Nový počítač - půjde MSTS?

Pokud to má sloužit i MSTS, tak je to trochu naruby. Ne nic moc procesor AMD, ale grafiku AMD, na kterou funguje path pro win10 a procesor jedině Intel nějakou minimálně i5 . Já mám i5 nějakou starší verzi (už to bude přes 3 roky, co jsem si dělal sestavu), čtyřjádro a jsem maximálně spokojený. V práci jsem tehdy vyzkoušel procesor AMD, celkem na tehdejší dobu nadupaný. Sice MSTS chodí, ale FPS menší a nějaké novější hry, jako RW, zkoušel jsem i jinou hru, co mám koupenou na Steamu a je to šnek. Ale lépe a podrobněji myslím poradí například Tax, který v této branži se pohybuje.

... lépe a podrobněji myslím poradí například Tax, který v této branži se pohybuje.
Zbyňku, to je zbytočné. Rozumov aký PC je tu dosť, ale často je to ako hádzať hrach na stenu. Každý kuká na svoju peňaženku, každý pozná jej dno. Človek bude šetriť 100 CZK na zostave, ale v krčme preleje stovku denne. Kto chce kam, pomôžme mu tam. Inak všeobecne platí že MSTS funguje na každom dnešnom PC. Ako? Ako u koho. Záleží najmä od toho aký mrdník v PC má.

jojo ja mam teraz tiež i5 4690K ztaktovaný na 4,2GHZ grafika R9 380 Sapphire nitro x 4GB a 16GB RAm

Já zatím vybral takhle http://www.czc.cz/intel-core-i5-6500/178263/produkt :)Radši zainvestuju trochu víc
No jo, jenže záleží na tom, jestli už máš základovku, pokud ne, tak si nejdřív najdi základovku s určitou paticí např. LGA1155, k tomu si najdi i procesor se stojnou socket. Ono by se pak mohlo stát, že si koupíš základovku s paticí LGA1150 a AMD Procesor s paticí AM3 a pak zjištíš, že to nejde. Nevím, jestli to víš, nebo ne, ale znám pár lidí co toto udělali a pak se divili. :D

Jo to mám základovku se socketem 1151 najdutou, samozřejmě si to vše pročítám aby to sedělo. Na intelovou základovku bych AMD nerval :D

pokial chceš lacnejšiu variantu tak je dobrý procesor aj intel g3258
mal som ho ako dočasný procesor a musím povedať že som rozbehol na tom všetko. A msts ide na nom krásne :)
https://www.alza.sk/intel-pentium-g3258-d1634596.htm?o=1
Počuli sme slovo Pánovo. Mišo, teba je v tom Kauflande škoda. Pomýlil si si povolanie. v eD System celkom určite budú mať pre teba nejaké miesto. Napr. produktmanažér na Dell.

@ admin: Nenájde sa predsalen nejaký spôsob ako preeditovať tie hodnotenia?

Taxi ja už v kauflande nerobím dobrých pár rokov, predsa len sme trošku starší :D a pýtal sa na nazor, ja kým som nenašporil na i5 procesor tak som dovtedy mal hore uvedený procesor a bol dostatočný :)

Na obidvoch pôjde MSTS dobre, ten prvý je o niečo lepší. Rozhodni sa podľa ceny. Už len vybrať dobrú dosku ...

Ber i5 a ja som ku tomu bral dosku asus z97p... davaj bacha aby doska podporovala taktovanie. Myslim ze ani skyline by nebola zla volba ale bola by to drahsia varianta aj tym ze.to.nie je standardna patica a sosky s 1151 su trosku drahsie. No je to na tebe hlavne si daj bacha a premysli si aku grafiku a aky windows pouzijes. Win sedem ideal nvidia, win 8.1 a 10 grafika od amd z dovodu existujuceho patchu pre grafiku.

Jelikož se blíží Vánoce, je najvyšší čas obstarať nový PC vhodný pre MSTS, OR aj TS. Niekto tu furt spomínal že pre MSTS je vhodný akurát tak PC z NASA, tak tento sa mu troška približuje:

Základ je 6-jadrový Intel Xeon E5, 2x8 GB DDR4 a 2x 1 TB HDD

ml-150_basic.jpg

Ale to sa môže zdať málo, tak ho rozšírim o ďalší Xeon, 32 GB RAM per procesor - teda 64 GB RAM a 2x SSD Intel S3610 200 GB. To by snáď už šlo, čo vy na to? Snáď to do Vianoc nejako stihnem.

ml-150_ext.jpg

Toto bude vhodné pro OR verze 10.0, kdy bude kompletně podporovat 12 vláken - 1 pro grafiku a zbylé pro AI provoz. 64 GB RAM pro obrovský textury se budou taky hodit.

Dnes mi kuriér priniesol tohoto krásavca. Intel Xeon E5-1650, 3,2/3,8 GHz, 6 jadier, 12 vlákien, 16 GB DDR3, VGA NVidia Quadro 2000. Ešte treba dosadiť SSD. Primárne je určený pre 3D modelovanie šperkov pre klenotníka - návrhára, ale stál by za hriech aj pre OR:

xeon_e5_1650_c.jpg

Back
Nahoře