ANKETA - stupňovitě odbrzďovatelná brzda vs. přímočinná brzda

Co je pro vás důležitější?

• Hlasovalo členů
    66
  • Ukončená anketa .
Tom Kanka: Nač ten afekt? :) Ty máš normálně oheň v srdci :D. Vozidel ČSD se staršími typy brzdiču by se zásah de facto netýkal.

To, že zastavím přesně na místě nikoliv jen jako s autem, ale i jako v reálu s vlakem, je pro mě orgasmus. Né, samozřejmě žerzuji, mám prostě jen rád tu hodinářskou práci a tím strojvůdcování nejen v tomto ohledu je. Ano, machrovina je umět brzdit, s tímto přístupem si tedy můžeme zmenšit brzdné váhy a snížit rychlosti napouštění/vypouštění vzduchu na minimum, aby se brzdilo ještě hůře a byla to ještě větší machrovina. To bude taky nereálně těžké, jako když zoubky BS2 reagují jen v jednom směru. Pořád je to si myslím simulátor a ne prostředek, jež má realitu stavět do role arkády. Tím opět říkám, to co už jsem řekl, je to vyhánění čerta ďáblem, je to z bláta do louže. Je jen otázka, co komu vyhovuje víc. Já třeba manipuláky a náklady moc nejezdim, protože mi tam chybí stavění k tabulce nebo ke konci vlaštovek, tak preferuju Distributor. V realitě by mě náklady bavily, ale ze simulátoru na mě prostě nedýchá příroda-proto si to brzdění, které ve mě vzbuzuje dojem, že opravdu řídím, tolik užívám.

A mimochodem výsledky jsou zatím 11/17, což není nic jednoznačného! Více než třetina lidí ( konkrétně 39,2 % ) o Distributor zájem má. :)

Tak jsem to trošku změnil. :-)
Já chci přídavnou. Stupňovitě neodbrzditelná brzda mě vůbec neuráží. V reálu stejně jezdím tak, jako bych jí měl neustále.

Takže pánové jakožto nejlepší brzdič MSTS jsem si dovolil připravit malou prezentaci mého využití distributoru a zároveň malý tutoriál pro začínající strojvedoucí. :D Pro ně je evidentně lepší používat Distributor, s ním budou schopni stavět správně, časem a s kilometry z nich eventuelně budou natolik zkušení brzdiči jako někteří pánové zde, kteří zcela jistě staví s přesností jakou vyobrazuje screen níže s ledovým klidem a bez Distributoru. Já jsem na tuto úroveň zatím nedosáhl, takže k vám svým způsovem, milí nováčci, taky trochu patřím.

ČILI ODKAZ- JAK SPRÁVNĚ BRZDIT S ESEM ( PRO ZAČÁTEČNÍKY )
http://www.youtube.com/watch?v=nKVw809ZDgk

A screen vypovídající, nakolik se mi vydařil můj záměr zastavit čelem na konci vlaštovek..

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.pajavlaky.webz.cz/eso_vrsovice.JPG

Naposled editoval moderátor:
Pájo, Pájo. Neděláš nám náhodou z MSTS pikovláček ? To co popisuješ může platit pro mašinu s dvěma byméčky. Ale klasický vlak o 12 vozech nebo náklad, tam to tak jednoduché není. Vlak opravdu není osobní auto, kdy sáhnu na brzdu a okamžitě to reaguje. To by jsi se asi divil, kdyby jsi na pořádném vlaku víc zabrzdil, pak chtěl trochu ubrat a ono nic, protože než zaučinkují rozvaděče, tak stojíš v polovině peronu. :D
A jak popisuješ ty úpravy, do toho bych určitě nešel, protože je to jen poloviční řešení a možná i nesprávné řešení, pokud to funguje stejně jako přímočinná brzda, tedy vlak povoluje okamžitě po sáhnutí na brzdu. Já bohužel pro pracovní zaneprázdnění do tvorby do MSTS nemám čas testovat Tvůj vzor, ale jsou tady jiní, kteří jsou fírové a mohou porovnávat. Jen vycházím z toho co je zde popisováno.

