Svěšení el a diesl loko

Ajemgud

Cestující
Ahoj všem.
Už cca měsíc je tomu, co jsem zjistil, že mi nejde v MSTS spojit elektrická lokomotiva s motorovou. Stalo se mi to poprvé u jakési aktivity, kde se snad jelo z Břeclavi jako Os, pak jako rychlík do Prahy. V Nymburku se ale měl jít na přípřež brejlovec, nicméně po najetí na něj mi to vždycky slítlo.
Podruhé se mi to stalo, když jsem si udělal vlak pro volnou jízdu na napěťovku 754+363. Vždy se to zčalo nahrávat a v okamžiku generování terénu, či co to tam píše, prostě těsně před skokem do kabiny to také vždy slítlo.
Tak jsem nelenil a všechno smazal a hezky znovu nainstaloval MSTS, trať BP, všechny aktualizace apod. Dnes jsem chtěl zkusit novou aktivitu Zbyňka Šemory BP79 topírna, aktivita mi jede, ale v okamžiku, kdy se mám puklíkem připojit na tu 180ku na masaryčce v depu, tak to opět slítne. Dle návodu u aktivity mám přesně určený BIN, upravený spouštěcí parametr simulátoru, správný ten souncfg.dat.
Prostě mi nejde v MSTS spojit tyto dvě trakce (s parní jsem nezkoušel).
Nevíte někdo, jak na to?

Ajemgud napsal:
Ahoj všem.
Už cca měsíc je tomu, co jsem zjistil, že mi nejde v MSTS spojit elektrická lokomotiva s motorovou. Stalo se mi to poprvé u jakési aktivity, kde se snad jelo z Břeclavi jako Os, pak jako rychlík do Prahy. V Nymburku se ale měl jít na přípřež brejlovec, nicméně po najetí na něj mi to vždycky slítlo.
Podruhé se mi to stalo, když jsem si udělal vlak pro volnou jízdu na napěťovku 754+363. Vždy se to zčalo nahrávat a v okamžiku generování terénu, či co to tam píše, prostě těsně před skokem do kabiny to také vždy slítlo.
Tak jsem nelenil a všechno smazal a hezky znovu nainstaloval MSTS, trať BP, všechny aktualizace apod. Dnes jsem chtěl zkusit novou aktivitu Zbyňka Šemory BP79 topírna, aktivita mi jede, ale v okamžiku, kdy se mám puklíkem připojit na tu 180ku na masaryčce v depu, tak to opět slítne. Dle návodu u aktivity mám přesně určený BIN, upravený spouštěcí parametr simulátoru, správný ten souncfg.dat.
Prostě mi nejde v MSTS spojit tyto dvě trakce (s parní jsem nezkoušel).
Nevíte někdo, jak na to?
Musíš napsat verzi Binu :wink:

Pardon.
Simulátor nainstalován před třemi dny. Dohrána aktualizace na 1.2 (trainupdate.exe). Nahrána BP z 31.10.2006 (zakoupeno na slezině). Dotáhány veškeré aktualizace trati, trainsetu, zvuků, prostě všeho, co je na stránkách trati. Stažena aktivita Topírna. V ní je přiložen BIN 1.7.081920 . Ten nainstalován. Aktivita spuštěna, běží do doby svěšení puklíka na 180ku, v okamžiku dotyku následuje pád. Nezávisí na kameře (zkoušel jsem všechny pohledy během spojování).
PC: Athlon 2800+, 1024MB DDR SDRAM, Ati Radeon 1600Pro 512 DDR SDRAM2, Windows XP Professional service pack 2, automaticky aktualizované. Antivir Awast Home, firewall Sunbelt Kerio Personal Firewall (učící se mód).

