Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
jarx napsal:Ahoj všem modelářům! Vytvořil jsem model budovy, ale v trati vypadá malý a bylo by potřeba jej zvětšit. Je možné nějakým "snadným" způsobem v gmaxu zvětšit hotový model, např. procentuálně o x procent? Děkuji.
To jsou dneska vynálezy, mně stačilo reálné pravítko připlácnuté na monitor, tužka, papír a trojčlenka ...jarx napsal:na určování rozměrů objektů používám fajnový prográmek Pravítko, který mi pomůže např. podle známé výšky dveří dopočítat zbylé rozměry.
nebulus napsal:To pravítko vyzerá by šikovný program, ale objavil som ho iba pred chíľkou na základe toho príspevku. Doteraz som používal klasické pravítko na monitor a kalkulačku...
Mates napsal:Tak si taky přidám ... takže stačí si stanovit např.výšku budovy a ostatní rozměry rovnám podle fotky a vím,že mi pak bude pasovat i textura bez problémů.
Tax napsal:Jediný známy rozmer bola výška veže a dĺžka kostola, ostatné sa musí podriadiť textúram.
Taky kladu velký důraz na texturu. Aby nedošlo k jejímu zdeformování, je důležitý, aby byl správný poměr stran. Ten poměr je tedy dle mého názoru důležitější než přesné rozměry. Je možné v gmaxu si pod model "podsunout" fotku nebo náčrtek, tak jak to píše Mates o 3Ds maxu?Mates napsal:Tak si taky přidám,já pravítka a výpočty ignoruji ač je znám,ale pohraju si s texturou,stejně ji pak budu potřebovat a obrázek upravený do rozměru monitoru (poměr stran abych to nedeformoval) v 3DSMaxu podložím pod model pomocí ViewportBackground,takže stačí si stanovit např.výšku budovy a ostatní rozměry rovnám podle fotky a vím,že mi pak bude pasovat i textura bez problémů.
mikulda napsal:...
Ještě výška lodi, výška střechy, výška ochozu. Když už jsi to nakousl, chtěl jsem se zeptat ...![]()