Nevidím uložené hry (Windows 7)

honzav

Začátečník
Dobrý den, hledal jsem pod různými tématy hlavně na tomto webu, ale nanašel jsem nikde nic.

Tak bych se chtěl obrátit na uživate Windows 7 (a možná i Vist, souvislost se sedmičkami není jistá) s dotazem, zda se potýkali s následujícím problémem:

Zapnu simulátor (samozřejmě jako správce), simulátor se načte. Spustím trať, ta se načte a jedu. Uložím hru. Vypnu jízdu a trať, jdu do hlavního menu, otevřu uložené jízdy, ale zde se žádná uložená pozice nezobrazí.

Pozice se ale ve skutečnosti ve složce saves fyzicky uložila.

Problém jsem poprvé zjistil, když jsem spustil starou instalaci z Windows Vista, která se po aktualizaci na „7“ přesunula do složky Windows.old.
Žádné z jízd uložených ještě z Vist jsem neviděl, jinak vše fungovalo tak dobře, jako na Vistách.

Úplně stejný problém je s čistou novou instalací simulátoru ve Windows 7 a v předinstalované trati.

Doufám, že někdo měl stejný problém jako já a že se mu zadařilo a problém vyřešil. Třeba nějakou prkotinou, kterou jsem nezkusil. (Režim kompatibility byla první věc po spuštění jako správce, kterou jsem zkusil.)

Děkuji za odpovědi,
Honza V.

Zkusím ti poradit. Nespuštěj msts jako správce. Toto vyžadovali Visty a u sedmiček stačí být administrátor. Jinak složku Windows.old bych odstranil a msts nainstaloval jako čistou instalaci. Může být i konfilkt v registrech, jestli jsi spustil msts z Windows.old. Ale takto to spouštět by mě ani ve snu nenapadlo.

Děkuji za radu.

Musím se přiznat, že jsem ve skutečnosti čistou instalaci MSTS nezkoušel. Byla to jen stará z Vist překopírovaná do běžné složky „7“.
Už je to dýl co jsem to zkoušel rozběhnout a myslel jsem si, že jsem tenkrát čistou instalaci zkoušel.

Takže stačí nainstalovat čistou instalaci a v ní to funguje.

A opět jsem provedl možná trochu nehezkou věc, že jsem se všemi soubory z vistové instalace přepsal stejné v nové instalaci (+ přidal ty chybějící). Ale funguje to! Jen to nenašlo pár .eng souborů, ale to bude asi nějaký dřívější problém, mám s chybějícími vozidly problém u každé nové aktivity.

Takže alespoň jsem díky vaší reakci šel vyzkoušet zapnout to bez správcování a zjistil jsem, že je to stará instalace. Ještě jednou díky!

Obecně udělej čistou instalaci msts a pak můžeš bezproblémů přesunout složku TRAINS a ROUTES, GLOBAL, SOUND. Čili celý trainset a všechny tratě. A pokud používáš Trať BP tak u složku TRACK_B.

Předevčírem večer jsem zjistil, že nemám nový Trainset BP, tak jsem jej stáhl a nainstaloval, ale nějak se odinstalovala část češtiny a BIN (editor hlásil chyby ve světlech). Když jsem chtěl instalovat BIN, napsalo mi to, že je již nainstalován a to zřejmě proto, že jsem měl nainstalovanou už druhou instalaci a zapsána byla jen ta druhá, která byla připravena na trať 240 a právě do ní se instalačka koukala když měla instalovat BIN. Zkusil jsem všemi soubory z té aktualizované verze přepsat soubory v systémově nezaregistrované verzi s BP. Potom ale začal simulátor padat bez jakékoliv chybové hlášky do windows pár sekund po objevení načítací stránky. Tak jsem simulátor přeinstaloval, dal do něj češtinu, oficiální aktualizaci a BIN, pak jsem tam přesunul složky, které jste mi napsal v předchozím příspěvku a simulátor padá hned po startu zas. Zřejmě to bude spojeno s tratí BP, protože když jsem ji pomocí train store odstranil, simulátor se rozběhl.
Řekl bych, že už mi nic nepomůže. Jenom udělat čistou instalci a od pana Šemory si nechat poslat nová DVD a nainstalovat to prostě zcela regulérní metodou. I když i potom je výsledek nejistý, protože je možné, že jsem si tím udělal nějaký nepořádek v registrech a nepůjde to ani po čisté instalaci.

Takže ještě shrnu současný stav:
Mám jednu zazálohovanou složku s celou instalací tratě BP, z níž když spustím train.exe, tento po pár sekundách spadne. (mimochodem když z ní odstraním ostatní tratě, spadne skoro hned po otevření - asi se kontroluje hned BP)

No a pak mám ještě Visťáckou instalaci simulátoru pouze s tratí 240 a ta funguje jak má.

Oficiálně není nainstalováno nic, protože Train Store se teď nechce spustit (s hláškou, že není žádný msts nainstalován) a složka Microsoft Games v nabídce start není.

Takže vám děkuji za všechnu pomoc, asi jsem si to věčným kopírováním a přesouváním překopal tak, že už to takhle na dálku nespravíte.

HonzoV,
jednak Trainset nemůže rozhodit češtinu a BIN. Musel jsi dělat něco jiného!
Jaký Global máš u trati BP?
Není potřeba mít dvě instalace. Stačí mít jen dvě složky Global a Routes. Tu dvojici, kterou potřebuješ aktivní, necháš takto, druhou dvojici přejmenuješ (třeba Global2 a Routes2). Teď už sis v tom asi opravdu udělal guláš. Ale záchrana je možná. Pokud máš zájem, ozvi se mailem.

Děkuju vám všem, teď to funguje, mám dvě složky - obě nejsou zaregistrované v systému (jedna s tratí 240 a jedna s BP) a jednu čistou pouze s předinstalovanými tratěmi, která je zaregistrovaná v systému. Našel jsem totiž v počítači ještě jednu složku s BP, která padala až po 10 minutách po načtení spodního proužku, tedy při kontrole consistů, po jejichž odstranění (a nechání jednoho) se simulátor spustil. Přes Train Store jsem zjistil, že to dělají consisty několika aktivit (ne od pana Šemory). Takže přes Train Store to teď funguje jak má. Tímto bych téma uzavřel. Je to alchymie. (až dojedu den blbec, budu aktualizovat na BP 84, to jsem zvědav, co se zase stane ;))

honzav napsal:
............
Je to alchymie. (až dojedu den blbec, budu aktualizovat na BP 84, to jsem zvědav, co se zase stane ;))
Když nebudeš dělat blbosti tak se nestane nic!

Back
Nahoře