Vlastní názvy adresářů pro MSTS

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Řešil jsem s několika uživateli problémy, že jim nefungovalo rozbalování aktivit v apk nebo dokonce nefungoval Activity Mover ani po zadání cesty. Nefungovaly mé aktualizace.

A pak z dotyčných vylezlo že si MSTS nainstalovali nebo dokonce po instalaci přejmenovali adresáře MSTS.
Například cesta ...Games/MSTS_BP/....

Já jsem takové experimenty nikdy nezkoušel, ale určitě se někdo najde, kdo si dělá víc instalací nebo to má také pojmenované po svém.
Já si myslím, že pokud si MSTS nainstaluje do vlastních složek, tak mu instalátor aktualizací MSTS nenajde. A to samé i ostatní utilitky. Ale možná něco funguje.

Nechcete někdo znalý napsat k tomuto vyjádření ? Myslím si, že tací nejsou jen dva, kteří mi psali na email, ale určitě desítky dalších a tady marně žádají o radu, proč jim MSTS nefunguje.

No bodejť by taky fungovaly, když tito "odborníci" si přejmenovali adresář s hrou, ale nechali klíče v registrech které ukazují na umístění hry v původním stavu! Tyto utility klíč hledají a používají (speciálně program pro rozbalení aktivit), a i MSTS sám o sobě má strukturu jmen adresářů pevně danou a jiná jména prostě nevidí!!
Zásada je nic nepřejmenovávat ani v cestě k train.exe, ani ve vnořených adresářích, jinak MSTS nemusí korektně fungovat! Tohoto jevu se využívá při přehazování GLOBALU a SOUNDU, kdy se global a sound který nechci přejmenuje na jiné jméno. Taky toto využívá i Activity Mover, který věci které nejsou potřeba přesune do jinak pojmenovaného adresáře v trati.

Pokud chce mít někdo více instalací MSTS na disku tak ať se dostaví na 6. slezinu a tam mu to klidně vysvětlím co a jak. Lidem, kteří si přejmenují ZÁKLADNÍ adresář s hrou a ignorují, že má program také určité zápisy v registrech zde na fóru lze jen velmi těžko vysvětlit co a jak maj provádět aby jim to pak fungovalo k plné spokojenosti. Vždy totiž udělají někde něco, co zde nesdělí a pak se s nima budeš jen pracně dohadovat a ztrácet čas. Ostatně to sis teď vyzkoušel sám na vlastní kůži.
A jinak pro info - tento problém se zde už před pár lety řešil a bob57 na to měl i jednoduché hloupoučké udělátko.

Pokiaľ pri inštalácii zadám nejakú vlastnú cestu, tak je to v pohode. Dodatočné premenovanie je už iná záležitosť.

nebulus - on neřeší přejmenování adresáře PŘI INSTALACI ale přejmenovávání adresáře hry PO INSTALACI aby mohl provozovat více tratí na více globálech a více trainsetech.

Zbyněk Šemora napsal:
A pak z dotyčných vylezlo že si MSTS nainstalovali nebo dokonce po instalaci přejmenovali adresáře MSTS.
Ppoollll: No tu sú spomínané obe varianty.

Tohle právě nevím. Dotyční mi jen psali na jaké cestě mají MSTS, ale jestli jej tak instalovali nebo si to přejmenovali po instalaci. Ale tipoval bych druhé.
S takovými lidmi komunikovat je jen ztráta času, pokud rovnou nenapíší, že po instalaci si složky přejmenovali.

Ale jinak by byl dobrý nápad dát do návodů všechny možné varianty, jak si udělat víc instalací, jak si přepínat různé nekompatibilní tratě. Včetně odkazů na utilitky. V diskusních vláknech se to velmi špatně hledá. Bohužel tací, kteří takto zmatkují většinou na sleziny nechodí. Tam by už dávno něco obkoukali od kamarádů.

Nevien ci to pomoze, ja to mam doma takto. Original hru som si nainstaloval na disk D. A pri instalacii BP s DVD mi instalator nasiel MSTS.
Okrem MSTS s BP ma este 4 dalsie instalacky. Mam to spravene tak, ze ked si chcem zajazdit napr. trat 321 tak si len moj nazov Train Simulator
321 zmenim na Train Simulator a tam kde mam trat BP, ktoru som jazdil predtym, si zmenim nazov na Train Simulator BP a je to. Mam to takto uz skoro 2 roky a vsetko funguje bez problemov.

To IceMcLaren
takhle to mám taky, je to pouze náročné na diskový prostor který zabírá trainset, neboť jej nelze sdílet mezi jednotlivými instalacemi, ovšem v dnešní době velkoprostorových disků bych to jako velký problém neviděl.

nebulus napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ppoollll: No tu sú spomínané obe varianty.

To sice máš pravdu ale ta první varianta problémy nedělá. Tady jde evidentně o rozhození registrů a adresářů.

Miran napsal:
....diskový prostor který zabírá trainset, neboť jej nelze sdílet mezi jednotlivými instalacemi....

Tento problém naprosto elegantně řeší DAFC od Boba57_cz, kde lze prohazovat složky Global, Sound, Routes, Gui a Trainset. Jediná nevýhoda tohoto skvělého prográmku je ta, že download je již nefunkční. :)

To IceMcLaren a Miran: já už několik let používám jednu instalaci a odlišuji jen příslušné dvojice Global a Routes. Ostatní adresáře mám společné.

Ale obecně k tomu, o čem se zmínil Zbyněk. Problém je, že dnešní, především mladí uživatelé, provádějí v počítači (obecně, nejen se simulátorem) často kroky, u kterých nedomyslí důsledky. A pak chtějí rady s tím, že "ono to nefunguje", "dělal jsem vše podle návodu", "já chybu neudělal", "pos..ný počítač", "já se na to vys..u, když to furt nefunguje". A po někoilka denní výslechu z nich člověk dostane, že chyba byla tradičně mezi klávesnicí a židlí. Špatně se radí lidem, kteří nejen nevědí, ale ani nechtějí vědět, jen chtějí, aby to fungovalo ....

Právě proto chci aby se dotyčný ukázal na slezině. Tam se to vyřeší nejrychleji.
Zrovna teď mám v SZ problém ukazující na používání TrainStore ale o tom se dotyčný jaksi zapomněl zmínit. Takže to z něj musím pracně páčit a dohadovat se co s tím dělal. Jinak si totiž neumím vysvětlit jam mu mohla zbýt v AE jen jedna lokomotiva a jeden vůz s kterými si udělal soupravu a jezdil volnou jízdu.

Miran napsal:
To IceMcLaren
takhle to mám taky, je to pouze náročné na diskový prostor který zabírá trainset, neboť jej nelze sdílet mezi jednotlivými instalacemi, ovšem v dnešní době velkoprostorových disků bych to jako velký problém neviděl.

Mam to vsetko na notebooku a kedze okrem MSTS tam mam len par filmov, videi a hier tak mi to takto vyhovuje, jasne bolo by lepsie mat len jednu instalacku a prepisane globaly a ostatne veci, ale mne to takto vyhovuje.

Back
Nahoře