Trať ZSR 191-193

Tak neviem prečo tie navästidla ŕobia taku šarapatu pokial viem tak su tam aj rychlostniky a dost som daval pozor na linkovanie navästidiel mozno by trebalo otvorit editor a vymazat to navästidlo a znova ho tam osadit. a na vranov ta to pusti ked tam nie je navästna sustava. A čo sa tyka tych svetiel tak to neriešim ale ked zrobim screen tak tam su tie svetla a v Humennom sa bude robit krajina tak aj na to navästidlo sa kuknem a neviem aku verziu mas trate ze ti to aj v Budkovciach robí bo ked ešte nie je Drahnou napojeny do navästnej sustavy ono ta nepusti dalej ako budkovce. Teraz som dokončil rekonštrukciu useku Michalany-Kuzmice kde som upravoval sklony a trolejové vedenie a tak isto som trosku podetailoval. SNad sa mi to podari vyriešiť a nejak to dať do kopy hoci času je veľmi malo.

Je to tušim BP default a mozno neco z inych dostupnych trati ale väčšinou BP ale ak sa nemylim tak sučastou trate je aj sound ale to robilo viacerym ludom problem hoci ten balik tam bol pribaleny. AK by tu niekto vedel poradit ako pridat tie sound k trati tak aby nehadzalo chyby? Bol by som velmi rad a pomohlo by mi pri buducich aktualizaciach. Ale ešte by som sa chcel vratit k tym navästidlam spominám si ze mi robilo jedno navästidlo tusim vjazdove vo strazskom nedaleko triandla smer od Pustého Čemerného a davalo mi pri aktivitach iba posun hoci bolo nalinkované spravne a jedného krásneho dna sa to zahadne opravilo.

Toto mi robí krycie návestidlo triangla smer Nižný Hrabovec. Svieti Voľno ale po prejdení návestidla aktivitu ukončí s hláškou o prejdení návestidla v polohe Stoj. Akoby tam bolo ďalšie návestidlo. Ono tam síce je, ale v opačnom smere. Zatiaľ to riešim na TAB a pokračujem do Hrabovca.

Sound používam origoš z BP. Nepamätám, či som niečo doňho pridával, používam rovnaký Sound do BP, 321, aj 130, 150 a samozrejme 191-193 :)
Trať občas padá ale robievam uloženie hry a potom nemám problém pokračovať v hre. Pôvodne som mal trať stiahnutú už presne ani neviem, kde si ju mal, vtedy mi tam čosi blblo. Odkedy som to stiahol z linkov z príspevku 212, nemám problém. Prešiel som celú trať aktivitou až do koncových miest (kde nemáš krajinu, len koľaje) a nikde mi už žiadna nepredvídaná hláška neskáče.

Aha už viem čo je problem to navästidlo je spravne ale stopne ta označník na širej trati to je ten biely kolik s modrym koncom, v msts sa to použiva ako aj rušenie obmedzených rychlosti to znamená ked vychádzas zo strazskeho smer Nižny hrabov ec tak pravdepodne ideš 40 a ulohou toho označníka je zrušit tu rychlost aby si potom mohol ist plnou rychlostou tam to je asi 90 km za hod. Platí to len u svetelnych rychlosti nie u normalnych. Kedze Nizny Hrabovec az po Vranov nemá už ziadné navästidla ako zabezpečovaciu techniku tak ten označník na konci strazčanského zhlavia to berie ako slepu kolaj, proste pre msts je cely usek ako jedna slepa kolaj a z bezpečnostných dovodou ta to stopne hnet za poslednou vyhybkov tam kde ten označnímn ma byt. Riešenie je jednoduche pokial vieš aspon trochu pracovat v editore tak musis dat za vranovom na koncovej kolaji dalsie navästidlo a v moznostach zaskrtnut pouze stoj alebo volno bez linku a tak isto pre istotu pichnut ten označník myslim ten biely kol s modrym koncom, v tom prípade sa pripojí cely usek do navästnej sustavy a mozes sa bez problemov prehanat po celom useku, ale zase stoji za smienku ci ti naozaj tak chyba ten nepodstatný kus trate, kde nie je vobec nič okrem kolaji To stavalo len kvoli dokončeniu ZSR Trebišov- Vranov preto tak skoro bol postavený ten usek iný dovod tam nie je. AKo planujem postavit celu trat do Prešova a Prešov prepojiť so strazskym mam aj videa aj materialy k tomu useku, a samozrejme to vyplyva z nazvu celej trate, ale teraz sa zameriavam viac na rekonštrukcie, modelovanie, a čo sa tyka dokončení ostatných usekov, ktoré nie su dokončené.

