Aktivity Vojtik

Vojtik

Cestující
Dobrý den,
vzhledem k tomu, že jsem se dokopal ke tvorbě aktivit, tak si dovolím založit nové vlákno. Snad jen stručně na začátek: aktivity tvořím jen velmi jednoduché, protože na složitější zatím nemám a furt se učím :cool: Proto budu rád za jakoukoliv připomínku či radu, díky které bych se mohl příště vyhnout nějakým chybám.

Zatím tvořím na trati Luhačovice, protože se velmi rychle načítá a navíc se mi BP ani 321 v editoru neotevřou :D (resp. otevřou, ale až po několika minutách a při každém pokusu o pohyb se dalších minuty načítají).

Co jsem vydal? Jednoduchou aktivitu Os14308 v trase Luhačovice - Újezdec - Luhačovice, které je ke stažení u Poisona (tomu patří dík dík za zveřejnění). Mám v hlavě pár dalších námětů, třeba je někdy převedu i do MSTS...

Tak jsem opět zapnul editor, a zkusil vytvořit další aktivitu. Jede se s brněnskou muzejní barčou z Brna směrem na Jihlavu... Opět jde o odpočinkovou aktivitu, ale naučil jsem se na ní i něco navíc, takže se třeba časem dočkáte něčeho rozsáhlejšího :)

G33Ti.jpg G3lli.jpg H8kxi.jpg eYBmS.jpg

Vydat se ji pokusím v nejbližší době, aktuálně je v testování.

Naposled editoval moderátor:
Takže jsem si chtěl zahrát tvou aktivitu Os4816 pro trať 240, ale jsou tam následující problémy:

1. Hláška o spojení soupravy a o tom, že mám sunout přichází už když na soupravu najíždím.
2. Tím pádem nevím, kdy mám tedy sunout na osobní.
3. Ani v 16:00 jsem se nedočkal povolení k odjezdu z osobního.

U mě tedy aktivita letí do koše. Tady zřejmě tester testoval špatně.

Holt se každej učíme.

Po spojení posunovač ohlásí, že to jde spojit (událost jako úloha). V 15:36 je "událost závislá na čase", o sunutí k nástupištím. A jelikož v Brně není červenej výpravčí (i když v dobách mechanik ve Střelicích byl), tak se čeká na čas odjezdu, tzn. nejdříve v 15:39. Proto jsem tam napsal "na čas odjezdu", a ne "na pokyn výpravčího".

Časový limit na posun je trošku našponovaný, ale stíhat se to dá, já jsem na Áčku ještě pár minut čekal. Každopádně uvítám případné další připomínky, protože je to moje první aktivita většího rozsahu a chybama se člověk učí, žeáno :-) (i když při vydání by ty chyby být neměly... původně byl problém ten posun vůbec stihnout, tak jsem celou aktivitu posunul o 3 minuty navíc a jak vidím, tak to stejně nestačí... příště trošku víc času).

Aha, já měl asi minutu zpoždění. Mohl jsem jet hned, ale příjde mi trošku hloupé přijet k nástupišti, 15 vteřin nastupují lidi a hned odjezd? Chtělo by to v tomto případě trošku poopravit ten čas. V Brně bych dal info "Po nástupu cestujících můžete odjet". Takže v tomto případě je omluva na mé straně. Nepochopil jsem, že můžu odjet hned po nástupu cestujících.

Vojtik napsal:
Tak jsem opět zapnul editor, a zkusil vytvořit další aktivitu. Jede se s brněnskou muzejní barčou z Brna směrem na Jihlavu... Opět jde o odpočinkovou aktivitu, ale naučil jsem se na ní i něco navíc, takže se třeba časem dočkáte něčeho rozsáhlejšího :)

Rozhodně si cením Tvé snahy a nových aktivit, ale měl bych jednu faktickou připomínku: nebylo by lepší situovat jízdu s muzejní barčou do jiného ročního období (rozuměj léto)? Já sice chápu, že aktuální počasí k tvorbě zimních aktivit přímo inspiruje :D , ale nevím jestli by to ocenili i virtuální cestující v té soupravě, kteří by asi brzy nabrali barvu tohoto smajlíku :) (na vysvětlenou: berta 751.001 nemá béčka a Bmto jak vytápět)

Naposled editoval moderátor:
Já si naopak cením všech připomínek, ze kterých si člověk může něco vzít a příště se těch chyb vyvarovat ;)

Už jsem poupravil ty hlášku na hlaváku, dopsáno "po nástupu cestujících, nejdříve však v 15:39", aby to bylo jasně napsáno :-P I počet cestujících jsem trochu zvýšil.

S tím topením... ani mě to nenapadlo :rolleyes: Ale lidi to do Zastávky nějak musí přežít, aspoň jede něco (a komu se to nelíbí, ten se přesune v Brně na autobus :D). Ale je to pro mě nová informace, díky za ni.

Tom Kanka napsal:
Ona nemá parogenerátor?

