Presmerovanie ,,zlozky" TRAINS

goldman

Začátečník
Ahojte..Len tak som premyslal nadtym ci by bolo mozna nasledovna vec: Mam nainstalovane msts v C: Program Files ...teda standart.adresar... Chcem ale spravit to aby zlozka TRAINS kde mam vsetky vozidla bola napr na inom disku napr D: TRAINS, pretoze ked preinstalujem win napriklad, tak aby som nemusel kopirovat cez 6 GB vozidiel z C na iny disk a potom zase spat ked doinstalujem hru ... Teda nejak aby adresar z C : Program Files .....msts / trains bol presmerovani a cital z disku D: Trains...je to vobec mozne nejakym softom? Asi nie co? Diky
No jedna vec je ze nainstalujem napr na D: celu hru msts ale problem je ked preinstalujem win ,tak msts neni v registroch ,potom je aj problem s msts activity mover, ked neni v standart zlozke program files ...atd

Naposled editoval moderátor:
Keby sa to aj dalo o čom silno pochybujem, tak je to mínus pre MSTS. Kým to nájde, naťahá tak je to spomalenie pre MSTS riadne. Nehovoriac o hraní aktivít kde každý trafic ti bude ťahať s iného disku. Jednak je to hlúposť a po druhé asi nerealizovateľné.

Nemůžeš mít něco na C:\ a zbytek na D:\, to se do registrů nezapíše a msts jednoduše to nenajde.Pokud by jsi to chtěl,tak by jsi si musel přepsat směrování v registrech.Taky jsem to zkoušel,funguje to,ale hra musí být kompletní na jednom disku.Můžeš mít instalaci někde jinde než v defaultním nastavení,ale smysl to nemá,všechny programy,které nějak spolupracují s msts ho vždy hledají v defaultním nastavení.
Co se týče adresáře Trains,tak mám jeho kompletní zálohu na D:\.Má to smysl v tom případě,že když potřebuji z nějakého důvodu přeinstalovat msts,tak smažu nainstalovaný Trains a nakopíruji kompletně všechno ze zálohy.Pokud toto považuješ za zbytečné,tak si užij spoustu práce s doinstalováním vozidel a consistů.

goldman napsal:
Ahojte..Len tak som premyslal nadtym ci by bolo mozna nasledovna vec: Mam nainstalovane msts v C: Program Files ...teda standart.adresar... Chcem ale spravit to aby zlozka TRAINS kde mam vsetky vozidla bola napr na inom disku napr D: TRAINS, pretoze ked preinstalujem win napriklad, tak aby som nemusel kopirovat cez 6 GB vozidiel z C na iny ...
A proč tak složitě ? Jestli je to jediný důvod, proč si jednoduše MSTS neinstaluješ do D:/Program Files....
Já to tak dělám už odjakživa a má to ještě jednu výhodu. Mohu si ten samý MSTS spustit jak v XP, tak ve Vistách, dle situace, který systém si nabootuji. Takže pokud by mi zkolabovaly XP, mohu v práci okamžitě pokračovat ve Vistách, aniž bych cokoli musel někam kopírovat.
Samozřejmě že vždy při nové instalaci MSTS z jakéhokoli systému je nutné adresář Train Simulator přejmenováním přesunout, aby se nic neporušilo. Po nové instalaci MSTS vytvořený adresář Train simulator buď smažu nebo přesunu do záloh a přejmenováním vrátím zpět předchozí verzi, kde mám nainstalovány všechny vlaky a tratě.
Jak jednoduché, prosté a hlavně veškeré přesouvání přejmenováním trvá sekundu. :D

Back
Nahoře