto jsem se ptal na nějaké jiné řešení,protože tohle mi to nějak nebralo tak nevím... Jinak pročtené forum mám,trai store požívám mám i na ty aktivity.Ale když to člověk dělá poprvé a nevyzná se v tom.

Díky moc všem!
No tak stahuju ten trainset 8,snažím se stahovat vše co tam je navíc napsáno,ale panu Šemorovi asi nefungují odkazi na poslední 8 verzi...za boha z toho nemůžu nic stáhnout:(

Odkazy fungují, teď jsem to zkoušel.

Back
Nahoře