Zdravím, přesně jak píše Tom, já taky preferuji období ČSD a nevím jak se brzdí dnes, ale já to dělám tak, že si přibrzdím vlakovou, ke konci nástupiště dojíždím tak cca 20 - 10 km/h a doškrábnu to lokomotivní brzdou, kdy už mám vlakovku povolenou, tím se mi po zastavení povolil už tlak ve vozech, nebo povoluje a proti rozjezdu mi brání lokomotivní, po znamení odjezd povolím a hned jedu, kdežto pokud zrušíte lokomotivní brzdu, nastane podobná situace jako např. u Modrých šípů, které ji nemají a pokud zastavím ve stanici se sklonem a povolím až po odpísknutí, tak tam ještě skoro minutu stojím, nežli povolí souprava. Tkže znova opakuji nechat lokomotivní brzdu, tak jak je.
S pozdravem Dan.
Ps: Jo málem bych zapoměl, kdysi v roce 1980 - 87, když jsem jezdíval do Mořkova, tak pokud byl služebák vpředu, stála mašína za tabulkou i s polovinou služebáku a zadní vozy kolikrát až za nástupištem, vlaky na "Valmez" byly taky docela dlouhé.:D

Zbyněk: Napusit do válců o trošku víc snad ještě neznamená, to tam nasázet jak Herodes a zavřít voči :D. Ve videu popisovaným stylem jsem osobně bezproblémů brzdil ( a nějaká malá prodleva než zabrali rozvaděče tam skutečně byla ). Strojvedoucí nenadával, brzdil tak totiž taky :). Brzdí jich tak většina, viděl jsem to i na hodně videích ze stanoviště, to jenom tady na fóru si to každej dává na první sáhnutí. Upřímně bych to rád viděl ( Mikulda už má splněno, sice jsem spíš chtěl vidět to nejproblémovější zastavování k praporku, ale posadil to tam hezky. Akorát nechápu, jak se reálný fíra může spokojit se standardním nastavením esa, když výkvět reality je až na pár uvedených chyb nastavení a ovládání moje :D:D ) Co se týče nákladů, žiju v domnění, že je to na brzdění něco úplně jiného než osobní vlak. A vzhledem k tomu, že video je určeno začátečníkům, co tam má podle vás napsat? :) Zatáhněte a už na to nesahejte, i kdyby to s váma mělo dojet do Benešova? :D

Ano reaguje to okamžitě po sáhnutí na brzdu, úplně stejně jako u standardního nastavení. To je nedokonalost MSTS, že nepočítá s rozvaděči, za to já nemůžu. Opravdu nechápu, jak je ve standardním nastavením tento problém eliminován, že u něj nevadí (!). Zásadou, že na brzdu se prostě dvakrát nesahá? Ale i tak přece, při prvotním zabrzdění prodleva žádná.

Třeba byste věc přehodnotil, když byste si to namísto jednoho odrazujícího příspěvku vyzkoušel. :)

Dále a to je zásadní, přirovnání k přímočinné brzdě je zcestné.
DAN J: S jistým nadhledem bych vám nejraději řek, že jste jak tataři ( tohle když tu předvede začátečník, tak je taky hned pokárán, že nečte ). :D

Píšu to na předchozí stánce hned na první řádce mého příspěvku #21
Vozidel ČSD se staršími typy brzdiču by se zásah de facto netýkal.

Je to sice krásný, že máte rádi historii, ale nemusíme kvůli tomu držet v tradicích ČSD i pátou epochu.

Pajavlaky napsal:
DAN J: S jistým nadhledem bych vám nejraději řek, že jste jak tataři ( tohle když tu předvede začátečník, tak je taky hned pokárán, že nečte ). :D

Píšu to na předchozí stánce hned na první řádce mého příspěvku #21
Vozidel ČSD se staršími typy brzdiču by se zásah de facto netýkal.