Číst návody. Hold opakování je matka moudrosti, tak si to zopakujeme ještě jednou:
Je to bod 15 pokynů na DVD (bohužel až od posledního vydání, ale tady se to řeší stále dokola od nepaměti a přišel s tím myslím Bob57)
15.Pokud jste během instalace zazmatkovali a spuštěný simulátor Vám hlási chyby u vozidel na řádku xxx
nebo jste potřebovali změnit nastavení v MSTS,
postupujte podle těchto pokynů:
a) Ovládací panely - Přidat nebo odebrat programy (ve Vistách je to nahoře ve složce Počítač)
najděte MSTS Patch 1.700819 (eventuelně jinou verzi) - odinstalovat
b) otevřte si složku Train Simulator (kam jste si MSTS nainstalovali)
a v adresáři po instalaci mého DVD se vytvořily mimo jiné tyto soubory
Patch 1.7.081920.exe - spustit a nainstalovat (zatrhněte si všechny volby)
global.exe - spustit a nainstalovat. Je to oprava do této verze BIN
Od této chvíle nesahat na nastavení MSTS. Pokud je tohle třeba, po novém nastavení tuto proceduru opakujte.
Pak už vše bude fungovat jak má.

Ve vašem případě se to týká skutečnosti, že jste něco měnili v nastavení prostředí MSTS a pak tohle uložili. To se hold po nainstalování BIN už nesmí. (vyzkoušeno)

Zvláštní, já mohu s nastavením laborovat jak chci, BIN nereinstaluju a žádné pády se nekonají:)

Zbyněk Šemora napsal:
Číst návody. Hold opakování je matka moudrosti, tak si to zopakujeme ještě jednou:
Je to bod 15 pokynů na DVD (bohužel až od posledního vydání, ale tady se to řeší stále dokola od nepaměti a přišel s tím myslím Bob57)
15.Pokud jste během instalace zazmatkovali a spuštěný simulátor Vám hlási chyby u vozidel na řádku xxx
nebo jste potřebovali změnit nastavení v MSTS,
postupujte podle těchto pokynů:
a) Ovládací panely - Přidat nebo odebrat programy (ve Vistách je to nahoře ve složce Počítač)
najděte MSTS Patch 1.700819 (eventuelně jinou verzi) - odinstalovat
b) otevřte si složku Train Simulator (kam jste si MSTS nainstalovali)
a v adresáři po instalaci mého DVD se vytvořily mimo jiné tyto soubory
Patch 1.7.081920.exe - spustit a nainstalovat (zatrhněte si všechny volby)
global.exe - spustit a nainstalovat. Je to oprava do této verze BIN
Od této chvíle nesahat na nastavení MSTS. Pokud je tohle třeba, po novém nastavení tuto proceduru opakujte.
Pak už vše bude fungovat jak má.

Ve vašem případě se to týká skutečnosti, že jste něco měnili v nastavení prostředí MSTS a pak tohle uložili. To se hold po nainstalování BIN už nesmí. (vyzkoušeno)

Zdravim, toto co jste me napsal uz znam a je to porad dokola. Kolikrat zase ja mam dokola psat ze jsem vse delal dokola a dodrzoval jsem vse, jak ten co zalozil toto vlakno. A stejne to delá. Vcera jsem to dokonce vycistil, vse odinstaloval. Nainstaloval jsem hru, spustil, aby jsem mohl udelat nastavení a pak jsem ihned zacal s instalací vasi trate. Vse jsem nechal zafajfkovany vcetne zakl Update i vaseho Patch 1.7.081920. pak jsem dohral veskere aktualizace vcetne trainsetu, preinstaloval jsem aktivity. Nastavil jsem vsechny parametry dle vaseho desatera a spustil jsem hru. Vse opet v pohode, zahral jsem akt.hk_seznani_bp82, protoze vim ze se tam svesuji 163ka a 731ka a sotva jsem se spojil tak to spadlo do win. Pak jsem teda udelal jak jste me uz jednou radil, odinstaloval jsem ten patch a znova nainstaloval a znova to spadlo. Tak jsem stridal vsechny dostupny patche az jsem narazil na Patch 1.7.022420. Ten ty lokomotivy svesuje normalne az na jednu drobnost. Pri spusteni hry, potom pri nactení aktivity nebo i volne jizdy, nebo kdyz chci prejit do druhe kabiny to na me zakraka hlasku:FAILED TO CABVIEW STRING (AMMETER_ABS). Tak co podle vas delam spatne. Myslim ze jsem to popsal dostatecne. Jen bych se potreboval zeptat toho co zakladal toto vlakno jak to vyresil. Uz je to dost dlouho co to sem psal a pochybuju ze to od te doby nehraje. Zdar

Back
Nahoře