751.001 podle mě funkční pegas má, ovšem myslím že bychom po Brně (a asi i jinde, kromě vyhrazených muzejních vozů) jen marně hledali B a Bmto, které by měly funkční parní spojky a parní topení... obvykle proto jezdí 751.001 (ať už jako náhrada nebo nostalgie) s vozy Bmx (050) a jednou snad jela i se soupravou brněnských rybáků, protože nebylo po ruce nic jiného, co by mohla pegasem vytápět :)

Po delší době jsem si sednul k editoru a vylezla z toho noční jízda Jihlavkou, v čele s kvatrem :-)

Ke stažení na Poisonově webu, a budu samozřejmě rád za připomínky ;-)

Os 4820

Včera jsem se chtěl projet, ale skončil jsem před Rapoticemi. Blokuje mě tam traffic.
Škoda, aktivita vypadala velmi slibně.

Ten traffic se tam fláká schválně, měl by se po chvilce odstěhovat do stanice a hráč by měl projet "do křivých" :-)

Je tam kvůli tomu, aby si fíra užil rozjezd do stoupání ;-)

Tak mašina se objevuje v 1:15 a z vyčkávacího bodu má odjezd do stanice v 1:21. Při testu mně normálně odjel, totéž u nezávislého kolegy, který mi pak za ten rozjezd do stoupání nadával :-D

Tak jsem si schválně zkusil projet aktivitu Os 4820 a mám několik poznámek:
- začátek v Heršpicích, myslím, že takto by se to opravdu neřešilo, ale budiž
- OKD náklad by nemusel stát na vjezdu do Střelic, ale klidně mohla být souběžná jízda
- postavení osobáku do Ivančic je ve Střelicích opravdu skvostné, hlavně to, že blokuje všechny přechody od mého vlaku k budově
- nestojíme v Rosicích? asi nereálné, když je to nejvetší město na trase, ale taky budiž
- v Zastávce není odsatvená přes noc nějaká souprava na raní obrat?
- ta mašina v Rapoticích tam pohledávala co? Stojí pět minut na zhlaví a pak přejede 200 metrů aby bezdůvodně stála dál? mohla tam být alespoň nějaká hláška a trochu to zakamuflovat např. jakože rušící posun...
- v Náměšti je přes noc minimálně jedna odstavená souprava

Popravdě, jsem od aktivity očekával trochu víc, ale tohle byl opravdu krok vedle, přičemž stačilo málo...

Tak jsem se po roce probral ze "zimního spánku", usedl k editoru a leze z toho staronová aktivita.

Ze sezení nad editorem (podmíněno příslušným počtem nadávek) nakonec vylezla oprášená, nově vyrobená aktivita vlaku Os4820, v GVD 2008/2009. Začátek je tentokrát na hlaváku (žádné pitomosti s výlukou), kde si trochu zaposunujete s netradiční soupravou a pak vás čeká pohodová jízda až do Náměště.

Snažil jsem se poučit z předchozích chyb a využíval jsem vědomosti, získané testováním Mikyho aktivit. Aktivitu čeká ještě projetí u dvou testerů (značně rýpavých :)) a poté může jít ven. Nečeřím vodu jen tak, podle času na test by měla aktivita jít ven do týdne.

Ilustrační obrázky:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://obrazku.cz/t685879_v48Os4820obr1.JPG[/URL] [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://obrazku.cz/t685880_v48Os4820obr2.JPG[/URL]

Soupravu jsem si nevymyslel, v daném grafikonu to tak opravdu jezdilo :cool:

Byla oprášena a zase odložena, kvůli totálnímu nedostatku času :-(

Do konce května bez šance, pak jen předělám hlášky (aby více odpovídaly realitě) a snad to už konečně vypustím.

A protože nejsem jen tlučhuba, tak přináším slibovanou aktivitu. Došlo ke kompletnímu přepracování na základě připomínek k minulým (značně nepovedeným, což přiznávám) aktivitám. Opět se jedná o Os 4820, leč za jiných situací.

K aktivitě bych jen uvedl, že změna návěsti na bílou je souhlas k posunu. V případě, že návěstidlo není, popř. je pouze jako statický model, dostanete o změně návěsti zprávu.

Nákladní vlak jede v Heršpicích takovou trasou proto, že 90. kolej (přes most) v době, kdy se aktivita odehrává jíž neexistovala. Byla to jedna z prvních kolejí, které padly při přestavbě Heršpic na odstavné nádraží s myčkou. Posléze probíhalo trhání kolejí dále, s tím, že jeden čas vůbec neexistovala sudá skupina kolejí (vyjma koleje 2.). A ve Střelicích pak stojí na vjezdu proto, že osobní vlak má před vlakem Pn přednost a kolejová situace ve Střelicích neumožňuje vjezd z 2. traťové koleje (Os 4820) na 1. staniční a současně z 1. traťové na 3. staniční (náklad).

Pokud aktivitu projedete, tak bych vás moc rád poprosil o její zhodnocení sem do fóra. Bohužel, své chyby nevidíme, zatímco chyby ostatních ano, a proto potřebuji kritiku. A pokud bude taková, jako od uživatele Tade, či OndraJ, tak to je naprosto ideální, protože si z ní člověk něco vezme a pokusí se uvedené chyby již příště nedělat.

Přeji příjemnou jízdu.

Back
Nahoře