Je to sice krásný, že máte rádi historii, ale nemusíme kvůli tomu držet v tradicích ČSD i pátou epochu.
No já se cítím být Čechem.:D , ale Pájo, toto brždění, jak jsem výše popsal se přece netýká jen ČSD. Tímto způsobem mohu brazdit i normální vlakovou soupravu osobáku ČD a nezlob se na mne, ale toto mi připomíná, prosadit svůj názor za každou cenu.;) Já osobně řeknu jen tolik, aktivity s IC, EC, SC a bůhví čeho ještě, tak tam to snad nějaké opodstatnění bude mít (i když koridorovky moc nejezdím:D), ale znova, u osobáků, vlaků osobních na lokálkách, manipuláků, lokomotivních vlaků atd. je toto řešení blbost. A aktivity v MSTS snad nejsou jen o IC, SC, EC... i když to tak někdy vypadá.:D
Dan

Pájo, proč jak ( vlastně s jistým nadhledem proč vlastně jak) šulin se za každou cenu snažíš prosazovat to, co více jak 62% nechce? Svůj názor už část tohohle ( podle Tvého pojmenování) tupohlavého stáda vyjádřila, tak se seber, běž si onanovat s brzdičem a počkej, až se vyjádří zbytek.

Opravdu je vidět, že jsi všeho schopen jít i přes mrtvoly a prosazovat svůj názor jak tupý osel s klapkami na očích a se svazkem mrkve před očima. Ale nezatahuj do toho ostatní proti jejich vůli a už vůbec je laskavě neurážej - na to jsi ještě docela mladý smrad.

Dan J.: Když to vezmem jenom ze stránky předpisů, tak přímočinná brzda má sloužit, k zajištění stojícího vozidla. Ale jako v realitě, tak i zde je to jen o názoru. Jel jsem s fírou na 842+Bmx, ten tam šoupnul vlakovou, aby se neřeklo a skutečně už třeba ze 40 tam naládoval přímočinku. Pak jsem jel na téže soupravě s fírou a ten tam zas přímočinku používal jen když stál. Jel jsem na solo 810 s fírou a ten brzdil jen přímočinkou. Pak jsem jel s jedním na téže soupravě, a ten se zas za jízdy přímočinky nedotkl. Nikoho jsem ale v dnešní době neviděl, aby tvůj způsob praktikoval u klasických souprav.

Je to jen o názoru, a podobně jako v reále, i zde by měla být možnost volby, pokud tedy většina neznásilní menšinu ( tento výraz už Zbyněk asi nerozchodí, další slovíčko do mé sbírky lechtivých termínů :D ).

Pajavlaky napsal:
Tom Kanka: Nač ten afekt? :)
Jaký afekt? Byl jsem zde jako uživatel fóra zařazen do lhostejného stáda, a konec konců i tatarů. Jen jsem Ti slušně napsal, proč chci zanechat přímočinnou brzdu a proč je mi stupňovitě odbrzďovatelná brzda u prdele! ;)

Pajavlaky napsal:
A mimochodem výsledky jsou zatím 11/17, což není nic jednoznačného! Více než třetina lidí ( konkrétně 39,2 % ) o Distributor zájem má. :)
Jen se naskýtá otázka, kolik zájemců o přímočinnou brzdu v anketě nehlasovalo, protože to celé považují za blbost a tak jim to nestálo ani za kliknutí. A naopak, proč ze všech zájemců o změnu současného způsobů brzdění jich hlasovalo jen (v současné době) 12?

Nicméně, jak to tak čtu, jistá přednost distributora tady je. Jet pět hodin s osobákem, při brzdění onanovat a při každém zastavení mít orgasmus - to je přinejmenším obdivuhodné! Kdyby se tomu udělala pěkná krabička, mohlo by to převálcovat Viagru a podobné "dlahy"! :D

