ES64-F4
Model
exteriéru vypadá poměrně pěkně. Střecha je krásně vymodelovaná, s mnoha doplňky, na kolik se to však shoduje s realitou neřeším. Různá madla jsou samozřejmostí, ale co je škoda, tak není vymodelován PZB snímač.
Kabina nevypadá zle, překvapilo mě, že je vymodelovaná, čekal jsem umístění na výchozí DB101. Takže plus. Ale: mizerná textura, pravý panel pro jistotu vypnut (jen četný obdélník). Co je však jedna z nejdůležitějších věcí: brzdiče. Animovaný brzdit průběžné brzdy je fajn, ale lepší by bylo, kdyby nebyl o 180° otočen. Vedle něj brzdič EDB sice je, i animovaný (brzdit přes klávesnici se dá), leč napojen na funkci přídavné brzdy a též o 180° otočen. A konečně brzdič přídavné brzdy pro jistotu jen statický. Vlastně krom plynu je cokoliv statické, světla, písek...
Posazení kamery je příšerné. Strojvedoucí sedí doslova namáčknut na pult, a nevidí na manometry, což je docela problém, ke kterému se ještě dostanu. Zde se krásně hodí ten program na změnu posedu.
Zvuky mi přijdou výchozí, snad jen písek má jiný zvuk. Při venkovním pohledu mašina pořád syčí, což je takové nereálné. A teď ten problém. Chybí odfuk vzduchu při brždění, takže nevíte, jestli už brzdíte nebo ne. Z pohledu na trať to není vidět, takže musíte furt hýbat s kamerou.
Model i přes četnou kritiku hodnotím kladně, a mezi příznivci moderních mašin by rozhodně neměl chybět. Download najdete v nové sekci, kterou vytvořil Josef72.
A ještě pár obrázků z Romanovy tratě: