Připojení loose consistu

plukas

Pokladník
Ahoj chlapi, hlavně aktivitáři.

potřebuji poradit, mám aktivní lokomotivu, před ní potřebuju nacpat jinou, to není problém, ale problém je jak tý aktivní udělat neaktivní.

Tot otázka číslo 1.
---
Otázka číslo 2.

Jak udělám abych omezil výkon 2 lokomotiv, přičemž jedna je aktivní a druhá není, ale není "ms".

--
příklad těchto dvou otázek.

1) jedu s lokomotivou např. 363, připojím před ní třeba 121,
jak z tý 363 udělám "mrtvou", aby netáhla... jasně šlo by to že jí otočím, abych z první nezvednul sběrač tý druhý.. taky možnost.. jde to i jinak ?

2) po připojení 121 potřebuju omezit její výkon, aby mi jakoby netáhly obě dvě lokomotivy

-- snad jsem svůj problém dostatečně popsal.
a moderátoty prosím aby mě neukamenovali za takovýhle blbý dotazy

s pozdravem ... plukas ( občasný aktivitář )

Přesně tohle jsem diskutoval před dvěma lety s Džordžem, zda by toto bylo v možnostech MSTS Bin. Z jeho vyjádření vyplynulo že by to asi řešitelné bylo. Bohužel vzhledem k tomu že Džordž po své dlouhodobé nemoci a z dalších osobních důvodů další práce na Binu zastavil, tato záležitost již řešení mít nebude.

No,ale todle přeci šlo v některým z přeposledních binů,dalo se to udělat tak,že by si najel na 121,přestoupil do ní,tímto bys ji aktivoval a zvedl bys smeták.V tudle chvíli by měly smeták nahoře obě,dal bys smeták dolů,tím by spadl i na 363.Odpojil by ses od 363 a zvedl smeták na 121 a couvnul dozadu,tím by ses připojil zpět ke 363,která by ale tímto byla vyřazena z výkonu.Určitě to v nějakým binu šlo,protože sem si s tím hrál,ale nepamatuju,který bin to byl,třeba poradí někdo jiný.Ale byl to některý z 1.7 ,v 1.8 už to zase nefunguje.Může to někdo potvrdit nebo vyvrátit?! tonik

Já mám pocit že v tomto případě se bude MSTS stále chovat jakoby obě lokomotivy byly řízené. Nevím o tom že by šlo nějakým způsobem během aktivity jednu mašinu "vypnout"
Řešení bych viděl v rozdělení aktivity na 2 díly kdy při startu 2 dílu by byla druhá lokomotiva zařazena jako neaktivní.

plukas napsal:
... a moderátoty prosím aby mě neukamenovali za takovýhle blbý dotazy ...

Šak sme ťa ani na slezine nepohrýzli a to sme tam boli dvaja :D

Inak súhlas s Tommy 66 - delená aktivita bude asi najpriechodnejšie riešenie

Tax napsal:
plukas napsal:
... a moderátoty prosím aby mě neukamenovali za takovýhle blbý dotazy ...

Šak sme ťa ani na slezine nepohrýzli a to sme tam boli dvaja :D

Inak súhlas s Tommy 66 - delená aktivita bude asi najpriechodnejšie riešenie

Dělení aktivity nemám v plánu... má to být dlouhá aktivita, zatím na ní makám už 14 dní a ještě dlouho budu... bo musím po troškách, ale zkoušel jsem co to provede, když si jeden a ten samý úsek projedu "s oběma živými" a "s jednou mrtvou" a výsledek v podstatě stejný.. na čase se moc nekrátilo.. tak uvidíme, jak to nakonec dopadne :-) ale díky za reakce

Back
Nahoře