Martens: Nenechám si tady pro svůj věk srát na hlavu. Ať na mě s timhle nikdo nechodí, tady nejsme na úřadě, ani ve škole, tady jsme mezi partou lidí, který něco spojuje a veškerý věci, co se tady řeší se týkaj výhradně tohoto. A jestli si někdo myslí, že se z něj poseru, když mu táhne na čtyřicet, tak je na velkým omylu. Mám tolik času strávenýho s vašima vrstevíkama Martensi, jakožto spoluhráčema z kapely, že opravdu po zkušenostech nedovedu a ani nemám důvod mít k věku nějakou zvláštní úctu.
Kdyby mi bylo čtyřicet tak to bych nárok měl, stát si za svým a bránit se lidem, co mě znevažujou mojí práci? A díky čemu? Že tady strašim o dvacet let dýl? Tedy věk nadevše a za dobrotu na žebrotu, odedneška tady nevykám ani svatýmu Petrovi a klidně si mě zabanujte.

Pajavlaky - já Ti tady neseru na hlavu pro Tvůj věk, ale proto, že se tady Ty snažíš všechny titulovat tupohlavým stádem, tatary a podobně ..... docela dlouho jsem se držel v klidu, ale už to prostě přeháníš... co nebo kdo Ti tady dává právo ostatní nazývat tak, jak je nazýváš? je opravdu vidět, že úcta k druhým je u Tebe docela cizí pojem ... a není to první příklad....takže se laskavě vyjadřuj normálně, nikoho při prosazování svých zájmů neurážej a bude to v pohodě....

Za další - to, jestli opačný názor bereš za znevažování své práce - je zase jen a jen Tvůj problém.....ale tím, že jdeš i tady přes mrtvoly, tak tím lidi jen odradíš....

P.S.: A nejde o vykání tatare....to asi vase tupohlavost doposavad nepochopila.

Zatím se opravdu chováš jako malý dvouletý spratek, které řve a válí se na zemi, dokud nedostane to co má ......

Pajavlaky napsal:
Martens: Nenechám si tady pro svůj věk srát na hlavu. ... A jestli si někdo myslí, že se z něj poseru, když mu táhne na čtyřicet, tak je na velkým omylu. ... a ani nemám důvod mít k věku nějakou zvláštní úctu. ...
Tak počkej, teďka brzdi!!! Nač ten afekt? :D
Nikdo tady nic neznevažuje a i kdyby, co by měl jako znevažovat?
Distributor je Tvůj vynález? Pouze tady neustále vnucuješ, že on je to jediné správné řešení! A o té úctě - ta není o věku, ale o tom že by měla být ke všem.
PS: Hlavně abychom to v odpadu včas odbrzili, a neprojeli to rovnou do koše! :D

Tome neboj - Pajavlaky to zvladne s jednou rukou v poklopci a s druhou na brzdiči....jen vědět,za co včas zatáhnout :D

Tady někteří píšete, že osobní vlak dobrzďujete přídavnou. V reálu by to udělalo asi pěkný buchot v posledních vozech.
Co jsem viděl, správný fíra na vlakovou brzdu sahá minimálně a nedělá z toho žádnou vědu. Pamatuji si jako mlaďoch v zácviku mi fíra s úsměvěm říkal " pane strojvedoucí to není pumpa, ale brzdič" (protože jsem stále přidával a a ubíral, jak popisuje Pája). Jedu 100 do zastávky, sahnu na brzdu a brzdím. Když to brzdí moc jednou uberu, brzdí málo, přidám. Pak například v rychlosti 20 brzdu úplně povolím a vlak naprosto měkce bez škubnutí zastaví. Ale to je jen o cviku, nic víc. Já tak v reálu zastavoval bez problémů. To co bylo na videu, to jsem viděl na pořádné vidle. V reálu určitě. Jinak by musely rozvaděče reagovat jak brzdy u osobního auta. A žádný fíra nejede k návěstdlu jako šílenec a do zastávek snad jen když jede poslední vlak a spěchá domů.
Já co jsem odjezdil, tak žádnou vědu jsem v tom nehledal, s brzdou je nutné se sžít a to vždy podle konkrétního vlaku, všude je to jinak i na jiné pantografové jednotce téže řady. Ale přídavnou se nikdy nedobrzďovalo. Kvůli výše uvedeným rázům.
Přídavná se používá při lokomotivních jízdách a při najíždění na vlak, ve stanici na zajištění vlaku proti ujetí, ale fírové většinou používali ještě vlakovou, opět kvůli rázům ve vlaku, až by povolily rozvaděče. konec vlaku by samotíží jel zpět až do natažení vlaku a bum. Někdy se přídavná brzda používá, ale velmi opatrně, když je mašina ve skluzu. Kvůli možnému uvolnění obručí je tohle zakázáno.
To jsem se zase rozepsal, ale věřím, že současně je to u moderních vozidel jinak. Pendolino nebo vozy s magnety.

