Jacek napsal:
Stačilo by málo. Aby modelář, či skinař zveřejňoval (dle svého vlastního rozhodnutí) svá díla s tím, že jakmile je jednou "dá do placu", jsou jednou pro vždy veřejná! Nechci nijak degradovat jejich práci (naopak!), ale měli by počítat s tím, že stažením modelů z nějakých osobních důvodů naopak oni degradují práci aktivitářů, na jejichž bedra se potom snášejí výtky ohledně nemožnosti stažení modelů. Nejde ani o to, že někdo skončí a nehodlá se dál MSTS věnovat - tam zpravidla není problém se domluvit s autorem o zveřejnění modelů např. na stránkách aktivitáře - jako spíš o různé trucy, kdy někdo něco vydá, to se použije v x aktivitách a najednou se autor rozhodne, že to stáhne a nesmí se to používat. To mi připadá nefér, i když většinou chápu pohnutky, které autory k tomuto rozhodnutí vedou. Ono se totiž nelze divit, když po vydání nového díla se na ně místo poděkování snese sprcha veřejné tzv. konstruktivní kritiky, což mi připadá nefér taktéž. Jde o naprosto dobrovolnou práci, za kterou bychom měli být všichni vděčni a pokud nám nevyhovuje, nikdo nás nenutí konkrétní modely, či skiny stahovat a používat!
A jen tak mimochodem, co kdyby se takhle začali chovat i modeláři objektů do tratí? Např. oznámení: "Zbyňku, nebo Martine, nepřeji si, abys dál ve své trati používal objekty most x, sloup y a lampu z!" V tom případě by to stavitelé tratí mohli rovnou zabalit!
Nechci se nijak nikoho dotknout, naopak ZNOVU opakuji, že si velmi vážím každého, kdo do MSTS čímkoli (třeba jen radou) přispěje. Ale trocha víc vzájemné úcty, tolerance a ohleduplnosti by rozhodně nebyla na škodu - a to i ze stran modelářů, i když jim patří ten největší dík, obdiv a vděčnost, protože bez nich bychom to mohli zabalit všichni! A děkuji všem, o kterých to co jsem psal výše, není!