Ešte k tomu padaniu tak neviem čim to može byt sposobené ale ked tak vo vlastnom zaujme vymaž všetky trasy z priečinka aktivites a tusim ze path ale ne som si isty a nadefinuj si nove trasy to moze byt problem a dalsí problem mam pred košicami ked idem z Humenného ze sa nenačitaju objekty ako tv a mosty a tak dalej sem tam kolaje to sa riešim save a znovu načitaním trate a to je pričina velkého počtu objektov na stvorci tam ich je viac tych stvorcov. No pomaličky rieším to tak ze ako v Košicach ze modelujem original zastavbu ako v jednom bloku mozno si všimol to sidlisko medzi Košice a Košice predmestie ono ešte nie je hotove chyby dorobit budovy a textury pre noc a zimu a tak isto chcem az po krasnu takym to sposobom preriediť snad to po da a bude bez problemový jazd do košic z Humenného.

Ako som písal vyššie, síce občas sa nenačítajú SMS objekty ale robím to presne ako aj ty píšeš. Uložím aktivitu a keď to padne, načítam nanovo od posledného Save. To mi problém nerobí. S tým označníkom som to nevedel. Viem, čo to je v reáli, robil som nejaký ten rok rušňovodiča ale v MSTS ma tá jeho funkcia nenapadla. Čo sa týka prepojenia Strážskeho a Vranova: som síce Blavák ale táto trať sa mi veľmi páči a preto sa teším hlavne na Hanušovský viadukt. To som zvedavý :). V editore robiť neviem vôbec. (v TE.) Odkiaľ si? Daj poprípade PM a môžeme dať niekedy spycha. Teraz jazdím dosť po Slovensku a v podstate nemám problém kamkoľvek. (Akurát včera som sa vrátil z Vranova a zízal na trať. Nikde skoro žiadna vozba. Na železnici je dosť mŕtvo.)

Ahoj ja som z Humenného ale žijem v Prahe skor by sa mi hodili ešte videa alebo dajake foto hlavne usek Streda nad Bodrogom Cerna nad Tysou. A stymi fakt SMS objetkmy neviem čo je pretoze mne to nerobi ale ak dakto iny nainstaluje trat tak to hadze jedna radost.

Do Hidasnémeti pokial viem tak stavial Perinax a trat je postavena ja tak skoro to tam staviat neplanujem skor Plavec je prioritnejsi a Moldava čo sa tyka tamtej časti trate. Do Hidamesmeti mam aj video ale casovo neviem ci bude ten usek postaveny celkovo ten usek Barca-Cana bol stavany kvoli SRT.

Tie svetlá mi nedávali spať. Nechcel som preinštalovať BIN aby mi, nedajbože, neľahlo čosi iné, keď všetky ostatné trate fungujú ako majú. Nakoniec som použil GLOBAL zo ŽSR-150 a ajhľa, svetlá fungujú a zatiaľ žiadny problém s textúrami. Mám spravených aj zopár aktivít pre túto trať tak ak by bol záujem ...

Zdravím priateľa sice trošku oneskorené davám tu vianočnu a novoročnu aktualizaciu trate ZSR 191 -193. Krajina je dokočená po Strážske, po most pred Vojanmi a po Slovenské Nové mesto ešte mi chyba zopar objektov. Tak isto prejšla rekonštrukcia úseku Kuzmice - Michaľany, kde sa opravili sklonové pomery, rekonštrukcia trakčného vedenia a dodetailovanie krajiny. Asi takým štylom a zmenou prejde cela trať vo blýzkej buducnosti ako je od Kalši po Slovenské nové mesto. Slovenské nové Mesto, Čerhov, Michaľany, Kuzmice a Kaľša vratane staničných budov su aj ine objekty originalne. Tak isto boli doplnené polia luky a ine drobnostky aby to bolo realnešie. Zmien sa dočkal aj usek Michaľany - Upor kde bolo tak isto podetailovane ako doplnené polia. Tak isto prejšiel rekonštrukciou tunel na useku ZSR 193 strazske - Nižny hrabovec, ktorý bol kompletné prerobený vymena tubusu a kolaje a doplnenie originalného modelu portalu z oboch stran a krajiny od Strazského. Michalovce sa dočkali originalnéj budovy Kerka a Merkury marketu.