Snad nikoho neurazím, když si dovolím podotknouti bez jakýchkoliv manipulačních či podsouvacích úmyslů, že jsem nezájmem o distributor doslova šokován a že nedokážu priority ctihodných uživatelů pochopit, neboť už před 6-7 lety, kdy jsem na starém brusu proháněl mašiny z vlastnoručně překonvertovanejma texturama ( abych to vůbec spustil ) na ostrouhanej Vysočině, bylo pro mě největším mínusem právě brzdění a především díky tomu, že nebylo možno stupňovitě odbrzďovat. A teď už si můžu jí konečně lehnout, když je mé snažení pasé, čekal jsem celou noc na jediného jediného ctihodného uživatele, který napíše:"Je to dobrý nápad..."
Zbyněk: Na videu to neškublo a to je podstatné-kdybych měl zastavit tak, aby to tedy v reále neškublo, měl bych brzdu povolit dřív, pak rychlostí 5 km/h pokračovat do Benešova a tvářit se že stojim? I v reále jsem měl tento problém ( ne že to škubalo, naopak- odjíždělo ), takže to zas tak hrozný snad nebude. Nemůžu za to, že MSTS je, jak už jsem řekl praštěný polenem ( a nyní to schytávám já místo tvůrců ). Na videu jsem nejel jako šílenec nebo ano?

Tak Pájo dost! Doporučuji ti zařadit zpátečku a to velice rychle!!! První kdo tady ostatní uživatele začal urážet jsi byl ty! Viz tvé poznámky o tupohlavém stádu a tatarech. Takže příspěvky jako je ten #32 si opravdu laskavě nech od cesty. Nikdo neznevažuje tvoji práci, jen pouze 2/3 hlasujicích tento nápad odmítá. A ohánět se tím že 1/3 lidí to chce a tak to budeš prosazovat i za cenu urážek? Děkuji, nechci! Takže si toto mé psaní vezmi k srdci a chovej se podle toho, jinak tahle diskuse skončí nikoliv v sekci Odpad ale rovnou v //dev/null na serveru. A možná by skutečně nezaškodil nějaký ten BANánek, alespoň na dobu než vychladneš.

Neřekl jsem tupohlavé stádo ale lhostejné stádo, v tom je dost poměrně rozdíl! ( lhostejný člověk nemusí bejt tupý ). Jasně, sem s nim; že já kokot se nabízel.

Zbyněk Šemora napsal:
Tady někteří píšete, že osobní vlak dobrzďujete přídavnou. V reálu by to udělalo asi pěkný buchot v posledních vozech.
...

zsr napsal:
.... stanice v dohledu tak 300m lehce pribrzdit (brzdic do polhy tak 20% na 1 az 2 vteriny, zpet do pridrzne polohy na cca. 2-3 vteriny a odbrzdit zcela tak aby ->
- rychlost u zacatku peronu byla cca. 40 kmh
- pribrzdit vic (brzdic tak do 30-40% na 1 az 2 s) a zase odbrzdit
- konec peronu tak 50 - 70m pred lokomotivou - brzdic tak 50% na 2s a odbrzdit
- vlak zastavi, pokud se jen mirne pohybuje - lokomotivni brzda
- lide nastupuji/vystupuji a pritom se do brzdoveho potrubi jenom kmihnutim brzdice tam a zpet pusti vysoky tlak (svih), aby se vlak odrzdil zcela .....

ZSR

Back
Nahoře