Otázka ohledně tratí,vlaků atd..

Použij klávesu "ů" (na české klávesnici) a brzdu dej do polohy jízda. Odblokování této brzdy trvá poměrně dlouho, takže musíš vydržet. Tento popis se může lišit v závislosti na vozidle, na kterém chceš tuto brzdu odblokovat.

Doplním Pavlíka:
- použij klávesu, kterou odbržďuješ vlak, jde o odbrždění vlakové brzdy (kdybys to náhodou neměl na "ů")
- pokud používáš Bin, opakovaným stiskem F5 si zobraz stav brzd vlaku ... "tabulka" začíná řádkem Train pipe pressure a pak obsahuje 4 sloupce hodnot (BC, AUX, TP a bf), řádků je podle počtu vozidel ve vlaku - sleduj zde po aktivaci záchranné brzdy, ať už aktivitou, nebo Tebou (klávesa Zpět, tj. <-), jak narůstá brzdná síla (sloupec bf) a po odbrždění jak dlouho trvá, zvlášť u delšího nákladního vlaku, odbrždění všech vozidel

Zdravím všechny,
chtěl bych poradit jak odstranit/přidat pomalou jízdu do msts?Poradí mi někdo?
Děkuji za odpověď....

Zdravím.

Mám trať BP a zaujala ma trať 321.Chcel som sa opýtať či je medzi nimi niaky rozdiel??? Ktorá je lepšia? Diky za odpoved.

Hofo22: tak na toto neexistuje jednoznačná odpověď. Každá trať má něco jiného :cool:. Trať BP je situována do dřívější doby, Zbyněk u ní dbá na dokonalé kolejiště nejen ve stanicích a taky na sklony, aby byla co nejreálnější. U BP je spousta originálních budov, které ale využívá i trať321. U BP se mi líbí, že si mohu projet po úsecích, které už neexistují (třeba starý úsek ze Č.T. do Olomouce nebo stará Choceň).

Trať321 je situována především do naší doby. U této tratě nemusí přesně sedět kolejové rozvětvení ve stanicích, také zde nejsou přesně sklony, za to je tu nádherně udělané okolí a v tomto si myslím má Trať321 navrch. Např. Praha zde vypadá opravdu jako Praha - na této trati bude v příští aktualizaci i dokončené Nové spojení.

Trať321 je náročnější na hardware PC.

Zkrátka mrkni na obrázky z tratě321, které jsou na www.trat321.cz a porovnávej. Já mám obě tratě a hraju podle chuti.

Hofo22 napsal:
Zdravím.

Mám trať BP a zaujala ma trať 321.Chcel som sa opýtať či je medzi nimi niaky rozdiel??? Ktorá je lepšia? Diky za odpoved.
Pokud jsem fanda do mašinek a MSTS, pořídil bych si úplně vše, co do MSTS existuje a názor bych si udělal vlastní. Jen pozor, hlavně trať BP nesmí být v jednom adresáři s ostatními tratěmi, které nejsou s BP kompatibilní, což je většina.

Jinak zásadní rozdíly mezi tratěmi BP a 321 jsou v úhlu pohledu na železnici každého stavitele. Já mám své příznivce, ale i takové, kteří mi napsali, že se jim víc líbí 321. Je to zase o uhlu pohledu a prioritách každého uživatele. V obou případech se jedná o vytrvalé letité práce a možná díky této vytrvalosti držíme společně s modeláři MSTS stále nad vodou. Uživatelé se mají stále na co těšit.

Takže nelze odpovědět na dotaz, která trať je lepší. Správná odpověď asi bude "Jak pro koho".

To že Praha začíná vypadat jako Praha, to je největší zásluha ne jen stavitelů, ale modelářů. A bylo jich hafo.
Michal Tuček - památník na Žižkově a velká část zrušeného depa Praha Masarykovo. Jakešův prst vymodeloval Firlet. Originál mosty, hala hlavního nádraží, perony na Smíchově a nádraží Praha Holešovice Roman Šubrt. budovy na Smíchově s lavkou HarkIV. Praha hl.n Honza Švec. Nadraží Praha Masarykovo plus dokončení depa, nějaká stavědla a stará měnírna Miran. Fotodokumentace pro modely Jan Mikolášek. Lanový most Jižní spojky, perony v Praze Libni, nádraží Praha Bubeneč Mates. ONJ komplet i s fekálkami, nádraží Vršovice, nádraží Vyšehrad a budovy za tunelem Motorák. Michal Thuma Most inteligence s tunelem a nádraží Radotín. Originální návěstidla Jirka Polák.
Mnohé věci uvidíte až po aktualizaci mé trati.

Ale Praha je veliká. Ještě nám chybí symboly jako Negerliho viadukt, nebo panorama Hradčan viditelné z železničního mostu. A spousta pražských nádražích.
Možnosti MSTS jsou ale bohužel omezené. Prahu jako takovou, komplet by šlo postavit jen v nějakém moderním simulátoru. Jenomže tolik nadšených modelářů bohužel nemáme.

Ok ešte raz dakujem za vyčerpávajúce odpovede.Pochopil som to dobre, že BP je skor do historie a 321 skor súčastnosť???

