Problém s kabínou

No kdyz tvoris novou kabinu, musis mit vse ve slozce cabview u modelu/skinu, kdyz upravujes, musis si do slozky s kabinou nakopirovat eng, kterej je napsanej v polozce enginedata, ale tady to je ta sazka...

No, funguje a nefunguje - jak se to vezme - pokud máš cvf pro elektriky s ovládáním 2 sběračů, dále např. prvky na dveře, jiné typy A-metrů, tak tohle standardní editor kabiny neumí zpracovat a tedy je opravdu nutno tyto úpravy dělat přímo v cvf .......

Lukáši, eng z enginedata nekopíruješ k cvf souboru, ale měl by být v adresáři modelu(skinu), zatímco cvf je v adresáři cabview.... dále existující cvf si můžeš otevřít v editoru zcela běžně (v souladu s tím, co jsem napsal o dveřích atd.)...... enginedata není bezpodmínečně nutné vyplňovat (jede to i bez toho).

V souvislosti s touto diskusí mám takovou všetečnou otázku - kolik lidí vůbec ještě dneska používá cabview editor pro editaci cvf? Troufám si říct, že až na pár jedinců snad už skoro nikdo a všichni, co dělají co kabin už to sypou přímo do cvf.....nebo se mýlím?

Jarda coma napsal:
1)změnit ty míle na hodinu? dělá se to opravdu pomocí cab editoru? nebo to je někde v .engu?
V cvf souboru v Notepadu uprav v příslušném odstavci MILES_PER_HOUR na KM_PER_HOUR. Práce na několik vteřin.

Martens napsal:
No, funguje a nefunguje - jak se to vezme - pokud máš cvf pro elektriky s ovládáním 2 sběračů, dále např. prvky na dveře, jiné typy A-metrů, tak tohle standardní editor kabiny neumí zpracovat a tedy je opravdu nutno tyto úpravy dělat přímo v cvf .......

Lukáši, eng z enginedata nekopíruješ k cvf souboru, ale měl by být v adresáři modelu(skinu), zatímco cvf je v adresáři cabview.... dále existující cvf si můžeš otevřít v editoru zcela běžně (v souladu s tím, co jsem napsal o dveřích atd.)...... enginedata není bezpodmínečně nutné vyplňovat (jede to i bez toho).

V souvislosti s touto diskusí mám takovou všetečnou otázku - kolik lidí vůbec ještě dneska používá cabview editor pro editaci cvf? Troufám si říct, že až na pár jedinců snad už skoro nikdo a všichni, co dělají co kabin už to sypou přímo do cvf.....nebo se mýlím?
Potřebuji pouze u lokomotivy 714 změnit hodnoty jež jsou po zmačknuti klavesy F5 v mílích na kilometry. Pamatuji si že dříve jsem to změnil v cab editoru. Jde mi pouze o to změnit ty hodnoty po zmačknuti F5

A co jsem Ti napsal v předchozím příspěvku? A nepotřebuješ ani cab editor, stačí obyčejný poznámkový blok.

Honza napsal:
A co jsem Ti napsal v předchozím příspěvku? A nepotřebuješ ani cab editor, stačí obyčejný poznámkový blok.
Už to máám, chyběl celý odtavec, jehož součástí je tahle kolonka s km/h.. zkopíroval jsem ho z uplně jiného .cvf souboru a jde to. dík

Nestačí jen skopírovat odstavec, ale i inkrementovat číslo v řádku CabViewControls (musí odpovídat počtu odstavců) - pokud jsi to neudělal, tak se Ti nebude načítat poslední prvek na konci seznamu.

Ono jde o to že ten cab na 714 (alespoň ten co mám já) je statický a jediný co tam bylo z ukazatelů (které se nezobrazují) je nějakej palivoměr, tak moc na ničem nezáleží ....

A už taky víme proč tam ten palivoměr byl. Je to z důvodu zobrazování stavu nádrže v litrech v menu F5.

Martens napsal:
Nestačí jen skopírovat odstavec, ale i inkrementovat číslo v řádku CabViewControls (musí odpovídat počtu odstavců) - pokud jsi to neudělal, tak se Ti nebude načítat poslední prvek na konci seznamu.
Přidal jsem tam toto: Dial (
Type ( SPEEDOMETER DIAL )
Position ( 391 238 5 32 )
Graphic ( "" )
Style ( NEEDLE )
ScaleRange ( 0 150 )
ScalePos ( 239 120 )
Units ( KM_PER_HOUR )
Pivot ( 23 )
DirIncrease ( 0 )

To my víme. Nejdůležitější pro tebe je z toho řádek
.....
Units ( KM_PER_HOUR )
....
Ostatní řádly mají za úkol zobrazit v cabu ručičku na ciferníku. No a protože ty tam nemáš ani ciferník ani ručičku:
.....
Graphic ( "" )
.......
tak se pouze upravil ten údaj po F5

Zdravím,
vím že se to už někde na foru řešilo, ale už jsem prošel celé forum a nemůžu nikde na to narazit. Jak se dá změnit velikost číslic na hodinách a rychloměru? Po nainstalování msts do noťasu, mám velké číslice a při vyšších rychlostech se mi údaj z rychloměru překrývá s hodinami (např. cab pro 150/151). Zkoušel jsem i různé verze Binu, ale nic zatím nepomohlo.
Předem díky za odpověď.

http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1309

Naposled editoval moderátor:
Stahl jsem model 742.159-7 a bez úprav vložil do trainsetu všechny tři složky-loko, kabinua zvuky.
Zvuky jedou, loko z venku taky, ale kabina ze vnitř není vůbec vidět.
Máte prosím radu, jak to napravit?
Zkusil jsem 742 směřovanou na kabinu oa Dusa a ta funguje.
Máte prosím radu, jak to napravit?
Díky.

Zdravím,

nedávno jsem upravoval v .iom ovládání elektrických lokomotiv, přičemž v Train Store jsem zřejmě nechal 380ku. Nevím, jestli to s tím má vůbec nějakou spojitost, ale po téhle úpravě, když jsem chtěl přejít na opačné stanoviště, se lokomotiva sice z pohledu kamer 2 a 3 otočila, ale v kabině se pořád zobrazuje jen ten jeden původní směr. Přeinstaloval jsem BIN, trainset, ale dělá to pořád a jenom u té 380. Nemáte někdo podobnou zkušenost ... a hlavně řešení?

Od doby binu je do toho souboru .iom zakázáno vrtat. I proto je označen jako jen ke čtení.

Back
Nahoře