Navod na stahnutie a instalaciu trate.
1. Zalohujte si svoje trate a hlavne tie ktore použivaju kolajivo od pana Šemoru
2. Kto vobec nema trat ZSR 191-193 nech si stahne textury pod tym, kto ma trat nemusi.
3. Textury maju velku veľkost a kvoli pomalemu internetu som ich nevedel inak dostat na net takze zacneme od partu 5 ten si stahnite vytvorte si priečinok hocikde trebars na ploche je to na kazdom z vas tam ulozte ten part 5 myslim tie tri subory kliknite na "textures-part51-part1-rar" a rozbalte z tych suborov dostanete komplet part 5 to iste zopakujte s partom 4. Potom dotahajte party 1 az 3. Ak budete ich mat stahnute tak prilozte ku ním part 4 a 5 a kliknite na part 1 rozbalte dostanete celu zložku s texturami, tu niekam dajte nemusite.
Textury:
part 5 http://www.uloz.to/x2MpE9f/textures-part51-part3-rar
http://www.uloz.to/x4Qj8ev/textures-part51-part2-rar
http://www.uloz.to/x4GnMaD/textures-part51-part1-rar

part 4 http://www.uloz.to/xie9JnK/part41-part1-rar
http://www.uloz.to/xbypy1w/part41-part2-rar

http://ulozto.sk/xYzwZFu/textures-part1-rar
http://ulozto.sk/x8g9ZFu/textures-part2-rar
http://ulozto.sk/xH4kHaD/textures-part3-rar

A teraz uz pre všetkých stahnite trat na odkaze pod:
http://ulozto.sk/xhCrmsP6/trat-191-193ak...2015-rarsl
Ked budete mat to stahnute rozbalte to do adresara s tratami. Potom složku textures co sme stahovali pred tym nakopirujeme do hlavného adresara s tratou v tom pripade zložka: Trat ZSR 191-193. Tym sme pred koncom ešte nám chybaju textury z nových objektov a tie stahnete dolu:
http://ulozto.sk/xCpnZ7dj/textures-2015-rar tie len rozbalite trebars na ploche a dokopirujete a doplnite do textur v hlavnom priečinku trate čo sme stahovali pred tym.
Dufam ze je to všetko a prosim ak bude niečo chybat prosim poslite mi tu zoznam ja to ešte doplním tak isto chcem upozornit ked budete jazdit cez košice v noci smer Humenné tak vam bude hadzat chyby pretože tie panelaky čo su na pravo nestihol som vytvoriť nočne a zimné textury takze ak chcete nakopirujte chybajuce do snow a night sice to bude trochu blbe ale aspon to nebude hadzat chyby do dalšej aktualizacie sa to posnažim dokončit. Prajem štastný nový rok, veľa laskz, uspechov a Božieho požehnania a veľa kilometrov bez nehod.

Taky mě to napadlo, klikal sem asi 7x, pokaždé sem se dostal až k zadání kodu a pak vyskočilo že je nedostupný, teď sem zkoušel a už funguje. Asi "server blbne". o_O

Stiahnuté včera večer bez problému, nainštalované a jazdené :)
Robo, výborná práca, ten tunel na Nižný Hrabovec sa ti fakt podaril. Len tak ďalej.

Moje plany pre rok 2015
1. Dokončenie useku ZSR 191 až do Humenného vratanie modelovania originalných objektov.
2. Možne dobudovanie kolaje do Koškoviec so zakladnou krajinou stav podobní stavu na useku Humenné - Strážske v sučastnosti
3. Dokončenie úseku ZSR 195 Vojany Matovce tým padom bude ZSR 195 komplet hotova.
4. Dokončenie Slovenského nového Mesta
5. Vybudovanie a kompletné dokončenie úseku ZSR 190 Slovenské nové Mesto - Streda nad Bodrogom aj s krajinou
6. Rekonštrukcia úseku SRT 500 Haniska pri Košiciach - Vyhybňa Hornad a drobne upravy na useku Vyhybna Hornad - Vyhybna Slivník
7. Vymena koľajového zvršku a uprava na úseku ZSR 190 na useku Slanec- Kalša
8. Priebežne nahradzanie nahražok s originalnými objektami
9. Rekonštrukcia úseku ZSR 192 v useku Trebišov-Sečovce a postupne tvorenie krajiny smer Vranov nad Toplou
10. Dokončenie useku ZSR 193 v useku Strážske - Vranov nad Topľou
11. Dokončenie Košic
Dufam ze sa mi to podari všetko opravit.Dakujem za trpezlivost a za akukolvek podporu.

Back
Nahoře