Otázka ohledně tratí,vlaků atd..

Tax napsal:
Honza napsal:
1) Nevím, proč ... Ale abys neřekl, tak telegraficky ...

Honzo, napíš pls. návod tak, abo by mal vyzerať podľa tvojich predstáv a dám ho do FAQ.

Ešte by to chcelo toho černoška, ktorý to zaň urobí ...
Hehe, to gulaté na krku je dobré :D Bohužiaľ pravda, málokto to aj používa, čím ďalej je to horšie a horšie.
Pre oživenie pamäti - vrele odporúčam riadiť sa týmto: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2625 a týmto: http://www.hash.cz/inferno/otazky.html

Na druhom fore v FAQ je komplet navod od pridania po zostavenie con. Lenže pravidla mi neumožňujú ho sem linkovať....TYam je všetko, ešte aj kontrola smerovania.

Naposled editoval moderátor:
Nejsem úplný zelenáč, ale stejně mě zarazil jeden problém...
Stáhnul jsem aktivitu od Fixi, myslím os. 4003 a po prvotních zprávách od odvěsení soupravy, jsem se dal do práce, ale... 210 mi nešla odpojit od Bdmtee, tak jsem aktivitu vypnul a šel zkontrolovat spřáhla, což jsem dělat nemusel, páč je to vlak z TBP, což znamená standartizaci na 30cm, tak jsem sednul k editoru a rychle upravil aktivitu a v pohodě jsem dojel - úprava zpočívá v rozdělení vlaku, takže jsem problém s odpojením vozů prakticky nevyřešil, tak jestli by mi někdo mohl dát echo, na vyřešení problému... :)
Děkuji

s odpojováním je někdy problém.... zrovna dělám manipulákovou aktivitu a při asi desátém testu mi najednou nešly odpojit vozy v místě, kde to vždy fungovalo. Po odpojení dobrý, v momentě kdy se zbytek soupravy pohnul tak se připojily. Nepomohlo ani "utažení ruční brzdy", a vše bylo v rovině. Po novém načtení aktivity vše už zase OK.....

Zkoušel jsem třikrát, tak nevím no... No, ale je to jedno, já "svoji" verzi přepíšu a zkusím stáhnout originál ještě jednou...

Detaily - je to Trainstore, ale funkci zajištuje ShapeViewer, no nevím, ale když je tam problém mezi 30 cm a 80 cm, tak to tam poznat jde, navíc lepší doklad zatím nemám!!

S byméčkama žádný problém nikdy nebyl, ale ten najbrt v TBP určitě není, tak za něj ručit nemohu. Ale předpokládám, že autor skinu použil stejný wag, jen upravil značení. Ale co by se stalo, kdyby si někdo vyměnil default.wag za vozy pro 80cm, nemám tušení.
Jinak Shapeviewer má další možnosti se zobrazením rámečků, kdy je krásně vidět, jestli je vůz spočítán dobře. A nejlepší test je na vozy se kouknout ve hře. Zde pak vidím, jestli se nárazníky dotýkají nebo tam jsou mezery nebo se prolínají tak jak to zobrazuje Trainstore.

Rybkins napsal:
Detaily - je to Trainstore, ale funkci zajištuje ShapeViewer, no nevím, ale když je tam problém mezi 30 cm a 80 cm, tak to tam poznat jde, navíc lepší doklad zatím nemám!!
Jediný spolehlivý doklad o správném nastavení délky spřáhel jsou číselné údaje o rozměrech modelu ze ShapeVieweru a z nich vypočítané hodnoty (rozhodující je samozřejmě délka modelu) pro správnou délku spřáhel a jejich provnání s hodnotami v eng/wag a sd. Na to, jak poskládá TrainStore jednotlivé obrázky modelů do vlaku, byť je generuje přes ShapeViewer, bych se rozhodně nespoléhal.

Aktivita Os4003 je od Mikyho. Testoval jsem ji a neměl jsem problém ani s odpojením, ani s připojením. Kde je chyba, netuším, jak 210, tak Bdmtee jsou z TBP a u těch nebyl problém nikdy (až na jednu parní mašinu, co nejde opravdu odpojit). Ale že by byl problém se žehlou?

Ahoj mám takové dvě otázky ¨
- když si stáhnu vlak a nakopíruju ho do příslušných složekek a smustím hru tak mi to v 90% hází chybu o nějakém souboru s příponou .eng :?:
- proč u hodně vlaků je ve složce TRAINSET je vlak např. cd_814 a dva souboory - common.cab a common.snd (a když je to u více vlaků tak se ty soubory chcou nahradit (při tom jsou úplně jiné)) :?:
Prosím pomozte, předem moc moc díky

Athare napsal:
Ahoj mám takové dvě otázky ¨
- když si stáhnu vlak a nakopíruju ho do příslušných složekek a smustím hru tak mi to v 90% hází chybu o nějakém souboru s příponou .eng :?:
- proč u hodně vlaků je ve složce TRAINSET je vlak např. cd_814 a dva souboory - common.cab a common.snd (a když je to u více vlaků tak se ty soubory chcou nahradit (při tom jsou úplně jiné)) :?:
Prosím pomozte, předem moc moc díky

Sice nevím co myslm tím:"stáhnu vlak" ale nejspíš bys měl prvně nastudovat co kam patří,tuším ve vlákně standardy.Je třeba se naučit co je co v trainsetu.Zjednodušeně:
-.eng = soubory zejména hnacích a řídících vozidel (i servisních)
-.wag = soubory zejména přípojných vozidel (vagony)
- common.cab = složka se soubory pohledu z kabiny (cvf a textury .ace)
- common.snd = složka se soubory zvuků vozidel (.sms,wav)

V .eng a .wag souborech je třeba mít na kabinu a zvuky správné směrování.Snad ti to trochu pomůže.

Back
Nahoře