Jak mohu zjistit, jakou verzi Trainsetu mám v MSTS nainstalovanou? Existuje nějaký balíček všech dostupných lokomotiv, které je možné využít ve většině aktivit. Díky za odpovědi.

To MOI830521
Trainset má každý uživatel takový jaký si sestaví sám. Nepsaným minimen a standardem je trainset distribuovaný spoku s tratí BP momentálně v provedení TBP 8.

Pavlík napsal:
Hofo22: ano, pochopil jsi to správně.
Není to tak docela pravda. Staví se v období v jakém byly podklady. Takže některé úseky mám z roku 2003 až 4, jiné jsou novější. 321 má také úseky, které jsou současně už modernizované.
Jak jsem napsal. Zásadní rozdíl je v uhlu pohledu na železnici. Já jsem 19 let jezdil na lokomotivě a z tohoto pohledu jsou mé priority. Martin měl železnici jen jako koníčka a jeho priority jsou trochu jiné. Myslím, že se chce v MSTS svézt z Chebu/Budějovic až do Čierne nad Tisou. Já mám zase prioritu postavit všechny tratě, kde jsem sloužíval a snažím se zachovat co nejreálnější profil trati, aby technologie jízdy s vlakem byla co nejblíže podobná reálu. Období ze kterého trať je není tak důležité. V každém případě jsem chtěl zachovat historii tam, kde to ještě šlo.
Kdybych někdy modernizoval, tak vždy bude zachována historická verze.

Samozrejme, že je rozdiel ak niekto 19 rokov jazdí s lokomotívou alebo ak to má niekto len ako koníčka.Ja ako Slovák by som si rád zajazdil aj na Slovenských tratiach.Mám BP a objednal som si 321.Chcem mať čo najviac tratí z česka aj slovenska.

Chcel by som vám všetkým čo staviate ale aj tým čo modelujú týmto vyjadriť osobný obdiv a podakovať sa, že odvádzate jednu fantastickú robotu. :)

Díky za odpověď. Já mám zakoupenou trať 321 a mám zatím nainstalovanou předposlední aktualizaci 17. Trainsety jsem našel na stránkách http://www.semora.cz/msts/download.htm. Našel jsem na stránkách hodně aktivit, které například vyžadují TBP 8 + pár dalších vozidel. Jestli to teda chápu správně, tak už nemusím stahovat například TBP 7, protože je tady požadavek pouze na TBP 8? Dá se to nějak ověřit, zda mám ve hře nainstalované vše potřebné než spustím hru? Pokud ano, jak to provedu. Díky za odpovědi, jsem začátečník a mám v tom trošku guláš:-)

Ne, nechápeš to dobře. Na stánkách u Z.Š. jsou pouze aktualizace trainsetu, takže je potřeba začít od nějakého začátku a stahovat jednu po druhé a instalovat. Ovšem toto lze doporučit pouze zkušenému uživateli. Kompletní trainset lze pro jeho velikost (cca 4 GB) získat pouze na DVD s tratí BP. Objednávkou tohoto DVD získáš nejen kompletní trainset TBP8 ale i další velice kvalitní trať do MSTS. Ovšem pozor na to, že 321 a BP nemohou být spolu v jedné instalaci MSTS, trainset samozřejmě ano. Jak vyřešit tento problém se opět dočteš zde na fóru. Na kontrolu kompletnosti vozového parku a na případnou záměnu vozidel použiješ program Conbuilder. Více v sekci Programy a Utility na tomto fóru.

Na stránce, kterou jsi uvedl, není kompletní trainset, ale pouze aktualizace. Je potřeba si z http://msts.sinus.cz stáhnout všechny balíčky a poté je postupně aktualizovat ze Zbyňkových stránek. Žádná aktualizace nelze vynechat. Nejjednodušší je si objednat dvd s tratí BP, kde je vždy trainset v nejaktuálnější podobě.

Ja by som sa chcel spytat , sice MSTS hramu uz cez 2 roky,s ktorou klavesou ovladam na elektrickej masinke funkciu MIRRORS cize zrkadla alebo nieco taketo (na ACELE to vytiahne zrkadla z bokov masinky). Stiahol om si TGV a pod touto funkciu je tam otvorenie a nasledne vitiahnutie automatickych spriahiel von z kritov. Za odpoved dakujem

Zrcadla by měla být na Ctrl+Num8. Kombinace Ctrl+Num7 a Ctrl+Num9 je ovládání zrcadel - takto by to mělo být default z MSTS Bin, ale mapování může mít každý upraveno jinak.

Martens napsal:
Zrcadla by měla být na Ctrl+Num8. Kombinace Ctrl+Num7 a Ctrl+Num9 je ovládání zrcadel - takto by to mělo být default z MSTS Bin, ale mapování může mít každý upraveno jinak.

no ok ale ak sa nemylim tak ja tam defaultne ulozene ovladanie dveri to moze byt ono nie?? Ze miesto ovladana zrkadiel ta su namapovane dvere....:D no nic skusim to....

Back
Nahoře